Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Поуки от гробища и подобни

Featured Replies

Въглен, оцелял след първият потоп.

преди 58 минути, Myanmar написа:

Извода е, че Валкирия отговаря само, когато не я питат.

Може и така да се каже ... но не е точно. ;) 

Не е въпроса да ти отговори, а да я провокираш с нещо и да те коментира по очакван начин. ;) 

Трудно би схванал, защо съм допуснал вид неточност и резултата е ... на лице ... ;) 

п.п. Не може да боравиш с вид информация и дезинформация. ;) Първо трябва да дадеш информация!!! После гледаш = резултат. ;) 

преди 3 часа, Myanmar написа:

Извода е, че Валкирия отговаря само, когато не я питат.

Тия, които не сме произлезли от шимпанзето сме така .:lol6:

-----------------------------------

иначе , какво от моя отговор не ти стана ясно ?

• Автор
преди 14 минути, valkiria1 написа:

Тия, които не сме произлезли от шимпанзето сме така .:lol6:

И ти ли не знаеш еволюционната теория, че си мислиш, че от шимпанзето е произлязъл човекът?

преди 14 минути, valkiria1 написа:

иначе , какво от моя отговор не ти стана ясно ?

Ти не си отговаряла на моя въпрос. Написа, че "ясно си личало" нещо, което е описано в легенда преди 4 000 години. И аз ти написах по-красноречивото "Ти си знаеш.", за да отбележа падението ти на нивото на тези, които съм споменал в първия си пост.

преди 4 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да, точно пред портата е храма на св. първомъченик Стефан.  От другата страна на улицата в близост е гроба на Дева Мария. 

Има няма Лъвската порта / порта Св. Стефан/ и църквата "Успение Богородично"  дели ги цялата долина Кедрон.

Това е Лъвската порта . Къде по-точно пред нея е храма на светеца ?

https://epicenter.bg/images/news/42015/pics/1428686308.jpg

преди 1 час, Myanmar написа:

И ти ли не знаеш еволюционната теория, че си мислиш, че от шимпанзето е произлязъл човекът?

ако трябва да  излезем от кръга на майтапа, то еволюционната теория не изключва възможността някакъв Висш разум да е създал материята. Освен това, Дарвин никога и никъде не е заявявал ,че човека е произлязъл от маймуна. Той просто упоменава ,че човека и човекоподобната маймуна си приличат, което се доказва и от генетиката.

Написа, че "ясно си личало" нещо, което е описано в легенда преди 4 000 години. И аз ти написах по-красноречивото "Ти си знаеш.", за да отбележа падението ти на нивото на тези, които съм споменал в първия си пост.

Космогонията в твърде малка част вълнува религиозните вярвания на исраелтяните. Дори, ако някой е забелязъл първия човек в писанията на евреите не е от техния етнос. Няма друг такъв пример в религията на другите народи. Нас ни интересуват по скоро от отношенията ни с Адонай , отколкото  историите на произхода, разказвайки подробно митичните събития от primordium. Библейският разказ представя елементите на потопа и причината за него. " Развратът на човеците, всичките им сърдечни мисли и помисли бяха зло във всяко време" " Суета на суетите и всичко е суета" е написано в Еклесиаст. Всичко това го има и днес. В този смисъл, ако Адонай е мислел ,че с потопа ще "изправи" човека, то това не се е получило. Това беше и смисъла на това, което исках да кажа. Мислех ,че нямаше нужда от много обяснения за да ме разбереш.

Написа, че "ясно си личало" нещо, което е описано в легенда преди 4 000 години.

Как мислиш, може ли нещо да бъде едновременно мит и реалност ?

------------------------------------------

Отговори и въпроси ще чета след шабата.

• Автор
преди 1 час, valkiria1 написа:

еволюционната теория не изключва възможността някакъв Висш разум да е създал материята

Разбира се, че го изключва! Еволюционната теория обяснява научно как е възможно да се зароди жива от нежива материя.

И, ако трябва да се върна в кръга на майтапа, ако знаеш, че имаш крадливи комшии и ти липсва една овца, последното обяснение, което ще ти хрумне за случилото се, е Висш разум.

Той просто упоменава ,че човека и човекоподобната маймуна си приличат, което се доказва и от генетиката.

