Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Струва ли си windows 7 след спирането на подръжката?

Featured Replies

преди 1 минута, цър-вул написа:

глупости

То е ясно ... но аз съм луд ... ;) 

• Отговори 514
  • Прегледи 47,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Изобщо не свършват с това плюсовете му, но както и да е. За мен 8.1 (не за бъгавата 8-мица, която беше като Vista) взима най-доброто от двата свята (стабилността на 7 и доста от модерните инструменти,

• Останаха.

• Ми понижаваш си правата или си пускаш UAC на MAX + подходящи настройки за SRP или направо добра защитна програма (за предпочитане HIPS) и въобще ако знаеш какво правиш. Начини много. А и зависи, за на

Публикувани изображения

преди 2 минути, motokartruck написа:

Защото ако имаш цветен принтер и скенер може да изтегля образец за попълване и с Мicrosoft Office World ще го попълня и ще го пусна на хартия.

Нямам - нито принтер, нито скенер. Има готови образци на формуляри, редактирам си ги онлайн, и ги разпечатвам ... някъде!

преди 1 минута, цър-вул написа:

Затов али постоянно заливаш с вид дивотии форума?

Пречи ли ти?

преди 9 минути, jhoro написа:

Пп. Забелязваш ли, че адресите са различни?

Да, но постъпих като "блондинка" и виждаш на къде ме прати линка ... Що ли, а?! ;) 

преди 8 минути, цър-вул написа:

Затов али постоянно заливаш с вид дивотии форума?

Разбрах намека ... 

Това означава че ако синхронизирам телефона си с Brother за принтер и скенер и с Windowsa на компютъра може да пращам снимки от разстояние с телефона и да ги правя в голям формат на хартия, няма значение.

- При интерес за снимки и картини в размер А4 срещу заплащане, пишете ми и пращайте снимки има два вида хартия за принтери: гланцова и матирана 
но става готино! Цена по договаряне в зависимост от цветовете на вашата снимка! 

преди 18 минути, plamen_petrov_80 написа:

Може би трябва да спрете цигарите също!

Да, спрете цигарите с цел да спасим дърветата като пестим хартия! хахаха смешничко. 

преди 1 час, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не бъди толкова убеден. ;) = Всичко си зависи от един сървър (Компютър) към който се свързваш ... там на физическата машина има вид човече, което чрез вид инструменти може всичко ... ;) 

Ти говориш за облак, който "разхвърля' информацията ти на различни физически машини, но все пак имаш входна точка, която е под властта на някой ... ;) 

Това ако е така трябва да спрете този инструмент, даже ако го знаеш как става и аз искам да го изключа.

преди 50 минути, jhoro написа:

Нямам - нито принтер, нито скенер. Има готови образци на формуляри, редактирам си ги онлайн, и ги разпечатвам ... някъде!

Става. World и Еxel ги има и онлайн вече. 
Прекрасни са, може даже без да ги има на компютъра ами само с интернет! 

преди 19 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Замина още една тема. Горко на автора, но все пак му пожелавам успех с избора на ОС.

Като всяка друга след 2.-3. страница...

преди 12 минути, цър-вул написа:

Като всяка друга след 2.-3. страница...

Поверителни означава че няма да ти свърши работа на теб. Щото ползата от "поверителните е никаква" всъщност.
Поверителните са лични в превод на български личната програма на магазина е поверителна защото на теб няма да ти свърши абсолютно никаква работа защото нямаш пари да плащаш всеки месец за данъци и подръжка! Вас какво ви притеснява не знам.

току-що, motokartruck написа:

Поветителни означава че няма да ти свърши работа на теб. Щото ползата от "поверителните е никаква" всъщност.
Поверителните са лични в превод на български личната програма на магазина е поверителна защото на теб няма да ти свърши абсолютно никаква работа защото нямаш пари да плащаш всеки месец за данъци и подръжка! Вас какво ви притеснява не знам.

Това какво общо има? Дори на какъв език е?

преди 4 минути, motokartruck написа:

Поверителните

Ти изпращя ли? К'во ти стана? Къде в темата изобщо се говори за поверителност?

на 24.12.2020 г. в 18:05, Kazimotoo_ написа:

Здравейте.

Карам я с 10-ката вече 2 години някъде. Не ми харесва.. ппц компютъра ми е с стари части и 10-ката върви доста мургаво, бавен т.н Преди това бях с 7-цата и нямах проблеми. Чудя се дали да се върна на 7-цата, но подръжката я няма и повечето приложения спират подръжката. Струва ли си да минавам на седмицата?

