Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с всичките USB-порта

Featured Replies

След като за теб е явно, че usb-то е дало на късо, си за сервиз. 

По споделената от теб информация не може да се даде диагноза какъв е проблема. 

Ето въпроси:

1. Какъв е този "менте" вентилатор?!

2. Какво точно направи, за да се стигне до "замръзване" на мишката?! = Може ли да го опишеш разбираемо?! Есе на тема: Как се стигна до въпросния екран. 

3. От картинката: Не разбираш английски ли?! = Не е намерена клавиатура. Помолва да влезеш в SETUP и възстановиш BIOS настройките.

4. За надписа 00 USB ... = Нула Нула USB устройство за съхранение на данни е намерено и конфигурирано. 

Явно не знаеш как при тези обстоятелства да реагираш. = Трябва физически човек който разбира да види от какво е. = Професионалисти има в сервиз. 

Успех!

п.п. Тука всички сме аматьори. 

Извън протокола: Изключи всички USB устройства, като ако клавиатурата е на USB = смени порта, така също и за мишката. Най-добре при възможност клавиатура и мишка ги свържи през друг порт, а не "през явно далото на късо USB" ... 

• Отговори 102
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Всичките писания са събрани в една тема.

Насочи се към сервиз. Ако въобще може да се ремонтира. Да не си пипал където не разбираш.

Вероятно е убито захранването на целия кръг. USB е от Standby и на портовете трябва да излизат 5V, които се измерват с уред.

Проблемът си е хардуерен и всякакви софтуерни мъки за заобикаляне няма да оправят нещата.

• Автор
преди 3 часа, iИ.дИоNд.Ni написа:

След като за теб е явно, че usb-то е дало на късо, си за сервиз. 

По споделената от теб информация не може да се даде диагноза какъв е проблема. 

Ето въпроси:

1. Какъв е този "менте" вентилатор?!

2. Какво точно направи, за да се стигне до "замръзване" на мишката?! = Може ли да го опишеш разбираемо?! Есе на тема: Как се стигна до въпросния екран. 

3. От картинката: Не разбираш английски ли?! = Не е намерена клавиатура. Помолва да влезеш в SETUP и възстановиш BIOS настройките.

4. За надписа 00 USB ... = Нула Нула USB устройство за съхранение на данни е намерено и конфигурирано. 

Явно не знаеш как при тези обстоятелства да реагираш. = Трябва физически човек който разбира да види от какво е. = Професионалисти има в сервиз. 

Успех!

п.п. Тука всички сме аматьори. 

Извън протокола: Изключи всички USB устройства, като ако клавиатурата е на USB = смени порта, така също и за мишката. Най-добре при възможност клавиатура и мишка ги свържи през друг порт, а не "през явно далото на късо USB" ... 

то даде на късо на предния панел(видях, че червената жичка опира в data жичката на кабела на въпросната usb перка) 

клавиатурата и мишката са на задния панел, пробвах с различни портове. 

преди 1 час, Филипов написа:

Всичките писания са събрани в една тема.

Насочи се към сервиз. Ако въобще може да се ремонтира. Да не си пипал където не разбираш.

Вероятно е убито захранването на целия кръг. USB е от Standby и на портовете трябва да излизат 5V, които се измерват с уред.

Проблемът си е хардуерен и всякакви софтуерни мъки за заобикаляне няма да оправят нещата.

мога ли да му сложа usbта към pci? и да разчитам че, те ще тръгнат, а също така ps/2клавиатура би ли имало смисъл да търся и да вида дали ще тръгне така? 

разглоби компютъра и откачи захранването на предния панел

закачи юсб мишка и клавиатура в задния

и остави само кабелите за включване на компютъра  от предния панел 

• Автор
преди 2 минути, Генадий написа:

разглоби компютъра и откачи захранването на предния панел

закачи юсб мишка и клавиатура в задния

и остави само кабелите за включване на компютъра  от предния панел 

още вчера гп направих но няма ефект

мога ли да му сложа usbта към pci? и да разчитам че, те ще тръгнат, а също така ps/2клавиатура би ли имало смисъл да търся и да вида дали ще тръгне така? 

преди 6 минути, alf000 написа:

то даде на късо

Проблема ти е, че нямаш познат, който да погледне без да ти взима пари и види дали си заслужава вид ремонт. Само диагностиката ти в сервиза ще е 25 лв. минимум ... После ако може и т.н. ... не знам какво да ти кажа ... Тук видях вид "решение" с външна "USB карата", но вече имаш "сакато" дъно. 

Не разгледах "дъното" дали има възможност за свързване на клавиатурата и мишката през друг порт различен на USB. 

Това което може да направиш е да свържеш поне клавиатурата някак си, влизаш в BIOS и "изключваш" (Ако е възможно USB портовете) и т.н., за да може да ползваш въпросната конфигурация и най-вече да се премериш, че вече е "сакато" през USB портовете. 

