Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Предложение за конфигурация,или втора употреба.

Featured Replies

преди 10 минути, Белгиеца написа:

На страницата на сайта на производителя нищо такова не пише !

Embedded Processor Specifications | AMD   Тази страница чия е,можеш ли да четеш?Вземи легай,че само пълниш темите с плява..............

преди 4 минути, Roujin Z написа:

Тръгва си въпроса е как върви... ;) 

Ами от youtube e идеално,и въобще за тези  протоколи дето поддържа(почти всички са) няма никакви проблеми:))Няма грам лаг ,или сечене,а процесора  се товари от 20 до 30%.

преди 18 минути, Белгиеца написа:

Значи трябва новото компютърче да може да праща такова видео до телевизора.

Нищо подобно не трябва. Трябва компютър до 400 на който да върви фортнайт.

преди 21 минути, Слави Маринов написа:

Embedded Processor Specifications | AMD   Тази страница чия е,можеш ли да четеш?Вземи легай,че само пълниш темите с плява..............

https://www.amd.com/en/products/apu/amd-ryzen-3-pro-3200g#product-specs

https://www.amd.com/en/products/specifications/processors?op=!%3D&platform=Server

А тука що нищо не пише ?

преди 34 минути, Белгиеца написа:

1. Това не е сайта на производителя.

2. Нищо не пише на тази страница относно UHD 4K

Давам си сметка че много яко съм ви настъпил по мазола феновете на АМД, ама кво съм виновен аз, че мене ще ме тормозят да мога да пускам 4К и питам тука.

На страницата на сайта на производителя нищо такова не пише !
Ама нищичко.

Това, че ти не можеш да си намериш информацията или да я ползваш, си е твой проблем и говори единствено за твоята некомпетентност. И не съм фен на амд, а на това, което ми дава най-доброто за парите ми.

преди 1 минута, Белгиеца написа:

А тука що нищо не пише ?

Какво да ти пише? Покажи в сайта на интел например къде ги пише тези неща, примерно за графиката на този процесор:

https://ark.intel.com/content/www/us/en/ark/products/199316/intel-core-i7-10700-processor-16m-cache-up-to-4-80-ghz.html

Във външни сайтове можеш да намериш много повече детайли, спецификации и тестове:

https://www.notebookcheck.net/AMD-Radeon-RX-Vega-8-GPU-Benchmarks-and-Specs.260180.0.html

https://www.cpu-world.com/CPUs/Zen/AMD-Ryzen 3 PRO 3200G.html

преди 7 минути, Белгиеца написа:

А тука що нищо не пише ?

Стига ни занимава с глупости,като не знаеш как да търсиш нещо поне си трай,не да правиш смешни и неверни заключения на всеошлушание!

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

Стига ни занимава с глупости,като не знаеш как да търсиш нещо поне си трай,не да правиш смешни и неверни заключения на всеошлушание!

Дал съм страниците от списъка и за модел, там нищо не пише.
Други модели какво можели не ме интересува.
Значи производителят не се ангажира за нищо, не ми гарантира нищо и съответно не ми продава нищо.
Язък за фенската му маса, като не може да привлече нови клиенти.

Хайде стига с белгийските офтопици и 4K. Питането е за никакви пари и определена игра. Не и знам изискванията и затова не взимам отношения. Но за  никаквите пари гейминг конфигурация не става. И вторите употтреби са предимно за офисна работа. Поне от специализираните фирми. Дето се вика само една видеокарта е повече пари. И ще консумира повече от цялото захранване на подобна офис машина, което е оптимизирано само за нея. Пак казвам - с пръдня боя не става. Като съвет - да огледа частните обяви ако някой геймър си сменя компютъра, Но цената няма да е такава, а и не се знае колко е "изнасилван".

• Автор

Здравейте,съжалявам за късния отговор,но просто бях на работа,и нямаше как да говоря с човека,за когото ще е компа,каза ми че може да отдели до 500лв някъде,предимство ще е втора употреба,играта горе долу да върви на средни настройки,не се търси максимална резолюция,до колкото разбрах е за 12 13 годишно момче,монитора мисля че каза че е 17 или 19 инчов,за изхода не съм го питал,тъй като ако е vga а видео картата няма такъв изход,ще се вземе предходник,има обяви за разни уж геймърски компове из фейсбука и олкса,обаче като си нямам грам идея за тая игра кви изисквания има,не мога да му предложа от тях(въпреки че някой ги гледах,ами тия хора не познават парите,за остаря платформа с ddr2 рам да искат по 400 500лв)

Къде се хвърли на DDR2?

