Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на лаптоп

Featured Replies

Разликата в дисплея видя ли я?  Все има нещо заради което цената му е по-ниска.

• Отговори 67
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 час, zlinaka написа:

Разликата в дисплея видя ли я?  Все има нещо заради което цената му е по-ниска.

И двата са 15.6 и Full HD и IPS , поне аз не виждам ,разлика в честотата да имат най вече на единият 144нц ,на другият не знам.Аз филми няма да тледам на тях.Най много едни път в седмицата да се разцъка някоя игра.Все пак съм на 50г. и ми трябва да работи стабилно както старият досега 5-6г и си продължава да работи просто не става за новите игри..

преди 21 минути, SIMO70 написа:

на другият не знам.

Е на леновото е 60Mhz дисплея,освен това acer е с wi-fi 6,може да има разлика в материали,изработка,охлаждане................

• Автор
преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Е на леновото е 60Mhz дисплея,освен това acer е с wi-fi 6,може да има разлика в материали,изработка,охлаждане................

Благодаря за информацията.Да и за изработката и материалите ми е питането,вътре хардуера основният е еднакъв както виждам.На кой да се спра .Явно има защо да е по евтин,но да не е само ценова история  като разлика.

Поне се насочи към тази конфигурация с райзън 7, след като не ти пука за дисплея:

https://www.emag.bg/laptop-gaming-lenovo-ideapad-3-15arh05-15-6-amd-ryzentm-7-4800h-ram-8gb-ssd-512gb-nvidiar-geforcer-gtx-1650-ti-4gb-free-dos-onyx-black-82ey009xrm/pd/DPD9L2MBM/?utm_source=rtbhouse&utm_medium=cps_emag&utm_campaign=rtb_hot_visitors_rewq&cmpid=92899

Рамта винаги може да я увеличиш и няма да е много по скъпо от което си избрал ти.

на 18.12.2020 г. в 9:08, SIMO70 написа:

Вчера след консултация с техник ме отказа от МСИ-то и от Интел процесорите.Спрях се на https://laptop.bg/laptops-acer-Nitro_5_AN515_44-acer_nitro_5_an51544_NHQ9HEX00C#characteristics като ще се добави още 8гб памет.Но днес като се разрових и попаднах на тази промоция в Емаг https://www.emag.bg/laptop-gaming-lenovo-ideapad-3-15arh05-15-6-amd-ryzentm-5-4600h-ram-16gb-ssd-512gb-nvidiar-geforcer-gtx-1650-ti-4gb-free-dos-chameleon-blue-82ey007yrm/pd/DSK6W7MBM/?ref=prod_CMP-26580_4067_43765 със същите характеристики като Асера,но с 200лв по малко.Питането е за Леново или Асер.Плосто ще кажете този не си намери лаптоп,но просто за какво да давам 200лв повече за едни и същи характеристики

Здравей!

Ако беше преди година и повече, щях да ти кажа да потърсиш нещо друго, но сега и двата лаптопа имат много подобрения спрямо наследниците си предишни поколения.

Леновото е една стъпка нагоре по отношение на ОХЛАЖДАНЕТО и двуканалната памет -вече е с 2 слота, спрямо предшественика от миналата година -който беше само с един слот и една идея по-кофти сглобка.

Двуканална памет означава по-добър перформънс в игрите и не само а по-доброто охлаждане повече живот на лаптопа, при положение че редовно се почиства!

Нитрото -години наред беше с дървеното и евтино охлаждане с двата вентилатора ЕДИН до ДРУГ и 2-те топлинни тръби -това се оказа през годините едно от най-неефиктивните решения при лаптопите защото като се нагрее процесора, автоматично и видеото се нагрява защото са на общи топлинни тръби!!!

Сега е с два отделни вентилатора в двата края и два радиатора.

Моето мнение е лично да ги видиш на място и да прецениш повече кой ти допада - Нитрото е сякаш повече геймърски с червена подсветка, докато леновото не е.

