Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разход на бензин под 7 литра средно?

Featured Replies

И така, тоя въпрос много взе да ме вълнува напоследък, защото всеки втори ще ти каже, че колата му горяла под 7 на сто! Поставям тая тема, по следните съображения:

1. Във всички тестове, които съм чел, а аз колекционирам Auto Bild от 1990 година и имам над 300 броя може би( да не говорим за За рулем от 80-те години, Мото свят, Беда...) не съм срешал подобен среден разход на автомобил, с малки изключения може би за разни пу... въшки :no-no:

2. Скоро си взех Ford Fiesta 1.25 Durateac 2006 г. производство Май месец (аватара ми). Разхода, по който се отчита разстоянието, което е възможно да се измине е изчислен на 7.5-7.6 литра!

3. След 2500 изминати км, разхода ми е точно 7 на сто!( лято е, пуснат климатик, колони по морето и главните пътиша, тирове колкото искаш, светофари, на всеки 500 м. легнали полицаи и естествено малко разтоварване по магистралата ;) ... )

И така, ще ми се да поспорим по тоя въпрос, защото наистина автомобилните производители дават разходи от порядъка на 1, 1.5 литра по малък от действителния! (Говоря за среден разход, защото моя среден би трябвало да бъде 6 на 100 !) Обаче най ми се ще да поспорим с тия, които твърдят, че разхода им е 6-6.5 и то на бракми на 15-20 г. ! И за да съм точен, възможно ли е да се кара с 30-40 % натиснат педала на газта постоянно?

И ето един пример от мен, четен преди 20-тина години в За рулем:

Лада 2105, тест в града- оказва се, че най икономично шофиране се получава при ускорение със 75 % натиснат педала на газта (без да се отваря 2-ра клапа на карбуратора)

И за тия, които ше ми кажат, че климатика увеличава разхода, бих казал да се замислят за отворения прозорец :)

Интересно ще ми е да чуя мненията ви cool.gif

• Отговори 63
  • Прегледи 36,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• и аз ще се включа във интересната тема. карам рено клио 1.4-моноинжинеринг;92-ра,г. много съм доволен от икономията на гориво-по специално на газата. возя 50-ет литров бойлер във багажното отделени

Да с това съм съгласен близо 90 % от автомобилите се движат със среден разход на гориво под 10 литра на сто, а 80 % от автомобилите е под 8 литра на сто. А 65 % са тези на които средния разход на гориво на сто е 7 литра. Предполагам този автомобил има който виждам има 7 предавки 6 скорости и една задна. Като най-икономичен е на последната 6 скорост което ще рече, че автомобила ти е най-икономичен ако караш със 100 киломтра в час скороста позволена на главните пътища за катeгория B. Тировете лятото рядко се движат денем тей като температурата на въздуха често надвишава допустимата граница от 35 градуса на сянка, което означава, че се наляга да спират по отбивките за да не разрушава пътната настилка, за да не се получават тей наречените коловози, каквито имаше преди няколко години по-пътя за Дунав мост. Там даже не ти се налагаше да държите воланите на по-големите категори като B, C и D както и B+E, C+E и D+E. А отностно легналите полицай добре че поне им намалиха височината. На мен не ми пречат ако нямаше нищо пред мен дори и восоки да са стига да караш голямо превозно средство може да минеш даже и със сто. При тръгване аз достигам отклонение от 45-54 градуса около 50-60% не повече натиснат педал на газта. И аз редовно си карам с натиснат педал 23-32 градуса около 30-40% постоянно напълно е възможно стига да няма голям движение и натоварване и карате на възможно най-високата скорост. А климатиците влият на разхода на гориво по-добре да карам с отворени прозорци то аз и затова нямам климатик в кабината си, че за какво ми е имам само парно което също гори гориво няма как иначе да е. Най-икономичното гориво при мен е при 100 километра в час при празно Ремарке на 6 скорост. А най-икономичния автомобил е трабанчето на четвърта скорост. Или може би симпсончето по 1 литър и полвина на сто километра. Трабанта гори около 4 литра на сто километра. Тировете горят средно около 100 литра на 100 километра при най-икономичният за тях режим.