Не е така просто. Човек има  50% обща ДНК със зелето и 35% сходна ДНК с нарциса, което го прави 1/3 нарцис, но изобщо не намеква, че хората са произлезли от нарциси.

Как мислиш, може ли нещо да бъде едновременно мит и реалност ?

Живота и наркотиците са вдъхновение за митовете и легендите. Така че всяко нещо от приказките може да е базирано на реални случки.

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Това е Лъвската порта . Къде по-точно пред нея е храма на светеца ?

И така: Дай снимка на "Запечатената порта" и направи кръгом, т.е. завърти се на 180 градуса, но не по Целзий. ;) След това отново се завърти почти на 45 градуса на ляво = Гроба на Дева Мария, а обратно на 90 градуса (почти) е Храма на Мария Магдалена.. В действителност на твое фото се виждат гробищата, но малко в дясно е въпросната "Запечатана порта", която аз наричам "лъвска". Да, вид моя неточност е, но благодарение на това се върза. ;) 

п.п. Посещенията ми по земите на "Божи гроб", обикаляйки цялото "Мъртво море", бивайки на хълма на блаженството, топвайки си краката в червено море в Акава и ред други неща в ивицата Газа, ми създаде собствено мнение за нещата от живота. 

Да, освен всичко съм и пилигрим!!! 

Дали това е мой сън или не, то се допирате до вид Ваше незнание. Уви не умеете да боравите със същото. Видно е!!!

Останалото Ваше вид мнение е само и единствено ваше предположение, но показва вид предразсъдък Ваш, а не вид изповядване на Вашата религия. 

За разлика от Вас, не считам да Ви правя еквивалент на Юдаизъм. Дали е ортодоксален или не в случая = не ме интересува!!!

• Автор

Много се заговорихте за гробищата и малко за поуките от тях, иначе обещани ми щедро от Валкирия.

преди 9 часа, Myanmar написа:

обещани

Обещанието не е като даването. ;) 

на 11.07.2020 г. в 3:24, iИ.дИоNд.Ni написа:

. Да, вид моя неточност е, но благодарение на това се върза. ;) 

Вързал ти се е този, който ти е лайкнал поста. Този, който е муслимун, но казва ,че е мюсюлманин и не знае ,че Шломо Едидия е един от пророците в Исляма. Нивото ви е едно и също.

на 11.07.2020 г. в 3:24, iИ.дИоNд.Ni написа:

И така: Дай снимка на "Запечатената порта" и направи кръгом, т.е. завърти се на 180 градуса, но не по Целзий. ;) След това отново се завърти почти на 45 градуса на ляво = Гроба на Дева Мария, а обратно на 90 градуса (почти) е Храма на Мария Магдалена.. В действителност на твое фото се виждат гробищата, но малко в дясно е въпросната "Запечатана порта", която аз наричам "лъвска". Да, вид моя неточност е, но благодарение на това се върза. ;) 

още ли се въртиш около алкохолните си видения. Значи вече храма на светеца не е пред Лъвската порта, както твърдеше , ами е на отсрещната страна. Има няма едното нищо ги дели-долината Кедрон. Под Елеонския хълм обаче има три храма и нито един не е на светеца. И така остава неясно като си се облегнал на стената на един от тях какво си видял  на открещната страна . Как тогава ти дойде на ум,че гробищата които  си видял там където няма такива , ти навяха тъжни мисли за смирение. Защото гробище  има пред Златната порта и  нищо от гробовете    не навява смирение. Те са абсолютна демонстрация на пари и нищо друго.

на 11.07.2020 г. в 5:19, iИ.дИоNд.Ni написа:

Да, освен всичко съм и пилигрим!!! 

мх. Буквалното значение на думата е  заселници. Как сте си го префасонирали от поклонник или хаджия си е ваш проблем. То даже хаджия не може да бъде отнесено към християните поклоници, но това е друга тема. Видяла въшката че подковават коня и тя се наредила.

топвайки си краката в червено море в Акава

налииии сега да не излезе ,че не различаваш буквата " в" от буквата " б"

и ред други неща в ивицата Газа, ми създаде собствено мнение за нещата от живота. 

