Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Разход на бензин под 7 литра средно?

Featured Replies

Друго, което съм чувал за тия рена е слабата им скоростна кутия.

Един познат си купи последнато рено Лагуна и след няколко месеца скоростната му кутия блокира на магистарлата (в Германия). Хората от Пътна Помощ му казали, че на месец имали по 2-3 Рена с блокирала скоростна кутия.

• 3 седмици по-късно...
  • Отговори 63
  • Прегледи 36,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• и аз ще се включа във интересната тема. карам рено клио 1.4-моноинжинеринг;92-ра,г. много съм доволен от икономията на гориво-по специално на газата. возя 50-ет литров бойлер във багажното отделени

Е няма как празен да не кара по-бързо от пълен било то по-наклон при спускане или при изкачване. Нима товарния влак се движи по-бързо от пътническия това ли е логиката ви, че пълния тир се движи по-бързо от празния. Е хайде като сте толкова добър по физика ми пояснете по-дълъг мост защо влакът се движи с ограничена скорост, колкото е по-дълъг мостът толкова по-бавно трябва да се движи влакът за да не се срути мостът от вибрацийте. Като само ще поясня, че автомобилната индустрия е по-маневрена от железопътната. Това е разликата, че при автомобилната разтояние между даден точка до друга е по-голяма. Докато при железопътната е по-малка. Точно затова влаковете се движат с ограничена скорост по-дълги мостове. Защото всеки един мост си има своя собствена вибрация. Честотна която се изчислява е в Herz. И когато тази вибрация бъде превишена мостът се срутва. Разбира се преди да се пусне в употреба се тества. Виждам че съм си отговорил на зададените въпроси.

Аз като голям почитател на някои автомбилни списания(наи вече онова немското хи хи), ще си кажа компетентното мнение изчетено наи вече там.

Най икономичната бензинова кола е TOYOTA PRIUS. Харчи към 4,5 на 100. Ама тя е хибрид и се движи със скорост от максимум 150 км/ч. И при тази скорост разхода става към 15/100(или там някъде). Следващата в класацията беше фиат пунто 1.4 16v. Там средният разход беше към 5 и малко смесен. ЗА бензин по икономично няма. Но теста все пак е със скорост от максимум от 80 км/ч. Е все пак е на улицата с разни препятствия. Този фиат може да развие малко по голяма максимална скорост(170км/ч), кадето разходът става пак около 12/100. За дизели наи икономичното си беше АУДИ А2 1.2 d, но е с доста скъпо масло, гуми с ниско съпротивление(и лоши спирачки съответно) и други скъпи компоненти, та разхода си излиза доста скъп. Има и един Сеат и един VW със същият двигател, но и тои иска същите консумативи. Но харчат средно под 3/100. Та дизелите не винаги излизат по евтини тва е ясно. Моят избор ще е на фиатката(пак). Сега имам наи старият пунто(1993г, 1249cc,8v, 60hp) които харчи като ламя. Е, имам тежък крак. Последният месец разходът ми беше около 8/100 смесено(а бе от велинград до пловдиви обратно, и два дни разходки из Велинград), но съм карал бавно и спокоино.

А бе и на мен ми е смешно като някои ми каже че колата му била горяла по малко от 7/100. Нали ги гледам че се състезават по улиците, то тоя бензин да не извира направо в резервоара му. Честито за фиестата, много е яка. Случи ми да покарам една такава(маика ми има същата, даже и зелена), та викам браво на форд. Ама съм си любител на италянските бараки, така че пак бих си купил пунто за тия пари. А за голфаджиите няма да говоря - те се изродиха в някво племе дето гледа надменно на хората с различни коли, натискат здраво педала и разправят че гори 5-6/100.

• Автор
Аз като голям почитател на някои автомбилни списания(наи вече онова немското хи хи), ще си кажа компетентното мнение изчетено наи вече там.