До месец май карах Лада петица,лятно време разход 10/100 В Града на дълък път пада до 8/100 бензин. газ 10-11/100 зимно време съм стигал и до 18/100 при студен двигател. извън градско 8-9/100.Сега карам Пасат 1.8 комби градско 10/100 и съответно извън града пада на 9/100.

Всичко зависи от начина на каране и скоростта."От както съм купил колата нищо не съм сменял и ми гори много малко"това е лафа на всеки с новозакупена кола пред приятели.Дано да е така с тези стари коли които ги караме

Член сам/горд/ на Рено Клуб България/ http://www.renault-bg.com/ /

Разхода на гориво зависи от много фактори-всеки шофьор има специфика на каране-един натиска повече,друг натиска безпричинно,трети се мисли за Фитипалди/ Фитипалди/

Аз лично,като се кача в автомобил,имам една единственна цел-да СТИГНА , там,на където съм тръгнал .

Това се постига доста лесно,но за други,безкрайно трудно !

Какво имам предвид,млади хора !

За всички днешният живот е едно изпитание !

Мачкани всекидневно от проблемите,ние стигаме до положение/често пъти/ на безизходица !

Когато останеме сами в колата,придобиваме сила,независимост,която нечесто ни се удава !

Тогава "колегата" на автомобила пред нас,става Врагът,отдушника на всички неудачи,и подсъзнателно,решаваме,че той е причината,за всички наши неблагополучия !

Изхода го виждаме,така--да го изпревариме,доказвайки му,че не сме безгласна буква,в живота си !

Ако е прав и си потърси правата,да му "скочиме",да го заплашиме,ако видиме превъзходство,да го "смажеме",единствено,за да се докажеме пред себе си !

Резултата ?

Хиляда убити Българи на година,хиляди ранени,осакатени,инвалиди !

Виновните не сме само Ние-хората зад волана,а и тези който контролират движението по нашите пътища !

А те , какви са ?

"Дребни" хора,облекли униформи,на които им "пука",за реда в Държавата,често,срещу 10 лева !

Да,защото заплатите им са "символични",и изобщо,приятелю,се получава ,затвореният кръг,от който,излизане,няма !

Естественно,има,но за това,се иззисква едно-Законност,Ред,Отговорност !

Неща,който са изместени от Парите,Алчността ,и куп други пороци на Днешният ден !

Темата,катастрофите,убитите по пътищата има продължение !

Поздрави !

• Автор

car 35 градуса на сянка тая година май няма :wors: с изключение за утре Русе-36 градуса, по прогнозите на Минчо :wors: Абе по лошо от тировете са МОЛДОВСКИТЕ тирове, има ги доста между Търново и Русе, да не говорим за Турските, те са нарицателно понятие. Между Варна и Обзор са на мода полутировете тип IFA, Незнайно защо, хранещи врабците и тем подобни гарги ( не съм чувал шофйорите им да членуват в организацията на Бриджит Бардо, но може и аз да съм изпуснал нещо) Е това международно така и не можах да го науча, макар, че всеки ден пътувам до КТМ и обратно :)

Някой ако е минавал през рижкия проход, ще разбере, защо хората стъпили на луната се броят на пръсти и ще се откаже во веки веков от детските си мечти да стане 8-мия човек от Седморката на Блейк .

Полицаи, легнали или полегнали в храстите има доста и важното е да не им смущаваш дрямката.

Педала го натискам от 0 до 100%, като гледам преди почиващите полицаи също да е на 100%, само че средния ;) ( не пръст, после и той влиза в употреба :inlove1:

А к,во ще кажете за маршрута Несебър-Ахелой - половин час (не пеша). Е затова вече вземам да ги разбирам европейците!!!!

Serg 71, ега...и колата дето имам, на магистралата да ми гори колкото в града. Браво на германците, сигурно успяват да ограничат скоростта по тоя начин по техните магистрали ;) Имах си аз преди време един ЗАЗ, дето ми гореше по 5 литра на ден (толкова му слагах сутрин) Интересното беше, че разхода му варираше жестоко - от 25л/100км до 50л/100км в зависимост от това колко км минавам на ден :P) хаха. Бензинова помпа бе хора! А, да, имах и един Зил 130 , дето ми хвана 100/100 (добре, че се уволних от казармата и не ме накараха да плащам преразхода на иначе икономичното камионче, което бешя на диета и се задоволяваше с 38 на сто според братушките.. ;)

Еее dimd ще ми се да съм на мястото на Шумахер -тряба държим на връстниците(почти де ;) ), ама мама не ми купува вече пликчета , а жената избяга (дано се върне-това е вън от темата ).