направо те виждам в ивицата Газа. През кой точно пункт те пуснаха да пилигримстваш там , с какъв пропуск и с каква мисия. :lol6:Или ще се окаже ,че и тая ивица Газа дето си я минавал  е като храма на светеца Стефан. Докато случайно си топваше краката в ивицата Газа не изплува ли някое кафяво, защото цялата им канализация се излива в морето.

И няма нужда да смигаш   след всяко изречение. Толкова въздух си глътнал ,че можеш да излетиш и без да плащаш 650 долара за полет над Петра. Айде:getout:

преди 1 минута, valkiria1 написа:

Нивото ви е едно и също.

Не ме познаваш, не знаеш, правиш предположения базирани единствено на това което си чела от мен. Голяма глупост!!!

Не разбираш ли, че тук всеки си създава вид образ, а?! Дали има връзка с действителността = твое незнание!!!

Елементарно е: Може да определиш човек по неговото незнание, а не знание!!!

Анализирал това!!!

:) 

преди 6 минути, valkiria1 написа:

Видяла въшката че подковават коня и тя се наредила.

Не знаех, че считаш себе си за въшка. Хм, това е ново!!!

преди 7 минути, valkiria1 написа:

с какъв пропуск и с каква мисия.

Нали си от МОСАД ил МУСЪД ... ;) Направи си сама сводката!!! :) 

на 10.07.2020 г. в 23:24, Myanmar написа:

Разбира се, че го изключва! Еволюционната теория обяснява научно как е възможно да се зароди жива от нежива материя.

Изключва друг път. Като вземеш и ти една инерция.

"Аз съм и креационист, и еволюционист. Еволюцията е начина, по който Бог, или природата, твори. Сътворението не е явление, случило се в 4004 г. пр.н.е. То е процес, започнал преди около 10 милиарда години, който продължава и до днес... Дали еволюционното учение е в разрез с религиозната вяра? Не. Глупава грешка е да се бърка Свещеното писание с елементарен учебник по астрономия, геология, биология и антропология. Само ако символите биват тълкувани по начин, по който ще означават нещо, което те не са предвидени да означават, могат да възникнат въображаеми и неразрешими конфликти. Глупавата грешка тогава се превръща в богохулство: Създателят бива обвинен в системна лъжа"

Теодосиус Добжански- един от бащите на съвременната еволюционна теория. Да не говорим, че същия е бил и християнин.

на 11.07.2020 г. в 6:40, Myanmar написа:

Много се заговорихте за гробищата и малко за поуките от тях, иначе обещани ми щедро от Валкирия.

ти пък каприз..нали казахме,че от гробищата извличаме поука. Едната поука  ще изведа  от фантазиите на  поредното ку-ку -ду ку и това е единствената причина  то да бъде отразено - сред проядените от времето гробни камъни, свидетели на превратностите преминали през града на трите религии има и нови. Когато започнеш да съчиняваш вяра, която няма нищо общо с Писанията, тогава към модата се втурва всичко живо, което може да си плати комфорт в смъртта и надежда за живот след нея. Купуването на гроб там е като един вид послесмъртна индулгенция, която някой ще търси за прощаване на греховете си. Мъртви много, но ангели няма.

преди 1 минута, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не ме познаваш, не знаеш, правиш предположения базирани единствено на това което си чела от мен. Голяма глупост!!!

Не разбираш ли, че тук всеки си създава вид образ, а?! Дали има връзка с действителността = твое незнание!!!

Елементарно е: Може да определиш човек по неговото незнание, а не знание!!!

Анализирал това!!!

Не знаех, че считаш себе си за въшка. Хм, това е ново!!!

Нали си от МОСАД ил МУСЪД ... ;) Направи си сама сводката!!! :) 

абеее не ме занимавай със себе си, с глупостите и фантазиите си. Не проявявам интерес.

преди 4 минути, valkiria1 написа:

абеее не ме занимавай със себе си, с глупостите и фантазиите си. Не проявявам интерес.

Не те занимавам със себе си!

Просто се набута на неправилното място: На моя къч ... ;) Все пак съм Кон ... ;) 

На  мен лично не ми пречиш = живей си както си мислиш, че живееш ... Как бе клишето: "Все едно някаква бълха ме е ухапала". ;) 

п.п. Ти имаш проблем с мен, а не аз с тебе!!! ;) 

преди 6 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не те занимавам със себе си!