Най икономичната бензинова кола е TOYOTA PRIUS. Харчи към 4,5 на 100. Ама тя е хибрид и се движи със скорост от максимум 150 км/ч. И при тази скорост разхода става към 15/100(или там някъде). Следващата в класацията беше фиат пунто 1.4 16v. Там средният разход беше към 5 и малко смесен. ЗА бензин по икономично няма. Но теста все пак е със скорост от максимум от 80 км/ч. Е все пак е на улицата с разни препятствия. Този фиат може да развие малко по голяма максимална скорост(170км/ч), кадето разходът става пак около 12/100. За дизели наи икономичното си беше АУДИ А2 1.2 d, но е с доста скъпо масло, гуми с ниско съпротивление(и лоши спирачки съответно) и други скъпи компоненти, та разхода си излиза доста скъп. Има и един Сеат и един VW със същият двигател, но и тои иска същите консумативи. Но харчат средно под 3/100. Та дизелите не винаги излизат по евтини тва е ясно. Моят избор ще е на фиатката(пак). Сега имам наи старият пунто(1993г, 1249cc,8v, 60hp) които харчи като ламя. Е, имам тежък крак. Последният месец разходът ми беше около 8/100 смесено(а бе от велинград до пловдиви обратно, и два дни разходки из Велинград), но съм карал бавно и спокоино.

А бе и на мен ми е смешно като някои ми каже че колата му била горяла по малко от 7/100. Нали ги гледам че се състезават по улиците, то тоя бензин да не извира направо в резервоара му. Честито за фиестата, много е яка. Случи ми да покарам една такава(маика ми има същата, даже и зелена), та викам браво на форд. Ама съм си любител на италянските бараки, така че пак бих си купил пунто за тия пари. А за голфаджиите няма да говоря - те се изродиха в някво племе дето гледа надменно на хората с различни коли, натискат здраво педала и разправят че гори 5-6/100.

Благодаря! И аз навремето бях привърженик на италианките, ама германците ме отказаха :blink:

Ето и едно тестче на по маломощни (лагерни) колички :angry: - Auto Bild бр.5 2006г.

Ford Fiesta 1.4 ambiente 80 PS - 7.3 l/100

Kia Rio 1.4 97 PS - 7.9 l/100 (92H)

Mitsubishi Colt 1.3 Inform 95 PS - 7.1 l/100

Renault Clio 1.6 16V 88 PS - 7.0 l/100

Toyota Yaris 1.4 Luna 87 PS - 7.5 l/100

Е кво ли не правих, ама разхода ми така и не падна под 7/100. Само на дълъг път по едно време видях че падна , но като минах 2 планини, след 750 км пробег пак си остана над 7 на 100. На магистралата със 130 разхода ми стремително се покачи над 7.5 . Сега без климатик, работата е подобна! Ще трябва се примиря явно и ще взема да си натискам пак педала :speak:

А някой ако реши да си купува Форд Фиеста, няма да съжалява. По стабилна кола и лесна за управление не съм карал ;) И една препоръка, ESP и ABS в никакъв случай не са излишни, както и ел.огледала и климатик- това са най необходимите екстри според мен.

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

Благодаря! И аз навремето бях привърженик на италианките, ама германците ме отказаха :)

Ето и едно тестче на по маломощни (лагерни) колички ;) - Auto Bild бр.5 2006г.

Ford Fiesta 1.4 ambiente 80 PS - 7.3 l/100

Kia Rio 1.4 97 PS - 7.9 l/100 (92H)

Mitsubishi Colt 1.3 Inform 95 PS - 7.1 l/100

Renault Clio 1.6 16V 88 PS - 7.0 l/100

Toyota Yaris 1.4 Luna 87 PS - 7.5 l/100

Е кво ли не правих, ама разхода ми така и не падна под 7/100. Само на дълъг път по едно време видях че падна , но като минах 2 планини, след 750 км пробег пак си остана над 7 на 100. На магистралата със 130 разхода ми стремително се покачи над 7.5 . Сега без климатик, работата е подобна! Ще трябва се примиря явно и ще взема да си натискам пак педала ;)

А някой ако реши да си купува Форд Фиеста, няма да съжалява. По стабилна кола и лесна за управление не съм карал :) И една препоръка, ESP и ABS в никакъв случай не са излишни, както и ел.огледала и климатик- това са най необходимите екстри според мен.

