Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Катино мезе и пресен чесън - уникално.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 3 минути, Teemo v. X написа:

Катино мезе и пресен чесън - уникално.

Вече се гвариш :) А аз си чакам в Мелбърн да стане "утре", че да си получа мейла с текста за следващите 25 страници на книгата, дето странирам...... Аме, все пак, клиента не вижда какво правя, така, че

:beer:

преди 17 минути, NewRedDragon написа:

Вече се гвариш :) А аз си чакам в Мелбърн да стане "утре", че да си получа мейла с текста за следващите 25 страници на книгата, дето странирам...... Аме, все пак, клиента не вижда какво правя, така, че

:beer:

Така се намаах че ако дъхна на някой, ще го умора на място.:beer:

Неска няма новини, материали и прочее за педофили или фенове на други парафилии? Занемарили сте се. Или поне берлинският кореспондент. И темата губи блясъка си.

преди 19 часа, (:IдioiдI:) написа:

Вааай, ко? Аз това Нетфликс не съм го актуализирала досега ни веднъж. Даже не знам как се ползва. 🙆‍♀️

преди 16 часа, Greta Simmer написа:

Те пуберите така си гледат, не се притеснявай от тях. Не е лично.

Абе баш лично си беше. Муца усеща когато е лично. Като оная вампирка от моя квартал. После три дни се чувствах зле. 😤

Днес полекичко - фокача с чесън и мащерка, салатка - чери домати с риба тон, каперси, лук и дресинг от юзо кошу, маслини, зехтин и лимонов сок.

• Автор

Що си мисля че GIMP има CMYK от версия 2?

Тъпняяяяяяя сайта взе линукс команда за атака

преди 13 минути, petie1 написа:

Що си мисля че GIMP има CMYK от версия 2?

Тва май е за мен и Драконя и подготовката ми? Майтапя се... Знам че си добронамерен.

Слагаш четири пръста на слепоочията (2х2, показалец и среден) и предаваш на инжинеро Велев, като Кашперски - плугина "Сепарйет" дели RGB на CMYK само в програмата, в гимпиту... После на tiff/pdf се вижда...

Няма кой да ме барне на темата- имам... Много продукция зад гърба си.

----------------------------------------------

Как си ? Добре - предполагам... Не се обаждаш...

• Автор
преди 1 минута, Teemo v. X написа:

Тва май е за мен и Драконя и подготовката ми? Майтапя се... Знам че си добронамерен.

Слагаш четири пръста на слепоочията (2х2, показалец и среден) и предаваш на инжинеро Велев, като Кашперски - плугина "Сепарйет" дели RGB на CMYK само в програмата, в гимпиту... После на tiff/pdf се вижда...

Няма кой да ме барне на темата- имам... Много продукция зад гърба си.

----------------------------------------------

Как си ? Добре - предполагам... Не се обаждаш...

A добре съм поздрав и за теб и Синтия ,   ко да пиша то само политика и ИИ тъпни

За Гимп беше за Велев иначе знам за плъгингите над 20 лета ръчкам Линукс та...

преди 15 часа, Teemo v. X написа:

плугина "Сепарйет" дели RGB на CMYK само в програмата, в гимпиту... После на tiff/pdf се вижда...

А как седят нещата в този GIMP със т.нар. "спот" цветове? А с ICC профилите? А елеметите с "overprint"? И т.н. Нагледал/наслушал съм се на лафове от типа: "Ама това червено, на монитора ми е друго червено" :lol6:

А този пич има някакакъв генерален проблем, може би с глобалните настройки на корела. Или се опитава да прави "цветна проба" на някое домашно принтерче. И как иска да му помогнем, като не дава работния файл - щях да плясна един корел на виртуалка до сега и да разбера, къде е проблема.

преди 16 часа, Teemo v. X написа:

и предаваш на инжинеро Велев

Защо така се подиграваш? На мен може да се подиграваш, ама недей на инженерите.

И аз представи си зная за тоя плугин даже и преди тебе, ама не се похвалих в темата. Ако знаех че така надменно ще реагираш - "аз зная за плугина, а ти не знаеш", щях да го спомена. Ама да редактираш само в RGB и накрая да правиш изходен файл с плугин за печатница е непрофесионално. Много ми е смешно да гледам как се хвалиш, че знаеш елементарни неща.

Работил съм предпечатна подготовка във весник, а след това в рекламна агенция. Та до скоро сънувах само CMYK и RGB. Започнах с Ventura на DOS. След това на PageMaker (преди да го купят Адобето и да го съсипят. По спомен беше 11 дискети за инсталиране) и така до Корел, Фотошоп, Индизайн, Гимп, Инкскапе и подобни. Научиш ли една знаеш и другите. Важно е мисленето и акъла.

С две думи - не съм толкова глупав, колкото изглеждам.

преди 5 минути, В. Велев написа:

преди да го купят Адобето и да го съсипят.

Ей с това не мога да се съглася! НА базата на PageMaker, разработиха InDesign и съсипаха вездесъщия (до този момент) Quark.

преди 2 минути, В. Велев написа:

Защо така се подиграваш? На мен може да се подиграваш, ама недей на инженерите.