Четох някъде, че звукът бил по бърз от светлината! Първо - келеша отзад ти бибипка, после светва зеленото. Той чете жълтото, по което инак си познава гащурите-жълтото отпред,кафявото отзад, та брои тоя цвят невинен за зелено.

Агресията на пътя! интересна тема би станала :wors:

Темата не ми стана много ясна, но ще взема участие и постепенно ще се изяснят нещата :clap:

Немските автомобили наистина дават по-добра икономия в сравнение с еквивалентите си произведени другаде. Дали защото са губили две войни и са се понаучили, че без ресурси трябва да се набляга на ефективност или заради друго, но е факт. Всички сме свикнали като ни казват за 15-20 годишен автомобил, че гори 4/100 бензин например. Определено цифрата трябва да се събере с литър, литър и половина отгоре. Броят и километрите изминати по инерция, щото още има любители на този спорт. Вижда наклон и гаси двигателя. При новите автомобили с обем на двигателя до 1,8 темата е актуална и постижима.

Моята е италианка, двигател 1,8i и гори 10/100 средно, чат-пат 9,5/100. Лакома си е. Средно имам предвид месечен разход без значение къде съм я карал. Няма да издребнявам сега колко км. в градско, колко на магистрала, и колко по черен път. Климатроника на 24 градуса целогодишно и постоянно на предавка според условията. Не че гледам да изсмуча и капчицата икономия от икономайзера, но мразя карането тип формула 1 - постоянно "ръчкане" на предавките.

Ако се палиш лесно на пътя от едно изпреварване, то икономията я забрави.

Колите които съм имал,и съответния им разход:

ЗаЗ 968 А-Запорожец произведен 1978 г. :) -среден разход 9л/100 -смесено каране (градско+извънградско)

Fiat Ritmo 1,3 произв.1985 г.-7,5-8 л/100 км.

Opel Corsa 1,3 произв.1987 г.- 7л/100 км.

Opel Astra 1,7 D,произв.1993 г.- 6л/100 км.

Mazda 323 BG 1,7 D,произв. 1994г.-6л/100 км.(в момента я карам :offtopic_s: )

Opel Astra 1,7 CDTI,произв 2004 г. (служебен sad.gif ) 5,5 л/100 км.

• Автор
Темата не ми стана много ясна, но ще взема участие и постепенно ще се изяснят нещата :angry:

Всъщност, щеше ми се темата да е по обща, не толкова ограничена и всеки да изказва различни мнения, каквито и да са те. нали има една максима ' в спора се ражда истината' , а тука истината е доста разтегливо понятие.

С тая тема имах нещо наум, а то е следното: Шофиорите са като рибарите. И да им вържеш ръцете, те пак няма да спрат да те лъжат :)

Аз имах ЗАЗ 968М както казах, на който не му работеше нито един уред. Въпреки това си записвах всеки ден изминатите километри( гледах ги по карта) и знаех точно колко литра бензин имам и за колко ще ми стигнат (разбира се, винаги си носех тубичка с бензин :eek: )

Имах предвид, че разхода на бензин е трудно изчислим и то не толкова защото е трудно за смятане, а защото е необходимо по дълго наблюдение, а това автоматично означава, че може да се изчисли само средния разход, а не тоя в града или извън града. Извън града е разтегливо понятие и такова животно няма, защото все пак пътуваме от град до град (или от кръчма до кръчма ;) ) Значи имаме град, село, село, село, градче, село, кръстовище (60 км ограничение), кръстовище, мотел, село, град, прави полицаи, легнали полоцаи ... абе все някой ти пречи да дадеш под 7 л/100км разход! На моята и дават 4.7 л/100 км извън града (това по стандартите ще рече 90 км/h без никои дати пречи, даже дупките и вяттъра) , А аз получавам разход, съизмерим с тоя при градско каране!

