Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Нужда от помощ за решаване на задача по математика.

Featured Replies

• Автор

Има 6480 мнения, РЕГИСТРАЦИЯ: 27 октомври 2019, колко много мнения за толкова кратко време... Смятай колко много напълно свободно време и липса на по-добро занимание от кибичене във форума... Ужас. И такъв индивид дава квалификации на другите. Смешна история!

Да се скъсаш от завист на такъв живот! На такива знания! На такъв човек! (Дано IQ-то стигне за схващане на сарказма.)

• Отговори 74
  • Прегледи 10,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Ти сериозно ли отдели от времето си да напишеш тази простотия? Човешкия ум е странно нещо, особенно, когато липсва. Дано и това не влияе на живота ти...

• Ако имах, нямаше да питам тук. Това е за оправяне на оценка, мисля, че всеки получава индивидулна задача.

• Задача 2 Дадено S = 24 Пи  S = Пи r^2 На окръжността лицето  A = Пи r^2   24 Пи = Пи r^2  дели се на Пи . След коренуване Радиусът е равен r = 4,89 см S1

Публикувани изображения

• Автор
преди 4 часа, dioib написа:

Хм ... нещо да не си ... 

А ти нещо да не си? (Загвието беше: Man charged with child rape)

Щом първото нещо с което асоциираш ДУПЕТА е малолетни, ти си извратен и то яко... Имаш някакви дълбоки проблеми и доста гнусни насоки... 

Знаех си, че по форумите е пълно с низши форми на живот ама вие направо разбихте представите ми... :D

67ee3a19-5ceb-4198-9a36-ab8f1c5fe759-InmateImg122019ZZZ20183254_12052019163139.jpg

преди 4 часа, MisterDimchev написа:

Знаех си, че по форумите е пълно с низши форми на живот ама вие направо разбихте представите ми... :D

Ти си отявлен екземпляр явно. Първо почна да се обясняваш за почерка. Защо ли?! = Сега, след като се почувства засегнат, то нападаш. Защо ли?! 

Поведението ти е изцяло на хлапак. Ти си знаеш защо го излъчваш. О, да, придаваш си важност и се опитваш да говориш сериозно. 

Живо здраво хлапе!

Нищо лично!!!

• Автор
преди 1 час, dioib написа:

Ти си отявлен екземпляр явно. Първо почна да се обясняваш за почерка. Защо ли?! = Сега, след като се почувства засегнат, то нападаш. Защо ли?! 

Поведението ти е изцяло на хлапак. Ти си знаеш защо го излъчваш. О, да, придаваш си важност и се опитваш да говориш сериозно. 

Живо здраво хлапе!

Нищо лично!!!

Какъвто и да съм, на педофилия като тебе не съм го ударил. Всичко останало бих го приел. 

Писна ми разни асоциални интернет нинджи да се опитват да принизяват всеки "нов" или не толкова "активен" имащ живот и по-добри неща за правене.

Влязах да поискам помощ, 1 човек трябваше само да постне - аспект, понеже той реши задачите, ама не, една сюрия асоциални, изолирани индивиди изписаха сумати мнения, наспамеха темата, ей така, защото ви е скучно и нямате по-добро нещо за правене.

Като няма да помагаш, подминаваш темата и това е. 

Единия асоциален дето прекарал за година и нещо живота си тука, ме нарича мързелив. Други ми прави някакви педофилски намеци, въпреки, че на него самия му идват такива мисли, а не на мен.... Кажеш ДУПЕ, пича си мисли за малолетни момиченца... Какво да му кажеш на такъв... Как да го вземеш на сериозно... От далече си личи, че нещо не му е наред.

Свикнали сте тука да тровите разни "новобранци" които ви търпят или просто бягат... Не се виждате в какви жалки, ниски, слаби, изолирани хора сте се превърнали, ама самочувствието до небето.

