Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 10 минути, buldak написа:

не се шегувам

казаха че следващия път може да я земат ама...

edit: знам го линка, благодаря че ме подсети

Моля... вече го бях пратил, като видях едита... в читанката се мъдри това Книгата е ограничена за четене, по молба на преводача — Гергана Дечева.

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 5 минути, lebel написа:

Моля... вече го бях пратил, като видях едита... в читанката се мъдри това Книгата е ограничена за четене, по молба на преводача — Гергана Дечева.

някои книги ги ограничават до 2028ма други ей така за неизвестно време

преди 6 минути, buldak написа:

някои книги ги ограничават до 2028ма други ей така за неизвестно време

В общия случай е 5 години (ако се не лъжа)... да поотлежат. Иначе има и изпълнения по желание на някое от заинтересованите лица.

едит: да...

За добавянето на нови книги

Не се добавят книги, издадени на български през последните пет години. Изключение се прави за онези текстове, които са пратени от авторите си, както и за фен-преводи.

За премахването на текстове

Книги и произведения могат да бъдат временно извадени от каталога на библиотеката, ако постъпят заявки за това.

току-що, АСПЕКТ написа:

Българи ползват ЖП Транспорт.

https://www.facebook.com/share/p/18q791MUYL/

Това явление не е от сега ,не се пази ,а което имаме се руши. Всички влакове са в графити ,сградите също сякаш си в Бронкс ,но пък нали това целяхме да ги стигнем американците. Възпитанието в обществото не е даденост, а процес на държавата.

лесна вашаута котета

мен ми свършва алкохола

А добър ви ден.🖐Аз до преди малко се занимавах с на племенника лаптопа и се хванах в чудо та сега тъкмо седнах.shock11

преди 6 часа, AAUUXX написа:

Пак ли влезе през задната врата във форума eek

И го оспами ,кога ще спреш да оспамваш форума?

Сигурно е решил да прави четки да ни превиква в неговата лудница.😁

преди 47 минути, АСПЕКТ написа:

Ужас.

eто още един ужас D

280768797_133620852600673_22411301392185

на 23.06.2026 г. в 16:36, lebel написа:

Шкембе (не знам дали се брои, ако е без гърмящата смес) с препечена филийка, палачинка с пиле, кис. краставичка и сметана, малко (8 гр. етанол) узо среден клас (Пломари, формичката за лед е самата чашка), салата от домат "Финал F1", краставица "Гергана" и зелен лук "Кайгаро F1" , леко посолена, залята със зехтин и съвсееем съвсем малко оцет... макар и не точно в тоя ред. Са... понеже не съм съвсем наясно с правилата, но в замяна на това се опитвам да съм коректен, ако тук се изрежда само това, което съответния юзверь сам си е сготвил, начи... начи не съм ял и постът ми да се счита за валиден от "малко (8 гр. етанол..." нататък.

Добре де, доматите и лукът може да не са баш F1, а F2... или некъф друг F... примерно F16... но краставицата си беше "Гергана". И както би казал Мирча Кришан - стига си (демек аз) писал!

: 1/3 шега :

Явно са камъни от моята градина - в моята градина...

преди 5 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Да, любимото име за куче в България. 🐶

Това не го знаех , но щом казваш , може и да е така . Едните са familiaris ,а другите lupus... иначе и двете са canis. Домашни любимци да иска човек . Доста са.

преди 1 минута, летучая мьiшь написа:

Това не го знаех , но щом казваш , може и да е така . Едните са familiaris ,а другите lupus... иначе и двете са canis. Домашни любимци да иска човек . Доста са.

Да бе, аз познавах доста Сузани.

Някакви породи ли ми разправяш?

преди 1 минута, Муца Дебелогъзова написа:

Някакви породи ли ми разправяш?

Не са породи. Това са наименованията им на латински (дом.куче и вълк) ...canis - куче, семейството се води Каниде( Canidae)...там са вече чакали , койоти ...дори и хитрата лисица си е баш куче.

преди 8 минути, Муца Дебелогъзова написа:

Знам, че лисиците са от семейство кучови. Не ме мисли за толкова ограничена. 😆

И през ум не ми е минавало такова нещо. От време на време драскам по някой ред тук (когато съм почивка) , така ми се проветрява капацината и се подреждат асоциативните връзки в нея.Ето напр. и аз не съм кинолог , но обичам киното ( най-вече музиката)...и т.н.

преди 5 часа, Teemo v. X написа:

Явно са камъни от моята градина - в моята градина...

Ти барем имаш градина...

Ае сега... аз с добро... Ама си знаех, че узата (това е узо, с поетична промяна на рода/пола) не за добро ми натресе музата... ненапразно казват "Не вярвай на ахейците, дори когато ти наливат узо!"

И Илиадата (известна още и като Калдатиадата) доби вида...

Узо, възпей оня гибелен кеф на Лебела Лебелев,
който донесе ненужни кавги на войските дрън-темски,
след като в свада измислена се скараха и разделиха...

И що толко се радвах, че ми се получи (поне според мен)...

А ако трее съм сериозен - надявам се се шегуваш.

-- -- -- -- --

Иначе, за вълците и лисиците... бях потресен когато пораснах и разбрах, че партията ме е лъгала даже и за "хитрата лисица" и "глупавия вълк"... а то било обратното...

-- -- -- -- --

Добро утро!

Честит 176-и ден в годината, според григорианския календар и Ден на българската статистика... и да ви е благодатен четвъртъка!

Твърди се, че Португалия и Мексико ще е финала. Да видим, дали още една конспирация ще излезе истина. 🤔

преди 4 часа, lebel написа:

Иначе, за вълците и лисиците... бях потресен когато пораснах и разбрах, че партията ме е лъгала даже и за "хитрата лисица" и "глупавия вълк"... а то било обратното...

И що камъните пак по "партията", след като това е насаждано от световния фолклор през вековете, напр. басните на Езоп и българските народни приказки много преди "партията"?

Не е и обратното, нито лисицата е глупава, нито вълка е хитрец.

А за всички несгоди, лъжи и проблеми в глобален мащаб са виновни комунистите, Русия, Путин и Северна Корея...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.