Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Таблет за възрастен човек до 140лв

Featured Replies

току-що, lightshadowmaker написа:

Таблетите не са лаптопи или компютри. Да си вземеш втора ръка таблет и да е корозирал от влага, защото някой го е носил в джоба си и е бил и в тоалетната с него не е риск, който много си струва да се поеме. Таблетите и биват изпускани много повече, отколкото би могъл настолен компютър или лаптоп.

Глупост връз глупост. :giggle1:

преди 5 минути, Pig написа:

Глупост връз глупост. 

Не знаеш и дали някой не го е изпуснал в тоалетната, разглобил, измил и продал. Пробвай да пуснеш лаптоп или настолен компютър в тоалетната чиния.
Освен че може да е играл футбол с него.

преди 5 минути, sliderum написа:

За възрастният  човек за който ще е таблета, ей сега иди му кажи да вземе да прави тестове.  :D

Абе нямам думи вече, все едно избирате многоцелеви изтребител 6-то поколение. Да има там Уай-фай, то май няма таблет без...

Точно там е най-опасното нещо. Ти ще знаеш, че този табле е бавен и че ще се мотае. Но възрастният човек ще звъни и ще ти реве, че си е купил чисто нов таблет и не може да се чуе с внуците или с децата си. Не си се сблъсквал с подобно нещо, затова ти е и смешно.

току-що, lightshadowmaker написа:

Не знаеш и дали някой не го е изпуснал в тоалетната, разглобил, измил и продал. Пробвай да пуснеш лаптоп или настолен компютър в тоалетната чиния.
Освен че може да е играл футбол с него.

Втора употреба винаги има риск, затова е втора ръка. Но когато сам се набуташ във чисто новото и то просто е мъртво родено в кой е грешката !?

преди 1 минута, Pig написа:

Но когато сам се набуташ във чисто новото и то просто е мъртво родено в кой е грешката !?

Тия боклуци между другото работят. Доколкото може да се очаква за таблет за тези пари.

преди 1 минута, lightshadowmaker написа:

Тия боклуци между другото работят. Доколкото може да се очаква за таблет за тези пари.

Стига ве верно ли, само не казвай на никой друг ? Ти към кой магазин си рекламно лице ?

Кофти е, че заради пандемията наличностите и предлагането у нас е станало толкоз мизерно, че нямам думи. Последно гледах миналата година в началото на учебната година, ами направо предлаганите модели са не повече от 30% от това което беше тогава. Може да се погледне и в ЕС магазини в други държави, само за сравнение как е.

преди 7 часа, Петър Ангелов написа:

С 1GB наистина не си е работа - преди време бях взел един Вейхуй (с 1ГБ) за работа, за тестване - ми то мъка, братче - отвориш браузъра и ос-а почва яко да влачи...

Не е само РАМ паметта, а и процесора. Макар че то тоя Андроид винаги си влачи и ми напомня за бозата. Иам си сносен телефон, 5 пъти повече точки дава на тестовете от таблета ми с 2 GB RAM, но пак почва да влачи по някое време като бозата.  Говоря за Nokia 7.2  с 6 GB RAM. Процесор...по-старичък, но се води 8 ядрен. Това нещо като го натовариш с малко повече приложения и се чудиш откъде да наваксваш скорост. Винаги се намира някое приложение, дето да му човърка в зад**ка. Като бозата е, същата работа, но малко по-лошо :)  При положение, че имам и 128 GB място за приложения и документи, от които 20% заети, все се чудя какво му пречи да върви като хората. Ако бозата е лоша, Андроида е нещо неразпознаваемо, без изглед за оправия само след няколко месеца ползване. Бозата поне мога да я преинсталирам, това си е егати проблема ако тръгна да трия. 

преди 4 часа, Pig написа:

Втора употреба винаги има риск, затова е втора ръка. Но когато сам се набуташ във чисто новото и то просто е мъртво родено в кой е грешката !?

Стар телефон и таблет е най-голямата простотия, която може да направи човек. Андроида го поддържат на даден модел 1-2 години и спират. После пак трябва да купуваш ново. Отделно, че това нещо се изпуска от всеки. Аз не само таблет втора ръка не бих си взел, а и лаптоп и дори PC. Навремето да, бих си взел, но тогава чарколяците бяха яки. Сега са като вафли. Вземаш ново, караш 1-2-3 години и после пак ново. 

Отделно, че тия модели за 150 лева са поне 1-2 години изостанали още докато са се появили. От там нататък едва ли някой ще се сети да ги пооддържа, след като веднъж вече ги е продал без пари почти :) 

Добре, има и друго. Щом е за стар човек, таблетът трябва и да е добре четим. Леново предлагат много добри дисплеи за по-възръстни хора, които не натовартват очите и са добре четими. Миналата година един вече пенсионер от моята фирма, му бяха дали таблет за 1 лев от мтел или там както се казва сега. Настройвах м,у го да гледа TV  и беше ужасен. Екранът бе отвратителен. Ъглите на видимост ниски.  Цветовете никакви. Попитах го, дали вижда нещо, за щастие нямаше проблеми със зрението, макар и на 65.  Но лично аз не бих взел за стар човек такъв таблет, а тоя бе от най-евтините. 