Това е малко разочароващо за мен, но явно и производителите го знаят, след като компютърът ми е настроен при пълен резервоар(45л) да ми показва бензин за 595 километра .Но ако тръгнете да си купувате кола, ще видите какви ли не фантастични цифри! Да не говорим, ако приказвате с някой дападжия, тогава непременно ше бъдете убедени, че Жигулито е най-икономичната кола и гори по-малко от вашата собствена :offtopic_s: Ееее след 2-3 ракийки ще разберете, че колата е горяла и 17-18 насто, ама това не се брои :angry22:( да не се засягат лададжите, защото ние зазаджиите уважаваме лададжиите, нали бензиновата помпа и сегментите ни са едни и същи ;) )

След като колекционираш Ауто билд сигурно си чел последния брой(български).Купих си го оня ден и имаше тест от екипа(те са доста обективни) на две Рена,Меган 100к.с. и Клио със слабия мотор(и двата са дизел).Дадоха на дълго среден разход около 4/100,доста приемливо ако не си тръгнал да се надбягваш.Съвременните дизели под 2000 кубика харчат под 7/100 независимо дали са с турбо или са "чисти".

• Автор
След като колекционираш Ауто билд сигурно си чел последния брой(български).Купих си го оня ден и имаше тест от екипа(те са доста обективни) на две Рена,Меган 100к.с. и Клио със слабия мотор(и двата са дизел).Дадоха на дълго среден разход около 4/100,доста приемливо ако не си тръгнал да се надбягваш.Съвременните дизели под 2000 кубика харчат под 7/100 независимо дали са с турбо или са "чисти".

Днес си мислех да взема последния брой на АутоБилд, но не го направих. Трябва да го прочета, за да имам мнение. Обаче аз говорех за бензин, там при дизела работата е ясна, макар, че моя агент, който ми продаде колата имаше различно мнение за дизелите! При скоростно каране никак не са икономични , поне не толкова, колкото очакваш! Тия не знам от АутоБилд как са карали, но предполагам с не по-вече от 90 по магистрала. Така можеш да караш в Германия, ама в BG малко трудно. а и кой ще си затвори прозорците в жегите и няма да си пусне климатика? А и дай да си направим проста сметка.

Най-евтината Форд Фиеста 1.4 TDCI 68 PS comfort е с около 2200 лева по-скъп от аналогичния 1.25 Durateac 75 PS . При почти идентична цена на бензина и дизела в момента, дори при по малък разход с 2 литра на 100км , това означава около 4 лева икономия за дизела. Това означава , че ти трябват над 50000 км пробег, за да си избиеш парите!!!!! Да не говорим за по високите данъци на дизела и автокаско!!! На практика, дизелът не е никак изгоден вариант! За метан сметката е подобна. Тука изобщо не говоря за влошените характеристики на метановата уредба!!!

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

• Администратор
Това означава , че ти трябват над 50000 км пробег, за да си избиеш парите!!!!!

50 000 км. се правят за около 2 години. Честно казано предпочитам да дам 2200 лв. отгоре и да ги избивам две години.

Определено никой не бяга от дизела въпреки цената му,напротив вижте продажбите.При дизелите има и друг факт,все още се намира нафта нелегално,трактори,камиони и машини които имат "избивка"(това май е българска дума :)).Бензинови такива липсват по обясними причини,в момента се "намира" нафта на 1.20-1.30лв.

• Автор
50 000 км. се правят за около 2 години. Честно казано предпочитам да дам 2200 лв. отгоре и да ги избивам две години.

Тук съм съгласен с теб. Е то и аз исках да си взема Fiesta 1.6 TDCI, , но все пак имам граници на финансовите си възможности, които стигнаха само за един климатик, 3 врати и металик sad.gif А и аз едва ли ще навъртя 50000 км и за 5 години. с предната си кола навъртях 15000 за 4 години :P С тия цени на горивата това почти е невъзможно за личен автомобил.

А и дизела в Европа се взема не защото е по икономичен, а защото дизеловите двигатели са по уравновесени от бензиновите , с много-по голям въртящ момент и автономност на пробега. Всъщност и аз съм луд фен на дизела и сигурно следващата ми кола ще бъде такава.