Лесно мога да ти кажа, че е изгорял USB контролера.... но ... това е само хипотеза без оглед, замерване на определени неща и т.н. ... = разкачване на "дъното" преглед на пътечки и прочие и прочие ...  

Успех!

п.п. Съжалявам, но за някои неща ти трябва да си вземеш решения. Сервизи много, ама приятели знаещи явно малко, е в твоя случай. 

преди 12 минути, alf000 написа:

ps/2клавиатура би ли имало смисъл

Има вид смисъл ... до толкова да влезеш в BIOS ... и "подкараш" конфигурацията, за да се види дали само "USB-то е дало фира" ...

• Автор
преди 5 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не разгледах "дъното" дали има възможност за свързване на клавиатурата и мишката през друг порт различен на USB.

имам и ps/2 но незнам, ако са изгпрели усбитата, дали и той е сасегнат. 

• Автор
преди 3 минути, цър-вул написа:

Да, може

значи каквото и да е изгоряло по дъното свързано с усб, тази pci to usb карта ще ми реши проблема? не би трябвало и тогава да имам проблема? само слагам картата и на усбитата по нея си слагам мишката / клавиатурата и wifi 

• Автор
току-що, Генадий написа:

а дали клавиатурата ти е читава  щото може и да си бачкат юсбтатата

ами 99.9% бачка тя, защото си бачках на компмтъра 5 минути преди да се прецакам с този смотан вентилатор от който ми замръзня мишката(не се движише) и дори ми излизаше, че адаптера за wifi е махнат. 

преди 1 минута, alf000 написа:

имам и ps/2 но незнам, ако са изгпрели усбитата, дали и той е сасегнат. 

Не би следвало този "удар на ток" да е причини поражения по другите портове. 

Мисля, че е "стотинки" адаптера за клавиатура и мишка от USB към ps/2 ...

Де да можех да ти "телепортирам" един, за да пробваш. :) 

• Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Е, чак каквото и да е изгоряло... клони към ясновидство.

да, прав си... мисълта ми е по скоро, че ако но е изгоряло, не би трябвало да имам проблем с pci to usb... а ps/2слота, и той ли е към усбитата? 

преди 3 минути, alf000 написа:

ще ми реши проблема?

Така да се каже = да, но ... край с другите USB портове ... ако има възможност ги "изключи" в BIOS-а след като "тръгне" конфигурацията ... 

• Автор
преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не би следвало този "удар на ток" да е причини поражения по другите портове. 

Мисля, че е "стотинки" адаптера за клавиатура и мишка от USB към ps/2 ...

Де да можех да ти "телепортирам" един, за да пробваш. :) 

Благодаря! и аз мисля да ида да купя един преходник ps/2 - >usb и да видя... да на предния панел даде на късо, а и задните усбтита не бачкат, мишката свети, само това е... 

преди 2 минути, alf000 написа:

не би трябвало да имам проблем с pci to usb... а ps/2слота, и той ли е към усбитата

Не би следвало! Не разгледах "дъното" ... 

• Автор
преди 2 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Не би следвало! Не разгледах "дъното" ... 

ASUS V-P7H55E това е модела. 

иначе има ток явно по усбитата, но не чете нищо което е към тях. 

преди 13 минути, alf000 написа:

ASUS V-P7H55E това е модела. 

Видях го, но предпочитам да гадая ... ;) Аз съм аматьор ... :) 

п.п. На всяко ръководство към всяко изделие на последните страници пише какво да се прави при вид обстоятелства и извън тях изрично пише = да се види от специалист! 

преди 50 минути, alf000 написа:

то даде на късо на предния панел(видях, че червената жичка опира в data жичката на кабела на въпросната usb перка)

USB перка не би трябвало да има data кабел - нали?

• Автор
преди 2 минути, plamen_petrov_80 написа:

USB перка не би трябвало да има data кабел - нали?

ами нз, имаше 4 кабела. нали 2 за ток и 2 за информация, мисля, че жицата за ток е дала на късо на жицата за информация

Ако наистина е така и си пуснал ток на дата кабелите директно си изгорил контролера или нещо преди него - там ток не трябва да влиза, нали?

Търси си PCI платка с 5 USB 2.0 порта.

• Автор
преди 10 минути, iИ.дИоNд.Ni написа:

Видях го, но предпочитам да гадая ... ;) Аз съм аматьор ... :) 

ще купя преходник, ако не стане ще пробвам с карта. 

преди 1 минута, alf000 написа:

ще купя преходник, ако не стане ще пробвам с карта. 

Така без четене = трупаш опит и за следващия път да внимаваш със "Закон на ОМ"! :)

Успех!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.