И каква е връзката на поверителността с магазина и с няк'ви неясни плащания/...

преди 2 минути, цър-вул написа:

преди 2 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не бъди толкова убеден. ;) = Всичко си зависи от един сървър (Компютър) към който се свързваш ... там на физическата машина има вид човече, което чрез вид инструменти може всичко ... ;) 

Ти говориш за облак, който "разхвърля' информацията ти на различни физически машини, но все пак имаш входна точка, която е под властта на някой ... ;) 

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не бъди толкова убеден. ;) = Всичко си зависи от един сървър (Компютър) към който се свързваш ... там на физическата машина има вид човече, което чрез вид инструменти може всичко ... ;) 

Ти говориш за облак, който "разхвърля' информацията ти на различни физически машини, но все пак имаш входна точка, която е под властта на някой ... ;) 

преди 4 минути, B-boy/StyLe/ написа:

преди 10 минути, цър-вул написа:

И каква е връзката на поверителността с магазина и с няк'ви неясни плащания/...

Този iИ.дИоNд.Ni  мисли, че облачното пространство не е поверително и че от някакъв си компютър към който се свързва неговия му виждат нещата. 

Не знам аз на скоро направих една проверка с Dr. Web и Аcronis обаче Аcronis е платена. 
Може и да има такива неща но не са нормални, притеснителни са даже! 

преди 7 минути, hbuchtev написа:

Честита Коледа на всички, ако може да попитам?

Понеже прочетох, че споменахте Adobe Flash Player  и спиране на поддръжката от края на тази година.

Работя с един административен панел който качва файлове чрез Adobe Flash Player.

Възможно ли е да бъде заменен с друг флаш?

Каво значение има подръжката? 
Подръжката са актуализация за нещо ново което е излезнало в интернет 
flash player би трябвало да продължи да работи. Ти и да искаш не можеш да използваш всички услуги на света.
Той вече има всичко за работа така че опитай да спреш актуализирането за да не спре да работи заради това, че 
вече няма подръжка. 
Така че не трябва да има проблеми и ще продължи да работи нормално.

Изобщо спирането на подръжката може да означава спирането на подръжката на сайта ако нямат пари да плащат хостинг всеки месец направо си го запиши на един преносим диск за да може да си го инсталираш пак ако няма от къде! 

преди 6 минути, motokartruck написа:

Каво значение има подръжката? 
Подръжката са актуализация за нещо ново което е излезнало в интернет 
flash player би трябвало да продължи да работи. Ти и да искаш не можеш да използваш всички услуги на света.
Така че не трябва да има проблеми и ще продължи да работи нормално.

За да работи трябва да се ползват стара версия на браузърите и неподдържана версия на Adоbe Flash, която и без това често е била цел на хакерски набези. Чудно.

И не, самите изявление на Adobe споменават, че не само, че няма да работи след 2020, но и Flash съдържанието ще се блокира навсякъде.

преди 7 минути, motokartruck написа:

Изобщо спирането на подръжката може да означава спирането на подръжката на сайта ако нямат пари да плащат хостинг всеки месец направо си го запиши на един преносим диск за да може да си го инсталираш пак ако няма от къде! 

Ко? Adobe нямат пари за host на сайта на Adobe Flash? Я пак? И за какъв преносим диск и инсталационен файл говорите, след като човека пита за административен контролен панел?

преди 18 часа, jhoro написа:

Смени ОС с нещо по-леко.
А за ценното инфо - буутваш от флашка -Линукс или мини ХР от HBCD и „евакуираш”. Или слагаш диска на друга машина.

Мерси за идеята, по-натам (явно догодина) ще го пробвам и това. Историята на този комп е интересна, щото беше на оригинален Win7 Ultimate (конфигурацията дойде с инсталирана ОС), обаче беше адски бавен (хем си имаше 2 GHz AMD и 3 GB RAM) и не ползвах нет на въпросната машина. Ако се беше качил и браузър, ситуацията щеше да е сложна и затова - downgrade до XP и всичко си върви и до днес ток и жица. Само че повече няма да правя номера с даунгрейда, щото през 2009 все още нямаха намерение да спират поддръжката на XP за потребители, докато сега сме пред прекратяването й за Седмицата и не е оферта, сигурно след 3-4 години ще й ограничат функционалността. Сега съм с друга кутия, на Win7, бавничко действа предвид 2 GB RAM и 1,6 GHz тактова на Intel-a, ама свиквам и хич няма да я пипам...

