Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 2 минути, AAUUXX написа:

Note 15 pro изглеждаше някак по премиум и на допир също ,но огромен дисплей и тежък ,но пък с голяма батерия и процесора му е идея по бърз от на Note 15, но както вече писах за мен не беше удобен.

айде честито и от мен, много работа да ти върши телефончето

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

@AAUUXX Честито за придобивката и да му се кфиш много.)А за протектор както си написал че не слагаш защо не му шбнеш един течен протектор до колкото знам държат по няколко месеца и пазели ама колко.

току-що, vlado1985 написа:

@AAUUXX Честито за придобивката и да му се кфиш много.)А за протектор както си написал че не слагаш защо не му шбнеш един течен протектор до колкото знам държат по няколко месеца и пазели ама колко.

Благодаря ,слагал съм само веднъж протектор на дисплея преди 9-10г един приятел беше накупил от китайците по 1лв бройката ,имаше стъклени и от тези като фолио и някви матови ,пробвах ги и трите вида най зле беше матовия той праввше картината зърнеста ,този който беше стъклен не беше лош ,но ме дразнеше с отпечатъци ,дисплея без протектор има олеофобно покритие и се чисти лесно от отпечатъци. Сега може и да има по добри протектори но не е моето това и не слагам. Течен протектор знам за него от доста време ,но не съм го пробвал.

Всъщност, модела е друг.... боже, дори не знам какъв модел е, а го ползвам вече няколко години и не мога да му произнеса правилно името! 🫤

IMG_20260912_102017726.jpg

https://www.gsmarena.com/huawei_nova_9_se-11399.php

преди 4 минути, Звяра! написа:

Всъщност, модела е друг.... боже, дори не знам какъв модел е, а го ползвам вече няколко години и не мога да му произнеса правилно името! 🫤

https://www.gsmarena.com/huawei_nova_9_se-11399.php

снимката ти е малка

иначе са странни телефони, те и HTC

намерихме преди години един хуавей още се ползва

преди 4 минути, Звяра! написа:

Този има ли google play или е вече от сериите които са без? Аз много харесвах huawei най вече софтуера им ми допадаше ,последният ми беше p30 след това се отказах от марката зареди липсата на google play.

преди 7 минути, AAUUXX написа:

Благодаря ,слагал съм само веднъж протектор на дисплея преди 9-10г един приятел беше накупил от китайците по 1лв бройката ,имаше стъклени и от тези като фолио и някви матови ,пробвах ги и трите вида най зле беше матовия той праввше картината зърнеста ,този който беше стъклен не беше лош ,но ме дразнеше с отпечатъци ,дисплея без протектор има олеофобно покритие и се чисти лесно от отпечатъци. Сега може и да има по добри протектори но не е моето това и не слагам. Течен протектор знам за него от доста време ,но не съм го пробвал.

Аааа тези като фолио ги знам виждал съм един познат в магазина му как ги принтира на принтера според големината на дисплея уш лягат добре ама за предпазване са ъъъъъ. Между другото ти на този модел коя версия грабна щото един приятел си взе същия note 15 ама със 6-те рамец и си спомням че доста време си играх докато му сложа картата с памет.

току-що, buldak написа:

снимката ти е малка

иначе са странни телефони, те и HTC

намерихме преди години един хуавей още се ползва

Няма трошене този телефон, имам чувството, че ще ме надживее, а така го мразя.

преди 29 минути, Звяра! написа:

Nokia 3310, аз имах Sonyericson T10s в казармата спуках корпуса отзад на гъба, там където влиза антената. Антената е леко изкривена назад и разбира се спях с него за да не ми го откраднат. 😂 Залепих го със секундно лепило и така го ползвах.

Е Nokia 3310 кой не е имал ,имах преди него 5110 ,а от ericsson T65 съм имал и един май 610 беше ,може и да греша ,на него много бъгваше софтуера му.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

Този има ли google play или е вече от сериите които са без? Аз много харесвах huawei най вече софтуера им ми допадаше ,последният ми беше p30 след това се отказах от марката зареди липсата на google play.

Не, няма, но се свиква и има едно приложение GBox от което се инсталира всичко от Google Play

преди 6 минути, vlado1985 написа:

Аааа тези като фолио ги знам виждал съм един познат в магазина му как ги принтира на принтера според големината на дисплея уш лягат добре ама за предпазване са ъъъъъ. Между другото ти на този модел коя версия грабна щото един приятел си взе същия note 15 ама със 6-те рамец и си спомням че доста време си играх докато му сложа картата с памет.

