Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 8 минути, Teemo написа:

Разбирам те... Повярвай, или не...

Едно друго, не мога да разбера - КАК МОЖЕ, ДА НЕ ХАРЕСВАШ, ТАРАТОР ?

Светая Светих, соурс оф лайф, най, най, най, най хубавото нещо, в света.

Ааа сорс кода на таратора всеки знае - кисело мляко на баба ,може и на дядо кой както го харесва ,една краставица ,а по лакомите две ,връзка копър и сол на вкус ,всичко това се компилира и архивира в тенеджерата.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

Предсавяш ли си как се произнася "таратор" на швабски :) Сигурно не свещ....ами и уличното осветление ще изгасят :) 

Ама след обяснението на @Bubbles за френския.....май ще излезе, че швабския е по лесен :) 

ПС: Баси - илилиза, че за да учиш френски, трябва да си взел поне 1-ва и 2-ра част от вишата математика :) 

Мисля че се повтарям... Сори.

Един дюд от Минесота - бяхме бизнес партньори, дойде ми на гости и остана тук. Викаше - как ще ям шкембе чорба... Сега яде, по две - три на ден.

Ядеше " Снежанка" - като невиждал. Само таратор - да не вижда. Вика - това таратора, е много гадна работа, как изобщо, го ядете...

До първото напиване и последвалото изтрезняване, на сутринта...

преди 8 минути, AAUUXX написа:

Ааа сорс кода на таратора всеки знае - кисело мляко на баба ,може и на дядо кой както го харесва ,една краставица ,а по лакомите две ,връзка копър и сол на вкус ,всичко това се компилира и архивира в тенеджерата.

Чесън и олио, къде ги забрави ?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Не съм ги разархивирал от другия архив :rolleyes:

Да не е под ext4 without partition ?

преди 1 минута, AAUUXX написа:

Не съм ги разархивирал от другия архив :rolleyes:

Не ве..... те се теглят и инсталират от "репо"-то, след първоначалната компилация :) 

ПС: Един колега имах - така и не можах да го науча за сума ти години да изговаря "таратор" - какви ли не вариации излизаха от устата му, но не правилната :) Накрая му писна да се бъзикаме с него и намери лесното - вместо таратор викаше "бългериън стайл гаспачо" :) 

преди 1 час, Teemo написа:

Разбирам те... Повярвай, или не...

Едно друго, не мога да разбера - КАК МОЖЕ, ДА НЕ ХАРЕСВАШ, ТАРАТОР ?

Светая Светих, соурс оф лайф, най, най, най, най хубавото нещо, в света.

И онова мляко с ориз. Грис халва. Ашуре.  Такива неща. Сега се сещам.

преди 54 минути, Teemo написа:

Мисля че се повтарям... Сори.

Един дюд от Минесота - бяхме бизнес партньори, дойде ми на гости и остана тук. Викаше - как ще ям шкембе чорба... Сега яде, по две - три на ден.

Ядеше " Снежанка" - като невиждал. Само таратор - да не вижда. Вика - това таратора, е много гадна работа, как изобщо, го ядете...

До първото напиване и последвалото изтрезняване, на сутринта...

Чесън и олио, къде ги забрави ?

И аз така. Не харесвам таратор. Особено, ако ми настържат краставиците. 

преди 1 час, vlado1985 написа:

Аха като каза таратор преди малко уметох цяла тенджера таратор с една тава кюфтаци и покрай тях 2-3 шницела и като станах от масата се чудя къде да се подпра щото едвам шавах ама може и още де.:turkey4:

После да не тръгнеш да казваш, че това ти е от Бойко Борисов.

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

И онова мляко с ориз. Грис халва. Ашуре. 

Ашурета е гадно... Няма нищо общо, с ориз или грис. И аз не го харесвам.

Но, мляко с ориз - уникално (гъстия вариант), с малко канела.  Мляко с грис - божествено, грис - халва, правя я с какао - няма думи, да се опише...

Добър вечер ! :whist:

- Бабаро - Ска пак наднича. 

Мисля си - че още срича.

- Где фанала тя за гриза

утре в книгата и влиза.

хахахахахаахааха

Ей дъртооооо - и ние ги можем, стихоплетствата.

преди 40 минути, Teemo написа:

Ашурета е гадно... Няма нищо общо, с ориз или грис. И аз не го харесвам.

Но, мляко с ориз - уникално (гъстия вариант), с малко канела.  Мляко с грис - божествено, грис - халва, правя я с какао - няма думи, да се опише...

Ми, не знам, много рядко ям турска кухня. Таратор, мляко с ориз, грис халва, ашуре..

Все турски яденета. От турската кухня може би сарми и пълнени пиперки.  Шкембе чорба. Кебап. Баклава. Баница. Кюфте.

Ето турския вариант на мляко с ориз.

преди 1 час, Звяра!!! написа:

Добър вечер ! :whist:

---

преди 10 минути, АСПЕКТ написа:

Таратор, мляко с ориз, грис халва, ашуре..

Аз пък хич не си падам по сладките неща.....ама като ходим до Едрине на пазар, не пропускам адана кебап-а  и лахмаджун-а :) . Много ми допадат ориенталските подправки.... Следващия път съм си наумил да си купя десетина меча (шиша) за адана :) Изобщо харесвам тамошната кухня, но много е тъпо, че трябва да ядеш в хотелската стая, а не да седнеш като бял човек в някое реторантче.....

