Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

За рудниците искам да ви кажа. Държавна работа, добро заплащане, работи се на смени.

Започва работната смяна на Пешо и Гошо, веднага получават обаждане от началника, станала е авария, има прекъснат важен захранващ проводник. Пешо и Гошо събират екипа от десет човека, товарят се на два джипа и заминават да оправят аварията. Пристигат на мястото, работата е само за двама човека, познай кои са те - Пешо и Гошо. Другите се изпъват на тревата под близкото дърво на сяка и си говорят, те са роднини! Пешо и Гошо отстраняват проблема за около един час и след това се присъединяват към останалите под дървото, има и двама шофьори които също нищо не правят, стоят и чакат при останалите. Денят си минава и остава един час до края на смяната, обаждат се в централата за да кажат, че са отстранили проблема и да пуснат захранването и след това се прибират с джиповете. Останало им е половин час до края на смяната, половин час е идеалното време за да изпият по едно кафенце след като са спали цял ден под дървото.

Всичко в рудниците ни е шуробаджанащина! Половината южна България работят в рудници и тецове, затова се разреваха като казаха, че ще ги затварят. 

Искаш да почнеш работа в рудника и ти се казва, че има такса 10 000 лева за да започнеш работа. Плащаш си таксата и те слагат на най-убитото място където никой не иска да е там! Идва едно лапе при теб и ти нарежда какво и как да направиш, лапето е син на началника. На лапето жена му също работи там, майка и и баща и на жена му. Жена му има и брат който също е там. Всички са роднини и братовчеди. 

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 23 минути, AAUUXX написа:

От политиката зависи и работата и живота на хората ,огледай се около себе си и ще видиш че което пишеш е само твоя мечта розова. Аз също исках да сме по добре ,да бъдем еврпейска държава ,да не ми се налага на убеждавам сина си след като завърши образованието си да работи в западна държава за западна компания ,но ето че това се налага. Казваш да не правя сравнение с европейска държава по доходи ,а с коя да се сравняваме с африканска ли. Добре Германия са много гърди напред ,ами да се сравним с Румъния с които заедно влезнахме в ЕС ? И те са с по високи доходи от нас ,а ние все стоим на дъното и се обясняваме как това е защото някой преди нас в политиката ни е виновен.

От политиката зависи ама и от хората.
Не знам колко пъти съм го казвал това, но докато самите хора цакат държавата няма ка да стане. Не може по документи да работиш за МРЗ и да осигуряват върху тази ставка а реално да получаваш 2-3 пъти повече, не може всеки да се пише на тарикат да не плаща данъци, такси и пр. и после да се иска икономиката да върви напред.
Да вземем например един адвокат по затрахователно право : Като го наемеш, той свършил несвършил нещо ти взема 20% комисионна от полученото обезщетение и го иска на ръка а не по банка, ако едно такова дело завършва с обезщетение средно с размер 50 000лв. значи 20% от тия пари са 10 000лв., един такъв адвокат в годината има сигурно стотици такива дела, сто  да са по 10 000 дзначи държавата губи данъци от цял един милион лева само от един такъв цървул., ся ги умножи по броя само на тоя тип адвокати, добави и всички останали които не остават по-назад. Колко пари губи годишно държавата само от тези? рибави и брокерите на надвижими имоти които ти вземат между 3 и 5 процента за всяка сделка и което е абсурдното вземат тази комисиона и от двете страни по съответната сделка и естествено на тия пари ги получават на ръка, направи си сметка колко такива брокери има в България, да не говорим че там закона е такъв че всеки голтак на практика може да бъде брокер, умножи това по общия процент комисионни които получават на ръка. Колко пари губи държава и от тези мошеници годишно?

И това са само два примера, мога да ти дам още една камара но няма смисъл. Цялата система прогнила от най-горе до най-долу, всеки цака държавата а после всички плачат че последната била бедна. Ми няма как да стане.

преди 10 часа, AAUUXX написа:

Индианец никога не заравя тумахавката до край - народна мъдрост от племето Мускоги.

Стара народна мъдрост, на Команчи, след лулата на мира :

По - добре да пушиш и да летиш, отколкото да пиеш и да караш.

преди 43 минути, adobeaa написа:

Еййййй

Таман бяхте заровили томахавките...

Нищо не бяха заровили. Млатеха се при ЛитълБигХорн (ака Припят). Което ме подсеща... @buldak... дека е ЛитълБигПиг? Може да кодираш отговора... ко каеш, че търсиш само оше едно прасе, ш'те разбера.

преди 10 часа, AAUUXX написа:

Инсталирай по ниска версия на kernel или Ubuntu 22.04.4 LTS.

На Дзверо оня ден му каза, друга команда...

sudo apt-get install jam/aka prozorets

преди 2 часа, AAUUXX написа:

Това е времнно състояние зареди санкциите които налагат на Русия ,когато свърши войната ще се съживи бързо икономиката им ,както и тази на другите мощни държави от ЕС.

Имаш грешна представа за Германия. Но по-добре ела и виж.

• Автор
преди 7 часа, AAUUXX написа:

Прав си няма да е излишно да поръси с ракия за да прогони злите сили :rolleyes:

Или само да ти дъхне

преди 10 часа, lebel написа:

Пул май 'зе Арне Слот. Ман Юнайтед биха могли да 'земат Стамен Белчев.

И Кокъла за помощник. Да е по новите евро стандарти.

Така и така по - голямо дъно не сме удряли, от 40 години.

• Автор
преди 3 часа, цър-вул написа:

Абе, това заглавие само на мен ли ми е странно. Не би ли трябвало да е
Говорилня или дрън-дрън тема

Ко ти пука? Весело да е

преди 28 минути, petie1 написа:

Или само да ти дъхне

В другото отделение щели да пускат някакъв психогенератор на витоша :eek:

преди 1 час, АСПЕКТ написа:

Имаш грешна представа за Германия. Но по-добре ела и виж.

Така е ,данните ми са от преди няколко години ,ще ги ъпдейтна скоро :)

преди 3 часа, buldak написа:

иии стана май месец

---

@Звяра! котето обичало да се къпе, не ти ли тежи после козинката от водата? 🤔

xafer-wetcat.gif

• Автор
преди 5 минути, Тетя написа:

Здравейте на всички

Здрасти, дедо поп си търси мед сестра

• Автор
преди 7 минути, AAUUXX написа:

В другото отделение щели да пускат някакъв психогенератор на витоша :eek:

Абе кат ги гледам отдавна е пуснат

преди 3 минути, petie1 написа:

Здрасти, дедо поп си търси мед сестра

Зависи от заплащането и социалните придобивки 😀 

П.с: аз само един път поздравих 🤣

преди 11 минути, Тетя написа:

Здравейте на всички

преди 1 минута, Тетя написа:

Здравейте на всички

Май зацикли? :party4:

преди 9 минути, Тетя написа:

Зависи от заплащането и социалните придобивки 😀 

П.с: аз само един път поздравих 🤣

За заплащането не знам какво ще бъде ,но социалните придобивки ще са гроздова ,сливова ,джанкова ,крушова ракия плюс бонуси бира и сайдер за извънреден труд :D

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.