Аз ако избирах сигурно бих взел нитрото на Ейсър -заради двата вентилатора с отделните тръби за видео и отделно за процесор, които не се споделят я всяко отговаря за своя елемент.

От друга страна Леновото въпреки по-кофти дизайна държи за учудване доста добри температури от порядъка на 80-85 градуса под товар, което е много добре за такъв клас бюджетна машина.

Погледни това ревю:

Lenovo IdeaPad Gaming 3 - Budget Ryzen Laptop Review

• Автор

Здравейте с риск да ми теглете по една майна ще попитам за последно за този https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Gejming-laptop-ASUS-TUF-GAMING-FA706II-H7024/p/519203?utm_source=technopolis.bg&utm_medium=broshura&utm_campaign=tech-dec-jan-2021 .бях се отказал за след нова година да купувам,но като рових и видях този .Характеристиките са ясни,питането е като марка и изработка.Това е и спирам да питам вече.Весели празници на всички.

Охлаждането на Асуса не е добро -конкретно на този е коментирано много. Другия момент е с матрицата, която може да бъде и по-добра. За парите си в тоя клас се ориентирай към Legion 5 или HP Omen, ако финансите позволяват!

• Автор

Здравейте и Честита Нова Година.В Крайна сметка взех АСУСА .Как е правилно да се ползва ,зареждам батерията до 100% и вадя зарядното и докато стигне до 20% и пак да зареждам или да го държа постоянно включен в зарядното.Кое е по добре за батерията.

преди 14 часа, SIMO70 написа:

Здравейте и Честита Нова Година.В Крайна сметка взех АСУСА .Как е правилно да се ползва ,зареждам батерията до 100% и вадя зарядното и докато стигне до 20% и пак да зареждам или да го държа постоянно включен в зарядното.Кое е по добре за батерията.

Батерията  е консуматив.  В крайна сметка, взимаш машина да ти служи тя на тебе, а не обратното. Иначе, теории за пазене на батериите много, но това което си написал ако можеш да го спазваш и не ти пречи свалянето на осветеност и производителност на батерия, ще се отрази по-добре на батерията. Основен враг е прегряването и продължителните високи температури. 

преди 15 часа, SIMO70 написа:

Ако мислиш да го ползваш като мобилно устройство и да го разнасяш,може и така. Ако ти е вкъщи просто по-малък и мобилен настолен компютър, няма идея от тези гимнастики.

Моя не го вадя от зарядното. Преди имаше повече знаачение, но с днешните лаптопи общо взето е все тая. Малко като с харддисковете и ССД-тата. Докато умрат- останалите части вече отдавна ще са за боклука. А пък като си замине, все пак не е голяма философия да смениш една батерия.

Да ти кажа и на теб като всички досега с тази серия на Асус - свали си Armory Crate за да може удобно да си регулираш профилите според нуждите. Турбото е ненужно шумно и дразни,другите са по-тихи и пак не прегрява. А мисля по подразбиране идва с турбо профила активиран.

• 1 месец по-късно...

Здравейте,

Да се възползвам от вече направената тема. Ще купувам нов лаптоп, като трябва да отговаря на следните условия:

1. Цена до 1100 лв.;

2. SSD да не е по-малко от 256 GB (ще взема от стария харда и ще го ползвам като външен), паметта да е 8 GB, без ОС, няма значение дали ще има записвачка;

3. Смятам, че ще е по-добре с вградена видео карта, защото така се ограничава възможността тя да изгори (имам лоши спомени от лаптоп с външна видео карта);

4. Ще се ползва за интернет, музика и игри от типа "логически" - тези, които са по 1 GB големи и супер ниски изисквания. Демек, основният натоварващ процес ще е Хром и ЮТуб.

5. Дисплея трябва да е 15,6 инча.