И ти имаш 17037 мнения, смятай колко свободно време и липса на по-добро нещо за правене, за да циклиш тука и да се опитваш да се правиш на голямата работа, на забавен тип и т.н. пускащ мнения във форум... Сигурен съм, че 99% от тях нямат нищо конструктивно... Ей така, заяждане, тънко обиждане, самоизпъкване на гол г*з...

Тука повечето в реалния свят даже хората не биха ви се изплюли в лицето, че и за това не ставате, ама във Форума "ЦАРЕ"!!!

Живо, здраво амиго!

Нищо лично!

Тука всичките такива като тебе и оняи "умния", ако ви събера, не правите един качествен човек... Сбор на утайки! Айде, вече наистина със здраве!

преди 9 минути, MisterDimchev написа:

асоциални интернет нинджи

:) 

Много се обясняваш. 

:)

Научи се на слово! 

Просто показах начин да "жегнеш" друг по публикувана от него обяснение и ключова дума без изказ на вулгарност. 

И както очаквах: Със снимката се опитваш и ти да си оригинален ... :) 

Не си хлапе! Не си оригинален. Предвидим си! :) 

Живо и здрава малиш ... :) 

п.п. Само една черна нинджа може да убие друга черна нинджа ... :) = Уви ти си социален тип ... не може да се мериш с асоциалните. ;) Ти си с изградени навици на определено стадо. :) 

п.п. И друго: Не е проблем да си асоциален (интроверт), а да си психопат. ;) 

Само се правиш на "отворен" ... нормално е за пубертет ... :)  

преди 22 часа, MisterDimchev написа:

IQ-то е отлкова ниско, че още не си разбрал, че почерка не е мой, затова е женски...

haha.png Аз разбрах, че почерка е женски още като го видях, а ти даже не си разбрал, че съм го разбрал.

На мен през целия ми живот не ми е трябвало да смятам (досега) от както съм завършил, такива неща. 

Ми по строежите търсят такива - прости, дето да не могат да смятат. Представям си колко си преуспял, че пишеш по цял ден как останалите били с вагини.

Абе, Алонзо, това ти ли си бе, форумен батка?wow.png

Успелите хора са щастливи и добри, готови да помагат без да съдят или да се стараят да изпъкват, още по-малко, да изтъкват без да покажат, че притежават нещо

Значи си провалил се човешки материал. Очакваше се, но поне това обяснява яда ти и омразата към тези, които не ти пишат домашните haha.png

Има една приказка "К*рвите и п*дерасите винаги подкрепят своите!", че така и тука с другите "знаещи" индивиди... 

@acnekt, другия път пак му напиши домашното на бунака.

• Автор
преди 53 минути, Myanmar написа:

Аз разбрах, че почерка е женски още като го видях, а ти даже не си разбрал, че съм го разбрал.

Ми по строежите търсят такива - прости, дето да не могат да смятат. Представям си колко си преуспял, че пишеш по цял ден как останалите били с вагини.

Абе, Алонзо, това ти ли си бе, форумен батка?

Значи си провалил се човешки материал. Очакваше се, но поне това обяснява яда ти и омразата към тези, които не ти пишат домашните 

@acnekt, другия път пак му напиши домашното на бунака.

Пускай фейсбук или друга социална мрежа да видим кой, какъв бил? И аз пускам и да се види ясно?

Няма да го направиш нали, бе вагина?

Защото и самия знаеш, че си едно нищо, въпроса е, че не искаш другите да го знаят. 

Затова и тук се чувстваш добре, форум, зад скрито профилче, можеш да се изкараш, такъв, какъвто ти се иска да бъдеш.

Навън си просто една утайка в повече... :)

Няма яд или омраза, просто съжаление и смях... Затова само ставате повечето тука... Карикатури.

