Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с всичките USB-порта

Featured Replies

• Автор
преди 1 минута, plamen_petrov_80 написа:

Ако наистина е така и си пуснал ток на дата кабелите директно си изгорил контролера или нещо преди него - там ток не трябва да влиза, нали?

Търси си PCI платка с 5 USB 2.0 порта.

ps/2 към усб няма да ми свърши работа? тази платка само я слагам и редя по нея мишка, клавиатура и wifi нали така? 

• Отговори 102
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор

Какво не разбра? Отивай в сервиз. Да се измери има ли захранване по портовете, вкл PS2 не струва колкото си мислиш или твърдят другите - вероятно ще е безплатно. А мишката ти може и да е безжична с батерии и затова да свети. Не купувай излишни неща без нужда - може и въобще да не ти потрябват. Дай пари на специалист!

• Автор
преди 1 минута, Филипов написа:

Какво не разбра? Отивай в сервиз. Да се измери има ли захранване по портовете, вкл PS2 не струва колкото си мислиш или твърдят другите - вероятно ще е безплатно. А мишката ти може и да е безжична с батерии и затова да свети. Не купувай излишни неща без нужда - може и въобще да не ти потрябват. Дай пари на специалист!

мишката е с кабел, пробвах да включва и телефона и започва да се зарежда. но не мога да видя дали ще се свърже, защото след изваждане на биос батерията ми се скапа и windows. проблема ми е, че съм ограничен от финанси сега, ако го откарам на сервиз и май само с огледа ще съм си. а така имам паро колкото за тая карта. иначе и аз бих предпочел сервиз и д не се ядосвам. 

преди 11 минути, Филипов написа:

Най-евтино ще му излезе да си намери платката сам и сам да си я монтира - ходенето в сервиз ще му излезе златно.

преди 57 минути, plamen_petrov_80 написа:

Най-евтино ще му излезе да си намери платката сам и сам да си я монтира

Всеки българин - автомонтьор, всеки българин - IT специалист

Цитат

Ти що са 'илиж, ве? Става дума за българи...😎

преди 32 минути, цър-вул написа:

Хайде да помислим какво ще направят в сервиза

1. диагностика - пари и:

1.1. опит за ремонт

- могат да опитат със сняма на компоненти по-дъното - могат да довърщат дъното, разбира се ще се застаховат като му кажат, че няма никаква гаранция за успех и т.н.

1.2. безнадежно

- ще сложат същата платка - само, че тогава ще е на цената на която те я продават + монтаж, а иначе той може да я потърси и вземе най-евтината която намери - аз лично съм вземал такива по 10 лв. нови и още по евтини употребявани. Лошото е, че им мина  времето и сега са си малко екзотика.

преди 16 минути, plamen_petrov_80 написа:

1.1. опит за ремонт

- могат да опитат със сняма на компоненти по-дъното - могат да довърщат дъното, разбира се ще се застаховат като му кажат, че няма никаква гаранция за успех и т.н.

За гаражните сервизи ли говорим?
Освен това предлагаш на напълно непознат човек да върши нещо, което изобщо не знаеш може ли?
1. Авария с електричество - ще му плащаш ли болнични (не дай боже)
2. Некоректно свързване на компоненти (ще му възстановиш ли парите за хардуера)

Какво мога аз - аз си знам.
Какво могат другите - това не винаги е известно

Има да изключи компютъра от тока, да свали страничния капак и да постави една PCI разшитирелна платка - има толкова много видео в интернет, може да пита тук дори само когато е харесал платката, преди да я купи.

Иначе работим на компютър, там всичко е елементарно. Добре тогава нека да чака, да спечели пари от тотото и да си купи нов компютър - защото този сега няма да може да го ползва!

преди 54 минути, цър-вул написа:

Така е и често евтиното накрая излиза в пъти по-скъпо...