Ford и магаре умират само един път. cool.gif

Ето и още 11 правила за икономия на гориво,от сайта на Рено Клуб България / http://www.renault-bg.com/ / :

Отворените стъкла или люкът влияят върху разхода незначително при ниска скорост. Проветряването по този начин Ви струва допълнително 0,2-0,5 л. гориво. Този разход рязко нараства с повишаване на скоростта. Главното осветление и фаровете за мъгла се нуждаят от 300 грама, затова не ги включвайте без причина, както и други мощни консуматори на електроенергия.

Да видим каква е ситуацията при Иванов и Петров които са съседи и имат еднакви автомобили. Иванов изяжда 11 литра, а Петров се радва на своя разход от 9 литра. Причините: Иванов през лятото кара със зимни гуми, в централната част на града, на кратки разстояния и в тъмната част на деня, и багажникът му е пълен с ненужни вещи.

Високата скорост изпива горивото.

11 правила за икономично каране:

1) Всичко което пречи на аеродинамиката, струва пари. Това е широкопрофилната гума, непредвидена от завода производител на автомобила, декоративните спойлери и други глезотийки. Багажници и т.н. Изобщо всичко излишно. Пример: Караме със 130 с три велосипеда отгоре на багажника. Разхода на гориво нараства с 5 литра от обичайния. От София до Бургас и обратно това са 60 лева в по-вече!

2) Постоянно включените консуматори на електроенергия струват пари. Включвайте ги само при необходимост. Вентилацията увеличава разхода с 1 литър, климатика с 2-3 литра гориво на 100 км.

3) Загряването на двигателя до работна температура след студен пуск струва пари. Тръгвайте възможно по-бързо. При натоварване двигателят загрява по-бързо, а и съседите Ви ще са удовлетворени.

4) Кавалерийският старт струва пари. Потегляйте без да настъпвате до отказ педала на газта, превключвайте на по-висока предавка възможно най-рано. Старайте се да карате на по-висока предавка. Съвременните мотори, особено дизеловите позволяват преминаване на 4-5 предавка още при 50 км/ч.

5) Двигателят трябва да работи на обороти, съответстващи на максималния въртящ момент. За това е достатъчно да погледнем в документацията на автомобила.

6) Разумното и предвидливото движение икономисва гориво. Преценявайте пътната обстановка, избягвайте излишното ускорение при наближаване на червен светофар. След това трябва да натискате спирачката което си е чиста загуба на кинетична енергия-респективно пари.

7) Правилното налягане на въздуха в гумите икономисва гориво. Проверявайте налягането. Ниското увеличава съпротивлението, респективно разхода, високото влияе отрицателно на стабилността и управлението.

8) Работата на двигателя при престой струва пари. Загасяйте мотора в задръствания и на натоварени кръстовища.

9) Липсата на автоматичен режим празен ход струва пари. Това е за автомобилите със специална икономична програма.

10) Съвременните висококачествени масла (синтетика или полусинтетика), и енергоспестяващите масла за скоростна кутия и двигателя икономисват гориво.

11) При възможност не ползвайте свой автомобил, а пътувайте заедно с Петров. Това със сигурност ще ви спести гориво.

Отскоро, като временен вариант карам Пежо 405 (1.8 инжекцион), произведена 1995г.Лятото ходих с нея на морето и й засякох разхода, който при скорост 90 - 110 км/ч. беше 6 литра/100 км.Навръщане карах със същата скорост, но вече при работещ климатик и разхода стана 7 литра/100 км.В града ми гори 8,5 литра/100 км.

Отскоро, като временен вариант карам Пежо 405 (1.8 инжекцион), произведена 1995г.Лятото ходих с нея на морето и й засякох разхода, който при скорост 90 - 110 км/ч. беше 6 литра/100 км.Навръщане карах със същата скорост, но вече при работещ климатик и разхода стана 7 литра/100 км.В града ми гори 8,5 литра/100 км.

Лъжеш.

Лъжеш.

:rolleyes: Това обвинение насериозно ли да го приемам?Изобщо нямам намерение да убеждавам когото и да било във верността на написаното от мен.Споделих един факт - всеки може да го приеме или не.

:rolleyes: Това обвинение насериозно ли да го приемам?Изобщо нямам намерение да убеждавам когото и да било във верността на написаното от мен.Споделих един факт - всеки може да го приеме или не.

