Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 8 минути, NewRedDragon написа:

не знам специалността

Първата година бяхме обща подготовка, после се разпределяхме. За пръв път имаше "Рекламен графичен дизайн" преподавателя беше толкова бос горкия... И се прехвърлих в живопис. Започнах да уча Мая за един проект - беше страшна мъка. Носеха ми библии от Дания и Холандия. И като ме повлече - та до сега.

Преди известно време казах край и продадох всичко, останах с един лаптоп, ей така да имам. Ама пусти сърбеж - и си сглобих една машина да си драскам.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 11 минути, Teemo v. X написа:

преподавателя беше толкова бос горкия...

И до сега е така....... някакъв професор ми вика - аз мога да направя репродукция на .....Мона Лиза и ти няма да разбереш! След 2 дена му нося принт на Мона Лиза /не в реален размер, разбира се/ в/у канава (8 цветен плюнков Epson).....гледаше като хамав - ама ти си бил художник :lol6:Аз еди кръг на ръка с молив не мога да "нарисувам"

преди 15 минути, Teemo v. X написа:

Носеха ми библии от Холандия.

Библия от Холандия? 

Весело ще да е било учението. 😋

Еми, да обсъдим новите техники и технологии, за измиване, обливане, изтъркване, изчегъртване и прочие на санитарните възли.

току-що, NewRedDragon написа:

И до сега е така....... някакъв професор ми вика - аз мога да направя репродукция на .....Мона Лиза и ти няма да разбереш! След 2 дена му нося принт на Мона Лиза /не в реален размер, разбира се/ в/у канава (8 цветен плюнков Epson).....гледаше като хамав - ама ти си бил художник :lol6:Аз еди кръг на ръка с молив не мога да "нарисувам"

Вместо му земеш некоя хилядарки като за художествена интерпретация. 😹

преди 2 минути, Bubbles написа:

Библия от Холандия? 

Весело ще да е било учението. 😋

На "библия" се казва книга издадена от създателя на някоя програма, за работа с нея - трикове, шорткъти...

преди 1 минута, Bubbles написа:

Вместо му земеш некоя хилядарки като за художествена интерпретация. 😹

Бяха ми предложили да водя "Дигитални инструменти за графичен дизайн".....а професора ще'е да ми е началник.... Не, мерси

преди 2 минути, Teemo v. X написа:

На "библия" се казва книга издадена от създателя на някоя програма, за работа с нея - трикове, шорткъти...

......недукементирани функции.....скрити модули....

преди 35 минути, Teemo v. X написа:

Абе ясно, майтапа да става. 🙂

Гледам един тийнейджър китаец си татуирал на кракът Made in China и го показва на майка си  и тя - ти си правен в щатите хахаахахааа

преди 35 минути, NewRedDragon написа:

Бяха ми предложили да водя "Дигитални инструменти за графичен дизайн".....а професора ще'е да ми е началник.... Не, мерси

Ем професор ем шеф никога не е оферта. 

преди 3 минути, Teemo v. X написа:

Гледам един тийнейджър китаец си татуирал на кракът Made in China и го показва на майка си  и тя - ти си правен в щатите хахаахахааа

Нов внос. 😹

преди 39 минути, Teemo v. X написа:

Китайско менте

преди 1 час, Bubbles написа:

Привет ви! 

Най накрая Петък. 

Какво ново тадява? 

БИРААААААААААААААААААААААА

Баси, изчетох 2 страници и са не смея да кажа, че не само учих това, което впоследствие бачках, ами и бачках това, за което съм учил. Но си го мисля.

А за тия, дето ше изокат - кво знаеш ти за живота ве, оууу... ше добавя - нещо повече, трудовият ми стаж, изключая 2-те години казарма (апропо, във ВОС-а ми също имаше елементи от цивилната ми специалност), е свързан само с една фирма.

Добра вечер, олимпийци!

преди 1 час, lebel написа:

Баси, изчетох 2 страници и са не смея да кажа, че не само учих това, което впоследствие бачках, ами и бачках това, за което съм учил. Но си го мисля.

А за тия, дето ше изокат - кво знаеш ти за живота ве, оууу... ше добавя - нещо повече, трудовият ми стаж, изключая 2-те години казарма (апропо, във ВОС-а ми също имаше елементи от цивилната ми специалност), е свързан само с една фирма.

Добра вечер, олимпийци!

А едно време викаха "Учи мама за да не работиш". 😋

Добре че ми припомни, бях забравил за олимпиадата, до ся гледах наш'те ама последните седмици сем тотал трагедия и само се нервя.

преди 15 часа, Teemo v. X написа:

Еми, да обсъдим новите техники и технологии, за измиване, обливане, изтъркване, изчегъртване и прочие на санитарните възли.

