Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Могат ли да ме осъдят за арогантен разговор по телефона срещу фирма?

Featured Replies

току-що, jhoro написа:

Да не би телефонните измамници, да са сменили тактиката?

Не са телефонни измамници, в това съм сигурен. Те като видят, че не се лъжеш те зачеркват от списъка. А на постващата темата звънят многократно ами, чак ще пилеят енергия за караници и псувни. Просто постващата не казва за какво става на въпрос.

• Автор
току-що, Емил Костов написа:

Няма как да не се представят и да не кажат кои са. Това не е вярно. И да, звънят от няколко номера, защото това е централа, имат нещо като Call Centre. Имат оператори. Не ти звъни само един човек и се предстявят, това също го гарантирам. 

Щом мислите че ви лъжа! Нямам причина да го правя, казвам нещата както са. Те звънят, аз вдигам: И ето разговора, още първата дума след вдигането.

Той- Какво стана госпожо- има ли извършено плащане?
Аз- Кой сте вие, за какво става въпрос, не се представяте

Той- Ама като ще ми се правите на интересна и ще ми се обяснявате ви чака тежко съдебно събиране, става въпрос за задължението ви **********!

Защо не се представяте, кои сте и от къде? 

Той- Вие ще видите, няма ко да ми се обяснявате и да се правете на ударена, пускам документите ви за съд и затваряне. 

След седмица пак звънене и питане за плащане, без представяне, обяснение, прекъсва ме, и арогантно отношение и закани.

току-що, jhoro написа:

Колекторски фирми, банки, ЧСИ, ДСИ, ПИ - по телефон разговори за задължения не се правят!

В моя случай е колекторска фирма 

преди 2 часа, SimonaMonche написа:

Да де, ама за това искам да знам дали е възможно за тези обиди и псувни да го отнеса с съд, например?

Дай телефона на приятел, да псува, да заплашва и да крещи с пълно гърло. Така няма да те съдят. След това убий приятеля си, за да завършиш перфектното престъпление.

• Автор

Ами извинявайте че пиша така неразделно, ама сте бързи в отговорите за което ви благодаря! Просто исках да се допитам и да потърся съвет, но се боя да дам повече информация тук, да опиша точно за какво става въпрос и кои? Включително че и не се представят, понеже не знам все пак кой е регистриран в този форум и кой е отсреща, нищо чудно да има вътрешен човек тук, и след обяснения за какво става въпрос, веднага да се досетят, коя съм и за какво? Гледам да съм предпазлива до една степен, не ме разбирайте погрешно :)

преди 4 минути, SimonaMonche написа:

Щом мислите че ви лъжа! Нямам причина да го правя, казвам нещата както са. Те звънят, аз вдигам: И ето разговора, още първата дума след вдигането.

Той- Какво стана госпожо- има ли извършено плащане?
Аз- Кой сте вие, за какво става въпрос, не се представяте

Той- Ама като ще ми се правите на интересна и ще ми се обяснявате ви чака тежко съдебно събиране, става въпрос за задължението ви **********!

Защо не се представяте, кои сте и от къде? 

Той- Вие ще видите, няма ко да ми се обяснявате и да се правете на ударена, пускам документите ви за съд и затваряне. 

След седмица пак звънене и питане за плащане, без представяне, обяснение, прекъсва ме, и арогантно отношение и закани.

В моя случай е колекторска фирма 

Не сми се слушат глупости и не искам да споря. Не сте вие първата, която се е сблъсквала с колекторкса фирма. Това, което се поства като разговор, е вече като сте се опознали предостатъчно. Никой няма да звъне първоначално и да каже, хайде брат кога ще даваш парите или вноската.

Редактирано от Емил Костов (преглед на промените)

преди 2 минути, Емил Костов написа:

Не са телефонни измамници, в това съм сигурен. Те като видят, че не се лъжеш те зачеркват от списъка. А на постващата темата звънят многократно ами, чак ще пилеят енергия за караници и псувни. Просто постващата не казва за какво става на въпрос.

