Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Всичко за машинното гласуване

Featured Replies

https://www.facebook.com/vdimchev/posts/10226500532801500

Цитат

Комунистите и чалгата са на власт.
Харесва ли ви?
Демократично ли ви е?
Ще си припомните какво беше и къде бяхме, само че тази път ще трябва да започнем отначало и да се надяваме този път да е по-добре.
Или всички от емигранти да станем космонавти.
Лично на мен не ми харесва, но ще замълча, защото в подобни времена това е златно.
Ще се оправим, кагато ЦИК си намери всички открити секции, дано върнат и машините/бюлетините.
Дотогава гледайте Земята и демокрацията в илюминатора.

• Отговори 304
  • Прегледи 23,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Аз си ми е кеф на бюлетината да пиша, че гласувам за Христо Стоичков, ако нема такава опция в машините, ще ги пропусна.

• Аз съм бил в СИК в секция с машинно гласуване. Те ги докараха предния ден в пломбиран куфар. Дадоха ни и 4 карти , по една за председателя и секретаря и две за гласоподавателите, и една флашка за афт.

• Реджеп Иведик
    Реджеп Иведик

дървени, а програмистите железни Логиката не ти е силната страна. Нали машината ти печата бюлетина, която пускаш в урната. В края на изборния ден комисията и наблюдателите броят, камер

Публикувани изображения

С 0.5% проблеми с машините за гласуване България поставила световен рекорд

Специален поздрав за Миро и Стажатнтката, след като ореваха света, че 40 машини са се развалили. Ама какво да се прави, такива са опорките в ПИК, това папагалстват. 

преди 1 минута, N1K17Y написа:

Специаленпо-здрав за Миро и Стажатнтката ...

преди 37 минути, N1K17Y написа:

С 0.5% проблеми с машините за гласуване България поставила световен рекорд

Специален поздрав за Миро и Стажатнтката, след като ореваха света, че 40 машини са се развалили. Ама какво да се прави, такива са опорките в ПИК, това папагалстват. 

Кой е говорел за "развалени машини" ? Тепърва ще видим колко "пипнати" РАБОТЕЩИ машини е имало :)

А може и д ане разберем....

И си оправи линка че сочи към Борисов.  :giggle1:

преди 8 часа, miro20 написа:

Кой е говорел за "развалени машини" ? Тепърва ще видим колко "пипнати" РАБОТЕЩИ машини е имало :)

А може и да не разберем....

И какво очакваш да видим? Послание от хакера ли?

Българският йероглиф, който описва цялата 2020 г. -        или       Надраскаха ”Локо София” върху Мемориала на мира в Хирошима - БГ Футбол -  Втора лига - Gong.bg

преди 4 часа, jhoro написа:

И какво очакваш да видим?

От теб нищо.

Не мисля да ти обръщам внимание, ама верно ли се мислиш за много остроумен  като пльокаш  по някаква простотия ?

Прекалено зачести с пригласянето и тъпизмите след всеки пост. :getout:

преди 6 минути, miro20 написа:

От теб нищо.

Не от мен - за машините беше въпроса.

преди 1 минута, jhoro написа:

Не от мен - за машините беше въпроса.

Е да, ама виждам твоя умнотия. Да бе от машината.. или от климатика.. пак по добре... :getout:

преди 18 часа, miro20 написа:

Е да, ама виждам твоя умнотия. Да бе от машината.. или от климатика.. пак по добре... :getout:

то че ти нямаш умен пост нямаш но ето ти какво мислят българите за машиния вот

https://fakti.bg/bulgaria/597086-galap-povecheto-grajdani-smatat-izborite-ot-11-uli-za-po-chestni-podkrepat-mashinnoto-glasuvane

преди 3 часа, ninov написа:

то че ти нямаш умен пост нямаш но ето ти какво мислят българите за машиния вот

https://fakti.bg/bulgaria/597086-galap-povecheto-grajdani-smatat-izborite-ot-11-uli-za-po-chestni-podkrepat-mashinnoto-glasuvane

Да си ме чул някъде да съм против машинното гласуване ?

Да те улесня докато трескаво ровиш постовете ми - Аз съм ЗА машинното гласуване но съм против забраната на всички останали видове гласувания.

Именно това ни отличава от цяла Европа и сАЩ . И ни вкарва в графата на Венецуела, Бутан, Индия.

Все още оставам със съмнения доколко и дали не са манипулирани някои от машините където имаше проблеми.

