Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

За какво си мислите в момента-в очакване на лятото през 2026 година. ☀️

Featured Replies

преди 9 часа, Буря написа:

+ амантиучилещето :31:

...

Училище - мъчилище...

преди 9 часа, Буря написа:

...

Ами то си е за яд, ку ма питаш мене.

Яд мъй!

Заядлица :P

преди 7 часа, Уиш... написа:

този  топчест бъркъч по горчивина ако се доближава до 90%  шоколади на Линд значи горе долу имам представа .  оле! ...

...

Хъхъхъ... Друго е... Както се изрази ти... Макар и 90%-тов, Линдт е питомен шоколад... А мициканцкият шоколатл (xocolatl), има характера на диво магаре! Все пак на нахуатл шоко (xococ) означава горчиво, а атл (atl) означава вода... Горчива вода...

• Отговори 48,9k
  • Прегледи 2,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• що са бийш мооо   иш как во ви нося

• Малко нощни снимчици...                   Никога, не съм подозирал, че октоподите така луминсценцират

• Сезанесто ми е от няколко дни насам Гората, 1894

Публикувани изображения

на 12.09.2023 г. в 11:19, Буря написа:

+ амантиучилещето :31:

мхм

тъкмо ритуално изгориш тетратките си и се закълнеш че крекът ти повече няма да стъпи в даскалото и се явяват децата и пак те връщат у първи клас...............

Д2 в пнд си взе държавния изпит по медицина - 9,47 от 10 бала. Днес си защити дипломната работа. В неделя хвърля шабката, номври му е изпита за специализация и .... започва бачкането

преди 19 часа, darkterminal написа:

Училище - мъчилище...

да не чуя вече

преди 21 часа, dioib написа:

<Мислим за 2024> :)

Наздраве! :beer:

аз мисля първо да презимувам успешно...........

преди 2 минути, emmi написа:

...

Д2 в пнд си взе държавния изпит по медицина - 9,47 от 10 бала. Днес си защити дипломната работа. В неделя хвърля шабката, номври му е изпита за специализация и .... започва бачкането

...

Браво на Юнака!

...

да не чуя вече

Внуци идат! Вну-ци!

преди 18 минути, darkterminal написа:

Браво на Юнака!

и от мен голямо браво за Д2

преди 18 минути, darkterminal написа:

Внуци идат! Вну-ци!

тъкмо ще хвърлят шапото и ти така да я попариш.. бива ли  с кубинките в джамджийницата 

Какво вълшебство е хубавото сравнение. Чета... ена кримка, нема значение коя и каква. Графити художник учи девойка да рисува... графити естествено. Тя е с респиратор (аерозолна боя, вредности, ала-бала)...

"...Трудно все. Галя переминается с ноги на ногу, надсадно дыша в респиратор, точно мамонт, сраженный бронхитом. ..."

"...Всичко е трудно. Галя пристъпва от крак на крак, измъчено дишайки в респиратора, като (или сякаш е) мамут с (или повален от, или поразен от) бронхит ..."

едит: колкото и да се старае човек да запази "мелодията", оригиналите винаги са си по-красиви.

преди 48 минути, Уиш... написа:

...

преди 1 час, darkterminal написа:

...

Внуци идат! Вну-ци!

тъкмо ще хвърлят шапото и ти така да я попариш.. бива ли  с кубинките в джамджийницата 

Напротив, напротив. Аналогизирайки с "Това не плаши, душите наши", бих написал 'Напротив, грейна, душата нейна!'

преди 2 часа, darkterminal написа:

Браво на Юнака!

Внуци идат! Вну-ци!

А който си има деца - да си ги гледа

преди 2 часа, Уиш... написа:

и от мен голямо браво за Д2

Здраво се потруди човека, много здраво

преди 2 часа, lebel написа:

Какво вълшебство е хубавото сравнение. Чета... ена кримка, нема значение коя и каква. Графити художник учи девойка да рисува... графити естествено. Тя е с респиратор (аерозолна боя, вредности, ала-бала)...

"...Трудно все. Галя переминается с ноги на ногу, надсадно дыша в респиратор, точно мамонт, сраженный бронхитом. ..."

"...Всичко е трудно. Галя пристъпва от крак на крак, измъчено дишайки в респиратора, като (или сякаш е) мамут с (или повален от, или поразен от) бронхит ..."

едит: колкото и да се старае човек да запази "мелодията", оригиналите винаги са си по-красиви.