Така да бъде.Продаваш ли това Пежо?

Редактирано от Воробянинов (преглед на промените)

• Автор

Без климатик и затворени прозорци? Предпочитам да дам 5 лева отгоре, отколкото да колабирам на 20-тия километър :) Един познат получи топлинен удар скоро, само защото карал на затворени прозорци в жегата , заради едно дете, да не настинело. А и аз може да поспоря с всеки, който ми каже, че на дълъг път с отворени прозорци е по икономично от ползването на климатика. Въздушното съпротивление е голяма работа, не случайно самолетите са с въздушни спирачки ;) А и оная совалчица се подпали преди година 2 от въздушното триене .

Редактирано от bildera_ (преглед на промените)

При мен положението е почти същото. При последното ми пътуване до морето тази година, разходът беше малко под 6л/100км, през нощта, без включен климатик и с почти постоянна скорост от 90 км./ч при 2500 об. (където пътят го позволяваше). На връщане, по същия маршрут, но вече през деня, т.е. с включен климатик - около литър на 100км отгоре. При градско шофиране, почти неизменно разходът ми е около 9л/100 км, като в горещите часове задължително се пуска и климатика. Автомобилът е VW Golf 3 1.8 бензин, 90 к.с, двигател ABS, комби.

• Автор
При мен положението е почти същото. При последното ми пътуване до морето тази година, разходът беше малко под 6л/100км, през нощта, без включен климатик и с почти постоянна скорост от 90 км./ч при 2500 об. (където пътят го позволяваше). На връщане, по същия маршрут, но вече през деня, т.е. с включен климатик - около литър на 100км отгоре. При градско шофиране, почти неизменно разходът ми е около 9л/100 км, като в горещите часове задължително се пуска и климатика. Автомобилът е VW Golf 3 1.8 бензин, 90 к.с, двигател ABS, комби.

Е, поне се успокоявам, че разлката ми в градско и извънградско е по-малко от литър ;) Така, че средно си излиза доста малко :)

Кои каквото си иска да говори?Колко му горяла колата и т.н.

Така или иначе сам си пълни резервоара хе хе.И ако му гори 10/100 дори и да ни метне че му харчи по малко пак ще реве пред колонката на безиностанцията.

Все пак зависи много от шофирането.аз когато си купих моята колица /Opel Kadet 1.3 58Kw хечбек 1986г/

извънградско ми гореше 6/100 газ.за бензин незнаех щото не вървеше на бензин тогава хе хе.Карах най много с 80км/ч,бавно спокойно.И определено ставаше.После като взех да я настъпвам подобаващо с изрезки при тръгване и некви луди скорости като 51-60 на първа,90-110 на втора /забравих да спомена че е с 4 скорости,да не се чудите що са толкова дълбоки/ е няма как.Разхода го качих на 10/100газ и след това като се пооспокоих но все пак не както в началото както и да карам по малко от 7 не ми гори. cool.gif

Карам Пежо 205, 1.1, 45 кс ;) и днес заредих резервоара до капачката и засичам, но съм убеден, че гори под 7л (някъде към 6л смесено). Единствено като вдигна над 90-100км/ч и усещам, че почва да гълта като ламя, просто виждам как стрелката на бензина почва да се мести. Все пак колата ми е само с 4 скорости.

Тя петата за градско като че ли само бърка работата?Като си с 4 в повечето случай 4 става и за 40км/ч и за 140км/ч.Еразбира се не говорим за градовете дето имат околовръстни пътища по десетина километра,но и все пак си е градски трафик. :)

Карам Пежо 205, 1.1, 45 кс :hush: и днес заредих резервоара до капачката и засичам, но съм убеден, че гори под 7л (някъде към 6л смесено). Единствено като вдигна над 90-100км/ч и усещам, че почва да гълта като ламя, просто виждам как стрелката на бензина почва да се мести. Все пак колата ми е само с 4 скорости.