Някой има ли си понятие кой ги обслужва/л/   и как ?

току-що, miro20 написа:

Да си ме чул някъде да съм против машинното гласуване ?

Да те улесня докато трескаво ровиш постовете ми - Аз съм ЗА машинното гласуване но съм против забраната на всички останали видове гласувания.

Именно това ни отличава от цяла Европа и сАЩ . И ни вкарва в графата на Венецуела, Бутан, Индия.

Все още оставам със съмнения доколко и дали не са манипулирани някои от машините където имаше проблеми.

Някой има ли си понятие кой ги обслужва/л/   и как ?

И ти не знаеш - кога си „за“ и кога - „против“!

преди 10 минути, jhoro написа:

И ти не знаеш - кога си „за“ и кога - „против“!

Кое от израза :

"Аз съм ЗА машинното гласуване но съм против забраната на всички останали видове гласувания. "

.. не разбра ? ?

преди 5 минути, miro20 написа:

Кое от израза  .. не разбра ? ?

А ти - още ли не знаеш, че „българина“ не може да избира свободно? Защото свободния избор, е преди всичко ОТГОВОРНОСТ!

Когато му натиснеш „главата в копанята“ - яде и вика „Ма то било фкусно!“

преди 2 часа, jhoro написа:

А ти - още ли не знаеш, че „българина“ не може да избира свободно? Защото свободния избор, е преди всичко ОТГОВОРНОСТ!

Когато му натиснеш „главата в копанята“ - яде и вика „Ма то било фкусно!“

Не бе, питам.. кому бе нужно да забраняват всички други видове гласувания, и да оставят само машинното ?

Защо никой, включително и чалгарите , мутрите и ДеееБъ... не се пребориха за други видове гласувания, а ги забраниха ?

Като да вметна отново - разходите за печатане на бюлетини бяха запазени че и увеличени заради увеличения брой секции, заради изискването ако откаже машина да се замени с бюлетини.

Реално имаме едни изхарчени милиони за бюлетини които в 99% от случаите не влязоха никога в употреба, но бяха длъжни да ги резервират.

Има една категория хора - вечно недоволни! Наш @miro20 е от тях!

Ама що тъй, пък що не инак ..

Ако нямаше изобщо хартиени бюлетини, а имаше по една резервна машина във всяка секция - пак щеше да има кусур! Че много скъпо!

„Банге кололаске право дром начай" - „За криво колело прав път няма"

11 часа стоях в една секция - съществени проблеми нямаше изобщо.
Освен дребните:

• картата не е вкарана докрай - можеше да има безконтактен четец;
  • тъчскрийна не е реагирал - хората не знаят, как да работят с машините;

Накрая протокола „излезе“ за секунди. Понеже секцията беше „наблюдавана“ - направи се подробно преброяване. По видове, по партии, по преференции ...
Всичко си излезе.

Ти май пак не разбра въпроса. Защо бе нужно да се ЗАБРАНЯВА каквото и да е ? ???

И да ни вкарва на ниво  Венецуела, Бутан , Индия ?

преди 3 минути, miro20 написа:

Защо бе нужно да се ЗАБРАНЯВА каквото и да е ???

Защото БЪЛГАРИНА от препоръки и пожелания не разбира!

Най-запомнящите се думи на Жорж Ганчев - Vbox7

• 3 месеца по-късно...

https://www.facebook.com/kalina.androlova/posts/5159525870730258

Изпусната работа! Един гласоподавател можел да гласува два пъти🙃. Машини, кодове, схеми, братя, братовчеди, експерти към ЦИК, съветници, семейни фирми и пр. Радев и Рашков правят избори! Освен 228-те, днес се появили още 150 машини, за които ЦИК няма никаква представа. Истински скандал! Машинно гласуване има само в странни държави-протекторати с полуграмотно население като Ирак и др. подобни, където всеки изборен сезон има скандали и обвинения в измами, които водят до ръчно преброяване на вота в разни провинции. И до искове за повтаряне на изборите. Подозренията са за манипулиране на машините, техния софтуер и възможностите за контрол. Радев ни подреди до примитивните практики, които гарантират на неграмотни избиратели да натискат бутони и на външни фактори да управляват изборния процес в протектората си, наричайки го демокрация... Особено в размирни държави, състоящи се от спорни провинции с различни етноси. Потрес! Машините се определят като "непригодни" и "лесни за подпрявяне" във всички държави, където се ползват. Това е всеизвестно. Затова в развитите държави се практикува следното: федерални избори с хартиени бюлетини, а електронно гласуване в някои общини и по някои въпроси. Дори на иракското разузнаване преди няколко години му се наложи да излезе с констатация, че машините са незащитени. Конституционният съд в Германия още преди 10 години постанови, че електронното гласуване е противоконституционно, защото не може да се гарантира обществен контрол. Само "кучетата за гонка" на Радев не се интересуват от лошия опит в тази посока, или по-скоро го ползват в своя полза.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pojaviha-se-oshte-150-mashini-za-glasuvane-tozi-pat-v-sklad-na-letishte-sofija.html?fbclid=IwAR282xRJxBZqAOPe3x6aBLNMxDo5RR9Po1mbHwlg6BaJBIkQ5h-yLCTkIB8