Преводите винаги дразнят, вярно е. 

Мамонт, сраженный бронхитом и веднага схващаш как диша

преди 1 час, lebel написа:

Напротив, напротив. Аналогизирайки с "Това не плаши, душите наши", бих написал 'Напротив, грейна, душата нейна!'

Смятай ква железна бабка ще бъда 

преди 4 часа, emmi написа:

...

Смятай ква железна бабка ще бъда 

Будешь!

...

Преводите винаги дразнят, вярно е. 

Мамонт, сраженный бронхитом и веднага схващаш как диша

...

Абсолютно!

С риск да ти досадя (но може пък да те усмихне и рискът да си струва), ще  споделя и още един откъс... лек и неангажиращ (Апрель е псевдонима на графити гуруто и същият започва урока с "Ну что, бравый солдат Швейк, скетч нарисовала?". Бравый солдат Швейк скетч нарисовала. Заяц. Розовый. Цитираният откъс датира след създаването на "фреската")

Цитат

...
– Та-ак, – изрек наконец Апрель. – Вдохновение иссякло? Начинаем разбор полетов. Тебе-то самой это нравится?
Галя стеснительно пожала одним плечом. Левым. В правой руке она по-прежнему сжимала баллончик с розовой краской, точно он к ее ладони прирос или приклеился. Респиратор сполз, что позволяло ей внятно выражать свои мысли и чувства.
– Не знаю. Я старалась...
– Куда ноги у зайца дела?
– Они... ну, в общем, ноги у него внизу...
– А на скетче ноги в рисунке помещаются. Я заметил, не беспокойся. На скетче целый заяц – на стене ползайца. Почему? Это во-первых. Во-вторых, что у тебя с композицией?
– А что?
– А то. «Карлсона» читала?
«То у него был "Швейк", теперь "Карлсон" объявился, – отметила про себя Галя. – Начитанный какой».
– Помнишь, как Карлсон рисовал петухов? Огромный лист бумаги, а в самом углу – крохотулечная красная козявка. И называется «Одинокий петух». А у тебя получился одинокий заяц. А остальное пространство куда девать?
– А может, я так вижу, – входя в роль непризнанного гения, возразила Галя.
...

Бронхитът може и да е сразил мамонта, но "Начитанный какой" срази мен.

преди 6 часа, lebel написа:

Будешь!

Абсолютно!

С риск да ти досадя (но може пък да те усмихне и рискът да си струва), ще  споделя и още един откъс... лек и неангажиращ (Апрель е псевдонима на графити гуруто и същият започва урока с "Ну что, бравый солдат Швейк, скетч нарисовала?". Бравый солдат Швейк скетч нарисовала. Заяц. Розовый. Цитираният откъс датира след създаването на "фреската")

Бронхитът може и да е сразил мамонта, но "Начитанный какой" срази мен.

Е, начитанный си съвсем нормална думичка и много подходяща в случая. В интерес на истината тя се ползва обикновено с много ироничен заряд. Одинокий петух ме зарадва обаче. 

Е, начитанный си съвсем нормална думичка и много подходяща в случая. В интерес на истината тя се ползва обикновено с много ироничен заряд. Одинокий петух ме зарадва обаче. 

Така е, нормална е, двудумието също. Просто си представих интонацията на... ъъ, мисълта на Галчето. Еле па като се земе предвид, че се пак Швейк и Карлсон, независимо че първият ми е любимец, слабост... айдъл, не са Заратустра и... демона на Сократ (до днес не знаех нищо за него) да речем, тоест не са некъф изумяващ нишан за начетеност...

Иначе, да, радват и самотният петел и самотният заек... и "ползайца на стене"... тва последното и особено "на стене"-то даже ми звучи некак като 'зето от текст песен. На Шевчук или некой друг.

Хубав ден, банда!

едит: и изобщо т'ва начетеността ...

Spoiler

Он был скромен и учтив, дарил цветы, читал стихи... Цветаева, Пастернака... А потом вдруг заявил, что анальный секс помогает от запора...

преди 4 часа, lebel написа:

Така е, нормална е, двудумието също. Просто си представих интонацията на... ъъ, мисълта на Галчето. Еле па като се земе предвид, че се пак Швейк и Карлсон, независимо че първият ми е любимец, слабост... айдъл, не са Заратустра и... демона на Сократ (до днес не знаех нищо за него) да речем, тоест не са некъф изумяващ нишан за начетеност...

