Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Как се ловят шарани по Интернет!

Featured Replies

Това е последното - за сега де Още не ми искат никакви пари Налице е един транспортиран адвокат А да,лична карта ще ми искат,тоя пясък не го разбрах пък къв е :biggrin: Абе тоя да не би да иска да източва банката,в която работи :rolleyes: Здравейте г-н .Albena Vankova Имам контакт с адвоката си по отношение на необходимите документи, той е транспортиран от Лондон тази сутрин до град Манчестър, за да се направи режим за документи, аз ще бъда под определени за България с жена ми и дъщеря Vanissa Гордън, веднага след като получите този фонд във вашата страна. Трябва да се пази в тайна тази сделка и строго поверителна, никой не говори за това, защото на моята позиция тук в банката. Ще се свържем с Вас, веднага след като получа документите от адвоката си днес И обратно, за да има договореност wet вашата банкова информация по поливам копие на документа си за самоличност (паспорт или Международни шофьори лиценз), така че веднага след като получите обратен документ днес U пясък и всичко за bamk. С уважение. Г-н миш Гордън.

• Отговори 70
  • Прегледи 41,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Аз имам в пощата поне 10 такива писма от различни личности.

Като получих второто ми стана интересно и реших да проверя.

Пимото беше от Нигрия - националната банка.

Говорихме си пратих им информация (флшива)..Пратиха ми документи на пощата и искаха телефон за да се свържат с мен. Дадох им истински ми номер!

Стигна се до там да си говоря на английски с някакъв човек по телефона който ме убеждаваше да пратя 500$ за финализиране на сделката и обработката на документи.

Казах му че няма да ги прая при условие че според него ще разделим 10мил. (толкова бяха при мен) той да даде тези 500$ и ще муги върна после! Публикувано изображение

Така де иска да вземе 10мил., а няма да даде 500$ за това!

И толкова. Звъня още веднъж да ме пита дали съм ги пратил и повече не се обади.

Това е моя опит с тези мейли.

НЕ СЕ ВРЪЗВАЙТЕ И НЕ СИ ДАВАЙТЕ ДАННИТЕ !!!

Ти разбрал, недоразбрал. Има съществена разлика между номер на кредитна/дебитна карта и номер на сметката зад нея!

Като си тръгнал да репликираш поне се изразявай до край...

Каква е същественната разлика?

Явно си ги пишеш на изуст да трупаш постове :P

Като си тръгнал да репликираш поне се изразявай до край...

Каква е същественната разлика?

Явно си ги пишеш на изуст да трупаш постове :P

Ами май-малко са различни номера. Не е задължително банкова сметка да е свързана с карта. Не можеш да пазаруваш с банковата си сметка.

П.П. Имам над 4000 поста и ме е срам, излизам като най-големия спамер и се опитвам да ги намаля, а ти ме обвиняваш че искам още. За какво са ми?

е само такива писма не съм получава Публикувано изображение

офф/ "наизуст" е една дума

Хахахх...Аз вече съм билионер сигурно...То не бяха нигерийски принцеси,то не бяха печалби от лотарии,то не бяха чудеса...Имам толкова пари,че няма какво да ги правя. Някой ако иска да му дам 20-30 милиона,да каже...Нема проблеми... Публикувано изображение

Това е последното - за сега де

Още не ми искат никакви пари

Всъщност са доста остарели като технология тия писъмца. Преди време имаше една поредица по дискавъри за тях. Аз лично започнах да го получавам преди поне 3-4 години. По дискавъри имаше интервюта с реално парени и изгорели хора от обединеното кралство... Публикувано изображение

На мен ми изпратиха едно към 1 същото писмо. Само , че не съм отговаряла. И то го изпратиха на фирмения ми и- мейл адрес. Много измамници има по този свят- важното е човек да не им се връзва. ;)

На мен ми изпратиха едно към 1 същото писмо. Само , че не съм отговаряла. И то го изпратиха на фирмения ми и- мейл адрес. Много измамници има по този свят- важното е човек да не им се връзва. ;)

96 год. ходих да купувам едни огромни лагери в Русе.Иначе добре си изкарахме в х.Рига.После щях да ходя на о.Реюнион(в Индийския океан, френски доминион), добре че имах една позната там.После добре си изкарахме на Елените.Та така... нищо ново под слънцето.