Просто се набута на неправилното място: На моя къч ... ;) Все пак съм Кон ... ;) 

На  мен лично не ми пречиш = живей си както си мислиш, че живееш ... Как бе клишето: "Все едно някаква бълха ме е ухапала". ;) 

п.п. Ти имаш проблем с мен, а не аз с тебе!!! ;) 

Не виждам да съм коментирала цървулите ти, балканска гайдо,  а това ,че описваш неща, които не съществуват  и дезинформираш за тези, които съществуват!!! 

преди 2 минути, valkiria1 написа:

дезинформираш

Няма как да знаеш! ;) 

В теб е илюзията, а не в мен!

преди 2 часа, valkiria1 написа:

Не виждам

Виж:

Моята не е Йоана, а Вера!!!!

Повече от това което имам не можеш да ми дадеш!!!

Ън моше, ъм не кеше ,,, :) 

Уви ти не си моя Йовано ... :) 

Бъди щастлива!!!

Гледай си капитана и не се меси!!!!

Ех ето една готина тема. Намирам някакво вдъхновение от Смъртта и като гледам кремации и огньове, смятам за романтично погребална клада, с увито в бяло платно тяло. Няма ковчези, няма суета, нищо не можеш да вземеш от този свят. И някой да пее любимите ти песни, докато се възнасяш с пушекам без ревове и без сълзи. Мразя горбищата, обременяват както покойния така и близките му, излъчват силно негативна енергия от разлгащите се тела. Темата за Смъртта много ме вълнува, защото съм малко готикарка, увличаща се по езотериката и окултизма езическите и източни религии.

преди 1 час, Крематориум написа:

Ех ето една готина тема. Намирам някакво вдъхновение от Смъртта и като гледам кремации и огньове, смятам за романтично погребална клада, с увито в бяло платно тяло. Няма ковчези, няма суета, нищо не можеш да вземеш от този свят. И някой да пее любимите ти песни, докато се възнасяш с пушекам без ревове и без сълзи. Мразя горбищата, обременяват както покойния така и близките му, излъчват силно негативна енергия от разлгащите се тела. Темата за Смъртта много ме вълнува, защото съм малко готикарка, увличаща се по езотериката и окултизма езическите и източни религии.

Хм. Кремирането съвсем не е евтино по географските ширини за които говориш. Разправят ,че 300 кила дърва трябвало за театрото. Представлението продължавало дълго ,защото човешкото тяло има и водица. През това време никой не пее , а мълчаливо наблюдават  спектакъла. После измитат остатъка или го хвърлят във вода. В миналото баровците "взимали" със себе си в отвъдното и жените си, или поне най-обичаната , която винаги била и най-младата. Обичаят сатти, се практикува и до днес в затънтените провинции на Индия. Бедните , които нямат парички за огнени церемонии ги спускат увити в платно  по реката Ганг. Скоро някакви новини известиха ,че повече от 100 трупа изплували в щата Утар Прадеш. В България чистят коритата на реките  от  автомобилни гуми и отпадъчни строителни материали  , в Индия от труповете на бедните. Общо взето индийците са много непукисти в това отношение и само богатите се глезят с по 300 кила дърва на изпроводяк. Религията им учи ,че ги чакат прераждания под друго лице или пол и умирачката не им действа зле на нервите, защото не считат ,че това е раздялата им със света. 

Поуката -не прави драма от краткото си пребиваване на тоя свят , защото е повторяемо.

преди 6 часа, valkiria1 написа:

Не виждам да съм коментирала цървулите ти, балканска гайдо,  а това ,че описваш неща, които не съществуват  и дезинформираш за тези, които съществуват!!! 

jungle book snake GIF

преди 3 часа, Крематориум написа:

Значи има вероятност да си преродена викинг-а :)

И в други култури знам, че тялото като се изгори, така душата се освобождава за вечността. А не се затрупва/погребва

Въпреки това, една колежка скоро погреба баба си по северозападния край, и обясни, че там не ги погребват в гроб с пръст, а в една каменна крипта като стая. Пак е в ковчег, но изглежда ... "по-комфортно" и уважително. Цената не е непоносима или непосилна.

Поуката не знам каква е.

Може би трябва да има ритуал, с който символично да се изпращат живялите. Тъжно е, но е някаква последна почит.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.