преди 16 часа, miro20 написа:

https://www.facebook.com/kalina.androlova/posts/5159525870730258

Изпусната работа! Един гласоподавател можел да гласува два пъти🙃. Машини, кодове, схеми, братя, братовчеди, експерти към ЦИК, съветници, семейни фирми и пр. Радев и Рашков правят избори! Освен 228-те, днес се появили още 150 машини, за които ЦИК няма никаква представа. Истински скандал! Машинно гласуване има само в странни държави-протекторати с полуграмотно население като Ирак и др. подобни, където всеки изборен сезон има скандали и обвинения в измами, които водят до ръчно преброяване на вота в разни провинции. И до искове за повтаряне на изборите. Подозренията са за манипулиране на машините, техния софтуер и възможностите за контрол. Радев ни подреди до примитивните практики, които гарантират на неграмотни избиратели да натискат бутони и на външни фактори да управляват изборния процес в протектората си, наричайки го демокрация... Особено в размирни държави, състоящи се от спорни провинции с различни етноси. Потрес! Машините се определят като "непригодни" и "лесни за подпрявяне" във всички държави, където се ползват. Това е всеизвестно. Затова в развитите държави се практикува следното: федерални избори с хартиени бюлетини, а електронно гласуване в някои общини и по някои въпроси. Дори на иракското разузнаване преди няколко години му се наложи да излезе с констатация, че машините са незащитени. Конституционният съд в Германия още преди 10 години постанови, че електронното гласуване е противоконституционно, защото не може да се гарантира обществен контрол. Само "кучетата за гонка" на Радев не се интересуват от лошия опит в тази посока, или по-скоро го ползват в своя полза.

https://btvnovinite.bg/bulgaria/pojaviha-se-oshte-150-mashini-za-glasuvane-tozi-pat-v-sklad-na-letishte-sofija.html?fbclid=IwAR282xRJxBZqAOPe3x6aBLNMxDo5RR9Po1mbHwlg6BaJBIkQ5h-yLCTkIB8

е скоро не беше пускал нищо от калинката андонова но ти до изборите ще пишеш научно фантастични сценарии за това съм сигурен 

Ето ти още, споделено от Явор Дачков

https://www.facebook.com/kalina.androlova/posts/5161779123838266

Явор Дачков:
Все още не съм толкова зле с паметта, че да не помня как само преди три месеца доставянето на нови машини беше проблематично, защото са много скъпи, Сиела имаше (и все още има да взема милиони от държавата) и се циганеше за всяка поръчка. Братът на адвокат Иван Тодоров (олигарх с човешко лице и безшумен мошеник), Веселин Тодоров, шеф на Сиела, даваше загрижени интервюта как може да се провали гласуването защото не могат да се осигурят няколко машини отгоре. Сега изведнъж пристигат на талази стотици машини и то няколко дни преди вота по поръчка на самата Сиела, която обяснява, че са за съвсем други нужди и нямат нищо общо с изборите в неделя. Това малоумно обяснение с право подхранва всички подозрения за шашма.
Сегашната история с машините, която е в ущърб на ГЕРБ и в услуга на Бойко Рашков, който е новият Цветанов на изборите, напомня на това и трябва да бъде разнищена до край. Все едно е кой печели и кой губи. Докато не се научим да съдим еднакво за всички ще получаваме повече от същото, което уж ни потриса. Впрочем идеята да има само машинно гласуване е крайно глупава, неефективна, дискриминационна и инфантилна. Няма нищо общо със свободата на избора, нито с честността му - фиксация за промяна, която всъщност е подмяна. На Запад не са по-глупави от нас, колкото и да ни се иска пожелателно провинциално. Няма такива примитивни представи за демократичния процес. Но като се сетя, че от началото на демокрацията в продължение на десетилетие българите гласувахме с цветни бюлетини като пълни аборигени, не се и чудя толкова. Инвазията на черна техника, поръчана от Сиела трябва да бъде щателно разследвана, а Бойко Рашков да бъде така добър и да даде подробна и дълга пресконференция утре по този въпрос. До изборите остават няколко дни, а моето скромно предположение е, че тези машини са внесени, за да се правят шашми с тях, а не да ги сложат в двора на имението на Иван Тодоров като модерна скулптурна композиция 🙂
преди 16 минути, miro20 написа:

Сегашната история с машините, която е в ущърб на ГЕРБ и в услуга на Бойко Рашков

Сигурен ли си? Според мен е обратното.

преди 3 часа, miro20 написа:

Ето ти още, споделено от Явор Дачков

https://www.facebook.com/kalina.androlova/posts/5161779123838266

Явор Дачков:
Все още не съм толкова зле с паметта, че да не помня как само преди три месеца доставянето на нови машини беше проблематично, защото са много скъпи, Сиела имаше (и все още има да взема милиони от държавата) и се циганеше за всяка поръчка. Братът на адвокат Иван Тодоров (олигарх с човешко лице и безшумен мошеник), Веселин Тодоров, шеф на Сиела, даваше загрижени интервюта как може да се провали гласуването защото не могат да се осигурят няколко машини отгоре. Сега изведнъж пристигат на талази стотици машини и то няколко дни преди вота по поръчка на самата Сиела, която обяснява, че са за съвсем други нужди и нямат нищо общо с изборите в неделя. Това малоумно обяснение с право подхранва всички подозрения за шашма.
Сегашната история с машините, която е в ущърб на ГЕРБ и в услуга на Бойко Рашков, който е новият Цветанов на изборите, напомня на това и трябва да бъде разнищена до край. Все едно е кой печели и кой губи. Докато не се научим да съдим еднакво за всички ще получаваме повече от същото, което уж ни потриса. Впрочем идеята да има само машинно гласуване е крайно глупава, неефективна, дискриминационна и инфантилна. Няма нищо общо със свободата на избора, нито с честността му - фиксация за промяна, която всъщност е подмяна. На Запад не са по-глупави от нас, колкото и да ни се иска пожелателно провинциално. Няма такива примитивни представи за демократичния процес. Но като се сетя, че от началото на демокрацията в продължение на десетилетие българите гласувахме с цветни бюлетини като пълни аборигени, не се и чудя толкова. Инвазията на черна техника, поръчана от Сиела трябва да бъде щателно разследвана, а Бойко Рашков да бъде така добър и да даде подробна и дълга пресконференция утре по този въпрос. До изборите остават няколко дни, а моето скромно предположение е, че тези машини са внесени, за да се правят шашми с тях, а не да ги сложат в двора на имението на Иван Тодоров като модерна скулптурна композиция 🙂

Забрави ли кое правителство избра Сиела да доставя машините за изборите през април ? Забрави ли, че спечелиха обществената поръчка, почти преди да е обявена дори ? Забрави ли кой каза "искаме електронно гласуване" и кой чу "машинно" ? Забрави ли кой искаше гласуване по пощата и кой беше против ? Риторични въпроси, знам че не си забравил, нагло, гнусно манипулаторче ;) Надяваш се ние да сме забравили обаче. Както и кражбите за милиарди на Вожда ти. Ама не сме забравили и няма да забравим. Пак ще стоите наакани и изолирани в ъгъла  ;) 

Спешно спешно ! спешно пратиха охрана на още "новооткрити" 199 машини за гласуване.

Абе това комунетата ги криете като по учебник за разузнавачи в чужда държава , разпръснати в тайни складове за диверсия бре :) :) :)

https://tribune.bg/bg/politika/otkriha-oshte-199-mashini-za-glasuvane-vav-voennoto-uchilishte-todor-kableshkov/

Големи "демонстрации " се готвели за чужди държави бре... 600  машини отгоре. Направо гала мега презентации... :giggle1:

В Албания не били чували за нещо такова... А в Грузия изборите са след няколко години...

А не... то било ту за демонстрации ту за резервни части ... ама цели системи... щото на части по скъпо излизало.... чак се оплетоха....

Че и си мислят че някой им вЕрва 

То всеки компютърен сервиз пази на склад не части , а готови конфигурации нали ? Че така по лесно се ремонтират... :giggle1:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.