Отговорът на въпроса "Как се ловят шарани в Интернет?" е много прост - с лекота... :rolleyes:

Докато има балъци, ще има и кой да ги лови... :)

ПП. Шарани се ловят и без Интернет... Публикувано изображение

• 8 месеца по-късно...

То и аз получих преди време подобно писмо. "Честито! Печелите 700 000 евро." Или там някъде. За контакти: Еди-кой-си. И нали съм възпитана, пратих му отговор: "Благодаря! Ще съм Ви безкрайно задължена, ако ми кажете и как да си ги получа." За съжаление, така и не ми писа повече въпросния, иначе толкова мил господин. ;)

• 2 седмици по-късно...

Аз попаднах на една обява за попълване на анкети.Имаше номер на който да изпратя смс с e-mail и ми пратиха писмо със сайта.Като попълваш анкети печелиш точки и като събереш определен брой,можеш да ги замениш с пари или с талон за amazon.com . Обаче естествено ми искат номер на банкова сметка.Ако ми знаят номера на сметката,могат да източват пари от нея така ли?

• 1 месец по-късно...

:P Днес цял ден си кореспондирам не с един, а с цели двама такива. Единият ме изкара роднина на иракски милионер, чието семейство воглаве с него било загинало във войната през 2005 г. Та той значи оставил в банката 20 000 000 долара (ако нещо не се лъжа) и сега тия пари трябва да бъдат пратени на някого. Иначе банката щяла да бъде глобена, защото нямала право да държи тези средства, а нямало посочени роднини на приказния шейх. Та по волята на Съдбата попаднали на мен като най-близък роднина (???) и предлагат да намеря "безопасен" банков акаунт за трансфериране на сумата. Сделката - 30% от парите остават за мен.

Викам си: "Не е честно!" Така де. Щом съм роднина, искам си всичките 20 милиона! Поради някаква странна причина обаче чичо Азис (сериозно! така се казвал!) депозирал сумата в китайската банка на мистър Patrick K. W. Chan. Тук вече ми убягва логиката.

Отговорих на любезното иначе писмо. Казах: "Няма проблеми, господине! Обаче нямам банкова сметка, нито пък желание да си откривам тепърва такава. Какво предлагате като алтернатива?" Още чакам отговора!

Вторият пък е испанец, който се опитва да ме убеди, че в някаква имейл лотария съм спечелила 750 000 евро. Супер! Добре биха ми дошли. Обаче... Пратих любезно писъмце в отговор с въпрос как да си получа печалбата. Върнаха ми някаква бланка, която да попълна - с лични данни и евентуално банкова сметка, ако искам така да ми преведат парите. Можело и с чек. Ми супер. Аз пък се заинатих. Отговорих, че съм попълнила документа, но ми се вижда рисковано малко да го пращам по интернет. Не че се съмнявам в г-н Франсиско Торес, просто има толкова лоши хора иначе във виртуала... Та значи направих конструктивно предложение - да упълномощят някой адвокат или най-добре банка в България да подпише документите от тяхно име - има такава опция, нали? - и тогава ще им предоставя данните си, за да ми преведат парите. Идеален вариант!

Та сега чакам отговор, ама нещо взех да губя надежда, че ще го получа. Публикувано изображение:P

• 4 седмици по-късно...