5G версията с 8GB взех.

Screenshot_2026-09-12-10-43-47-076_com.android.settings-edit.jpg

преди 3 минути, Звяра! написа:

Не, няма, но се свиква и има едно приложение GBox от което се инсталира всичко от Google Play

Май на новите модели Gbox не работи , затова и не рискувам с huawei?

преди 12 минути, Звяра! написа:

Оставяй го в шкафа и смени с нов. Аз си оставям по един в шкафа резервен телефон в случай че се повреди някой тези които ползвам.

преди 29 минути, parmobil написа:

Не съм пипал нищо. Откъде се настройват?

Може би не съм бил прав и просто не съм виждал "бутончето", щото си бил офлайн.

img%5D

Сега го видях. Извинявам се.

-- -- -- -- --

Иначе он/офф на лс-тата - тук:

Съобщения > Преглед на всички...

img%5D

img%5D

преди 23 минути, AAUUXX написа:

5G версията с 8GB взех.

Screenshot_2026-09-12-10-43-47-076_com.android.settings-edit.jpg

Май на новите модели Gbox не работи , затова и не рискувам с huawei?

Оставяй го в шкафа и смени с нов. Аз си оставям по един в шкафа резервен телефон в случай че се повреди някой тези които ползвам.

С толкова малко рам поне процесорът да е добър. Как се държи с толкова малко рам?

преди 39 минути, Звяра! написа:

ВОЛЕЙБОЛ България Украйна. Сигурно стискаш палци на Украйна?

преди 21 минути, АСПЕКТ написа:

вика за Украйна нащо коте

не е спирало

преди 16 минути, АСПЕКТ написа:

С толкова малко рам поне процесорът да е добър. Как се държи с толкова малко рам?

За мен не е малко рамта ,игри не играя ,нямам също много приложения ,от 8GB остават свободни 3GB ,работи добре ,като вече имам отчетен бъг по софтуера Hyper os 3 , при настройка на дисплея на топла или друг вид картина си губи избора след време и макар да остава маркирана опцията която съм избрал се връща по подразбиране цветовата темперетура на дисплея. От менюто режим четене няма проблем там всичко работи нормално.

Модела с 12 GB е по скъп пък знаеш че пенсионерите с тези пенсии не ни е лесно.

преди 1 минута, AAUUXX написа:

За мен не е малко рамта ,игри не играя ,нямам също много приложения ,от 8GB остават свободни 3GB ,работи добре ,като вече имам отчетен бъг по спфтуера Hyper os 3 , при настройка на дисплея на топла или друг вид картина си губи избора след време и макар да остава маркирана опцията която съм избрал се връща по подразбиране цветовата темперетура на дисплея. От менюто режим четене няма проблем там всичко работи нормално.

Паметта не е винаги критерии при телефоните. Ябълката има 8 ГБ, но стабилен процесор. Сега новите ябълки 18, мисля че сега пак сложиха 12 ГБ. Преди си бяха с 8 ГБ. Заради изкуствения интелект.

току-що, АСПЕКТ написа:

Паметта не е винаги критерии при телефоните. Ябълката има 8 ГБ, но стабилен процесор

За сега работи добре ,моторолата е с подобен по производителност процесор и също с 8GB рам не съм имал проблеми ,пък с редмито ще видим когато излезе Андроид 17 ако се задъха следващият ще бъде с 12GB рам )

преди 30 минути, Звяра! написа:

Ако някой ден ти се чете трилър и се сетиш за тоя пост - прочети "Шибуми"... ако не си я чел разбира се.

https://chitanka.info/text/2988-shibumi

Ще ти кажа само едно нещо от нея... няма да ти убие интереса, щото не е свързано със сюжета, но е свързано с поста ти...

Та, "лирическият герой" има едно старо волво, което толкова му е опротивяло, че няма накъде повече, но бедата е, че пустото швед се не троши. И пичът си е изработил навика (а покрай него и цялото село, в което живее), при всяко минаване покрай него, да му бие един здрав шут. Обаче и от това файда няма.

...

На никой не му се струваше странно, че Пиер нанася удари на колата всеки път като влиза или излиза от нея, тъй като удрянето на волвото беше станало постоянна практика в Югозападна Франция. В действителност, разнасяно от туристите по целия свят, удрянето на волвото се беше превърнало в нещо като култ и Николай Хел беше много доволен, тъй като именно той го беше въвел.

