Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Говорилня или дрън-тема тема

Featured Replies

преди 2 минути, Генадий 35 годишен написа:

жена е  имам нюх за това 

Не ми прилича много на жена, това писания. Но ти си знаеш.

• Отговори 97k
  • Прегледи 3,6m
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• И аз искам да се върне, но го няма вече...Остави и кифтаците и барабоите и лаптопа...и мен и Меца...Погребахме го на 30-тия ми рожден ден...и сега не знам какво да правя... Днес е 15-тия ден от както

• инж. lebel
    инж. lebel

Когато избухне бунтът на машините, най-важно е да се окажете максимално отдалечени от всички фабрики за вибратори.  

• Добро утро !  Поклон! "Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек, в пълният смисъл на думата" Христо Ботев

Публикувани изображения

преди 13 минути, acnekt написа:

Откъде знаеш, че е жена? Може да е мъж от женски пол или гениталии.

Аз, поне, имам право да не разбирам, но е срамно българин да не си знае езика.

Както е случаят с теб. Още по-срамно е, че аз пиша по-грамотно от теб.

Ама се обърка. Не става въпрос за теб, но нищо

преди 2 минути, acnekt написа:

Не ми прилича много на жена, това писания. Но ти си знаеш.

Това"писания" е писано от женско

преди 14 минути, Генадий 35 годишен написа:

жена е  имам нюх за това 

За всеки случай си измий дупето на първата среща.

преди 7 минути, Myanmar написа:

За всеки случай си измий дупето на първата среща.

Я, как знаеш. Наведи се, че не те разпознавам иначе

• Автор
преди 20 часа, Myanmar написа:

А ти,  @petie1, умуваш що ти влиза с бутонките от резервната скамейка. Ми толкова си може, не е в теб вината.

Аа мерси че ме светна :)

• Автор

Ааа тука свалки имало ама майсторката на шаржа изчезна

преди 28 минути, petie1 написа:

Ааа тука свалки имало ама майсторката на шаржа изчезна

Не ще да си комуникира с Сталин, докато преследвачката не клъвне яко по 33-годишния.

• Автор
преди 2 минути, Myanmar написа:

Не ще да си комуникира с Сталин, докато преследвачката не клъвне яко по 33-годишния.

:lol6: Ама как го измисли

преди 7 часа, Myanmar написа:

Научи се да пишеш де'ил. Няма да ти обърна внимание, дедо. Свиквай

на 13.03.2021 г. в 6:30, sound написа:

Нямам сълзи предназначени специално за евреите - през ВСВ измира толкова много народ, от всякакви етноси и вероизповедания, че е брутална наглост и безочие да се изкарват евреите едвали не единствените жертви в тази война, след която на капак получават даром държава, а десетки други включително и България т.е. същата тази държава, дето е спасявала евреи за благодарност получава още концлагери, още кръвополития и привилегията да бъде мачкана от болшевишки ботуш. И след всичко това някаква профанка излязла от обора, бързо самозабравила се, като видяла пет лефа на задника си да се лигави тука какви цървули били българите, щото тя вече не е българка разбираш ли, антисемити, щото е станала по еврейка от евреите и прочието помия, дето щедро сипе ..... е как да стане. Тръгнала да мери всички хора с нейния аршин и щото тя се продала за пари ще държи сметка на други, как тъй няма да се продадат за пари. Много е яд, като не намери себеподобни нещастници, които съизмерват всичко в пари.

Евреите народа, който се е обърнал срещу най- големия си философ и що - щото е отказала да бъде съпричастна на груповата вендета срещу набелязаната за изкупление жертва, някакъв си помияр от нацистка канцелария. Само малодушници и шубета вадят нож на умряло куче, а вече трябва и да си комплексиран бунак, за да презираш един гениален ум, понеже не участвал в колективната идиотщина. Какво има да ги жаля в повече от другите - на поляците съдбата по- лека ли е била, на руснаците ориста за завист ли е или пък чехите са си свиркали през тази война, ма за тях няма милост, няма специално отношение, евреите, та евреите, йок да не им засегнеш чувствителната душичка, че айде отиде: нацист, фашист, антисемит, цървул; само мили приказки и обожествяване, друго не приемаме.