Здравейте на всички. Като гледам не сам единственият които искат да измамят.От началото на седмицата получавам едни писма на една 24 годишна жена която е от Либерия, но е беженска в Сенегал и се казва Мери Бен Хасани.Същата имала 5.5 Милиона долара които са оставени от Баща и който бил министер или депутат. Същата искаше от мен да и пратя банкова сметка,но аз и казах че так нямам и тя ми прати това. Прилагам банковата сметка и третото писмо което получих вчера. Моят сладък сърцето Как е денят ти? Смятам, че е great.After аз днес молитви отидоха на почитан офис пастори да прочетете вашите чудесна massege.Honey след като е прочел в пощата си разбрах много добре, че сте човек, аз имам желание винаги for.I искам някой, който да ме лекува с любов и разбиране, както и са преминали през много травми. Оценявам усилията си към мен, си интерес да подпомага ме преместят парите си позиция в очакване на пристигането ми да се срещам с вас за да започне нов life.As Казах ти, че в предишния ми поща, аз съм в момента живеят в хотел тук в Дакар Сенегал, в резултат на смърт на родителите ми. Нещата са много трудни тук и всички ми се надява, е, че и за вас, за да подпомогне ме преместят $ 5.5 милиона долара, депозирани от края на баща ми в Royal Bank Of Scotland. си позиция, така че можете да изпращате пари за мен да ми подготвят документи за пътуване се срещне с вас. Имам информира банката за плановете си да претендира за тази пари и само нещо, което ми каза е да се търси чуждестранен партньор, който ще застане на моя страна, поради ми статут на бежанец. В това отношение аз ще искате да се свържете с банката незабавно с тази информация, като им кажете, че сте ми чуждестранен партньор и че искате да се запознаят с възможностите за подпомагане на мен ми трансфер $ 5.5 милиона долара, депозирани от края на баща ми Dr.Martine Бен Hassany, на което аз съм най-близките му kin.Honey Ако фондът се сметката си 15% ще бъде за вас и 80% ще бъде за мен, 5% ще бъдат заделени за всички разходи, encured в рамките на процеса на сделката за контакт информация на банката е както следва, Royal Bank Of Scotland: Email адрес: ([email protected]) Email адрес: ([email protected]) Името на предаването е офицер Dr.John Феликс. Телефонен номер: +447-031-86-20-48 Факс: +44-8704719139 > Име на банката: Royal банка на Шотландия Международни > Account име: Д-р Мартин Бен Hassany > Банков код: 30004 > Код на клона: (00759) > Номер на сметката: RIB: 30004 00759 00000195086 58 > IBAN (международен номер на банковата дейност): LN76 3000 4007 5900 0001 9508658 > BIC (Bank идентификационен код): BNPALNPPPG Когато се свържете с тях им кажете, че сте ми чуждестранен партньор и че искате да подпомага ме прехвърля пари в сметката си поради ми статут на бежанец в Dakar.please тук се свържете с банката веднага след като прочетете тази поща също бях се обадите на телефонния номер, който да ми изпрати днес, но беше без отговор, можете да ми се обади с номер Rev.William до 15 GMT, която ще бъде 3pm Сенегал време, защото аз ще искал да чуя вашето прекрасен глас (00-221-7722 15856) просто питам от Богородица в хотел в друг, за да говори с мен. Очаквам да чуя от теб soonest Най-добър поглед Ваш прекрасната Мария с целувка . Мисля да продължа нататък да видиме до къде ще стигнат.Ако мислите че не трябва да продалжавам моля да ми кажете. Чакам мненияот вас

Има фалшиф сайт на Globul на който може да си пматиш сметката но ти дърпат пари без да знаеш а ти си мислиш е смитката ти е платена.

Има фалшиф сайт на Globul на който може да си пматиш сметката но ти дърпат пари без да знаеш а ти си мислиш е смитката ти е платена.

Получих ти саобщението,Но не сам абонат на Глобул.А от Сайтовете за запознанства. И Благодаря за информацията за Глобул

• 1 година по-късно...

