Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 21 минути, Belefor написа:

Имах роднина , който ме покани да дойда на гости и да видя как е и така останах вече 20 години.

Чувам белите вече 'ич не са на почит

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 10 минути, Belefor написа:

Имах роднина , който ме покани да дойда на гости и да видя как е и така останах вече 20 години.

Не ме убеждавай - няма смисъл...

Некой като спектъра, може и да ти повярва.

преди 5 минути, цър-вул написа:

В грешка си. Черната партия (ANC) загубиха мнозинство и сега съставят коалиция с белите (DA) за да останат на власт. Последната седмица и тази седмица делят столовете в правителството... което е 32 министерства.

преди 3 минути, lebel написа:

- Тате, искам да се запиша на балет.
- Недей, сине! Опасно е!
- Защо?
- Ще ти счупя краката.

Ей дюд, захласнах се...

На плевенски - зааласна ме.

Скролвам си кротко (от долу нагоре) и си мисля за нещо невиртуално. И изведнъж, тая малка част от мозъка ми (на който черепът ми изобщо не му стяга), която отговаря за скролването, "вижда"...

spacer.png

и го разчита като "Рецепта за сирници с гълъби"

едит:

преди 6 минути, Emberasing написа:

Ей дюд, захласнах се...

На плевенски - зааласна ме.

По плевенски т'ва се оправя с шамар. Всъщност не помня, но звучи логично. Така че, кажи там на жената, сигурен съм, че ще откликне с желание...

преди 8 минути, Belefor написа:

В грешка си. Черната партия (ANC) загубиха мнозинство и сега съставят коалиция с белите (DA) за да останат на власт. Последната седмица и тази седмица делят столовете в правителството... което е 32 министерства.

Говоря за абаносовите измекяри, които налитат по къщите/дворовете на хората.Моя племенница живее там (не помня в кой град беше)

преди 20 минути, lebel написа:

Скролвам си кротко (от долу нагоре) и си мисля за нещо невиртуално. И изведнъж, тая малка част от мозъка ми (на който черепът ми изобщо не му стяга), която отговаря за скролването, "вижда"...

spacer.png

и го разчита като "Рецепта за сирници с гълъби"

едит:

По плевенски т'ва се оправя с шамар. Всъщност не помня, но звучи логично. Така че, кажи там на жената, сигурен съм, че ще откликне с желание...

Писах - трих, писах - трих... Нито така, нито онака, го разбрах...

Оставям трите точки ...

преди 1 час, Belefor написа:

А България след 20 години си е точно така, както в била преди 20 години. Хората строят смарт или умни градове, а България какво строи???😁https://www.investor.bg/a/498-biznes-v-umniya-grad/290553-5-uspeshni-primera-za-umni-gradove-v-evropa

преди 6 часа, АСПЕКТ написа:

https://www.investor.bg/a/525-obrazovanie/386745-startovata-minimalna-osnovna-zaplata-na-uchitelite-stava-1853-lv

С тая четка за кенеф взимат повече от един учител и един лекар в резерват България. България резерват за защитени от изчезване видове.

Скоро в червената книга.

640px-Bulgaria-demography.png

1853 лева хаха, ужас! 😄Тук минималната заплата е 5000 лева. Ей така с четката. Цапа, цапа.

Глупости!

преди 5 часа, AAUUXX написа:

Минималната у нас е 933лв.

Ей това все се питам как други народи могат ,а ние не можем ,ама пък и не ни пука ,важно е обаче че на теория можем всичко ,разбираме от всичко и знаем всичко а пък нямаме нищо -парадокс или не не знам.

Другите народи могат защото са единни и се подкрепят, а ние се мразим и си завиждаме. Нали гледа дебатите днес за състава на кабинет в пленарната зала? 

преди 4 минути, ___ написа:

Глупости!

Другите народи могат защото са единни и се подкрепят, а ние се мразим и си завиждаме. Нали гледа дебатите днес за състава на кабинет в пленарната зала? 

