Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с Toshiba Satellite L300

Featured Replies

преди 1 минута, jhoro написа:

Казах ти по-рано:

Виновен си!

На г-н Кирилов някой път ще му се наложи да поиска или да потърси помощ в някой форум, сервиз или там каквото се сетиш. Тогава ще застане от другата страна на барикадата и когато го излъжат, ще се сети че е имало едно костовче дето спами и е казвало думата пари. 

• Отговори 68
  • Прегледи 6,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 минута, Емил Костов написа:

На г-н Кирилов някой път ще му се наложи да поиска или да потърси помощ в някой форум, сервиз или там каквото се сетиш. Тогава ще застане от другата страна на барикадата и когато го излъжат, ще се сети че е имало едно костовче дето спами и е казвало думата пари. 

Банге кололаске право дром начай"!
За криво колело ... прав път няма"

преди 2 минути, JKirilov написа:

Спамът продължава. Още един да гъкне и...

Спам има само в твоята глава. Но няма лошо, това е твое мнение.

Аз пак да ти го напиша, току виж някой ден си ги прихванал. Форум за техническа взаимопомощ, не за финансова. Престани да мислиш за парите на другите хора и дали ще се/ги излъжат. Хората имат глави за мислене,  не си само ти умния и можещия. И като държиш толкова да си казваш мнението че нещо не може или е нерентабилно (според теб), кажи го ведъж и се спри. В темата с CRT мониторите човека нееднократно ти обясни че финансовата част не го интересува, ти продължи да му мрънкаш. Върни се назад по темата, прочети я бавно и на висок глас и помисли, нали си най-умния, използвай този мозък.

преди 10 часа, Емил Костов написа:

преди 4 часа, rostislaf написа:

Аз пак да ти го напиша, току виж някой ден си ги прихванал. Форум за техническа взаимопомощ, не за финансова. Престани да мислиш за парите на другите хора и дали ще се/ги излъжат. Хората имат глави за мислене,  не си само ти умния и можещия. И като държиш толкова да си казваш мнението че нещо не може или е нерентабилно (според теб), кажи го ведъж и се спри. В темата с CRT мониторите човека нееднократно ти обясни че финансовата част не го интересува, ти продължи да му мрънкаш. Върни се назад по темата, прочети я бавно и на висок глас и помисли, нали си най-умния, използвай този мозък.

А аз за пореден път чакам пост, в който да помогнеш на постващия.Такъв още не виждам и няма да видя. Безплатен обяд никъде няма. Още повече ако човек си цени знанията. За пример мога да ти дам раздела за антивирусна защита. Не мисля, за парите на другите хора, а се опитвам да ги накарам да не ги дадат за нещо, което е ненужно и безмислено или ще бъдат излъгани. Ако на теб това не ти харесва си е лично твой проблем. 

преди 1 час, Емил Костов написа:

За пример мога да ти дам раздела за антивирусна защита

(иронично) Говориш за раздела в който има едни хора които безплатно помагат на други хора ли?

преди 2 часа, rostislaf написа:

(иронично) Говориш за раздела в който има едни хора които безплатно помагат на други хора ли?

Дали? Само че, има една опция да си платиш, за да ти се случат по-бързо нещата. И докато там се пише специфичен скрипт за дадена заразена машина, то при хардуер проблем нещата не могат да се решават по такъв начин. Да не говорим, че и там не могат да помогнат, когато машината е заразена с криптовирус.

Колкото до сегашната ситуация отново не виждам безплатната помощ, с която ще решиш проблема на постващия.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 18 часа, JKirilov написа:

Спамът продължава. Още един да гъкне и...

Ако си го започнал ти пръв  както правиш и в други хардуер и софтуер теми .

преди 5 часа, Емил Костов написа:

Не мисля, за парите на другите хора, а се опитвам да ги накарам да не ги дадат за нещо, което е ненужно и безмислено или ще бъдат излъгани. Ако на теб това не ти харесва си е лично твой проблем. 

Кой, къде и за какво ще си харчи парите и дали ще бъде излъган извън форума не е твоя работа "Господин МОДЕРАТОР". Щом не можеш да помогнеш в дадена тема, не се и опитвай. Три страници тема, една трета от които твои мнения, ВЗАИМОПОМОЩ нула. Така се трупат 33431 поста. За такива, като теб има раздел празни приказки и забава. Нищо лично, но малко си падаш дървен философ и все трябва да си капак на всичко.