Иначе, да, радват и самотният петел и самотният заек... и "ползайца на стене"... тва последното и особено "на стене"-то даже ми звучи некак като 'зето от текст песен. На Шевчук или некой друг.

Хубав ден, банда!

едит: и изобщо т'ва начетеността ...

Затвори скритото съдържание

Он был скромен и учтив, дарил цветы, читал стихи... Цветаева, Пастернака... А потом вдруг заявил, что анальный секс помогает от запора...

Мдаааа

Одно другому не мешает

преди 11 часа, emmi написа:

Одинокий петух ме зарадва обаче. 

Между другото, тая козявка в ъгълчето ме сети, че съм виждал (предполагам, че и ти си виждала) и одинокое тахеометрическое кроки, разположило се удобно в ъгълчето, върху 1/8, примерно,  от иначе празния планшет. Или върху 3/4 от планшета се кипри 1/4 от обекта (крокито, козявката), а останалите 3/4 - върху леко пренаселената оставаща планшетна 1/4. Това по времето, когато крокитата се правеха на ръка. Беше смешно, но по-смешно стана (поне за тези, които знаеха, че крокито е ръчна скица), когато се появиха крокита, "крокирани" с и плотирани през аутокад.

Добра вечер

преди 1 час, lebel написа:

Между другото, тая козявка в ъгълчето ме сети, че съм виждал (предполагам, че и ти си виждала) и одинокое тахеометрическое кроки, разположило се удобно в ъгълчето, върху 1/8, примерно,  от иначе празния планшет. Или върху 3/4 от планшета се кипри 1/4 от обекта (крокито, козявката), а останалите 3/4 - върху леко пренаселената оставаща планшетна 1/4. Това по времето, когато крокитата се правеха на ръка. Беше смешно, но по-смешно стана (поне за тези, които знаеха, че крокито е ръчна скица), когато се появиха крокита, "крокирани" с и плотирани през аутокад.

Добра вечер

Чесно казано, идея си нямам за какво ми хортуваш

Емот смучещ жинстоник и зяпащ Станибогат

Чесно казано, идея си нямам за какво ми хортуваш

Ок, заблудил съм се. Съжалявам.

преди 21 часа, emmi написа:

чин чин с морска вода

20230912_165604.thumb.jpg.05aad7752dbc9aca45a307aa0367c4bf.jpg

преди 25 минути, lebel написа:

За @bornofash

spacer.png

Надявам се си добре, Борно.

Нямаше нужда от още едно специално за мене. Можехме с Уиш да си поделим картинката с пилето инспектор по следите на изчезналата риба. :D

преди 32 минути, lebel написа:

То тва пиле от толкова време ми се метлярка тъдява, но досега не бях свързал любопитството му с риба.

Ми от какво друго може да са тия следи

Слушам сега една песен от която настръхнах леко и като проверих коя е - пак на пиле се натресох

Поздрав

преди 9 часа, bornofash написа:

Ми от какво друго може да са тия следи

...

Нямам представа. Всеки път се чудя известно време, а после си казвам - балсъмго. Да приемем, че са следи от ботушки, с рибешки опашки, вместо шпори и си стиснем ръцете.

Според мен и пилето не е наясно. Ма кефи! И това с шпага̀та кефи. Сякаш вика - скийш кво мога, а?

преди 9 часа, bornofash написа:

...

Слушам сега една песен от която настръхнах леко и като проверих коя е - пак на пиле се натресох

Поздрав

Primal Fear - The Sky Is Burning

Благодаря! Тия ги харесвам (макар че са ми малко мрачни вече и ги слушам по-рядко), тая песен - също. . Даже си бях изрязал за рингтон това... https://voca.ro/19USXfhFepP2 от...

ма се оказа, че ми иде много желязото в него (за тая цел), изнерви ме и го смених. 

Поне ше ви поздравя двамата с @Уиш... с него

пп и филмът  (Primal Fear (1996)) не е лош, ако не сте го гледали (което не ми се вярва) и ви се гледа "legal mystery thriller film"

преди 2 часа, lebel написа:

пп и филмът  (Primal Fear (1996)) не е лош, ако не сте го гледали (което не ми се вярва) и ви се гледа "legal mystery thriller film"

Никъв спомен. Но ще го сваля. Познат ми е актьоският състав и има прилична оценка. Благодарско.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.