Аз получих това. Моята най-скъпа, Благодаря за отговора си на пощата ми, Как е денят ти? Предполагам, че хубаво. Моя е малко горещо тук Дакар в Сенегал. Моето име е Mirabel Арона Аз съм 23 година, от Кот д'Ивоар в Западна Африка. Аз съм 5 '7 "висок, панаир в тен, Единична (никога не женен преди) Аз съм в момента пребивават в бежанския лагер тук в Дакар, Сенегал, като резултат на гражданската война, която е воювал в моята страна. Моят баща късно Dr.ARONA Бари е бил изпълнителен директор на дружеството е Арона (ООД) и той е на личен съветник на бившия държавен глава преди бунтовници нападнаха нашата къща един часа рано сутрин и уби майка ми и баща ми в студена кръв. Той е само на мен, че е жив сега и аз успях да направя път за съседна страна Сенегал, където аз живея сега в бежански лагер, и този компютър, който използва писмо Ви, принадлежащи на преподобния, който е църква тук, в лагера. Моето хоби е четене, готвене, кино, филми, танци и любители на малки деца. Бих искал да знам повече за обича и не обича, хобита и какво правите в момента. Аз ще ви кажа повече за себе си в моята следваща поща. Приложено тук е моята снимка Надявам се да ви хареса,

Хахаха - докарали са го на сенегалски словоред. "Моли се да бъде захвърлено на собствена дръжка, от тук та чак в Пльовдивата"...

Ето и второто писмо вече се заговори за големи пари. Скъпи, Благодаря за вашата поща. Как си скъпи? Надявам се добре. Моя е малко горещо тук Дакар в Сенегал. Както ви казах в последния ми поща, която живее в бежански лагер в момента, в този лагер не ни е разрешено да излезе, ако не друго. Това е просто като един престой в затвора и аз се надявам от бога благодат и ще дойде тук скоро. Аз не разполагат с никакви роднини сега които аз мога да отида на всички мои роднини избягала в средата на войната само човек, който сега е Rev.Simon Джуд, който е пастор на (Христос за всички църкви) тук в лагера и той е собственик на този компютър, където да изпращате и получавате съобщения от вас, той е много мил с мен, откакто съм тук, но аз не живея с него, а аз живея в жените хотел, тъй като има два лагера хостели една за мъже другото за жени. Пасторите Тел е (00221-766476891) Аз ще искал да ми се обади с този номер, ако се обадите кажете му, че искате да говорите с мен, че ще изпрати за мен, Като бежанец тук аз не разполагат с никакво право или привилегия за всяко нещо, било то пари или каквото и защото това е против законите на страната. Искам да се върна в обучението си, защото само присъстваха първата ми година преди трагичния инцидент, който доведе до това да бъда в тази ситуация сега се състоя. Моля да слушате това, имам изказването си късно бащата на сметка и смъртен акт тук с мен, която аз ще Ви изпратим последната, защото, когато той беше жив той депозирани някаква сума пари в една от водещите банки в Европа, която той използва моето име като най-близките роднини, въпросната сума е $ 2,7 м (Два милиона, седемстотин хиляди долара). Така че аз ще искал да ми помогне да прехвърли тази пари в сметката си и от него можете да изпратите пари за мен да си взема документи за пътуване и самолетен билет да дойдеш да се срещне с вас. Продължих тази тайна за хората в лагера тук единствения човек, който знае за това е на преподобния, защото той е като баща за мен. Така че в светлината на по-горе аз ще искате да го запазите за себе си и не го казвам на никого, защото съм страх от загуба на живота ми и пари, ако хората станат да се знае за него. Не забравяйте, аз ви давам цялата тази информация в момента се дължи на доверие аз свален в себе си. Вашите мисли е добър пример за когото и да сте. Аз като честен и разбирането на хората, вярно и човек с визия, истина, трудолюбие и Бог fearing.My любимите език е английски, междувременно аз ще искам да ми се обади, аз имам алт да ти кажа. Чакащи да чуя от теб. Ваш прекрасен, Mirabel

• 1 година по-късно...