преди 9 минути, andreygg написа:

Кой, къде и за какво ще си харчи парите и дали ще бъде излъган извън форума не е твоя работа "Господин МОДЕРАТОР". Щом не можеш да помогнеш в дадена тема, не се и опитвай. Три страници тема, една трета от които твои мнения, ВЗАИМОПОМОЩ нула. Така се трупат 33431 поста. За такива, като теб има раздел празни приказки и забава. Нищо лично, но малко си падаш дървен философ и все трябва да си капак на всичко.

Хайде бе помощник. Очаквам да помогнеш.Да видим как ще стане. В три страници тема съм написал един пост, където обяснявам, че няма как да се оправи проблемът без пари и даже че няма смисъл да се даават като цяло, но вместо някой от ВАС да си направи труд да го прочете продължава да пише просто така. Не виждам в нито един ПОСТ безплатно решение или въобще решение на проблема в темата. Хайде отворко, реши го! Ще оборвам всеки, който решава да пише просто така, щото не ми харесва мненията.

Така си се впил в тези пари че направо си се видиотил. Спри се. Никой не те пита колко ще струва, а дали може да се направи. Усещаш ли разликата. Даже в другата тема човека ти каза ясно че не го интересува цената

преди 6 минути, rostislaf написа:

Така си се впил в тези пари че направо си се видиотил. Спри се. Никой не те пита колко ще струва, а дали може да се направи. Усещаш ли разликата. Даже в другата тема човека ти каза ясно че не го интересува цената

Дали не го интресува цената. Чакам постващият да напише, че не го интрерсува дали ще даде 200,300 или колкото  лева реши просто така за спорта.И не, приблемът не може да се разреши, защото няма откъде да се вземат такива части или ако се намери нещо, то не се знае дали работи, не стига това ами за да ти го доставят, ще плащаш такса, а ако е от чужбина и шипинг. Няма как да се тества без да го закупиш. Не видях нито ти, нито някой друг да е предложил линкове с такива части. Ако постващият пък занесе машината в сервиз само за отваряне и диагностика ще му вземат 30 лева, може и повече. Ако се наложи пък смяната на елемент по дъното, понеже не става с поялник цената отива от 100 лева нагоре. Да не говорим, че тази машина за нищо не става.

Очаквам беплатната взаимопомощ от теб или от тези, които пишат като теб . Нищо лично разбира се. И да оптивам се да накарам, някой да не си харчи парите за глупости. Това аз лично му казвам ПОМОЩ.  Защото има и безкрупулни хора, които ще се възползват и ще вземат парите. Има доста теми за такива случаи във форума. Хубави е да ги прегледаш.

Дуууу то бива любов то бива чудо, ама три дни не се укротихте бре.

Хайде и Емо е прав и Другите са прави, всичко зависи от гледната точка.
Имам един лаптоп HP NX6325 модел от 2005-2006 година, спечелих от от телевизионна игра и всъщност беше първия ми компютър(в ония студентски времена заплатите бяха такива че  изобщо беше трудно човек да мисли за такива неща, затова и ходехме само по клубовете.). Та този лаптоп до последно го поддържах въпреки че след това вече имах други машини, просто ми беше късмет и исках да си го запазя, ся събира прах някъде в стаята ми в България.
Искам да кажа че понякога има причина да дадеш повечко пари но да поправиш нещо, има го и момента който споменах в началото на темата че ако е нещо дребно и може да се поправи и човека не може да си позволи нов компютър по-добре е този да оправи отколкото да няма нищо.

преди 8 минути, andreygg написа:

Ти май не разбираш или не искаш да разбереш. От 63 поста в темата 24 са твои.

Може и 128 да са мой. Форумът е да се пише. За твое сведение не се дават точки, пари или титла за постове. Може да имаш и 100 000 поста все тая. Ето ти потребител с толкоз.И като цяло темата е за пари и колко ще струва. Ако прочетеш всичките коментари, ще видиш че в началото коментарите са не всеки има пари, а после парите са без значение. 

Ето едно последно решение от мен към постващия. Ето линк с дънни платки за този модел. Разбира се ще трябва да плати шипинг и съответно всичко е втора ръка и не се знае дали ще работи. Ако постващият не може да сглоби машината отделно ще трябва да даде поне 50 лева за смяната на дъното, защото вероятно проблемът е от него.

Спирам да пиша повече в тази тема и оставям всеки, който реши да олекне с желаната от него сума. Ще завърша с една прекрасна поговорка или клише по-скоро. За да изчезнат измамниците, трябва да изчезнат шараните. 

преди 1 минута, Bubbles написа:

Дуууу то бива любов то бива чудо, ама три дни не се укротихте бре.