Не съм сигурен дали процесора трябва да е Intel или AMD (като цяло съм любител на Intel при лаптопите - пак от лош спомен с AMD конфигурация на лаптоп).

Днес видях този - https://www.technopolis.bg/bg/Laptopi/Laptop-LENOVO-IdeaPad-3-IdeaPad-3-15IIL05-81WE00EHBM/p/517392 - заслужава ли си?

Поздрави

Днес взех този лаптоп - LENOVO IdeaPad 3 15IIL05 81WE00EHBM 15.6 ", INTEL CORE I3-1005G1, RAM 8 GB, SSD 512 GB, INTEL UHD GRAPHICS, СIMG_20210218_224944.thumb.jpg.0d64c3e8cade680aa7bd6acb2147f8e4.jpg

Едно бързо ревю: Лаптопа бива, бърз е (особено ако се съпостави със старият, който е на 6 години). Жената има оригинален Уин 8,1, но за този лаптоп няма драйвери за този уин, а само за 10. На всичкото отгоре вградената видео карта INTEL UHD GRAPHICS не поддържа Уиндоус 10 под версия 1709. И тъпаците от Lenovo, не са вкарали в официалният им сайт драйвер за безжичната мрежа (Killer Wi-Fi 6 AX1650i 160MHz Wireless Network Adapter (201NGW) и си скъсах нервите, докато го открия. И още нещо, което е проблем за мен - лаптопа няма изход за ЛАН кабел. Иначе, останалото бива.

Имах голямо желание да взема предложението за Asus-а, но го нямаше наличен в *ехнополис (в нито един), а жената беше на зор за да чака, та тоя...

13121626898462.jpg

Аз го намерих вече тук - https://rocketdrivers.com/manufacturers/intel/network-cards/killerr-wi-fi-6-ax1650i-160mhz-wireless-network-adapter-201ngw . Благодаря ти.

Предпочитам да ми намериш драйвер за вграденото видео на Интел за Уин 10 10240 (2015та година), защото аз не мога.😁

преди 6 минути, plmen88 написа:

Уин 10 10240 (2015та година)

Интересно за какво ти е уиндоус,който не се поддържа ,ще имаш доста повече проблеми от липсата на драйвер за видеото, а и предполагам си работи с наличният универсален на въпросната версия.Иначе повечето нови лаптопи ги правят без изход за ЛАН,което се и вижда в описанието им(стига да има кой да чете).Асуса също е без такъв изход........

преди 24 минути, plmen88 написа:

Предпочитам да ми намериш драйвер за вграденото видео на Интел за Уин 10 10240 (2015та година), защото аз не мога

А и това щеше да е чудо,тъй като вграденото видео е iris UHD Graphics,което е ново поколение и не го е имало през 2015 год,за да правят драйвери за него!

Support for Intel® UHD Graphics 620

Ето и за вграденото.

Тегли Windows iso - от сайта им и го записвай на флашка

Какво се занимаваш със стари билдове

Точно. То е в плъзгащото се поле най-долното. Води се само Intel UHD без цифра отзад.

преди 6 минути, plmen88 написа:

Точно. То е в плъзгащото се поле най-долното. Води се само Intel UHD без цифра отзад.

Напротив има и буква и цифра,това е графиката:Intel UHD Graphics G1 (Ice Lake 32 EU) Laptop GPU - NotebookCheck.net Tech

преди 2 часа, Слави Маринов написа:

Само дето вграденото видео на този процесор не е това!

Ами дай ТИ линк на човека за видеото вместо да ми казваш : )

Ами те драйверите си ги има и на съпорта на леново,но както той казва трябва да е 1709,или по-нов уиндоус.............да пробва,може пък и да сработят с неговата версия.

преди 11 часа, plmen88 написа:

Пробвах няколко, не стават.

Предполагам си работи лаптопа без артефакти и с наличният универсален уиндоуски драйвер,иначе ако искаш автентичен интелски явно ще трябва да надградиш уиндоуса до поддържана версия........

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.