Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Съвет за избор на лаптоп

Featured Replies

Работи без излишни артефакти както спомена. Проблема е, че не мога да променя резолюцията, но това е от уиндоуския драйвер. И да, сега тия дни ще преинсталирам с най-новият 10 за да инсталирам правилният драйвер.

• Отговори 67
  • Прегледи 10,9k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 1 час, plmen88 написа:

Работи без излишни артефакти както спомена. Проблема е, че не мога да променя резолюцията, но това е от уиндоуския драйвер. И да, сега тия дни ще преинсталирам с най-новият 10 за да инсталирам правилният драйвер.

Това е най-логичното решение,а иначе не разбирам защо трябва да сменяш резолюция,не работи ли си на номиналната по подразбиране?

Не. Работи на 1280х720 при оптимална поддържана за драйвера на Интел 1920х1080. И всичко е леко размазано и уголемено (знаеш как е при неинсталиран драйвер на видеото). А в настройките на уина изобщо не съществува възможност за промяна на резолюцията - просто го няма полето с резолюциите.

Дори и в "Списък режими на графичната карта" няма други резолюции освен тази.

Всичко от снимката липсва, освен "ориентация на дисплея".

на 20.02.2021 г. в 17:24, Слави Маринов написа:

Хммм,а това с размазаното и уголемено не може ли да се пооправи от мащабирането........

Инсталирах Windows 10 20Н2 версия 2009. Всичко "заспа" от раз, без да инсталирам нито един драйвър ръчно. Всичко работи.

на 20.02.2021 г. в 16:24, Слави Маринов написа:

Хммм,а това с размазаното и уголемено не може ли да се пооправи от мащабирането........

Екранна снимка (42).png

Aко случайно програмираш и се занимаваш с нещо като computer vision това може да ти изиграе страшен номер. Загубих 2 седмици да пренаписвам класове,защото ми режеше прозореца от който ловех скрийншоти като стрийм.В основния ми клас върви, като стартирам този за скрийншота отделно не работи. На деска работи а същия код на лаптопа не ще. И накрая за друго видях,че някой е споменал тази опция, смених я на 100% и се оправи и кода...

преди 14 минути, Tommygun написа:

Aко случайно програмираш и се занимаваш с нещо като computer vision това може да ти изиграе страшен номер. Загубих 2 седмици да пренаписвам класове,защото ми режеше прозореца от който ловех скрийншоти като стрийм.В основния ми клас върви, като стартирам този за скрийншота отделно не работи. На деска работи а същия код на лаптопа не ще. И накрая за друго видях,че някой е споменал тази опция, смених я на 100% и се оправи и кода...

Аз не програмирам и при мен всичко е ок,защото е така по подразбиране(монитора ми е 2560 x 1440),а на него го предложих като евентуална опция за смекчаване на проблем,поради липса на драйвер............

• 2 седмици по-късно...

на 24.02.2021 г. в 21:41, Tommygun написа:

Не само при програмиране. Много често смяната на мащабирането създава страхотни главоболия. Най-често това са некоректно изобразявани текстове на менюта на програми. Докато при промяна размерността на шрифтовете няма такъв г***бол.

Знам, но не го бях видял че е включено по подразбиране.

И не ми е правило впечатление, понеже на Атома съм си направил шрифтовете големи.

Вссеки път, когато някой тук, във форума, предложи промяна на шрифтове с помощта на промяната на мащабирането, предлагам това да се прави с помощта на иструментите на wintools.info. Бързо, коректно, възможност за връщане на настройките с един клик.

преди 6 часа, Tommygun написа:

Знам, но не го бях видял че е включено по подразбиране.

Колко ти е било по подразбиране?Трябва да си с монитор с по-голяма от FHD резолюция,за да ти е повече по подразбиране.

преди 6 часа, цър-вул написа:

Много често смяната на мащабирането създава страхотни главоболия.

На мен като е на 125% по подразбиране,заради резолюцията ми(2560x1440) води ли се,че съм я променял?Иначе всичко навсякъде -менюта,сайтове,програми и т.н. нямам никакви проблеми,тоест изглеждат си така ,както ако съм на 100% с 1980 x 1080 резолюция.

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Колко ти е било по подразбиране?Трябва да си с монитор с по-голяма от FHD резолюция,за да ти е повече по подразбиране.

Уиндоуса си го слага сам на 125% като види че е на дисплей 15 инча и 1920х1080.за да излгежда като 100% на 24 инча 1920х1080.

По принцип за нищо друго нямаше проблем ,само за OpenCV и numpy.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Свиркай си и се радвай, че не си налетял на такава ситуация.

Иначе на 100% става всичко много дребно,четливо и ясно ,но дребно.На 125% всичко е нормално,дори ми е по-ясно и четливо от старият монитор с FHD резолюция......

преди 3 минути, Tommygun написа:

индоуса си го слага сам на 125% като види че е на дисплей 15 инча и 1920х1080.за да излгежда като 100% на 24 инча 1920х1080.

Ясно,аз съм с 24 инча 2560x1440.Ами като го сложи на 100% не станаха ли много дребни нещата?

преди 31 минути, Слави Маринов написа:

Ами като го сложи на 100% не станаха ли много дребни нещата?

Тогава променчш размера на шрифтовете. Моите например съм ги направил 13pt на десктопа и всички системни от 9 на 11 (на 24 цола 1920х1200 екран)

преди 2 часа, цър-вул написа:

Тогава променчш размера на шрифтовете.

Да де,ама то не са дребни само шрифтовете, а всичко-менюта,икони и т.н. въобще всичко............

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.