Това абсолютно не е вярно. На другите държави и народи също се съчувства. Просто там е работата, че евреите са били третирани много по - зле от поляците, руснаците, чехите, и всички останали. Единствено само за "Берген - Белзен" знам, че руснаците са били третирани много по - зле, заради психопата комендант Йозеф Крамер.  Ето ви как изглежда един антисемит и антикомунист.  Уж нормален, цивилизован, възпитан, образован, фен на класическата музика и спорта, а всъщност чудовище.

FUkg5DP1VVBYySqA16WbjdJ3fovctDNnae26ah4b

Рожденият ми ден беше в петък.

Нямам време да се занимавам с вас и вашите глупости. Сега дават две интересни поредици по два различни канала. по "History" дават поредица за "Аушвиц", но не е нова, поредицата е заснета май поне в началото на 21 век, но я пускат чак сега. Интересна е, разказва историята на създаването на концентрационния лагер "Аушвиц". Даже не знаех, че наблизо има река и тя се казва Сола.

А по "Viasat history" дават "Дневници от Първата световна война". Останах като гръмната, като научих как са учели и възпитавали децата по онова време в германските училища. Трябвало учениците да забравят чуждиците (чуждите думи) и да не ги използват, а да използват само немски думи и за всяка една грешка децата трябвало да плащат глоба - 5 пфенинга, а събраните пари щели да отидат за войниците на фронта.  А пък една майка с гордост изпратила сина си, тъкмо навършил пълнолетие, на фронта, и скоро след това бил убит. Но тя, разбира се, била много горда............. Въпросната жена била известна германска художничка и социалдемократка. Шантава работа...........За мен е ясно едно - на германците в гените им е заложен фанатизмът.

А пък едно руско момиче спряло един влак и поискало да отиде на фронта, заедно с казаците, защото баща и бил там.

Само дневникът на френското момче звучеше много разумно и чисто човешки...........

Още съм в шок - да забранят на децата думата "мама", защото не била немска................:no-no:

Направо се радвам, че когато дойдоха промените и бях ученичка, в училище не ни учеха да мразим руснаците. Нито сърбите, когато стана онази война срещу Сърбия.  Фанатизмът и крайностите са неща, които не одобрявам.

Някой ама знае думата мама каква е, да каже.

Свети Валентин и като се има предвид, че това го празнуват влюбени и разумни хора. 

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/bum-na-izhvarlenite-zhivi-zaycheta-sled-koleda-i-sveti-valentin

"Намират се най-често до кофите за боклук такива животни с различни абсцеси, със счупени крайници, омазани, овъргаляни в разни масла и други вещества", казва ветеринарният лекар д-р Димитър Яновски.

• Автор

Хъх майсторката на шаржа се показала.... Абе уж е спец по нацистите пък все изненадана... И къде се очаква да построятг индрустрален комплекс както "Аушвиц"? Може би далече от вода та да не може да произвеждат нищо? (преди да ми подскачаш лагерите са били индрустрални комплекси които са къали *ъза на затворниците от работа преди да ги пратят към камерите), думата мама е африканска и се предполага че е много много древна още от първите езици на хората което пък дава донякъде обяснение защо се е превърнала в основа на всеки език и е една от 20 те дум и с които мооже да се установи лексиката на цял език :)

преди 1 час, petie1 написа:

Хъх майсторката на шаржа се показала.... Абе уж е спец по нацистите пък все изненадана... И къде се очаква да построятг индрустрален комплекс както "Аушвиц"? Може би далече от вода та да не може да произвеждат нищо? (преди да ми подскачаш лагерите са били индрустрални комплекси които са къали *ъза на затворниците от работа преди да ги пратят към камерите), думата мама е африканска и се предполага че е много много древна още от първите езици на хората което пък дава донякъде обяснение защо се е превърнала в основа на всеки език и е една от 20 те дум и с които мооже да се установи лексиката на цял език :)

На турски език не е мама. 