Обсъди ги.

Живееш в свободна държава и имаш достъп до информация. И твърдиш, че си знаеш и можеш.

Обсъди ги.  Белким стигнеш до 1 стъпало на еволюцията и загърбиш егоцентризма и горделивостта.

Тотнъмците са ебaти несретниците. Толко, че сигурно даже и на Тиймо му е дожаляло.

Без връзка с горното,  сетих се пак за един пич от датата, който в случаите подобни на Ленa Прекрасная обикновено заключаваше - Т'ва е некой стар пeдaл с нова регистрация. Разбира се "пeдaл" употребено с положителна конотация. Доколкото е възможно.

много бързо ме хвана алкохола

наздраве котета :beer:

А така, дръж го и ти. Не съм коте (по-скоро уличен пес), но наздраве!

едит: малко коктейли (от "Москва - Петушки" - Венедикт Ерофеев)... може (всъщност сигурно) съм ги поствал... и може би не само аз

Цитат

...

Накъсо казано, записвайте си рецептата на „Ханаански балсам“. Веднъж живеем и е редно да живеем така, че да не допущаме грешки в рецептите:

Спирт за горене — 100 г
Луксозна бира — 200 г
Политура пречистена — 100 г

И тъй, имате пред себе си „Ханаански балсам“ (простолюдието го е нарекло „сребърна лисица“) — течността наистина има черно-кафяв цвят, притежава умерен градус и траен аромат. Това вече е дори, не аромат, а химн. Химн на демократичната младеж. Точно така, защото в изпилия този коктейл назряват вулгарност и тъмни сили. Колко пъти съм наблюдавал това!…

А за да се преотврати поне донякъде назряването на тези тъмни сили, има два начина. Първо, да не се пие „Ханаански балсам“, а второ, да се пие вместо него коктейлът „Духът на Женева“.

В него няма нито капка благородство, но има букет. Ще ме запитате: в какво се състои загадката на тези букет? Ще ви отговоря: не знаем в какво се състои загадката на този букет. Тогава вие ще се позамислите и ще ме попитате: а в какво се състои разгадката? А разгадката се състои в това, че одеколонът „Люляк бял“, съставка на „Духът на Женева“, с нищо не бива да се заменя: нито с „Жасмин“, нито с „Шипър“, нито с „Момина сълза“. „В света на компонентите няма еквиваленти“, както са казвали старите алхимици, а те са знаели какво говорят. Тоест, „Момина сълза сребриста“ — това не ви е „Люляк бял“, дори в нравствен аспект, а да не говорим за букетите.

„Момината сълза“, например, възбужда ума, тревожи съвестта и укрепва правосъзнанието. А „Люляк бял“ тъкмо наопаки, успокоява съвестта и примирява човека с язвите на живота…

Веднъж ми се случи следното: изпих цяло стъкло „Сребриста момина сълза“, седя и плача. Защо плача ли? Защото се сетих за мама, сетих се за нея и не мога да забравя майчицата си. „Майчице“ — казвам. И плача. А после пак: „Майчице“ — казвам и пак плача. Някой друг, по-глупав от мен, имаше да седи така и да плаче. А аз? Взех едно стъкло „Люляк“ — и го изпих. И какво мислите? Сълзите ми пресъхнаха, налегна ме идиотски смях, а майка си дотам я забравих, че чак малкото и бащиното й име не можех да си спомня.

И колко са ми смешни онези, които, приготвяйки „Духът на Женева“ към препарата срещу потене на крака добавят „Момина сълза сребриста“!

Чуйте точната рецепта:

Люляк бял — 50 г
Препарат срещу потене на крака — 50 г
Бира жигульовска — 200 г
Лак спиртен — 150 г

...

Баси до преди малко си играхда сменявам, вентилаторите на картата и сложих, 2х80мм от ам2.

Хванах ги със свински опашки ама докато ги напъхам покрай ребрата бая се озорих със тея опашки малко грозно ама така поне сега ми е по тихо а докато перките на пластмасовия капак тяхата мама станаха много шумни та чак и вибрации.:shock11:

cqs1770497474k.jpg

на 3.02.2026 г. в 14:21, Greta Simmer написа:

На каква диета си, Муцка?

Аз съм на зърнена диета - ям каквото зърна. (шегичка) 😊

Личити.

преди 9 часа, vlado1985 написа:

Баси до преди малко си играхда сменявам, вентилаторите на картата и сложих, 2х80мм от ам2.

Хванах ги със свински опашки ама докато ги напъхам покрай ребрата бая се озорих със тея опашки малко грозно ама така поне сега ми е по тихо а докато перките на пластмасовия капак тяхата мама станаха много шумни та чак и вибрации.:shock11:

Savage! Caveman! ...:getout:

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.