,

преди 12 минути, Ъндъртейкър написа:

Стар телефон и таблет е най-голямата простотия, която може да направи човек. Андроида го поддържат на даден модел 1-2 години и спират. После пак трябва да купуваш ново. Отделно, че това нещо се изпуска от всеки. Аз не само таблет втора ръка не бих си взел, а и лаптоп и дори PC. Навремето да, бих си взел, но тогава чарколяците бяха яки. Сега са като вафли. Вземаш ново, караш 1-2-3 години и после пак ново. 

Ромове има колкото искаш. Когато имаш 140лв. нямаш избор по-добре старо но марково отколкото ново което е умряло предварително.

преди 3 минути, Pig написа:

Ромове има колкото искаш. Когато имаш 140лв. нямаш избор по-добре старо но марково отколкото ново което е умряло предварително.

Да, така е, коригирах малко горния си пост.   Но съм на мнение, че по-добре да се намерят още малко пари.Не да се търси старо.  Бях взел един лаптоп за части на старо, когато е бил нов е бил почти върха, но като стар бе в отвратително състояние. Просто, колкото и добър да е бил продуктът, времето си оказва влиянието.  То е достатъчно един дефект да има и да се проклинаш, задето си го купил. 

преди 4 минути, Ъндъртейкър написа:

Да, така е, коригирах малко горния си пост.   Но съм на мнение, че по-добре да се намерят още малко пари.Не да се търси старо. 

Разбира се че от новото марково по-добро няма. Но ако възможностите са само 140лв. както питащия е посочил за момента по-добрия вариант е старо но марково.

преди 2 часа, Pig написа:

Разбира се че от новото марково по-добро няма. Но ако възможностите са само 140лв. както питащия е посочил за момента по-добрия вариант е старо но марково.

Според мен все пак по-добрият вариант е да не се цигани и да намери още малко пари, за да си вземе нещо, дето ще му върши работа. Това, че е ново не означава винаги, че е много по-скъпо. Напротив. Все едно някой да иска кола за 2000 лева, дето са само боклуци или за 5000 лева, дето може и да намери небоклуци. Колите не са точното сравнение, щото тук говорим за ново срещу старо. Но нито старото е толкова добро, щото не знаеш състоянието му, а и това е скапан Андроид, дето се ъпдейтва 1 до 2 години максимум. И какво ще вземе на старо? Андроид 8? Лошо няма. Но това е една подвижна джаджа, дето всеки е изтървал минимум 3 пъти за пазещите и поне 10 пъти за тия, дето продават таквиа джаджи. Навремето съм си хвърлял телефоните в земата и рекорда ми е 3 пъти без да се счупи нищо, но примерно таблета го тръшнах 2-3 пъти на матрака, носих го в чантта 2 седмици без протекция и няма за месец ми се спука стъклото на екрана. Още го ползвам и след две години и половина със спукан екран, но едва ли някой може да ми каже, какви са останалите повреди. Както казах, 5 пъти е по-бавен от Nokia 7.2, дето си взех зимата като заместител.  Разлиакта е около 2 години в моделите, че и по-малко. Таблета спря да се ъпдейтва до 8.1, но има доста добър IPS  дисплей с добра четимост дори в нощен режим, за разлика от Нокиата. Само че стъклото на екрана с 2 пукнатини, вече доста бавен, макар навремето да струваше около 400 лева в EMAG  и около 200 при мобилните оператори.  Но самият факт, че е с 2 GB  RAM  и доста бавен 4 ядрен процесор, го прави доста бавна машинка. Вярно, за интернет още става. 

Аз новата Нокиа я пазя като очите си, но вече 3 пъти я изтървах на земята, макар да бе с кожен калъф. Има няма 3 месеца и половина е. Тоест, средно на месец по веднъж я изтървам, а винаги я нося в раницата не само с кожения калъф, а и обвита с мехурчета въздух, дето ни ги дават, като поръчаме някоя компютърна част. И пак съм я изтървал, опитвал съм се и с крак да я спася или с бързи рефлекси, доста често успявам, че рефлексите ми доста добри ;) Например мога да се изкача до който искаш етаж на блока ти с топче пинг-понг и ракета за тенис на маса или чрез жонглиране на 3 топки. Имам си рефлексите, но 99%  имат рефлексите на умряла котка опашката и понятие си нямат как да пазят таблет и телефон. Наблюдавам  ги. 

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.