Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Добавяне на РАМ Памет на настолен компютър

Featured Replies

преди 6 минути, plamen_petrov_80 написа:

Щом имаш външно видео можеш да подмениш процесора с по-добър без вградена графика, иначе трябваше да вземаш и видео което съвсем усложняваше нещата.

Но първо трябва да си изясниш кое точно спъва твоята система сега - иначе може да хвърлиш пари на вятъра.

Веднага мога да кажа ..

Core i7 870
Core i7 860
Core i5-750

Може и Intel® Xeon® Processor X3440, Xeon X3450 или X3470

Това са процесори, които топ конфигурациите в userbenchmark (със същото дъно) имат.
Даже дават процент колко от тях са с i7, i5 и прочие.

Тези с XEON са най-малко и но пък са най-отгоре от към перформънс.
Често е така когато процесора не се поддържа официално от дъното, но с някой модифициран BIOS работи.

Иначе официално тук пише какви процесори се поддържат : https://www.asus.com/Motherboards/P7H55M_PRO/HelpDesk_CPU/

Както се вижда, XEON'ите ги няма (но най-вероятно има начин и с тях да работи). Отделен е въпроса обаче дали ще трябва по-добро захранване за тях и прочие.

• Отговори 69
  • Прегледи 16k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 31 минути, цър-вул написа:

Ама ти не си авторът и парите не са твои...

Не, това е списък с най-често използваните процесори, които са съвместими с това дъно.

Спестява допълнително ровене за сокети и прочие.

Може би по-скоро малко реклама на userbenchmark исках да направя от този аспект, тъй като съм го ползвал точно за смяна на процесор и просто няма как да сгрешиш ако примерно поне 30% от потребителите на това дъно имат процесора, който поръчваш.

i5-750 примерно е 15 лева, втора употреба.
i7-860 е 60 лв (пак втора употреба).

Далеч по-малко от предвидените пари за РАМ.

А XEON X3470 е 70 лв - еквивалент на i7 870 и ТОП перформънс за това дъно.

преди 18 минути, цър-вул написа:

i7-870 60лв

Да, но нарочно показах XEON X3470, защото е малко по-добър в single-threaded приложенията.

В повечето случаи говорим за 2-3% разлика, но това реално е което го прави TOP Performance.

Но аз съм малко фен на сървърните процесори, така че да не се взима много под въпрос..

преди 4 часа, Усмихни_Се :) написа:

Само това се стартира с пускането на компютъра

13.PNG

"Само" :lol6: 

Според мен, с този скрийншот си за темата Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? 

Отделно от това, за обработка на видео този процесор е стар и слаб. Може да сложиш повече памет, която да го облекчи малко, но компютърът няма да се забърза чувствително.

преди 32 минути, RudeBoy написа:

"Само" :lol6: 

Според мен, с този скрийншот си за темата Системата ми е инфектирана - Какво да правя сега? 

Отделно от това, за обработка на видео този процесор е стар и слаб. Може да сложиш повече памет, която да го облекчи малко, но компютърът няма да се забърза чувствително.

В Windows 7, когато няма тикче пред всяко приложение - те не се стартират. В дясно пише и кога са спрени.

А и от списъка, само тези SocialFollow и LDNews са ми непознати. Всичко останало са стандартни приложения.

И като не се стартират тези приложения - защо стоят в Start menu-то?... И по-важното - кой и как ги е инсталирал, и дали са нужни и полезни на работещия с компютъра?

Аз виждам и Daemon tools. Последния път, когато го инсталирах, и на мен ми се наложи да посещавам антивирусния раздел. 

• Автор

Няма да сменям процесор, само ще добавя 8ГБ рам докато има въздух все още компютъра, когато умре тогава направо нов : ))

Ето тези купувам утре

https://www.olx.bg/ad/ram-pamet-goodram-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-CID632-ID8hxIb.html#0d512597e8

преди 1 минута, Усмихни_Се :) написа:

Няма да сменям процесор, само ще добавя 8ГБ рам докато има въздух все още компютъра, когато умре тогава направо нов : ))

Ако инвестицията в SSD е някакси оправдана, то покупката на нова DDR3 памет не е оправдана според мен.

• Автор
току-що, plamen_petrov_80 написа:

Ако инвестицията в SSD е някакси оправдана, то покупката на нова DDR3 памет не е оправдана според мен.

Сегашното SSD е на 10 месеца

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

и?

Ами защото казваш да инвестирам в SSD, защо отново да купувам ? не схващам

От тази обява пише че рам паметите са с латентност CL11  ( това голям проблем ли е ? ) 

https://www.olx.bg/ad/ram-pamet-goodram-8gb-2x4gb-ddr3-1600mhz-CID632-ID8hxIb.html#88a0d094ca

Говоря за това което вече си закупил, въпреки, че не го ползваш на максималната му скорост и не е върхов модел, то SSD-то може да се ползва в следващата ти система, а паметта в нов модел компютър не.

Нормално да има по-висока латенция, все пак това е при по-висока честота.

Вземи прочети това онова, не е толкова сложно!

По-скоро трябва да се пробва да се подкара сегашната памет на по-висока честота - поне 1600 MHz. Според характеристиките на дъното трябва да може да се клокне. Не, че ще има някаква разлика, но ако може, защо да не се пробва.

• Автор
преди 50 минути, Raze написа:

По-скоро трябва да се пробва да се подкара сегашната памет на по-висока честота - поне 1600 MHz. Според характеристиките на дъното трябва да може да се клокне. Не, че ще има някаква разлика, но ако може, защо да не се пробва.

Как става това клокване ?

В момента обработвам видео с програма и отделно имам 2 прозореца отворени в Google Chrome 

54.PNG

преди 52 минути, Raze написа:

поне 1600 MHz

Погледни процесора...

преди 1 минута, Усмихни_Се :) написа:

54.PNG

Отвори монитор на ресурсите и покажи картинка:

Snap2.png

Какво да му гледам на процесора?

преди 19 минути, Усмихни_Се :) написа:

Как става това клокване ?

Влизаш в BIOS и гледаш какви опции имаш. Потърси и в гугъл.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.