Докато не си пуснеш профила, да пусна и моя, да сравним, няма смисъл да пишеш... Измислени "герои" колкото си искаш... Зад героя в интернет по принцип стои цървул... :D

6509 мнения за малко над година във форум и вика на друг прост и бунак. Една дума те описва прекрасно - delusional :D

преди 13 часа, MisterDimchev написа:

Измислени "герои" колкото си искаш... Зад героя в интернет по принцип стои цървул... :D

Хм ... тук са два лагера: Измислени герои и Фалшиви герои?! Ти от кой отбор си?! С чепик явно ... :) Е аз съм от босоногите ... :) 

Ами сега?! :) Лачена обувка vs цървул. :) На кой главата му е по-празна ... :) НО, по-добре в "устата" на хората, а не в краката на някой ... :) 

п.п. Ще ползвам изказа на един професор след като видял млади и зелени студенти: Вие сте прекрасни цветя. Искам да ви късам ли късам! :) Но ... ме оприличиха като пияница и педофил ... Браво за констатацията!!! :) НО, грешен извод "малко същество". :) 

Живо и здраво и нищо лично дребен!!! :) Дроби се ... Не ми пречиш ... :) 

Човек да не пита или да помоли за помощ. Темата стана...

Моля,

да се заключи... или да послужи за някой друг, който има нужда от помощ от съответната тема, след като се изтрият обидите.

Благодаря и лек ден.

преди 1 час, acnekt написа:

Темата стана...

.... такава каквато автора я е направил ... 

За заключване се обърни към него, а той по правилата да докладва и това ще е с тази тема.

Автора не е чел правилата ли?!

Аз бих искала да използвам темата за да поискам помощ. Не съм мързелива или тъпа, че явно за такива смятат хората търсещи помощ. Ще съм ви безкрайно благодарна.

142621556_1276168066090664_3148048487515865328_n.jpg

142934169_133191098641207_2235493509940633350_n.jpg

преди 8 минути, stanimiransa написа:

Аз бих искала да използвам темата за да поискам помощ. Не съм мързелива или тъпа, че явно за такива смятат хората търсещи помощ. Ще съм ви безкрайно благодарна.

142621556_1276168066090664_3148048487515865328_n.jpg

142934169_133191098641207_2235493509940633350_n.jpg

Е, като не си тъпа и знаеш, че косинус е прилежащия катет към хипотенузата и имаш катета (от питагоровата теорема в △MCB) и хипотенузата...

• 2 години по-късно...

1 зад. Графиката на функцията f (x)=-2x+ минава през точка А(2;-2).

а) Намерете стойността на коефициента и запишете функцията;

б) Постройте графиката на функцията и намерете координатите на пресечните точки с координатните оси;

в) Определете вида на четириъгълника, заграден от графиките на функциите f(x), h(x) = 1 и координатните оси и намерете лицето му;

г) Пресметнете стойността на израза f(3).f(-1) - f(2):f(0)

Моля начертайте общ чертеж на задачата !
Благодаря предварително ! 

преди 35 минути, NaskoDimitrov08 написа:

1 зад. Графиката на функцията f (x)=-2x+ минава през точка А(2;-2).

б) Постройте графиката на функцията и намерете координатите на пресечните точки с координатните оси;

в) Определете вида на четириъгълника, заграден от графиките на функциите f(x), h(x) = 1 и координатните оси и намерете лицето му;

-2x + какво?

1 зад. Графиката на функцията f (x)=-2x+b минава през точка А(2;-2).

преди 1 час, NaskoDimitrov08 написа:

1 зад. Графиката на функцията f (x)=-2x+b минава през точка А(2;-2).

a) A(x,y) Или x=2, y=-2 A(2,-2) Заместваш f(x) = y или  -2 = -2(2)+b   -2= -4 + b   и  b= 2

f(x) = -2x+2

б) Точки заедно с А. B примерно при заместване y= 0 се получава е B(1,0). 

При x=0 заместване се получава C(0, 2) 

Точките които намерихме са са A(2, -2), B(1, 0) и C(0, 2) 

в) f(x) = h(x) намираме, че -2x+2 = 1 или x= 1/2

Площта е правоъгълник с 2 широчина и височина 2  A = 2 по 1 или 2

Проверих и с робота, същите неща и той ги смята така.

г) Това е.

123.png

Чертеж се ползва това.

GeoGebra

• 2 месеца по-късно...