Тук съм съгласен с теб. Е то и аз исках да си взема Fiesta 1.6 TDCI, , но все пак имам граници на финансовите си възможности, които стигнаха само за един климатик, 3 врати и металик sad.gif А и аз едва ли ще навъртя 50000 км и за 5 години. с предната си кола навъртях 15000 за 4 години :P С тия цени на горивата това почти е невъзможно за личен автомобил.

А и дизела в Европа се взема не защото е по икономичен, а защото дизеловите двигатели са по уравновесени от бензиновите , с много-по голям въртящ момент и автономност на пробега. Всъщност и аз съм луд фен на дизела и сигурно следващата ми кола ще бъде такава.

Като се замислиш за въпросния металик няма голяма полза за теб от него докато от дизела има бъдеща икономия но ти си преценяваш.Пожелавам ти да си купиш нещо хубаво.

• Автор
Като се замислиш за въпросния металик няма голяма полза за теб от него докато от дизела има бъдеща икономия но ти си преценяваш.Пожелавам ти да си купиш нещо хубаво.

Абе знам, че цвета не прави колата, ама просто никога не бих си взел червен, тъмно син или бял неметалик. А само това се предлага в Мото Пфое sad.gif В Тойота са още по зле :) За мен колата трябва да предизвиква чувства, да е нещо различно от Голф двойките( а напоследък и тройките). А и металика си има предимства в тия жеги - смъква температурата в купето с няколко градуса, а оттам и икономия за климатика :)

Renault Kangoo 1.5 dCi и вкл. климатик - около 5.8-6.2 среден разход

Renault Clio III със същия двигател и климатроник - като го кара брат ми средния разход е колкото на Kangoo-то, като го карам аз върви м/у 4.5 и 5.0. И двете са чисто нови (първото дойде на 5 км., а второто на 3 км.) и двете са common rail injection.

По принцип за клиото съм чувал и по-добри постижения - около 4.0-4.5 но аз не съм ги постигал.

Редактирано от nighty (преглед на промените)

• Автор
Renault Kangoo 1.5 dCi и вкл. климатик - около 5.8-6.2 среден разход

Renault Clio III със същия двигател и климатроник - като го кара брат ми средния разход е колкото на Kangoo-то, като го карам аз върви м/у 4.5 и 5.0. И двете са чисто нови (първото дойде на 5 км., а второто на 3 км.) и двете са common rail injection.

По принцип за клиото съм чувал и по-добри постижения - около 4.0-4.5 но аз не съм ги постигал.

За модерните дизели това е нормално. И както dragozow писа по горе, в състезание за икономичност от София до Бургас победителя е показал среден разход около 3.7 литра на 100 с Рено Клио 1.5 dCi 65 к.с. , а навръшане към София с Рено Меган 1.5 dCi 100 к.с. - 2.9 литра на сто! Е не знам какво да кажа, освен, че не си заслужава да хабя такива нерви за такъв разход ;) Всъщност след адско каране, аз успях да кача разхода си на 8.2 литра в рамките на 520 километра :) . Да и ето още един резултат от последния брой на АутоБилд. Тестова Опел Астра 1.9 CDTI 120 PS - среден разход за 100 000 км 7.9 литра DISEL!!!!!!!

Е това май е действителен разход, а не ония 4 литра. Тия 4 литра можеш да ги постигнеш по магистралата с 90 км/ч ( в авариината лента за по сигурно) с трупче на педала на газтта( ако нямаш темпомат), щото после няма да можеш да мръднеш крака си като слезеш ;)

Що бе какво и е?Да не е правена в комшийския завод в Румъния?

• Автор

А ето и една статийка, на която попаднах, с която може да се обясни ежедневния преразход на гориво :

11 съвета как да пестим гориво

Бясното шофиране вдига най-много харчовете

Цените на горивата достигнаха безпрецедентни нива. Затова големите автомобилни концерни хвърлят огромни усилия за създаване на ефективни икономични коли. Олекотяване на материалите, изработени по енергоспестяващи технологии гуми, свръхмодерни дизелови двигатели и хибридни технологии. Това са все неща, които трябва да спестят гориво на собствениците. Какво да правят обаче множеството шофьори на коли, които не са в първа младост. Първият съвет е да сменят автомобила и потърсят по-икономичен (виж таблицата по-долу). Идеята да се ограничи употребата на личното превозно средство не е много практична. Всеки водач обаче може да икономиса гориво със смяна на стила на шофиране. Един много важен съвет - независимо от модерната електроника за управление на двигателя, не се изкушавайте да зареждате с по-евтин вид гориво. Преминаването от А95Н към А92Н например е операция, която гарантирано ще разочарова всеки спестовник с резултата. Защото произтичащото от това намаляване на мощността на мотора се уравновесява автоматично от крака върху педала на газта.

