Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 37 минути, АСПЕКТ написа:

Те до 1990 година не бяха ли като нас комунисти, какво ми се правят. Преди това бяха нацисти. А, сега са просто педе.расти с власт и пари. Ай ще ги и..ба и туземците. 

Още съм на DSL в Берлин, столицата им. Две жици ми носят интернета в къщата построена през 1933 година. Няма да се учудя и ако ми пуснат Dual Up 56K или 20 кбит за секунда. И все още ползват факсимиле.

Е какво се чудиш тя и тука връзката до преди година две беше нещо като ADSЛ(Не съм съвсем сигурен каква точно беше, щото хич ме няма с тия мрежи) и скоростите едва стигаха 2-3МБ в секунда, рутера на SFR като се намръщи и край забравяш за интернет, телевизия и каквото се сетиш, а най забавно е като им се обадиш и почнат да ти обясняват че проблем няма и накрая ти запишат час за посещение след 3 дни.

Добре че имам някаква алтернатива все пак, че иначе лоша работа.

Ти от коя страна на Берлин си, откъм ФРГ или ГДР?

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Моя първия беше едноядрен пентиум 500 мегахерца :giggle1:

Е, преди него - имаше и извращения...

Помня един DELL едно + едно ядро...

Все още се чудя - компа ли подкарваше фотошоп, или фотошоп компа.

преди 4 минути, Teemo написа:

Е, преди него - имаше и извращения...

Помня един DELL едно + едно ядро...

Все още се чудя - компа ли подкарваше фотошоп, или фотошоп компа.

Е някои помним как един филм се тегли цяла седмица, а дуплекса реве че не може да си ползва телефона.

преди 13 минути, Bubbles написа:

Е какво се чудиш тя и тука връзката до преди година две беше нещо като ADSЛ(Не съм съвсем сигурен каква точно беше, щото хич ме няма с тия мрежи) и скоростите едва стигаха 2-3МБ в секунда, рутера на SFR като се намръщи и край забравяш за интернет, телевизия и каквото се сетиш, а най забавно е като им се обадиш и почнат да ти обясняват че проблем няма и накрая ти запишат час за посещение след 3 дни.

Добре че имам някаква алтернатива все пак, че иначе лоша работа.

Ти от коя страна на Берлин си, откъм ФРГ или ГДР?

Rudow. Четат го Рудоа или англичаните Рудоу. Като Гуйнет Полтроу. Gwyneth Paltrow.

https://de.m.wikipedia.org/wiki/Berlin-Rudow

Американски сектор. ФРГ.

berlin-rudow-berlin.png

преди 3 минути, Bubbles написа:

Е някои помним как един филм се тегли цяла седмица, а дуплекса реве че не може да си ползва телефона.

99' като стартирах, бях взел под наем един апартамент, за офис...

И имах( не помня как се казваше устройството) като за конферентен разговор.

И като започна да набирам интернет - целият блок слушаше, оня звук, като на R2D2

хахаххаахахахяхах

преди 8 минути, Teemo написа:

99' като стартирах, бях взел под наем един апартамент, за офис...

И имах( не помня как се казваше устройството) като за конферентен разговор.

И като започна да набирам интернет - целият блок слушаше, оня звук, като на R2D2

хахаххаахахахяхах

Нещо такова сигурно.

преди 26 минути, AAUUXX написа:

Моя първия беше едноядрен пентиум 500 мегахерца :giggle1:

Един мой съученик се хвалеше във Варна, че имаше. Пентиум 2.

1280px-Intel_Pentium_II_266.png

преди 31 минути, AAUUXX написа:

Сигурно държат на живото общуване ,а не на онлайн такова?

Да, немците са известни с общуване. Топли хора. Питаш ги, знаеш ли къде е гарата. Ако имаш късмет след 1000 човек ти казва. Да, знам и заминава.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Нещо такова сигурно.

Един мой съученик се хвалеше във Варна, че имаше. Пентиум 2.

1280px-Intel_Pentium_II_266.png

Същия.

Днес има синя луна.

Гледайте навън.

https://m.dir.bg/it/nauka/sinya-luna-shte-ozari-noshtnoto-nebe-tazi-sedmitsa

преди 32 минути, АСПЕКТ написа:

Да, немците са известни с общуване. Топли хора. Питаш ги, знаеш ли къде е гарата. Ако имаш късмет след 1000 човек ти казва. Да, знам и заминава.

Освен топли хора са и загрижени ,не ти казват къде е гората щот в нея има мечки ,а и не само ,има също и прасета дето приличат на тигри може пък те да апат. Ако ги питаш къде има хубава бира и наденички ше ти каже още първия попитан.

преди 5 минути, AAUUXX написа:

Освен топли хора са и загрижени ,не ти казват къде е гората щот в нея има мечки ,а и не само ,има също и прасета дето приличат на тигри може пък те апат. Ако ги питаш къде има хубава бира и наденички ше ти каже още първия попитан.

Аха, така ще е. Немците са с това известни. Бъбриви хора, топли, мили. Милосърдни, съпричастни, сърдечни, помагат на другия попаднал в беда. Ангели. Езикът мил, приятен за ушите. Звучи като кон, който цвили, гарга която грачи и пръскалка в градината.

Ето така звучи немския език. Приятен за ухото.

преди 35 минути, АСПЕКТ написа:

'ми, правилно - не питаш за упътване към гарата...
Също като въпроса "Имате ли часовник" - не значи, че питаш за час.

току-що, АСПЕКТ написа:

Аха, така ще е. Бъбриви хора, топли, мили. Езикът мил, приятен за ушите. 