Уважаеми приятели. Може ли някой да ми обясни практическия смисъл от умножение на матрици? В задачите, които намирам в мрежата има примери на матрици, но не и обяснение за какво става дума.

Ето моят пример за две матрици.
Първата е Трима ученика- А, В и С живеят в жълта, зелена или бяла къща

0    1    0    ж
1    0    0    з
0    0    1    б

Втората матрица е, тези тримата имат топки (не онакива, обикновени) в същите цветове

1    0    1    ж
0    1    0    з
0    1    1    б

Умножена първата по втората е

0    1    0    
1    0    1    
0    1    1    

И какво значи това? За мен нищо. За някой от вас? Изобщо, за какво се ползва това умножение?

преди 5 часа, Търсещ истини написа:

Изобщо, за какво се ползва това умножение?

Филтриране, компресиране, криптиране и други неща. 

п.п. Примерно: По този начин може да се разбере дали в една снимка (фото) има текст, очи, лице и т.н. 

Цитат

Последствие от матричното произведение е детерминантна мултипликативност.

Умножение на матрици – Уикипедия (wikipedia.org)

на 17.01.2021 г. в 11:05, АСПЕКТ написа:

На окръжността лицето

Я пак! 😎За такъв разпис/изказ при нас директно зашиваха двойка.
Окръжността няма лице. Има периметър(обиколка). Кръгът има лице.

на 15.01.2021 г. в 19:43, АСПЕКТ написа:

От условието на задачата S = 14 π cm2 , l = 7 cm

14 пи = пи r 7.  Дели се на 7пи  и

r е равен на 2. 

S=п*r^2=14 =>r=sqrt(14/(2*п))=sqrt(7/п)=1,493cm
H=sqrt(l^2-r^2)=sqrt(49-2,229)=46,771cm
V=S*H/3=14*46,771/3=218,264cm3

преди 1 час, цър-вул написа:

Я пак! 😎За такъв разпис/изказ при нас директно зашиваха двойка.
Окръжността няма лице. Има периметър(обиколка). Кръгът има лице.

S=п*r^2=14 =>r=sqrt(14/(2*п))=sqrt(7/п)=1,493cm
H=sqrt(l^2-r^2)=sqrt(49-2,229)=46,771cm
V=S*H/3=14*46,771/3=218,264cm3

Да бързаш да се заяждаш забрави как се изчислява.

И плюс това плюс и минус забрави, когато прилагаш корен квадратен, ако искаме да се заяждаме.И плюс това знакът не е равен (=), а се слага друг знак. Този ≈

pi*r^2=14  r = sqrt(14/pi) r =- sqrt(14/pi) 

r1 ≈ 2,05 r2 ≈ - 2,05

И да пак се получава 2. 

преди 7 минути, АСПЕКТ написа:

И плюс това плюс и минус забрави

Не съм - дължината не може да има отрицателни стойности, освен ако не е вектор, а тук не е.
Кога някой в този форум ще каже: Да, сгреших. Няма да го доживея.
И да, допуснал съм грешка при разписа:

преди 1 час, цър-вул написа:

S=п*r^2=14 =>r=sqrt(14/(2*п))=sqrt(714/п)=1,4932,112cm

И щом искаш да се заяждаме - по-горе разписът ти е грубо неспазване на математическата лексика.
А репликата ми беше просто уточняваща, а ти подскочи като ощипана булка.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Не съм - дължината не може да има отрицателни стойности, освен ако не е вектор, а тук не е.

За кое съм сгрешил? Вместо да напиша кръг, съм написал окръжност. Добре сгреших. Лице на кръг. Обиколка на окръжност. Вместо цифра, казваме число.

преди 3 минути, цър-вул написа:

Каква е тая простотия?

преди 2 минути, цър-вул написа:

Което е вярно тогава и само тогава, когато числото е едноцифрено.

Добре, но това което си написал е грешно.

Ти си на ход, да си признаеш. Аз си признах. Вместо лице на кръг, съм написал кръг на окръжност.

Това по- долу грешно. Сгрешено е.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.