Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Проблем с всичките USB-порта

Featured Replies

• Автор
на 30.12.2020 г. в 19:58, plamen_petrov_80 написа:

Предполагам, че всичко работи нормално след като зареди OS-a и в новите USB портове.

Най-лесно за теб би било да потърсиш преходник ps/2 - мъжко, такова което да влезе в пора на дъното ти към USB женско - такова в което да вкараш твоята клавиатура - обикновенно са лилави на цвят, сигурно имам някъде, дори може би се ползва преди някое kmv при мен. Колко струва - 1 или 2 лв. аз повече не бих дал.

Това е за да можеш да ползваш твоята клавиатура когато се наложи да влизаш в биоса.

Колкото до ъпдейта на биос-а - ако всичко друго работи сега - не го пипай, просто го ползвай.

Здравей, взех си преходник, но не разпознава клавиатурата и мишката. Преходника е зелен и има мишка нарисувана на едната страна. Пробвах да включа и мишка и клавиатура и не става, сами мишката свети, както беше и при усбитата.

Какво направих. 

-поставих преходника в пс/2 порта на компютара

-включих клавиатурата докато windows 10 е включен, никаква реакция от клавиатурата, след това пробвах и с мишката тя само свети...

-рестарт 

дали самата клавиатура не трябва да е пс/2, че с преходника не става.

• Отговори 102
  • Прегледи 17,2k
  • Създадено
  • Последен отговор
  • Автор
преди 1 минута, цър-вул написа:

Би трябвало да е САМО за мишка и се включва САМО в зелен PS/2 порт на компютъра.

Моя порт е един който е и за двете(на сервиза човека използва ps/2 порта за клавиатура) Значи адаптера за мишка не става за клавиатура? защото са абсолютно еднакви ? И дори с мишката, пак не работи... Смисъл нещата са като при усбитата, мишката има ток, но не реагира вобще.

Искам да питам, има ли разлика за компютъра, дали ползвам usb клавиатура към която има преходник към ps/2 или направо си е ps/2 ? 

• Автор
преди 22 минути, plamen_petrov_80 написа:

Ps/2 не е като USB - периферията се включва предварително и тогава се стартира машината.

преди 21 минути, цър-вул написа:

Може да иска рестарт след първото стартиране с вклюено устройство.

Без ефект. 

С мишка или с клавиатура пробва последно?

Пробвай това - включваш преходника, слагаш клавиатурата (може да кажеш каква е тя) - подаваш захранване на системата и гледаш дали ще примигнат нейните индикатори - за главни букви и т.н. Също така провери дали тези индикации работят след зареждане на OS-a.

• Автор

С мишката когато опитам само свети тя, клавиатурата не свети(да отбележа, че имам проблем с оригиналните усбита и при тях, мишкатабсвети, клавиатура не, за това съм с pci to usb.) клавиатурата е нормална усб на hp ku 0316 

• Автор

ще го пробвам на друго пц и ви пиша благодаря 

А в диспечера на устройства под някой от USB контролерите появява ли се ново, дори и не разпознато, устройство?Може да се окаже, че преходникът е калпав. Така, като е нов...

• Автор
преди 4 минути, цър-вул написа:

А в диспечера на устройства под някой от USB контролерите появява ли се ново, дори и не разпознато, устройство?Може да се окаже, че преходникът е калпав. Така, като е нов...

Ще пробвам после и ще пиша, благодаря. 

преди 9 минути, alf000 написа:

Искам да кажа мойто предположение, пък вие ще ми кажете дали е възможно това като опция. Може ли като са ми изгорели вградените усбите(изгорели или бъгнати) 

да се е прецакало и нещо по дъното, което е общо за usb и ps/2.

защото само ps/2 клавиатура си бачка. 

преди 4 часа, alf000 написа:

Искам да кажа мойто предположение, пък вие ще ми кажете дали е възможно това като опция. Може ли като са ми изгорели вградените усбите(изгорели или бъгнати) 

Напълно вероятно !

преди 4 часа, alf000 написа:

Не!

Мисли логически! Щом Ps/2 устройство работи - значи нищо там не е изгоряло нищо! Проблема ти е в прехода (по една или друга причина) и реално няма връзка с изгорелите USB портове.

• Автор
преди 6 часа, цър-вул написа:

Може да иска рестарт след първото стартиране с вклюено устройство.

Смених адаптера и клавиатурата  изключих и включих пц и сега работи.

Изгорял е някой от елементите нужен за усб-тата и за това не ти ги отчита. Приятел имаше сходен проблем само че с лаптоп изгорял елемент отговарящ за усб-порт като се включат клавиатура и мишка / не работеха като се изключи едното заработва на другия порт// просто не достига ток . вспоследствие след няколко месеца изгоря и стартов контролер на платката и край. Ползвай PS/2 входове с преходници 

• Автор

Да ви питам, сега на PCI слота (който го ползвам за PCI TO USB) имам свързани, клавиатур,мишка,wifi adapter и усб колонки, дали няма да се претовари и да се прецака нещо от претоварване?

• Автор
преди 40 минути, цър-вул написа:

Не. Е, не е желателно да закачаш по-мощни консуматъори като вентилатори, запалки и други такива.
Максимум 500mA на порт.

Ами тези колони сигорно искат повече https://www.technolaptop.com/product/kisonli-u2700bt-multimedia-2-1-for-home-or-office/

220V захранване - последно от къде се захранват?

преди 38 минути, цър-вул написа:

по-мощни консуматъори като вентилатори

Аз трябва ли да се притеснявам, че съм свързал два вентилатора който са част от моята охлаждаща подложка за лаптоп?

Oпределено. Те са реактивен товар. Старт и стоп са най-опасни. минимум един шунт диод обратно свързан.

преди 12 минути, alf000 написа:

Ами тези колони сигорно искат повече https://www.technolaptop.com/product/kisonli-u2700bt-multimedia-2-1-for-home-or-office/

• Out power: 3W
  • Horm power: 5W*1+3W*2

3 / 5 = 0.6А

USB щекера не значи да зхаранвате от порта на компа, а от външна зарядка за телефон.

• Автор
преди 8 минути, Profruit написа:

Oпределено. Те са реактивен товар. Старт и стоп са най-опасни. минимум един шунт диод обратно свързан.

• Out power: 3W
  • Horm power: 5W*1+3W*2

3 / 5 = 0.6А

USB щекера не значи да зхаранвате от порта на компа, а от външна зарядка за телефон.

Значи тези колони не са за usb на компютъра? Ами трябва да им давам ток с адаптер?

Те са aux + usb

Да и обърнете внимание на адаптера, на схемотехниката. Ако е нискобюджетен, очаквайте брум.Майката му е в филтрацията и гасене на "игли", а тук вече зависи импулсен или класически е. Най-тънко ще минете, ако се изведете молекс от вграденото захранване на компютъра и се закачите на +5V.

• Автор
преди 7 минути, Profruit написа:

Да и обърнете внимание на адаптера, на схемотехниката. Ако е нискобюджетен, очаквайте брум.Майката му е в филтрацията и гасене на "игли", а тук вече зависи импулсен или класически е. Най-тънко ще минете, ако се изведете молекс от вграденото захранване на компютъра и се закачите на +5V.

много съм зле с жиците.

нещо предното съобщение ми е скрито.

В форума има филтър изграден от регулярни изрази и засича моя коментар за вулгарен. Всичко е наред.
Жиците при разбирач, но на ваше място не бих захранвал въпросното аудио от порта.

лека вечер!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.