По-скоро - не е само един субект!

Имал съм подобни разговори - за проблемни ситуации. Казват - „Обаждаме Ви се от банка *** във връзка с ***. Уведомяваме Ви, че ако нещата не се оправят - ще предприемем съответните законни действия.“

Но няма груб тон и вербални заплахи.

току-що, jhoro написа:

По-скоро - не е само един субект!

Имал съм подобни разговори - за проблемни ситуации. Казват - „Обаждаме Ви се от банка *** във връзка с ***. Уведомяваме Ви, че ако нещата не се оправят - ще предприемем съответните законни действия.“

Но няма груб тон и вербални заплахи.

Тогава е ясно, че са изманици. Но ако имаш задължения към дадената банка и се обадят......... нещата са съвсем други. 

преди 2 часа, baitexpo написа:

И как точно, арогантният разговор с тях, ще ти реши проблема с парите които дължиш?

Като си зарови главата в пясъка. Нея не я интересуват намерения, санкции и заплахи по неин адрес! Такова животно се среща рядко, но си го намира неочаквано, понеже е срязало телеграфния кабел и нищо не чува отвън. Просто му се стоварва върху главата съвсем ненадейно.

И да ги напсуваш какво ще постигнеш? Тях сигурно ги псуват по сто човека на ден. Ти ще си 101-вата. Няма да ги впечатлиш. Най-много ако наистина има такъв закон, само неприятности да си създадеш.

Като ти звъннат, изобщо не ги чакай да си изприказват заучените реплики, а веднага им казваш че ще обсъдиш ситуацията с твоя адвокат и веднага затваряш без да ги слушаш какви алабализми ще ти надрънкат.

преди 20 минути, ivottoshev написа:

Като ти звъннат, изобщо не ги чакай да си изприказват заучените реплики, а веднага им казваш че ще обсъдиш ситуацията с твоя адвокат и веднага затваряш без да ги слушаш какви алабализми ще ти надрънкат.

Къв адвокат като няма пари да си купи едно кафе?! Направо да затваря и да чака да дойдат с чуковете за да я свестят! :giggle1: Няма и да почукат на вратата! Вход - свободен! 😄

преди 25 минути, Бонбон с катран! написа:

Къв адвокат като няма пари да си купи едно кафе?! Направо да затваря и да чака да дойдат с чуковете за да я свестят! :giggle1: Няма и да почукат на вратата! Вход - свободен! 😄

Кой е казал, че наистина трябва да има адвокат? Аз не съм.

преди 18 часа, SimonaMonche написа:

и искам да им го върна следващия път, дано ме разбирате правилно. 

И защо да им го връщате?! Ще напсувате неправилния човек отсреща. Какво е виновен той, че такава му е работата?!

Да, личността която е на отсрещната страна може да заведи иск срещу Вас, защото проявявате психологически тормоз върху него. Такива дела са трудни, защото, за да докаже другия, че телефонния разговор е автентичен е специфично. Излъжете ли, че не сте вие на въпросния телефонен разговор, то вече ще се разглежда, че лъжите съда, а там отговорността е друга. Никога не ще знаете дали жалбоподателя срещу Вас не е наел по-компетентен адвокат от Вас. ;) = Ще си вкарате "автогол".

Успех!

п.п. Никой не Ви спира и Вие да се държите арогантно, но отчитайте факта, че от другата страна може да не е материалното отговорно лице на фирмата.

И друго ... за да се държат спрямо Вас арогантно, то не е случайно. ;) = "Каквото повикало, такова отговорило."

Хм споко ве Симонче.Аз най-обичам колекторските фирми.От осем години ми дишат във врата и не могат да ми направят нищо.Един каун явно новобранец, си беше позволил да дойде в нас да описва и да ме изнудва.След два дена се изсипах в кантората им, която е опасана с камери и го заплаших пред свидетели с убийство.След няколко дена ми се обадиха, и ме помолиха учтиво да им давам на месец по колкото мога.Казах им 20 евро на месец макс.Те чинно се съгласиха и ми благодариха.Но ти си малка още, и теб ще те работят както си искат.Така,че или кажи на баща ти да уреди тоя въпрос, или, ако имаш по-голям брат, или си намери някой батко, който да реши нещата.