Напоследък във моята поща зачестиха писмата уведомяващи ме че съм получил наследство от незнаен роднина във съединените щати, че съм спечелил от лотария в която не съм участвал и т.н.. Получих даже оригиналната версия на прочутата измама "Испанския Затворник" (Реално, тези със наследството и лотарията също са производни на тази измама)(???). Много ме радват тези мейли, хубаво е да знам, че съм милионер, но нали аз не съм за парите и никога не отговарям да си ги взема, въпреки, че във писмата са доста настоятелни, че трябва да се побърза. Последния мейл ми направи голямо впечатление и реших да го споделя с вас (поне тези които разбират Английски):

LETTER OF COMPENSATION/SETTLEMENT 17/09/2012

"ICPC NIGERIA (Anti-Fraud Unit)" ([email protected])

ICPC NIGERIA (Anti-Fraud Unit)

MOTTO: We Fight Against Fraud, Funds Delay and Impersonation.

Head Office: Plot 802, Constitution Avenue

Zone A9 Central Area

P. M.B 535, Garki Abuja.

*****24HRS SERVICE *****

Dear Sir/Madam,

LETTER OF COMPENSATION/SETTLEMENT.

We hereby inform you that out of our records for the year investigation it is drawn to us that you

have been victimized by the men of underworld(Pretenders/impostors). However,the management has

been dutifully empowered by the Investigation bureau office of the President and

Commander-in-chief of the Armed Forces of Federal Republic of Nigeria to curb all illicit

transaction and workload of this perpetrators.

In line with the Anti-corruption crusade of the Presidency, President Goodluck Jonathan (GCFR)you

are by this Email notification to stop any contact regarding this illegal transaction with this

Hoodlums.Out of our findings, the image of this country has been dented Internationally during the

past administration of the Federal Government of Nigeria.Presently,we have employed a strategy to

remit sanity,and vow to terminate the activity of this fraudsters,by consolidating our security

Network all over the country in view to monitor all outgoing and incoming communication to enable

us fish out and avert all illegal and suspicious transaction both domestically and internationally

respectively.

Moreover,it occur that some of our Financial Institutions(Bank) serve as a condit pipe by which

this fraudsters use to perpetrate the undo crime.We have signal all these financial institutions

to implement scrutinized investigation before carrying any transaction.Any bank found culpable of

breaching the law,must have their operational license revoke.

In accordance with the criminal and other related offense act 25 of 1999 constitution, we have

been officially compel by Senator. A. Aminu(JP), Chairman, Senate committee on Foreign Affair to

mapped out billions of Dollars from the Annual Budget to compensate all defrauded victims as part

of the ongoing National Reform Scheme of the presidency and means to radiate immunity for

criticism.

In view of this,we have been informed that you are still dealing with those hoodlums in all your

attempts to secure the release of your fund.We wish to advise you that such an illegal act has to

stop if you wish to receive your payment since we have decided to bring a solution to your

problem. Do be informed that we reserve the right at our discretion to sue you for damage on

recognition of further contact with this people.

By the strength of this development the sum of US$5.Million United States Dollars

(USD$5,000,000.00) has been SIGNED to each beneficiaries to be paid . This Memorandum is to notify

you that you will be settled with the sum of US$5.Million United States Dollars

(USD$5,000,000.00)/ your Inheritance /contract or lotto payment.

Kindly send the above information :

1. Your full name:

2. Your residential address:

3. Mobile and fax number (for regular official contact).

These above-mentioned informations will officially enable us to carry out our verification

processes and after that your compensation sum/Inheritance Funds will be approved in your name and

Electronically wired into your designated Bank account or by ATM Card delivery to your doorstep.,

depending on which mode of payment you prefer.

You are to contact this office upon receipt of this notification immediately to proceed for payment.

Vision:

To fight corruption to a standstill and restore Nigeria to the enviable standard of respectability

and dignity of the nations.

Please do respond back to us with this email. ( [email protected] )

Best Regard,

Hon. Justice Ayoola

Chairman ICPC Nigeria.

(Independent Corrupt Practice Commission,ICPC) w