Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

Киев остава за десерт. Сага първо ще вземем Одеса:

• Отговори 97,1k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 13 минути, Miusuka написа:

Изгледал съм много клипове и лекции на Тео и смятам, че няма предвид незаменими от машините, а незаменими от хората, защото това е на много по-високо ниво.

...

Аз не бях гледал нито един. Но понеже подозирах какво има предвид, изгледах един за да го потвърдя или отхвърля. Мразя да ми предлагат и да предлагам клипове (освен музикални), но за теб ще направя изключение...

https://www.youtube.com/watch?v=jKZB9nf52Kg&t=615s (линкът е със съответния тайминг, за да не ти губя времето)

Между 10:15 и 10:25 казва: "... ние трябва да направим така, че нашите деца да бъдат сред ония там не 'мрън-мрън' промила, ми някаква много по-малка част, които са незаменимите хора, които машината не може да ги измести..."

преди 13 минути, Miusuka написа:

...

Вероятно си видял кои хора и професии се заменят от машините? Един багер може да замени 100 човека подпиращи се на лопати, но няма машина да замени човек занимаващ се с откриване на гравитационни сигнали идващи от черни дупки.

...

Виждал съм проектант, създал проект, да го трасира на терена, а след него будозерист да изпълнява трасировката му... за което двамата получават възнаграждения в съотношение 1 към 3-4 (по реда на споменаването им)! Но не ми се влиза в подробности, щото ем съм го разказвал, ем няма смисъл.

преди 31 минути, Miusuka написа:

...

Да, зная. Но нали знаеш че като прочетеш някой роман ти сам си изграждаш представата за образите и обстановката. Така че филма не съвпадна с моята изградена представа, а особено музиката.

П.П. Харесвам контрастите...

Да, знам. Между другото "моят" Боев е Коста Цонев. Интересното е, че "моят" Еванс пак е той. Светла им памет на тия дето вече ги няма.

преди 2 часа, Bubbles написа:

Ко речи?

Миналата година баш едни шваби на плажа в Кале бяха си опнали барбекю, вурст и четири кашона бира.

Нема лошо, аз не го намирам за простотия стига да си почистиш после.

Барбекю е друго, но да почнеш да готвиш. Да режеш, да кълцаш. После на тиганя бекона. Или да донесеш и фурна. Една мусака да врътнеш.

Барбекюто е характерно за Германия на определени места. Носиш си меса готови за скарата, биричка. И за Турция е характерно. Има места за Ман. ГАЛ.

преди 19 минути, Bubbles написа:

images?q=tbn:ANd9GcQDv2EpvMVYXzzUceswzCk

Не си от буржоазията? 🤔

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Барбекю е друго, но да почнеш да готвиш. Да режеш, да кълцаш. После на тиганя бекона.

Какво му е другото? Най-вкусно е когато хапваш, веднага след термичната обработка - особено бекончето

преди 2 часа, Teemo v. X написа:

На гарата в Берлин само с бадж - да са не загуби.

4.jpg

На ромите им пука какво си мислиш

преди 3 минути, NewRedDragon написа:

Какво му е другото? Най-вкусно е когато хапваш, веднага след термичната обработка - особено бекончето

Отиваш на плажа, за да готвиш мусака. Добре. Ясно. По-далеч тогава от българския плаж. Не е за мен.

преди 5 минути, АСПЕКТ написа:

Барбекю е друго, но да почнеш да готвиш. Да режеш, да кълцаш. После на тиганя бекона. Или да донесеш и фурна. Една мусака да врътнеш.

Барбекюто е характерно за Германия на определени места. Носиш си меса готови за скарата, биричка. И за Турция е характерно. Има места за Ман. ГАЛ.

Не си от буржоазията? 🤔

Аз буржоа? Цъ.

За тая работа се иска да имаш 20 АйТи дипломи и да живееш в клозет под наем в Манчестър, нема как да се класирам.😁

Колкото до барбекюто все е готвене.

преди 11 минути, Bubbles написа:

Аз буржоа? Цъ.