И аз представи си зная за тоя плугин даже и преди тебе, ама не се похвалих в темата. Ако знаех че така надменно ще реагираш - "аз зная за плугина, а ти не знаеш", щях да го спомена. Ама да редактираш само в RGB и накрая да правиш изходен файл с плугин за печатница е непрофесионално. Много ми е смешно да гледам как се хвалиш, че знаеш елементарни неща.

Работил съм предпечатна подготовка във весник, а след това в рекламна агенция. Та до скоро сънувах само CMYK и RGB. Започнах с Ventura на DOS. След това на PageMaker (преди да го купят Адобето и да го съсипят. По спомен беше 11 дискети за инсталиране) и така до Корел, Фотошоп, Индизайн, Гимп, Инкскапе и подобни. Научиш ли една знаеш и другите. Важно е мисленето и акъла.

С две думи - не съм толкова глупав, колкото изглеждам.

Къде се подигравам бе човек ? Ако звучи така - сори... И колко спорове сме водили - никъде, никога не съм казал че си глупав.

Щом знаеш за плугина и те не са един и два, защо си чешеш клавиатурата че нямало CMYK ? Или се заяждаш или ме проверяваш. Повярвай ми - няма къде да ме бутнеш.

Не че не съм забил на адобито от 30+ години и ми трябва малко време да светна за друг софтуер.

преди 15 минути, Teemo v. X написа:

Не че не съм забил на адобито от 30+ години

Toва е "Любов от пръв поглед" :) Влезеш ли там, няма излизане......

Преди няколко години, като купихме с комшиата - мебелист (на партия) CNC рутера, в цената има вкл. обучение.... И оня пич в Кюстендил, почва да ми обяснява за вектори, комбиниране, отворени затворени и т.н.... Викам му 0 тази част от софтуера (VCarve) никога няма да я ползвам - имам си илюстратор-а :) Разказвай ми за различните фрезови инструменти и кой какво дълбае, реже и как и защо и....... Ей това, да се науча какъв инструмент, кога и за какъв материал да ползвам ми отне почти година

Добър ден,

последно време не мога да се включа, защото гледам си мерите ...  тескеретата. 😀

Кой къде е бил? Какво е правил?

на 4.02.2026 г. в 16:36, NewRedDragon написа:

Роден съм до Морето, живял съм на брега на Океан, но.......сурова риба няма да ям!

Не всяка риба се яде сурова. Сьомгата се яде сурова, примерно.

на 4.02.2026 г. в 16:39, buldak написа:

няма глисти не знам за кой път вече ям

в пакетираните храни не биха си позволили

иначе и аз четох една статия за натровени от глисти ама това е било в ресторанти в югоизточна Азия, където директно ги ловят и ти ги приготвят пред теб

Суши майсторите се обучават с години, а и пътят на рибата е скъсен и добре организиран. Не е като оная китайка, която яла прилеп на един пазар в Китай. Или мизерията в Индия.

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Добър ден,

последно време не мога да се включа, защото гледам си мерите ...  тескеретата. 😀

Ako гледаш "тескеретата" ....може и да ти дойдат някои не добри мисли. Този занаят не се учи в университета! @Teemo v. X e худ. академия (не знам специалността, но не е графичен дизайн). Аз съм с ТУ - Телевизионна техника...

Само чистата практика на терен може да те научи - като почнеш от проекта и после отидеш до машината. Дори, бих казал, че е обратното - първо научаваш как работи машината и после се заемаш с проектите, но.....който иска да слуша. Двамата имаме общо сигурно над 60 години в "блатото"

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Ako гледаш "тескеретата" ....може и да ти дойдат някои не добри мисли. Този занаят не се учи в университета! @Teemo v. X e худ. академия (не знам специалността, но не е графичен дизайн). Аз съм с ТУ - Телевизионна техника...

Само чистата практика на терен може да те научи - като почнеш от проекта и после отидеш до машината. Дори, бих казал, че е обратното - първо научаваш как работи машината и после се заемаш с проектите, но.....който иска да слуша. Двамата имаме общо сигурно над 60 години в "блатото"

Браво на вас. Затова ний зайците ще мълчим, когато вий говорите. Може и някой пестник да ни метнете. И любимите думи на Тиймо ци.гани и кенефи.

Чакай вместо него да пусна любимата му песен.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Браво на вас. Затова ний зайците ще мълчим, когато вий говорите. Може и някой пестник да ни метнете. 

Е, нали затова е говорилня...... Опитахме се да помогмнем на оня пич, ама......то така не става. Ебати и секретната корица (четвърта).....

И защо да мълчиш? Аз, ако се наложи да се боря с NodeRed, нали тебе ще питам?

преди 4 минути, NewRedDragon написа:

И аз съм същия. Завърших 1988 инженер по автоматизация на производството. Не бях чувал, а и къде да учиш тогава графичен дизайн. Не знаех това за ядене ли е нещо. И случайно попаднах 91 или 92 година ли беше в един апартамент уж офис правихме ония книги любовни и сантиментални романчета на които отзад на корицата пишеше че всеки еди кой си на брой купувач на книгата печели една бутилка оцет например.

Така че какво да меря. Живот...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 2

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.