Тестът завършен. Ето резултатите (доста изненадващи поне за мен)

5,53л. на 100

Ето как беше проведен теста:

Вчера заредих резервоара до капачката и тръгнах от Бургас (Меден Рудник :P ) за Лозенец. Не минах по главния път, а през Твърдица, Маринка, Ново Паничарево, Ясна Поляна и на Приморско излязох на главния път и по него до Лозенец. Общо 56км. В Лозенец направих 4-5 обиколки със спирания (гасене на мотора). С мен пътуваха още двама, багажът беше малко, единия прозорец постоянно отворен (нямам климатик).

След това от Лозенец за Бургас (Меден Рудник) по главния път със спиране за почивка в Созопол. Пак още двама с мене, отворен прозорец, фарове. Общо 68км.

Днес от Меден Рудник до центъра/гарата/ (през Кумлука) - 9км. Сам в колата, отворен прозорец, фарове. Обратно от центъра/гарата/ до първата бензиностанция в Меден Рудник (през околовръстното) - 7км.

Всичко общо 140км

Пълня резервоара пак до капачката и бензиноколонката показа 7,75л.

По мойте сметки това прави 5,53л. на 100.

Редактирано от ropotamski (преглед на промените)

я хо хо-браво маняк.това означава че спокойно вместо с 211 можеш да си хоцкаш на кафенце с колицата.Исках да те питам само какво общо имаше отвореният прозорец и фаровете с разхода ти на бенц че ги спомена толкова пъти? :rolleyes:

я хо хо-браво маняк.това означава че спокойно вместо с 211 можеш да си хоцкаш на кафенце с колицата.Исках да те питам само какво общо имаше отвореният прозорец и фаровете с разхода ти на бенц че ги спомена толкова пъти? :P

А още по-хубаво като караш на служебен бензин. Е не съвсем де ама шефчето ми дава пари за повече бензин от колкото мога да изхарча та ми остава и за фъцкане насам натам :P

А за прозорците:

А и аз може да поспоря с всеки, който ми каже, че на дълъг път с отворени прозорци е по икономично от ползването на климатика. Въздушното съпротивление е голяма работа, не случайно самолетите са с въздушни спирачки ;) А и оная совалчица се подпали преди година 2 от въздушното триене .

За фаровете незнам дали имат някво значение за разхода, ама тука имам някъв измислен вестник според който имат значение (аз като чета в този същия вестник не мога да си представя кола, която да гори под 15 :P ). Ето какво пише в него:

20 възможни причини за повишен разход на бензин:

1. По-късно запалване. Отклонение от 1 градус увеличава разхода с 1%.

2. Неправилна хлабина в електродите на свещите, а също така и прекъсвания в работата на свещите - до 10%.

3. На къси светлини разходът се увеличава с 5%, на дълги - с 10%.

4. Температурата на охлаждащата течност по-ниска от предписаната увеличава разхода с 10%. Пътуване с непрогрят двигател увеличава разхода с 20%.

5. Повишено износване на цилиндро-буталната група. Всяка понижена атмосфера от компресията увеличава разхода с 10%.

6. Износване на бутало-мотовилковата група - 10%.

7. Износване на съединителя - 10%.

8. Износване на газоразпределителния механизъм, а също и нерегулирани хлабини в клапаните - до 20%.

9. Пренатегнати лагери на главините на колелата - с 15%.

10. Нерегулирана предница - до 10%.

11. Ниско налягане в гумите - по 9% на всяка 0,5атм. по-ниско налягане от предписаното.

12. Всеки 100кг товар - с 10%.

13. Натоварен багажник на покрива на колата увеличава разхода с 40%, празният - с 5%.

14. Ремарке - 60%.

15. Маниер на шофиране - до 50%.

16 Ненавременна смяна на въздушния филтър /на всеки 5хил. км. пробег/ увеличава разхода с 10%.

17. Проблеми свързани с хранителната система /карбуратор, бензинова помпа/ - до 50%.

18. Използване на нискооктанов бензин - до 5%.

19. Насрещен вятър - до 10%.

20. Движение по трасе с нисък коефицент на сцепление /мокър път, черен път, кален път/ - до 10%.

smiley-faces25.gif

Редактирано от ropotamski (преглед на промените)

• Автор
А още по-хубаво като караш на служебен бензин. Е не съвсем де ама шефчето ми дава пари за повече бензин от колкото мога да изхарча та ми остава и за фъцкане насам натам :)

А за прозорците:

За фаровете незнам дали имат някво значение за разхода, ама тука имам някъв измислен вестник според който имат значение (аз като чета в този същия вестник не мога да си представя кола, която да гори под 15 :) ). Ето какво пише в него:

20 възможни причини за повишен разход на бензин:

1. По-късно запалване. Отклонение от 1 градус увеличава разхода с 1%.