За тая работа се иска да имаш 20 АйТи дипломи и да живееш в клозет под наем в Манчестър, нема как да се класирам.😁

Колкото до барбекюто все е готвене.

Да и пикник е готвене. И да си пражиш яйце също. 😀 Хайде всички дружно да си направим един гювеч на плажа. Или една лютеница. Още по-вкусно.

това го гледах преви време някъде в нета

взели си маса на плажа и маат кюфтета, кебапчета, дини, пъпеши, живот

преди 1 час, lebel написа:

Аз не бях гледал нито един. Но понеже подозирах какво има предвид, изгледах един за да го потвърдя или отхвърля. Мразя да ми предлагат и да предлагам клипове (освен музикални), но за теб ще направя изключение...

https://www.youtube.com/watch?v=jKZB9nf52Kg&t=615s (линкът е със съответния тайминг, за да не ти губя времето)

Между 10:15 и 10:25 казва: "... ние трябва да направим така, че нашите деца да бъдат сред ония там не 'мрън-мрън' промила, ми някаква много по-малка част, които са незаменимите хора, които машината не може да ги измести..."

Ти си Велик! Не си гледал нито един клип на Тео, но първия който намери потвърди твоите предположения от предишния ти пост. Браво!

А терминът: "няма незаменими хора" е измислен много преди машините и затова се свързва предимно с хората. Защото ако например програмистите се считат за умни и разсъждаващи люде, то те направиха машина (ИИ) която да ги замени. Не зная дали точно това е била целта им. И така се оказва че всъщност "незаменими" хора по-често могат да бъдат по-неуките и с недотам престижни професии.

Така че трябва да питаме Тео да изясни нещата )

Банда наздраве! beer

Така сме ние тираджиите, кеф ти Дъмпълче на 15 години, кеф ти Балантайче на 7 години, кеф ти Чивасче пак на 15 всяка вечер в къщи на дивана пред 55 инчовия телевизор!

Тираджийски живот! 😂

преди 23 минути, Звяра! написа:

Банда наздраве! beer

Така сме ние тираджиите, кеф ти Дъмпълче на 15 години, кеф ти Балантайче на 7 години, кеф ти Чивасче пак на 15 всяка вечер в къщи на дивана пред 55 инчовия телевизор!

Тираджийски живот! 😂

преди 23 минути, Звяра! написа:

Банда наздраве! beer

Тираджийски живот! 😂

Ама 25 годишна сливовица, нямаш.нали )

преди 1 минута, NewRedDragon написа:

Ама 25 годишна сливовица, нямаш.нали )

Нямам! )

Пил съм на толкова години гроздова! cheers

Ники завърши четвърти.

Предвид тегавото състезание много добре се представи.

преди 53 минути, Звяра! написа:

Банда наздраве! beer

Тираджийски живот! 😂

Последно ти обръщам внимание, ама имам един въпрос - когато с години разправя че си тираджия ни лъга, или сега ни лъжеш ?

преди 1 минута, Teemo v. X написа:

Последно ти обръщам внимание, ама имам един въпрос - когато с години разправя че си тираджия ни лъга, или сега ни лъжеш ?

Първо ми обясни какво е тираджия? Според твоите представи - какво е някой да е тираджия?

А внимание ако искаш ми обръщай, твоя си работа!

Редактирано от Звяра! (преглед на промените)

преди 6 минути, Звяра! написа:

Първо ми обясни какво е тираджия? Според твоите представи - какво е някой да е тираджия?

А внимание ако искаш ми обръщай, твоя си работа!

https://www.kaldata.com/forums/search/?q=%D0%BA%D0%B0%D0%BC%D0%B8%D0%BE%D0%BD&quick=1&type=forums_topic&item=299310&start_after=any&updated_after=any

преди 2 часа, Miusuka написа:

Ти си Велик! Не си гледал нито един клип на Тео, но първия който намери потвърди твоите предположения от предишния ти пост. Браво!

А терминът: "няма незаменими хора" е измислен много преди машините и затова се свързва предимно с хората. Защото ако например програмистите се считат за умни и разсъждаващи люде, то те направиха машина (ИИ) която да ги замени. Не зная дали точно това е била целта им. И така се оказва че всъщност "незаменими" хора по-често могат да бъдат по-неуките и с недотам престижни професии.