Звучи като кон, който цвили, гарга която грачи.

Така е няма нищо по приятно от Гретхен на шест бири да ти шепне нежно в ухото новата рецепта на вурст по танзански.

току-що, цър-вул написа:

Аве то било гара ,аз го чета гора :D

преди 4 минути, цър-вул написа:

Аха, имаш ли огънче. Ме пита значи дали нося огън, като оня Прометей. Да, нося една факла винаги с мен. Без нея не тръгвам.

Muhammad Ali Torch GIF by NBC

преди 3 минути, цър-вул написа:

Вярно е може да помисли че ще му го откраднеш ,ако каже че има часовник :D

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Вярно е може да помисли че ще му го откраднеш ,ако каже че има часовник :D

Ми, за време да не ти разправям. Ужас е. Трябва да си извадя калкулатор да изчисля колко часа е. След като питаш немец колко късно е? Той примерно ще ти каже, минава половината на 8 и още 5 минути. Сиреч 19 и 35. Или 19 и 25 е 5 минути преди половината на 8. Половината на 8 е 19 и 30. 

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, за време да не ти разправям. Ужас е. Трябва да си извадя калкулатор да изчисля колко часа е. След като питаш немец колко късно е? Той примерно ще ти каже, минава половината на 8 и още 5 минути. Сиреч 19 и 45.

Може да не познават часа ,но виж колко бира могат да носят ,а два пъти повече да изпият.

88fa97ef48f3b17e6d1bc8dfeb8188c0--more-b

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Ми, за време да не ти разправям. Ужас е. Трябва да си извадя калкулатор да изчисля колко часа е. След като питаш немец колко късно е? Той примерно ще ти каже, минава половината на 8 и още 5 минути. Сиреч 19 и 45. Или 19 и 25 е 5 минути преди половината на 8. Половината на 8 е 19 и 30. 

Беден език...

Друго си е - екендия, събалем, ракиено време ( като на англичаните - тии тайм )

Разстояние - на майнатаси или по звучното - п....симайна

преди 5 минути, Teemo написа:

Беден език...

Друго си е - екендия, събалем, ракиено време ( като на англичаните - тии тайм )

Разстояние - на майнатаси или по звучното - п....симайна

Така е, беден език.

Много трудно можеш да преведеш от един богат, усъвършенстван език като българския език на един такъв беден език.

Такъв превод как се превежда. Горкият преводач.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Така е, беден език.

Много трудно можеш да преведеш от един богат, усъвършенстван език като българския език на един такъв беден език.

А бе какви са... Не ме занимавай, с тъпанари.

И ако трябва да съм сериозен - българският език, е от най - трудните, в света. На седмо място е - след китайски, японски...

Има много българи, на които им е трудно - опуснали, трети - четвърти клас...

пп

Вчера ли беше - гледам една тема, за лошо ЦКР.

Мисля че е, най - дългото изречение/ я без препинателен, които съм чел.

преди 13 минути, Teemo написа:

А бе какви са... Не ме занимавай, с тъпанари.

И ако трябва да съм сериозен - българският език, е от най - трудните, в света. На седмо място е - след китайски, японски...

Има много българи, на които им е трудно - опуснали, трети - четвърти клас...

пп

Вчера ли беше - гледам една тема, за лошо ЦКР.

Мисля че е, най - дългото изречение/ я без препинателен, които съм чел.

Така е. Явно много съм саркастичен и дойде много иронията, и не можа да схванеш, че през цялото време ги подигравам. 

Бях се записал на правоговор на немски език. След 1 седмица имах болки в гърлото, устата буквално ме болеше и се отказах. 

Учителката запали една свещ и така ни учеше да произнасяме буквата п или б.  Ако успееш да я изгасиш докато кажеш буквата п, значи правилно си произнесъл. Най-трудно за славяните беше буквата р. И голямо ръмжене падна. Там пък оная пък ни караше да я произнасяме все едно си правим гаргара. Такъв звук. И както казах след купеното, плюене на някаква свещ, гаргарата,

gargle-milk-gargle.gif

граченето, цвиленето се отказах. Имах болки в гърлото. 

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Така е. Явно много съм саркастичен и дойде много иронията, и не можа да схванеш, че през цялото време ги подигравам. 

Бях се записал на правоговор на немски език. След 1 седмица имах болки в гърлото, устата буквално ме болеше и се отказах. 

Учителката запали една свещ и така ни учеше да произнасяме буквата п или б.  Ако успееш да я изгасиш докато кажеш буквата п, значи правилно си произнесъл. Най-трудно за славяните беше буквата р. И голямо ръмжене падна.

Разбирам те... Повярвай, или не...

Едно друго, не мога да разбера - КАК МОЖЕ, ДА НЕ ХАРЕСВАШ, ТАРАТОР ?

Светая Светих, соурс оф лайф, най, най, най, най хубавото нещо, в света.

преди 4 минути, Teemo написа:

Аха като каза таратор преди малко уметох цяла тенджера таратор с една тава кюфтаци и покрай тях 2-3 шницела и като станах от масата се чудя къде да се подпра щото едвам шавах ама може и още де.:turkey4:

преди 3 минути, Teemo написа:

Предсавяш ли си как се произнася "таратор" на швабски :) Сигурно не свещ....ами и уличното осветление ще изгасят :) 

Ама след обяснението на @Bubbles за френския.....май ще излезе, че швабския е по лесен :) 

ПС: Баси - илилиза, че за да учиш френски, трябва да си взел поне 1-ва и 2-ра част от вишата математика :) 

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.