2. Неправилна хлабина в електродите на свещите, а също така и прекъсвания в работата на свещите - до 10%.

3. На къси светлини разходът се увеличава с 5%, на дълги - с 10%.

4. Температурата на охлаждащата течност по-ниска от предписаната увеличава разхода с 10%. Пътуване с непрогрят двигател увеличава разхода с 20%.

5. Повишено износване на цилиндро-буталната група. Всяка понижена атмосфера от компресията увеличава разхода с 10%.

6. Износване на бутало-мотовилковата група - 10%.

7. Износване на съединителя - 10%.

8. Износване на газоразпределителния механизъм, а също и нерегулирани хлабини в клапаните - до 20%.

9. Пренатегнати лагери на главините на колелата - с 15%.

10. Нерегулирана предница - до 10%.

11. Ниско налягане в гумите - по 9% на всяка 0,5атм. по-ниско налягане от предписаното.

12. Всеки 100кг товар - с 10%.

13. Натоварен багажник на покрива на колата увеличава разхода с 40%, празният - с 5%.

14. Ремарке - 60%.

15. Маниер на шофиране - до 50%.

16 Ненавременна смяна на въздушния филтър /на всеки 5хил. км. пробег/ увеличава разхода с 10%.

17. Проблеми свързани с хранителната система /карбуратор, бензинова помпа/ - до 50%.

18. Използване на нискооктанов бензин - до 5%.

19. Насрещен вятър - до 10%.

20. Движение по трасе с нисък коефицент на сцепление /мокър път, черен път, кален път/ - до 10%.

smiley-faces25.gif

За разхода ти от 5.4 на сто. За 140 км е трудно да се установи точния разход. На бензоколонките има няколко изключвания на пистолета. Забелязах, че момчетата (или момичетата) дето пълнят се стремят да закръглят сумата на точно число. така, че това не е гаранция, че са ти наляли точно толкова бензин, колкото си изразходил. Сам може да си направиш сметка, че ако си заредил 1 литър по-малко при второто зареждане, разхода ти автоматиччно скача над 6 на сто! А тия неща дето ги пише във вестника са верни и няма защо да им се чудиш.( е, може и да има грешки, защото това все пак е вестник :magnifier: ) Като пуснах тая тема, нямах предвид дизелите и пу...те въшки :computer8: То аз с моята ако карам на магистрала с 60км/ч на 5-та с попътен вятър, без климатик, затворени прозорци, без да ми трепне крака на газта, без светлини, вентилатори, идеална температура на околната среда (да не ми се включва термостата), гладък асфалт, сухо време, нормално налягане на въздуха, напомпени гуми(ако може сликове 145/... :shock11: ), да съм пазил диета 1 месец, никакви аптечки, крикове, резервни гуми..., без катализатор, без седалки... може и 3 на сто да гори! Реално за пробег от хиляди километри разхода е доста по-различен. Мен ме интересува точно тоя разход, а не разхода ми по магистралата за Варна в участъка на самолетната писта с 60 км/ч :beer11:

До сега съм склонен да си мисля, че Рено напоследък правят доста икономични автомобили, за разлика от 90-те, когато произвеждаха лами. (Рено 19) .

Ето още малко инфо и за моята. Напоследък ползвам климатика по-рядко, карам често с отворен прозорец, не я режа много, ама понякога го правя, Пътувам главно на къси разстояния до 15 км всеки ден (има си и загряване на мотора сутрин ), попадам и в задръствания, по принцип винаги има някой с мен... Това означава около 630 км с 45 литра. Средния ми разход си стои все същия. Та така, чел съм доста списания и ми е бил винаги интересен средния разход. Рядко можете да видите разход под 7 на сто за нормален бензинов двигател с изключение на пу...те въшки разбира се.