1. Намалете излишните килограми

Автомобилът е като човека. Натрупаното в повече тегло само го затормозява и не води до нищо хубаво... [продължение]

• Автор
И от Турция.

Говорих с таксиметров шофьор на Рено Клио Симбол. 17000км-смяна на спирачни дискове и накладки!

Друго, което съм чувал за тия рена е слабата им скоростна кутия. Все пак комшиите преди 20 г. бяха доста по назад от нас в икономическо отношение! Нямам им вяра на техните коли. Ако моята Фиеста беше правена там, изобщо нямаше да си я взема!

Обява във весника: Продавам карта за градски транспорт, Реното ми ще излезе по рано от сервиза ;)

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

И така, тоя въпрос много взе да ме вълнува напоследък, защото всеки втори ще ти каже, че колата му горяла под 7 на сто! Поставям тая тема, по следните съображения:

1. Във всички тестове, които съм чел, а аз колекционирам Auto Bild от 1990 година и имам над 300 броя може би( да не говорим за За рулем от 80-те години, Мото свят, Беда...) не съм срешал подобен среден разход на автомобил, с малки изключения може би за разни пу... въшки :)

2. Скоро си взех Ford Fiesta 1.25 Durateac 2006 г. производство Май месец (аватара ми). Разхода, по който се отчита разстоянието, което е възможно да се измине е изчислен на 7.5-7.6 литра!

3. След 2500 изминати км, разхода ми е точно 7 на сто!( лято е, пуснат климатик, колони по морето и главните пътиша, тирове колкото искаш, светофари, на всеки 500 м. легнали полицаи и естествено малко разтоварване по магистралата :P ... )

И така, ще ми се да поспорим по тоя въпрос, защото наистина автомобилните производители дават разходи от порядъка на 1, 1.5 литра по малък от действителния! (Говоря за среден разход, защото моя среден би трябвало да бъде 6 на 100 !) Обаче най ми се ще да поспорим с тия, които твърдят, че разхода им е 6-6.5 и то на бракми на 15-20 г. ! И за да съм точен, възможно ли е да се кара с 30-40 % натиснат педала на газта постоянно?

И ето един пример от мен, четен преди 20-тина години в За рулем:

Лада 2105, тест в града- оказва се, че най икономично шофиране се получава при ускорение със 75 % натиснат педала на газта (без да се отваря 2-ра клапа на карбуратора)

И за тия, които ше ми кажат, че климатика увеличава разхода, бих казал да се замислят за отворения прозорец :)

Интересно ще ми е да чуя мненията ви cool.gif

Моето мнение по въпроса <непрофасионално>е ,че наистина производителите слагат по литър,литър и половина по малко от реалния разход на автомобила.Разхода в голяма степен зависи и от <тежеста на крачето>.Изминавал съм едно и също разстояние с 8:100 и с 35:100 така, че тая част от въпроса ти мисля,че е ясна.Що се отнася до разхода на климатика,наскоро гледах едно филмче по Diskaweri(не зная дали го пиша правилно).Та там правиха тест точно по тоя въпрос.Взеха два джипа,сложиха им по 10литра бензин ,единия с включен климатик,другия с отворени прозорци.Тоя с отворените прозоци измина 25км.повече от другия.Мисля, че нещата и с климатика са съвсем ясни.По въпроса за разхода може да се спори на дълго и на широко,но все пак смятам,че всяка кола си харчи и,че приказките от сорта-моята гори 4/100 или 5/100 до голяма степен са меко казано/въздух под налягане/ :)Освен ако не карат както каза ти самия-някакви П....въшки.

Редактирано от fantom (преглед на промените)

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.