преди 37 минути, B-boy/StyLe/ написа:

За да работи трябва да се ползват стара версия на браузърите и неподдържана версия на Adоbe Flash, която и без това често е била цел на хакерски набези. Чудно.

И не, самите изявление на Adobe споменават, че не само, че няма да работи след 2020, но и Flash съдържанието ще се блокира навсякъде.

Ко? Adobe нямат пари за host на сайта на Adobe Flash? Я пак? И за какъв преносим диск и инсталационен файл говорите, след като човека пита за административен контролен панел?

Взимате кутия с празни DVD дискове 4 броя
на компютъра сваляте от интернет следните неща за инсталиране:

CD 1    MS Office 2010 - за документи и таблици и облаци
CD 2   BS Player           -  за видео със субтитри
CD 3   Winamp             - за музика
CD 4   Adobe или BitTorrent за да може да качвате от компютъра си в интернет

На комютъра инсталирайте NeroCD ROM за да работите със празните DVD дискове
качете софтуеъра на празните дискове и ги запишете на диск като има опция за (всички формати). 
След записването на дисковете включете записвачката отново и вече може да инсталирате това което сте записали на диск.
Надпишете дисковете и какво има в тях с цветен маркер върху диска.

Nero може да прави МP3 / Audio / Video / DVD / CD
- mp3 формат записва до 150 песни. 
- Audio формат записва само 15 песни
- Видеото събира филм на диска
- all format може да записва всякакъв вид файлове на дисковете
- Gold CD/DVD е записвачка на DVD за телевизор 

Всичко това го има Nero6 

За да бъде хубав записа на диска пуснете скорост за записване най ниската те варират в този диапазон:

2х  - бавно
4х  - бързо
8х  - по бързо

Колкото по бавна е скоростта за записване на диск записвачката няма да се затруднява да го пусне дори ако е надраскана 

неговата повърхност.

преди 1 минута, motokartruck написа:

Взимате кутия с празни DVD дискове 4 броя
на компютъра сваляте от интернет следните неща за инсталиране:

CD 1    MS Office 2010 - за документи и таблици и облаци
CD 2   BS Player           -  за видео със субтитри
CD 3   Winamp             - за музика
CD 4   Adobe или BitTorrent за да може да качвате от компютъра си в интернет

На комютъра инсталирайте NeroCD ROM за да работите със празните DVD файлове
качете софтуеъра на празните дискове и ги запишете на диск. 
След записването на дисковете включете записвачката отново и вече може да инсталирате това което сте записали на диск.
Надпишете дисковете и какво има в тях с цветен маркер върху диска.

Взимате кутия с празни DVD дискове 4 броя и после записвайте CD?

CD 3 Winamp? Ако наистина е CD = 700MB, пита се колко MB е Winamp? А ако диска е DVD = 4,7 (4,3)GB?

Adobe или BitTorrent за да може да качвате от компютъра си в интернет - ох, ще се спукам от смях ...

преди 11 минути, plamen_petrov_80 написа:

Взимате кутия с празни DVD дискове 4 броя и после записвайте CD?

CD 3 Winamp? Ако наистина е CD = 700MB, пита се колко MB е Winamp? А ако диска е DVD = 4,7 (4,3)GB?

Adobe или BitTorrent за да може да качвате от компютъра си в интернет - ох, ще се спукам от смях ...

е да може да има място и за всичките само на едно CD 

преди 1 минута, hbuchtev написа:

motokartruck, извинявай, но не те разбирам с тези CD та.

Аз на моя лаптоп го махнах CD-то и си монтирах там стария HDD, който е 1 терабайт.

На негово място сложих едно SSD 240 gb.

Няма CD устройство на лаптопа.

Спокойно, и аз не го разбрах. Мисля, че в момента пише в собствена реалност.

преди 5 минути, hbuchtev написа:

motokartruck, извинявай, но не те разбирам с тези CD та.

Аз на моя лаптоп го махнах CD-то и си монтирах там стария HDD, който е 1 терабайт.

На негово място сложих едно SSD 240 gb.

Няма CD устройство на лаптопа.

Моята записвачка работи ако искаш мога да ти направя нещо на диск по 5лв. на брой, ако ти трябва нещо за компютъра мога да го запиша на dvd cd

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.