Тази игра сайт с изисквания има ли?

Монитора е важен - разбери точния модел и видео входовете! Ако няма VGA видео картата - активнич преходник може да е 15-20 лв. качеството неясно, а потенциалните проблеми големи. Защо питам аз? Няма кой да погледне предварително, нали?

• Автор

Не съм се хвърлил на ddr2,просто казвам на какви обяви съм попаднал,хората не са в час с нещата,а аз лично нямам време да ида да погледна,но до колкото ми обясни е с vga монитора(за проблеми не знам,аз от 3 години съм с предходник точно от dvi към vga,и проблеми нямам),а не ми се рискува да поръчвам нещо което после си нямам на идея дали въпросната игра ще тръгне на средни настройки,както казах не съм я играл,а изискванията в сайта на самата игра,не винаги показват истината,примери има за много такива игри.Детето е малко,та едва ли ще разбира дали играе с 60 фпс или 200.

https://plasico.bg/fujitsu-esprimo-e900-sff-kompyutyr-vtora-upotreba-g620-4gb-500gb-dvd-147884.html

Предполагам че на машина като тази,играта би трябвало да върви без проблем на средни настройки.

Кой точно DVI имаш ти? Активен или пасивен преходник ползваш? И каква е цената му?

Това че системата е с DDR2 - не казва всичко, може да има голямо SSD, може да има видео карта която цена на старо е 200 лв. може да има ново скъпо захранване ..

Те цените в магазините също са нереални ако трябва да сме честни, а има и абсурдни. Добре е, че никой не те задължава да го купиш (все още, може би).

60 или 200 - е едно, но 60 и 20 е друго.

Това са минималните изисквания :

Цитат

Here are the Fortnite System Requirements (Minimum)

• CPU: Core i3 2.4 Ghz
  • CPU SPEED: Info
  • RAM: 4 GB
  • VIDEO CARD: Intel HD 4000
  • PIXEL SHADER: 3.0
  • VERTEX SHADER: 3.0

Монитора вероятно е с резолюция 1280/1024 и както вече ти споделих по-горе предложението за втора ръка компютър комбинирана с видеокартата от сайта за търговия , аз лично по-оптимално решение за 300лв. не мога да намеря. Естествено щом бюджета позволява да е по-голям може да се огледате за нещо по-добро, но не мисля че е оправдано да се дават повече от 300-400 лв. за компютър понеже има нови конфигурации / в друга тема постнах такава базирана на AMD/ , която е на стойност около 400лв. и би свършила работа също, но с нови гаранционни компоненти , а дори случайно да не ви задоволи вградената графика винаги може да си добавите по-добра външна видеокарта!

P.S.

Относно новата конфигурация на този клип се вижда как се справя процесора с неговата вградена графика в играта !

преди 28 минути, JohnTRIVOLTA написа:

Това са минималните изисквания :

Монитора вероятно е с резолюция 1280/1024 и както вече ти споделих по-горе предложението за втора ръка компютър комбинирана с видеокартата от сайта за търговия , аз лично по-оптимално решение за 300лв. не мога да намеря. Естествено щом бюджета позволява да е по-голям може да се огледате за нещо по-добро, но не мисля че е оправдано да се дават повече от 300-400 лв. за компютър понеже има нови конфигурации / в друга тема постнах такава базирана на AMD/ , която е на стойност около 400лв. и би свършила работа също, но с нови гаранционни компоненти , а дори случайно да не ви задоволи вградената графика винаги може да си добавите по-добра външна видеокарта!

Извинявай, но в тази система кое е доброто: - дъното, процесора или може би паметта?

преди 7 минути, plamen_petrov_80 написа:

Извинявай, но в тази система кое е доброто: - дъното, процесора или може би паметта?

За толкова пари толкова !

Това е офис компютър все пак. Лично аз ще предпочита да взема него от колкото нещо старо базирано на i3 2100 и памети на 1333мхз. Хем е ново, хем по-съвременни компоненти, хем мога и да го надградя в бъдеще ... Всеки си решава сам за себе си . Това е просто моето мнение , което е подкрепено с някакви доводи от колкото нахвърляне на мнения без такива !

Сега ти кажи освен по-производителната , но стара видеокарта , кое пък му е по-добре ... че има един хард диск повече ли ?

преди 4 минути, JohnTRIVOLTA написа:

хем мога и да го надградя в бъдеще

Хайде направи ми бизнес плана си!

Защото тръгваш с калпаво дъно и бавна памет и това не е всичко, изобщо не разбирам какъв ъпгрейд мислиш да правиш.