На времето си записвах километрите и бензина който съм налял в моя ЗАЗ 968М и се оказа, че минималният ми разход беше над 7.5 на сто, а зимата стигаше и над 15! средно . С тия ремонти по стария автомобил средния ми разход беше над 10 на сто! Това, че веднъж е постигнат разход 6 на сто не означава, че аз давам толкова пари постоянно през цялата година!

Нека, ако някой си е записвал колко пари е дал за бензин за година поне и колко км е минал да пише.

За разхода ти от 5.4 на сто. За 140 км е трудно да се установи точния разход. На бензоколонките има няколко изключвания на пистолета. Забелязах, че момчетата (или момичетата) дето пълнят се стремят да закръглят сумата на точно число. така, че това не е гаранция, че са ти наляли точно толкова бензин, колкото си изразходил. Сам може да си направиш сметка, че ако си заредил 1 литър по-малко при второто зареждане, разхода ти автоматиччно скача над 6 на сто!

Сам видях, че бензина стигна до капачката и повече не можеше да поеме. Иначе си прав, че за тези 140км е трудно да се установи точния разход, но все пак долу горе мойта пу...та въшка гори сравнително малко.

P.S. Да *ба шиб@н Слънчев Бряг няма да си направят една канализация, че като вали да има къде да се оттича водата. По улиците 2 педи вода. Влязах в една локва.. абе каква ти локва, то цял гьол и повече не можах да изляза. Намокриха се свещи, делко... Вече втори ден съм я зарязал колата там, то добре, че е малка и лесно я избутах от пътя. Утре ще ходя да си я пребирам (ако успея)

• Автор
Сам видях, че бензина стигна до капачката и повече не можеше да поеме. Иначе си прав, че за тези 140км е трудно да се установи точния разход, но все пак долу горе мойта пу...та въшка гори сравнително малко.

P.S. Да *ба шиб@н Слънчев Бряг няма да си направят една канализация, че като вали да има къде да се оттича водата. По улиците 2 педи вода. Влязах в една локва.. абе каква ти локва, то цял гьол и повече не можах да изляза. Намокриха се свещи, делко... Вече втори ден съм я зарязал колата там, то добре, че е малка и лесно я избутах от пътя. Утре ще ходя да си я пребирам (ако успея)

:down:)) Вярвам ти , да идвам ли да дърпам :eek:

Абе поне се успокоявам с моята, че мога си дишам и от ауспуха направо :P Evro 4 е голяма работа. Кога ли ще въведат диференцирани данъци в зависимост от замърсяването, щото аз не мога си отворя прозореца на кръстовищата, а и не само там.

:baby:)) Вярвам ти , да идвам ли да дърпам :P

Най-накрая си я прибрах :) В началото работеше на 3 цилиндъра ама после се оправи :)

• Автор

Ура, още малко да се напъна и ще сваля под 7 на сто :baby: Ся карам като пенсионер - на 5-та с 60, на 4-та с 50... нищо че се влача половин час до работа, ама поне трябва да си отговоря на въпроса, дали мога да постигна 6 на сто среден разход, както ми дават по документи ;) (въх, въх, въх...) имам още цял литър... Ся ша пропътувам 750-800 километра и дано ми падне към 6-6.5 разхода :whist:

• Автор
Ура, още малко да се напъна и ще сваля под 7 на сто :speak: Ся карам като пенсионер - на 5-та с 60, на 4-та с 50... нищо че се влача половин час до работа, ама поне трябва да си отговоря на въпроса, дали мога да постигна 6 на сто среден разход, както ми дават по документи ;) (въх, въх, въх...) имам още цял литър... Ся ша пропътувам 750-800 километра и дано ми падне към 6-6.5 разхода :P

Май има ефект 792 км с 42 литра - 5.3 на сто! Да не повярваш ;) - 170 км планинско( Шипка и Родопите), 20-30 км градско в Пловдив+попътните градове и села, другото в равнина с 80-90 км/ч, при изпреварвания 100-110, в населени места с отворен прозорец, извън населени с вентилатор и отвреме на време климатик за 1-2 минути. Спора е приключен, извода: Спазвайте ограниченията на скоростта!

Разбира се действителния разход в по-дълъг период ще е по-голям, защото рядко се пътува толкова дълго разстояние.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.