Хайде и Емо е прав и Другите са прави, всичко зависи от гледната точка.
Имам един лаптоп HP NX6325 модел от 2005-2006 година, спечелих от от телевизионна игра и всъщност беше първия ми компютър(в ония студентски времена заплатите бяха такива че  изобщо беше трудно човек да мисли за такива неща, затова и ходехме само по клубовете.). Та този лаптоп до последно го поддържах въпреки че след това вече имах други машини, просто ми беше късмет и исках да си го запазя, ся събира прах някъде в стаята ми в България.
Искам да кажа че понякога има причина да дадеш повечко пари но да поправиш нещо, има го и момента който споменах в началото на темата че ако е нещо дребно и може да се поправи и човека не може да си позволи нов компютър по-добре е този да оправи отколкото да няма нищо.

Емо се напъва, за да не даде постващият пари за тоя дето духа. Даже машината не е негова. Да не говорим, че не става за нищо. Не знам собственикът и за какво я ползва. Може би да си мери кръвното, щото докато зареди ОС, хард дискът трака като секундарник на часовник.

преди 5 минути, Емил Костов написа:

Емо се напъва, за да не даде постващият пари за тоя дето духа. Даже машината не е негова. Да не говорим, че не става за нищо. Не знам собственикът и за какво я ползва. Може би да си мери кръвното, щото докато зареди ОС, хард дискът трака като секундарник на часовник.

Ок, не съм седнал да споря, опитах да дам пример защо бих и съм хвърлил сума пари за да поддържам един лаптоп от преди има-няма 15 години.
Казах имаш право но има изключения, а ние не знаем как стоят нещата и дали съществува някое от тях.
С други думи - Ако на собственика на този лаптоп му е все тая и може да си позволи нов, ами естествено че новото е по-добрия вариант, ОБАЧЕ ако говорим за дребна повреда коеято може да се оправи без намесата на сервизи и много средства и човека не може да си позволи друг компютър или пък си има друга причина да иска да го пази, то редно е да опитаме да помогнем, но автора не е дал кой знае колко информация, затова можем само да си чешем клавиатурите. :)

Поздрави от мен и не се ядосвайте, тука сме за забавление и да си помагаме.:cheers:

преди 11 минути, Bubbles написа:

Ок, не съм седнал да споря, опитах да дам пример защо бих и съм хвърлил сума пари за да поддържам един лаптоп от преди има-няма 15 години.
Казах имаш право но има изключения, а ние не знаем как стоят нещата и дали съществува някое от тях.
С други думи - Ако на собственика на този лаптоп му е все тая и може да си позволи нов, ами естествено че новото е по-добрия вариант, ОБАЧЕ ако говорим за дребна повреда коеято може да се оправи без намесата на сервизи и много средства и човека не може да си позволи друг компютър или пък си има друга причина да иска да го пази, то редно е да опитаме да помогнем, но автора не е дал кой знае колко информация, затова можем само да си чешем клавиатурите. :)

Поздрави от мен и не се ядосвайте, тука сме за забавление и да си помагаме.:cheers:

Не може да се оправи. За да се тества всеки един хардуер в тази машина, постващият трябва да има поне още един такъв лаптоп, които да е оставен за части и той да може да тества всеки един модул, като РАМ, процесор, дънна платка, монитор и каквото още се сетиш. В сервиз се прави същото, дори и в момента ако се занесе една машина. Ако постващият има умения и знания и намери проблемната платка или елемент в нея, за да го смени трябва да има опит и съответно поне докниг станция, която ако е качествена струва поне 800 лева. Да не говорим, че и тя няма как да помогне в повечето случаи, защото елементите ги слага и запоява машина. Поялник не може да се ползва. Ако пък се налага да се закупува такава платка, то ще я намериш втора употреба без да знаеш дали работи, ще я платиш, ще платиш и превоза. Да кажем, че постващият е маниак и иска да е същата машина. Тоест, той може да купи 5 такива платки и те да не сработят.  За парите, които ще похарчи, ще си вземе втора употреба нормална машина, с която наистина може да се работи.

Тук темата не е за някой ентусиаст дето иска да възстановява стара техника. В темата се говори, че машината трябва да се ремонтира, да тръгне, но и да се ползва отново качествено. Няма как да се случи това. Ето и един клип, дано на някой му светне под шапката какви умения, знания и техника трябва да имаш, че да правиш подобни неща:

И отново нищо лично към никой потребител, макар че някой хора ме обидиха.

Ти обиждаш хората с мнението си че са тъпи идиоти, и ти казвам че е безумно да повтаряш като задрала плоча - парите, парите.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.