Не съм гледал колко е бърз дадения от теб процесор, но това не е Ryzen и ми е чудно къде ще бъде спрямо i5-4xxx - каквото спокойно може да вземе дори до 350 лв.

Процесор от тук, за около 170 лева, с вграденото видео що-годе ще може да играе игри (доста по-добре от компютъра втора употреба, който и с по-слаби игри и на ниска резолюция трудно ще се справи). По-нататък събира пари за видеокарта. Останалото:

http://nikem-bg.net/cart/58042p1r64669p1r64889p1r60458p1r57858p1rf.html

Идва малко под 600 лева, има чисто нови компоненти с гаранция 3+ години на повечето неща. По-нататък може да си ъпгрейдва което иска. Евентуално, ако парите са много, може да вземе само 1 плочка памет засега и малко по-евтино дъно, но принципно не си струва.

преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

Хайде направи ми бизнес плана си!

Защото тръгваш с калпаво дъно и бавна памет и това не е всичко, изобщо не разбирам какъв ъпгрейд мислиш да правиш.

Не съм гледал колко е бърз дадения от теб процесор, но това не е Ryzen и ми е чудно къде ще бъде спрямо i5-4xxx - каквото спокойно може да вземе дори до 350 лв.

Стига с твойте хипотези по всички форуми и детински изкривявания  - питаш ме кое е по-доброто пък не сравнявал в следващият момент.   Ако ти се лафи с някой относно конфигурации и т.н. това е друго 🙂

Човека е постанл линк към това към което се е ориентирал и аз него коментирам само, дето се вика той има казус и е постнал тема !

преди 8 минути, Raze написа:

Процесор от тук, за около 170 лева, с вграденото видео що-годе ще може да играе игри (доста по-добре от компютъра втора употреба, който и с по-слаби игри и на ниска резолюция трудно ще се справи). По-нататък събира пари за видеокарта. Останалото:

http://nikem-bg.net/cart/58042p1r64669p1r64889p1r60458p1r57858p1rf.html

Идва малко под 600 лева, има чисто нови компоненти с гаранция 3+ години на повечето неща. По-нататък може да си ъпгрейдва което иска. Евентуално, ако парите са много, може да вземе само 1 плочка памет засега и малко по-евтино дъно, но принципно не си струва.

И защо с памет на 2400?

Защото не съм видял, че е такава :) Може да се смени с тази, малко по-скъпа е, но ще работи по-добре компютъра с нея: http://nikem-bg.net/computer-components/G.Skill-AEGIS-DDR4-2x8GB-F4-3200C16D-16GIS/

• Автор

Пичове,ако компа беше за мен,нямаше да ми е проблем да си поръчвам части отделно,да си ги сглобявам и тн,но не е за мен,а за друг човек,за това казах че цяла сглобка(втора употреба) е най добрия вариянт,за нов ми е пределно ясно че не става,за това попитах за помощ и тук(за съжаление 70% в темата е спам.) Вариянта да е на части от тук и там,е просто невъзможен,човека не е на ти с тия неща,и няма да може да ги сглоби.

току-що, Евгени Богданов написа:

Пичове,ако компа беше за мен,нямаше да ми е проблем да си поръчвам части отделно,да си ги сглобявам и тн,но не е за мен,а за друг човек,за това казах че цяла сглобка(втора употреба) е най добрия вариянт,за нов ми е пределно ясно че не става,за това попитах за помощ и тук(за съжаление 70% в темата е спам.) Вариянта да е на части от тук и там,е просто невъзможен,човека не е на ти с тия неща,и няма да може да ги сглоби.

Ако човека няма да може да си ги сглоби,  сигурно няма да може и да си ги инсталира, а ако ти няма да участваш физически е най-добре да си намери някой свестен на местно ниво и да работи с него.

Поставяне на видео карта не е голяма работа - но е добре да се прави от някой който разбира, също така трябва да е наясно с гаранцията - пада или не ако отвори компютъра, ако купи от човек картата дали ще има или не гаранция и ако купи цяла система от човек дали изобщо ще има гаранция.

преди 18 минути, Евгени Богданов написа:

Мисля, че някои фирми имат безплатна услуга да ти го сглобят щом частите са купени от нея. Мисля фирмата от която е линка е една от тях - просто им се обадете и ги питайте или от тази от която желаете евентуално да закупите нещата - ! По този начин от фирмата/магазина/ се подсигуряват , че компютъра работи т.е. частите са всички съвместими, недефектни с което ще ограничат възможността на връщане на компоненти евентуално.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.