Така че трябва да питаме Тео да изясни нещата )

И на мен ми се стори странно да напиша в търсачката Теодосиев и незаменимите хора и първият клип в резултата да съдържа мнението на Тео за незаменимите хора.

За Велик - благодаря! Мъкна тоя кръст. Старая се да не се оплаквам, но няма да лъжа, че е лесно. Това което ме крепи е увереността, че не е възможно да ме обхване мания за величие. Великите хора не страдат от такова.

А ако не бяхме такива графомани, вместо тия два поста можехме да напишем: ти - "Да, беше прав", аз - "Да, благодаря"... или да си замълча изненадан...

преди 1 минута, Teemo v. X написа:

Преди много, много години бях шофьор на тежкотоварен автомобил в България.

В последствие закупих влекач!

С този влекач работя за големи фирми, на които им е по-изгодно да ползват моите услуги пред тези на собствен влекач и да плащат застраховки, прегледи, поддръжка, шофьор, гориво и други разходи, които аз им спестявам!

В последствие намерих човек, който да го шофира този влекач, аз го замествам само когато има работа, а той иска да почива!

В последствие купих втори влекач, който също си има шофьор! Вече мисля за трети..... biggrin

Все още акъла ме не проумява откъде е този интерес за мен и моят живот и работа? И къв тираджия съм при положение, че никога не съм бил тираджия?

Аве я се разкарайте и си живейте с илюзията и измислиците!!!! getout

преди 5 минути, lebel написа:

А ако не бяхме такива графомани, вместо тия два поста можехме да напишем: ти - "Да, беше прав", аз - "Да, благодаря"... или да си замълча изненадан...

Ама аз не знаех че ти беше прав. И доста се учудих че Тео каза за машините, а не за хората.

Защото по дефол машините заменят тежкия физически труд, който работят по-прости и неуки хора. А Тео създава умни и най-вече мислещи хора и идеята е да са индивидуално умни. И ако не чак незаменими, но поне трудно някой друг човек да ги замени. А пък за машина въобще и да не говорим. Те ако машините станат по-умни от нас по-добре да отлитаме на Марс докато е време...

преди 1 минута, Звяра! написа:

Преди много, много години бях шофьор на тежкотоварен автомобил в България.

В последствие закупих влекач!

С този влекач работя за големи фирми, на които им е по-изгодно да ползват моите услуги пред тези на собствен влекач и да плащат застраховки, прегледи, поддръжка, шофьор, гориво и други разходи, които аз им спестявам!

В последствие намерих човек, който да го шофира този влекач, аз го замествам само когато има работа, а той иска да почива!

В последствие купих втори влекач, който също си има шофьор! Вече мисля за трети..... biggrin

Все още акъла ме не проумява откъде е този интерес за мен и моят живот и работа? И къв тираджия съм при положение, че никога не съм бил тираджия?

Аве я се разкарайте и си живейте с илюзията и измислиците!!!! getout

Аз ли да се разкарам?

Много мразя да ме лъжат. А ти - с години... Уникален боклук!

преди 4 минути, Teemo v. X написа:

Аз ли да се разкарам?

Много мразя да ме лъжат. А ти - с години... Уникален боклук!

На мен пък ми дреме на уя какво мразиш и какво ти харесва в интернет форум!

преди 28 минути, lebel написа:

И на мен ми се стори странно да напиша в търсачката Теодосиев и незаменимите хора и първият клип в резултата да съдържа мнението на Тео за незаменимите хора.

За Велик - благодаря! Мъкна тоя кръст. Старая се да не се оплаквам, но няма да лъжа, че е лесно. Това което ме крепи е увереността, че не е възможно да ме обхване мания за величие. Великите хора не страдат от такова.

Че се намесвам в разговора ви, от който нямам идея... Чета ей така - много ме ядоса копелдака... Да се изфукам - първа продажба. При амазонския робот е важно да започнеш - сега чакам само един коментар. Още няколко месеца и трилогия хаха

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.