Кое е глупости? Един учител не взима 2000 лв в България ли?

преди 8 минути, АСПЕКТ написа:

Кое е глупости? Един учител не взима 2000 лв в България ли?

2000 лева не са малко пари!

Сравнението което правиш е една голяма глупост!!!

преди 2 минути, ___ написа:

2000 лева не са малко пари!

Сравнението което правиш е една голяма глупост!!!

С 2000 лв заплата в България, казваш, че ще си живееш като султан?

току-що, АСПЕКТ написа:

2000 лв заплата в България, казваш, че ще си живееш като султан?

Да!

преди 31 минути, Emberasing написа:

Писах - трих, писах - трих... Нито така, нито онака, го разбрах...

Оставям трите точки ...

Имах предвид, че имаше една теория - това зааласване при децата (ако правилно съм разбрал, става предимно от плач и не мое си поеме дъх) се оправяло с един шамар. Се едно да се освести така, което ми се вижда съмнително. Но съмнително или не, коя жена би отказала да помогне на мъжа си с един шамар. Дето се вика, не много сполучлива шега. Меко казано.

преди 15 минути, АСПЕКТ написа:

С 2000 лв заплата в България, казваш, че ще си живееш като султан?

Цитат

От 2024 година минималната заплата в Германия е 12,41 евро на час бруто. Това на практика значи, че месечното възнаграждение възлиза на 2151 евро

Грешката ти е, че сменяш парите на другата държава със която сравняваш във левове. Стандарта защо не го сравняваш, а само заплатата? 

Моят въпрос към теб е: Със умопомрачителните 2151 евро на месец Германците като султани ли ще живеят? :angry:

И защо все Германия гледаш? Дай да видим Турция, във Турция колко лири е минималната работна заплата?

Грешката ти е, че сменяш парите на другата държава със която сравняваш във левове. Стандарта защо не го сравняваш, а само заплатата? 

Моят въпрос към теб е: Със умопомрачителните 2151 евро на месец Германците като султани ли ще живеят? :angry:

И защо все Германия гледаш? Дай да видим Турция, във Турция колко лири е минималната работна заплата?

15 евро е на час.

Гъби, гълъби и шкурка - по диагонал толкова. Малко сме, но ръкавите не стигат вече, ей!:D

преди 34 минути, ___ написа:

Гледах дебатите -ужас.

Защо сега се мразим ,а през соца си помагахме и уважавахме един друг? Въпрос на политика или еволюираме ?

току-що, АСПЕКТ написа:

15 евро е на час.

Колко струва литър Бензин във Германия?

преди 1 час, цър-вул написа:

В наше время самый бесправный человек — это белый, физически и психически здоровый мужчина работоспособного возраста и традиционной ceксуальной ориентации.

Най – безправният човек днес е бял мъж в работоспособна възраст, в добро физическо и психическо здраве и с традиционна сексуална ориентация.

Знам че нямаш нужда, но ей тъй, кратко е. Както викаше един колега и приятел, светла му памет - На малките сметки, сайбии много...

пп хммм, като се загледах, т'ва "традиционна", отнесено към "днес", не изглежда толко еднозначно, колкото е замислено.

Колко струва литър Бензин във Германия?

Целта на минималната заплата на Германия е да живееш минимално. Почти никой не взима тази заплата в Германия. Освен чистачите, емигрантите примерно.

Или хора, които работят на 4 часа на ден.

преди 11 минути, lebel написа:

Имах предвид, че имаше една теория - това зааласване при децата (ако правилно съм разбрал, става предимно от плач и не мое си поеме дъх) се оправяло с един шамар. Се едно да се освести така, което ми се вижда съмнително. Но съмнително или не, коя жена би отказала да помогне на мъжа си с един шамар. Дето се вика, не много сполучлива шега. Меко казано.

Пак писах, пак трих....Моя грешка. Сори.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.