преди 4 минути, plamen_petrov_80 написа:

Има да изключи компютъра от тока, да свали страничния капак и да постави една PCI разшитирелна платка - има толкова много видео в интернет, може да пита тук дори само когато е харесал платката, преди да я купи.

Иначе работим на компютър, там всичко е елементарно. Добре тогава нека да чака, да спечели пари от тотото и да си купи нов компютър - защото този сега няма да може да го ползва!

Добре е човек да знае кога да се спре!!! Още на 1. стр. @rostislaf е предложил варианта с PCI USB контролер.
Ама нее - няма да си ти...

преди 4 минути, цър-вул написа:

Добре е човек да знае кога да се спре!!! Още на 1. стр. @rostislaf е предложил варианта с PCI USB контролер.
Ама нее - няма да си ти...

И когато спра да пише, после питащия обикновенно е взел грешното решение.

На мен ми е все тая ... хайде да видим какво ще стане този път.

• Автор
преди 1 час, plamen_petrov_80 написа:

здравей, компютъра е на сервиз, казаха ми и че с външна платка с усб към pci пак не става. 

казаха че ще го погледнаг по добре и ще ми се обадят днес или утре. 

преди 1 минута, alf000 написа:

здравей, компютъра е на сервиз, казаха ми и че с външна платка с усб към pci пак не става. 

Може и нещо по дъното да си е отишло, тая джаджа дето си я включил и е прецакала всичко, май е изиграла ролята на ония ключета от едно време дето се включваха в компютъра и го убиваха(буквално).

преди 15 минути, alf000 написа:

Не става кое?

Сложиха ли ps/2 клавиатура и да настроят биоса?

Заредили са OS-a и USB портовете на новата платка не работят, а тя вижда ли се изобщо или PCI слотовете са изгорели също?

Коя версия на USB портове са сложили - 2.0 или 3.0?

А има ли шанс толкова бързо да са пробвали само с "задна планка" включена отново в пиновете на дъното, а не с отделен контролер на PCI?

преди 4 часа, цър-вул написа:

нормално е  това е работа за хора със 100 iq

• Автор

значи компа сега бачка с pci to usb, те бачкат след катоуин зареди, за биос не. за биоса ps/2 

преди 20 часа, цър-вул написа:

Всеми на заем PS/2 клавиатура, влез в BIOS и провери USB Legacy support активно ли е?

сиг е дъното.

• Автор
преди 22 часа, цър-вул написа:

Всеми на заем PS/2 клавиатура, влез в BIOS и провери USB Legacy support активно ли е?

когато намеря, ще опитям и ще кажа. Благодаря на всички за сега който писаха, и помогнаха... щастливи празници 

• Автор
на 28.12.2020 г. в 18:25, цър-вул написа:

Само да попитам, преди да тръгна да търся клавиатура, ако usb legacy е disable(или ако не е пуснато поне, незнам опциите който има.) Мишката ми си свети, има ток, не и 'комуникация' ако това не е включено, има ли шанс да е така? А другото, биоса уж е по дифолт, което би трябвало да значи че трябва да работи усб. 

преди 23 минути, alf000 написа:

Само да попитам, преди да тръгна да търся клавиатура, ако usb legacy е disable(или ако не е пуснато поне, незнам опциите който има.) Мишката ми си свети, има ток, не и 'комуникация' ако това не е включено, има ли шанс да е така? А другото, биоса уж е по дифолт, което би трябвало да значи че трябва да работи усб. 

Виж сега, разбирам че искаш да знаеш отговорите преди да дадеш пари, но в твоя случай няма как да стане това. Може и да стане може и да не стане, това е положението. Колкото и да ги задаваш, няма кой да ти отговори със сигурност. Поне ти се дава някаква вероятност да се заобиколи проблема който ТИ си направил с някакъв идиотски вентилатор който си решил да включиш. Това малко е като малките деца които каквото намерят си го слагат в устата. Намерил пича нещо, ръгнал го в USB и всичко умряло и сега нонстоп по деЦки върти един и същ въпрос - Ще стане ли, ще стане ли.