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Аз пък хич не си падам по сладките неща.....ама като ходим до Едрине на пазар, не пропускам адана кебап-а  и лахмаджун-а :) . Много ми допадат ориенталските подправки.... Следващия път съм си наумил да си купя десетина меча (шиша) за адана :) Изобщо харесвам тамошната кухня, но много е тъпо, че трябва да ядеш в хотелската стая, а не да седнеш като бял човек в някое реторантче.....

Е, адана кебап. Мляно месо. Що не пробва Iskender Кебап? Примерно. Или някакъв друг кебап. Може да ти харесва.

Има и от цяло месо късове кебап също.

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Е, адана кебап. Мляно месо. Що не пробва Iskender Кебап? Примерно. Или някакъв друг кебап.

Малко си падам....."твърда глава" - като ми хареса нещо....ям докато не ми втръсне :) А, забравих едно уникално мезе за бира, пак от Едрине "Тава джигер"

:beer:

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Ми, не знам, много рядко ям турска кухня. Таратор, мляко с ориз, грис халва, ашуре..

Все турски яденета. От турската кухня може би сарми и пълнени пиперки.  Шкембе чорба. Кебап. Баклава. Баница. Кюфте.

Ето турския вариант на мляко с ориз.

Говориш като човек, не припарвал до България... Или не случил, на готвачи...

По - вероятно.

Няма Турски, няма Гръцки, няма... Българския вариант - е супер. Както мусаката - арабска дума, означава нещо полято и запечено.

Ела да ти покажа - какво е мусака... Ядеш от вилица/ студена от лъжица - накрая - си изяждаш и пръстите.

преди 13 минути, NewRedDragon написа:

Малко си падам....."твърда глава" - като ми хареса нещо....ям докато не ми втръсне :) А, забравих едно уникално мезе за бира, пак от Едрине "Тава джигер"

:beer:

Ето разгледай снимките на едно турско заведение, което ми допадна тук в Берлин. Можеш да си харесаш нещо. :beer:

Fes - Turkish BBQ - Google Maps

Има и меню

Пържола е турска дума. Също.

Pirzola - Vikipedi (wikipedia.org)

:)

преди 1 минута, АСПЕКТ написа:

Ето разгледай снимките на едно турско заведение, което ми допадна тук в Берлин. Можеш да си харесаш нещо. 😁

В Берлин може... То и в Турция са добре изпипани ресторантчетата....ама тия простотии с алкохола те принуждават да вземаш за вкъщи и да си хапваш и пийваш на терасата в хотела... Как да седна на вечеря, без да цапна едни 200 ракийка :) 

преди 2 часа, AAUUXX написа:

И чесън.

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

В Берлин може... То и в Турция са добре изпипани ресторантчетата....ама тия простотии с алкохола те принуждават да вземаш за вкъщи и да си хапваш и пийваш на терасата в хотела... Как да седна на вечеря, без да цапна едни 200 ракийка :) 

Поръчай си нещо безалкохолно и мушни вътре ракията...

преди 1 минута, Kiеli написа:

ооо за ядене говорим

и пиене :hush:

преди 2 минути, Bubbles написа:

Поръчай си нещо безалкохолно и мушни вътре ракията...

Абе...правим го и това - те персонала са наясно.....поръчваш си чай и ти носи комшуто и един празен, непрозрачен филджан.... Ама си е кофти - постоянно се оглеждаш, на щрек си като в Тексаски бар петък вечер :) Щото глобите и другите последствия са сериозни и за двете страни.... Сега разбирам, че в Цариград вече е забранен алкохола "на всички обществени места", а хотела се води такова място... Добре, че се отнася само за Цариград, пък ний ходим в Одрин - заради пазара :) 

преди 2 минути, NewRedDragon написа:

Абе...правим го и това - те персонала са наясно.....поръчваш си чай и ти носи комшуто и един празен, непрозрачен филджан.... Ама си е кофти - постоянно се оглеждаш, на щрек си като в Тексаски бар петък вечер :) Щото глобите и другите последствия са сериозни и за двете страни.... Сега разбирам, че в Цариград вече е забранен алкохола "на всички обществени места", а хотела се води такова място... Добре, че се отнася само за Цариград, пък ний ходим в Одрин - заради пазара :) 

На кой от двата ?

преди 3 минути, Звяра!!! написа:

На кой от двата ?

Ами обикновено се шета и по синия и по другия, дето са повече "маркови" дрехи и обувки :) Ърсул пазра или нещо такова....с един огромен паркинг, дето после си търсиш колата 30 мин :) Жените шетат и из ония два "МОЛ-а"...ама аз за там нямам нерви...пък и като няма малко пазарлък...за кво съм на пазара :) 

Понеделник пазар , защото има и друг по спомен в петък беше и е на друго място.

преди 6 минути, NewRedDragon написа:

Ами обикновено се шета и по синия и по другия, дето са повече "маркови" дрехи и обувки :) Ърсул пазра или нещо такова....с един огромен паркинг, дето после си търсиш колата 30 мин :) Жените шетат и из ония два "МОЛ-а"...ама аз за там нямам нерви...пък и като няма малко пазарлък...за кво съм на пазара :) 

a7470f6a3d358dba4d73a66a1b24f1ef.jpg

Да във петък е сега видях , има и друг пазар и той се намира ще ти го покажа на картана в гогле мапс , че сега излизам имам малко работа.

преди 6 минути, Звяра!!! написа:

Понеделник пазар , защото има и друг по спомен в петък беше и е на друго място.

Ами аз в понеделник никога не съм бил там - обикновено отиваме четвъртък след обяд и в неделя вечерта се изнасяма обратно към Свиленград... Ако сме много гроги спим в Свиленград - ако не - през ноща до Варна се кара сравнително бързо....

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.