• Автор
преди 2 часа, Чингис Хан написа:

Хм споко ве Симонче.Аз най-обичам колекторските фирми.От осем години ми дишат във врата и не могат да ми направят нищо.Един каун явно новобранец, си беше позволил да дойде в нас да описва и да ме изнудва.След два дена се изсипах в кантората им, която е опасана с камери и го заплаших пред свидетели с убийство.След няколко дена ми се обадиха, и ме помолиха учтиво да им давам на месец по колкото мога.Казах им 20 евро на месец макс.Те чинно се съгласиха и ми благодариха.Но ти си малка още, и теб ще те работят както си искат.Така,че или кажи на баща ти да уреди тоя въпрос, или, ако имаш по-голям брат, или си намери някой батко, който да реши нещата.

Да описва? Не съм много запозната, но от нашите знам че трябва да има дело, да бъдете уведомен и да имате известие за посещаване и описване на вещи, не била лесна, не и трудна процедура. Ако не е тайна, коя фирма е? (Може на ЛС)! Аз съм притеснена, имам една банкова сметка, чакаме, уж по 24 лв на ден които са, а аз таман направих 9 месеца и съм на трудов договор, човека отсреща е баси и чудовищния, щом изрично ме заплашва че щял да ме остави без пари и да ми запорира по време на пандемията малкото пари, превод, като искал и да описвали вещи, бил ме давал на съд, казва горкия. Майка ми това чака де, но съм прочела в някои статии и форуми че имало случаи в които не те уведомяват, за да не можеш да обжалваш, и после се набутваш. Можело да те уведомят, ама с измама, примерно минава пощалюнката на адрес за връчване на документа, не звъни на звънеца, и длъжника хал-хаер си няма, по такъв начин се изпуска срока за жалване. А в моя случай, чувам че точно тази некоректна фирма, водели някакви си техни закрити дела, идват на адрес и някакви такива. Е сори, няма кой да ме защити, освен майка ми.

преди 3 часа, SimonaMonche написа:

Да описва? Не съм много запозната, но от нашите знам че трябва да има дело, да бъдете уведомен и да имате известие за посещаване и описване на вещи, не била лесна, не и трудна процедура. Ако не е тайна, коя фирма е?

Нищо никой няма да описва.Бъди спокойна.Следващият път когато ти звъннат казваш най-учтиво следното: Момент да включа и аз  запис на разговора за да уточним сумата, която ми дължите и начина по който ще извършите плащането на вашите задължения към мен.

Каквото и да ти отговорят отсреща го пропускаш покрай ушите си и продължаваш.Ако не изплатите дължимите суми се боя, че освен тях ще  бъдете натоварени и с разходите за събирането на сумите, което не е във ваш интерес.

На всякакви реплики отговаряш само с: Вижте, желателно е да уредите задълженията си към мен, за да не се стига до съдебното ви преследване и натоварването ви с разходите и за него.

Всички тези глупости с които ви заплашват са кьорфишеци.Да описва може само Съдия изпълнител и то само след изпълнително производство и ако вие отречете задължението, то трябва да се мине през съдебен процес за може някой да ви описва нещо.

Тук във форума няма публично да споделяш никакви  подробности за твоите финансии.Изрично те предупреждавам, че това е само в твой интерес.

Съвета на Чингиз хан е крайно глупав.Не прави подобни дивотии.

Редактирано от badr (преглед на промените)

• 2 седмици по-късно...

От бившия мтел и настоящия А1 съм ги хранил доста - и пак не се отказват мамицата им. Никой не ме е съдил до сега.

• 2 години по-късно...

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.