• Автор
преди 4 часа, plamen_petrov_80 написа:

Може ли да обясниш точно кое и как работи сега и какво ще тръгваш да търсиш?

Мойте usb-та, не работят, ако включа мишката или телефона, виждам че им отива ток. защото мишката свети, телефона пък се зарежда. Но, нито мишката реагира освен че свети в RGB-светлина. Докато телефона също се зарежда, но не се свърза към компютара. 

Пробвах всичките порта за usb и всичките са на една песна, 6 порта. 

Сега съм с PCI към USB, и на тях имам ток само когато windows зареди, в биос няма как да вляза защото клавиатурата (pci-usb) още не включва.

Карах компютара на сервиз и ми казаха следното.

пробвали са да ъпдейтнат/флашнат биос, но без успех... все едно биоса е за друго дъно .

Казаха ми, че само ps/2 клавиатура да ползвам ако искам някога да влизам в биос или да инсталирам друг windows .

на 28.12.2020 г. в 18:25, цър-вул написа:

Това ще ми помогне с usb-тата който са pci към usb да зареждат с биос, или просто на мойте вградените да видим дали са забранени? :) 

преди 3 часа, rostislaf написа:

Виж сега, разбирам че искаш да знаеш отговорите преди да дадеш пари, но в твоя случай няма как да стане това. Може и да стане може и да не стане, това е положението. Колкото и да ги задаваш, няма кой да ти отговори със сигурност. Поне ти се дава някаква вероятност да се заобиколи проблема който ТИ си направил с някакъв идиотски вентилатор който си решил да включиш. Това малко е като малките деца които каквото намерят си го слагат в устата. Намерил пича нещо, ръгнал го в USB и всичко умряло и сега нонстоп по деЦки върти един и същ въпрос - Ще стане ли, ще стане ли.

Виж сега, вероятно сте доста по големи от мен на години, може да сте на родителите ми на годините, който са против аз да съм на компютър и едвали ще се изкефят на идеята да се занимават с нещо което искат да се развали за да не се застоявам и кривя гърба... 

Не работя, от каде да платя сервиза? ходих един път и каквото имах някой лев ги дадох. :) ако съм на заплата до сега да го бях дал се го направят копче, но за сега форума ми е надеждата. Ако не ме разбираш, по добре за теб :) 

Предполагам, че всичко работи нормално след като зареди OS-a и в новите USB портове.

Най-лесно за теб би било да потърсиш преходник ps/2 - мъжко, такова което да влезе в пора на дъното ти към USB женско - такова в което да вкараш твоята клавиатура - обикновенно са лилави на цвят, сигурно имам някъде, дори може би се ползва преди някое kmv при мен. Колко струва - 1 или 2 лв. аз повече не бих дал.

Това е за да можеш да ползваш твоята клавиатура когато се наложи да влизаш в биоса.

Колкото до ъпдейта на биос-а - ако всичко друго работи сега - не го пипай, просто го ползвай.

• Автор
преди 43 минути, plamen_petrov_80 написа:

Предполагам, че всичко работи нормално след като зареди OS-a и в новите USB портове.

Най-лесно за теб би било да потърсиш преходник ps/2 - мъжко, такова което да влезе в пора на дъното ти към USB женско - такова в което да вкараш твоята клавиатура - обикновенно са лилави на цвят, сигурно имам някъде, дори може би се ползва преди някое kmv при мен. Колко струва - 1 или 2 лв. аз повече не бих дал.

Това е за да можеш да ползваш твоята клавиатура когато се наложи да влизаш в биоса.

Колкото до ъпдейта на биос-а - ако всичко друго работи сега - не го пипай, просто го ползвай.

USB Legacy support а това, за мойто вградените usb ли е или а външните

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.