Да бе, африканска. Глупости на търкалета.От германските  учебници по "Расенкунде" ли го научи?

И моля те, прави разлика между "Аушвиц" І, ІІ и ІІІ. Аз даже не знаех, че "Аушвиц" І и ІІ са далеч едни от други.

преди 3 минути, Anne написа:

Да бе, африканска. Глупости на търкалета.От германските  учебници по "Расенкунде" ли го научи?

И моля те, прави разлика между "Аушвиц" І, ІІ и ІІІ. Аз даже не знаех, че "Аушвиц" І и ІІ са далеч едни от други.

искаш ли да  те пратя на екскурзия там  за да видиш че не е било страшно

преди 4 минути, Генадий 35 годишен написа:

И кое, моля, не му било страшното?

преди 11 часа, Anne написа:

Нямам време да се занимавам с вас и вашите глупости.

Ти си тук да пишеш глупости, не да четеш, забрави ли?

преди 2 часа, Генадий 35 годишен написа:

За нея училищата са страшни. Там има математика, история, география и други страшни неща.

• Автор
преди 2 часа, Anne написа:

Да бе щом учените дето се мъчат с универсалния преводач не знаят що не дойдат да питат всезнайкото Полина от Перковица та да им разясни каква е думата :) Пак ти казвам това е стара дума от първите езици на хората

И кое е грешно за "Аушвиц" дет съм го казал?

преди 8 часа, acnekt написа:

Свети Валентин и като се има предвид, че това го празнуват влюбени и разумни хора. 

https://m.dir.bg/dnes/obshtestvo/bum-na-izhvarlenite-zhivi-zaycheta-sled-koleda-i-sveti-valentin

"Намират се най-често до кофите за боклук такива животни с различни абсцеси, със счупени крайници, омазани, овъргаляни в разни масла и други вещества", казва ветеринарният лекар д-р Димитър Яновски.

Нежелани подаръци. От безидейност и опит да впечатлят, се изкупуват зайците, а после кой ще ги гледа?

преди 5 часа, petie1 написа:

Абе уж е спец по нацистите пък все изненадана...

Историята на пропиления ѝ в хейт живот.

• Автор

Айде умната с много богата култура да чете че пак се изложила

http://xaf.dobrblog.com/articles/proizhod-na-dumata-mama-1.html

А в Африка има племе което говори толкпва древен език че се смята че е първия език на човека, даже не преилича на език а е срички и подсвирквсния

Та толкоз за немските ми учебници

:)

АБПФК Кити-Анне пак я наврях в миша дупка

https://btvnovinite.bg/1061600644-Razkriha_slovoreda_na_parviya_choveshki_ezik.html

преди 30 минути, Myanmar написа:

Историята на пропиления ѝ в хейт живот.

Е аз без да съм спец по нейните теми я навирам в миша дупка, сега ми дрънкоти за някакви немски учебници? Че имам немски учебници имам ама са по Линукс и програмиране

преди 30 минути, petie1 написа:

Айде умната с много богата култура да чете че пак се изложила

http://xaf.dobrblog.com/articles/proizhod-na-dumata-mama-1.html

За "мама" не знам, ама ми звучи достоверно като това, което съм чел, че е първата човешка дума - папа. Просто на едно бебе, с недоизграден и неконтролиран говорен апарат, това са първите звуци, които би могло да изговори. Чисто мляскане, ако щете. Та и оттам стигнах до извода, че първата дума на бебетата не е мама, ами ам-ам.

преди 4 часа, acnekt написа:

На турски език не е мама. 

Там на дядото казват баба, мани ги...

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 1

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.