Преди няколко години, търсейки кола за всякакъв вид дейност за замъка, Хел беше послушал съвета на един приятел и беше купил волво, като смяташе, че една толкова скъпа кола, на която липсваха красота, комфорт, бързина и икономия на гориво, трябва да притежава нещо друго. Увериха го, че това е нейната трайност и обслужване. Борбата му с ръждата започна на третия ден, а малките грешки в конструкцията и дизайна (небалансирани колела, които изтъркваха гумите още на пет хиляди километра; чистачки, които изтънчено избягваха контакта със стъклата; ключалка на багажника, за която бяха необходими и двете ръце, за да се затвори) го принудиха да върне колата на търговеца още след 150-я километър. Търговецът смяташе, че това са грешки на производителя, а производителят смяташе, че това са грешки на търговеца, и след няколко месеца, през които получаваше любезни, но неясни писма, изпълнени с незаинтересовано съчувствие, Хел реши да се предаде и да използва колата най-жестоко за превозване на овце и екипировка по стръмните планински пътища, надявайки се, че много скоро тя ще се разпадне на части и ще оправдае купуването на ново превозно средство. За нещастие, въпреки че се беше убедил, че доброто обслужване беше само мит, устойчивостта на колата се оказа истина и макар и да се движеше зле, тя винаги се движеше. При други обстоятелства Хел би счел трайността й за положително качество, но намираше слаба утеха в заплахата проблемът му да не се реши години наред.

...

Просто асоциация.

Книгата си струва прочита. Ако харесваш този жанр.

преди 8 минути, buldak написа:

не е спирало

Ukraine Zelensky GIF by GIPHY News

преди 8 минути, buldak написа:

не е спирало

Значи довечера ще има. 19 часа. И ще се пее химнът на Украйна.

преди 6 минути, AAUUXX написа:

За мен не е малко рамта ,игри не играя ,нямам също много приложения ,от 8GB остават свободни 3GB ,работи добре ,като вече имам отчетен бъг по софтуера Hyper os 3 , при настройка на дисплея на топла или друг вид картина си губи избора след време и макар да остава маркирана опцията която съм избрал се връща по подразбиране цветовата темперетура на дисплея. От менюто режим четене няма проблем там всичко работи нормално.

На note 15 определено на про версията медиатека е по добър не че и куалкома е лош. Ама да ги бяха издули малко повче тези енергоефективни ядра.

А като каза че си отчел бъг се сетих наскоро, преди няколко дни с тоя моя приятел, който си взе същия моел кат теб ми показва телефона и вика абе неговата мама от 2 дни седи само на 100% И ни мърда ни шава той по късно след обяд някъде ще идва с чупения си лаптоп да му го оправям и ако не забравя и се сетя ша си поиграя малко с телефона му.

преди 2 минути, vlado1985 написа:

На note 15 определено на про версията медиатека е по добър не че и куалкома е лош. Ама да ги бяха издули малко повче тези енергоефективни ядра.

А като каза че си отчел бъг се сетих наскоро, преди няколко дни с тоя моя приятел, който си взе същия моел кат теб ми показва телефона и вика абе неговата мама от 2 дни седи само на 100% И ни мърда ни шава той по късно след обяд някъде ще идва с чупения си лаптоп да му го оправям и ако не забравя и се сетя ша си поиграя малко с телефона му.

Процесора на note 15 pro е по бърз от този на note 15 ,а иначе за ентусиасти са poco в тях слагат максимално бъз чипсет за възможно най нисха цена.

Аз нямам проблем с отчитането на батерията, заредих вчра с 25W за около 1ч до 100%

преди 3 минути, AAUUXX написа:

Процесора на note 15 pro е по бърз от този на note 15 ,а иначе за ентусиасти са poco в тях слагат максимално бъз чипсет за възможно най нисха цена.

Аз нямам проблем с отчитането на батерията, заредих вчра с 25W за около 1ч до 100%

Напълно съгласен а и това с батерията може да се дължи на бъг в операционната система но непомня само на моя приятел да ли се ъпдейтна до андроид 16 или не ама кат дойде днес ще погледна.

Айде да пуша още някоя и друга цигара и да влизам да се подстригвам защото мисля след това да си поиграя с виртуалката докат не е дошал куку да ме поти с хахавия си лаптоп.😁

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.