Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Носенето на кръстче на врат и в същото време отвратително поведение и отношение на човека, и посещение на църква, защо?

Featured Replies

Винаги съм се питала едно, хората задават ли си въпроса какво означава да ходиш на църква и да носиш кръстче, с каква цел ти четат молитва, като в същото време дадените хора са арогантни на Hight Level 😃  Аз поне, си задавам сметка, че докато нося кръстче, не ми е удобно в същото време да правя нещо греховно, винаги ми е правило впечатление, хората посещавали църква, поне тези които аз познавам, имат някаква вяра и набожност, и се държат добре, нито пушат, нито правят нещо срещу Бога, а поне се сдържат колкото могат. Защо по дяволите, човек отива на църква, уж да се помоли пред иконата или да запали свещ, и в същото време докато излезе се чуди ква бела да направи, да пафни една цигарка, и да се държи като пълен хулиган, напие и да се чуде кое момиче да чукне за да се начеши. В същото време, си задавам и въпроса, хората които носят кръстчета, и докато ги носят, вредят на хората, посягат, пушат бият, тормозят, и чу*ат жени като за световното, което си е греховно според библията, а иначе са набожни и кръстчета носят 🤨   Е да, аз разбирам да имат някакви граници като вярващи и набожни, ходят на църква, поне да се сдържат от някои работи, да си сменят начина на поведението, или тези които носят кръстчета, чета им в фейсбука публикациите, Само Бог, Имайте вяра, Бог с мен, на снимки носят кръстчета, а пък в същото време ги гледам и на живо как се напушват напиват и ми пишат айде да правим се*с и снимки ми искат даже. 😁   Е как може, хем набожни и вярващи, хем и греховни, или са сатанисти, или като вярващи да не смеят да правят подобни неща, ама аз хич не разбирам, някои да има обяснения?

Попитай свещеника от църквата, която посещаваш.

• Автор
току-що, sound написа:

Попитай свещеника от църквата, която посещаваш.

Питала съм го, няма да повярваш какво ми каза. 

преди 18 минути, SimonaMonche написа:

Е как може, хем набожни и вярващи, хем и греховни, или са сатанисти, или като вярващи да не смеят да правят подобни неща, ама аз хич не разбирам, някои да има обяснения?

Светът е такъв, никой не е съвършен.
До някое време и аз съм си мислел, че не разбирам хората, но после стигнах до извода,
че няма какво толкова да се разбира.
Просто тяхното поведение в много случаи не е приемливо за мен.
Но тъй като знам и за своето несъвършенство обикновено не упреквам никого.

• Автор
току-що, ined написа:

Носенето на кръст или ходенето в църква  не те прави набожен.

Това ми е ясно, но не ми е ясно защо носят и посещават църква, като не са набожни и правят грехотии и глупости. Всяка една тяхва постъпка е срещу Бога, секса, обидите, поведението,арогантността, заплахите и посягането, а иначе носят кръстове, посещават църкви и много публикации имат с Бог, ем хайде... 😓 Не го схващам.

преди 3 минути, NVJ написа:

Светът е такъв, никой не е съвършен.
До някое време и аз съм си мислел, че не разбирам хората, но после стигнах до извода,
че няма какво толкова да се разбира.
Просто тяхното поведение в много случаи не е приемливо за мен.
Но тъй като знам и за своето несъвършенство обикновено не упреквам никого.

Това е и вярно и невярно, всъщност обяснението е много по елементарно - Човека е примитивно, тъпо същество, но с големи претенции, изключение правят единици в цялата история на човечеството.

В отговор на въпроса на авторката - Тия с кръстчетата и просташкото поведение обикновено са разни селски бекове които си въобразяват разни неща, ама се заблуждават жестоко.

преди 9 минути, SimonaMonche написа:

Я разкажи. А междувременно - защо пък ти ходиш в църква, чийто свещеник явно не ти се вижда много, много праведен?

• Автор
преди 22 минути, sound написа:

Я разкажи. А междувременно - защо пък ти ходиш в църква, чийто свещеник явно не ти се вижда много, много праведен?

Не е много за казване тука, Аз му бях задала подобен въпрос, той отвърна: И Бо*ко е набожен, ходил на църква и целувал ръце и икони, ама гледай ко става момиче и до къде ни докара. 😁 Ама яко ме беше напушило смях

преди 4 минути, SimonaMonche написа:

...

Е чат- пат добре ти е отговорил човека.

Та на въпроса, който те терзае - всъщност ти почти си си отговорила, но може би защото е твърде близо пред погледа ти, не можеш да го фокусираш. Погледни това: "поне се сдържат колкото могат". Колкото могат, толкова се сдържат въпросните хора, които те разочароват. Ти можеш да се сдържиш повече, а те по- малко, съответно досещаш се, че има и такива, които пък могат да се сдържат повече от теб. И на тях им се иска да бъдат ..... да речем, като теб :Д - вероятно някъде в това се крие и желанието им да те видят на снимка - но просто не могат, опитват се, ала толкова са им възможностите. Колкото и да се старят, пак им се "правят бели".

• Автор
преди 9 минути, sound написа:

Е чат- пат добре ти е отговорил човека.

Та на въпроса, който те терзае - всъщност ти почти си си отговорила, но може би защото е твърде близо пред погледа ти, не можеш да го фокусираш. Погледни това: "поне се сдържат колкото могат". Колкото могат, толкова се сдържат въпросните хора, които те разочароват. Ти можеш да се сдържиш повече, а те по- малко, съответно досещаш се, че има и такива, които пък могат да се сдържат повече от теб. И на тях им се иска да бъдат ..... да речем, като теб :Д - вероятно някъде в това се крие и желанието им да те видят на снимка - но просто не могат, опитват се, ала толкова са им възможностите. Колкото и да се старят, пак им се "правят бели".

Не че нещо, ама са пълни олигофрени! Пращат ми снимки на члена си които не ги позднавам, и някви непознати ми искат снимки онлайн и дори и голи си позволяват, от нищото, че като им откажа, ама защо съм им била отказала, баси и тъпанарите, но това вече е извън темата. Но нахални, че бой им е малко, жаалко че не ми е по силите.

преди 3 минути, SimonaMonche написа:

.... жаалко че не ми е по силите.

Или пък късмет. Представи си, че ти е по силите, като нищо ще вземеш, така да отупаш някой, че без да искаш да го повредиш трайно или пък още по- лошо, да го пратиш без време да се обяснява пред Господ - и всичко това щото бил олигофрен.

Старай се да избягваш хора, които са ти неприятни и обстоятелствата, които те поставят в такива ситуации. Инак само ще си образуваш нерви и проблеми за нищо - боя НЕ е решение. Онова, къде си чувала предполагам "бий, за да те уважат", най- често завършва в болница, където дали ще те уважат или не, ще ти бъде последен кахър.

преди 19 минути, SimonaMonche написа:

жаалко че не ми е по силите.

Ами вземи си един пищов тогава и ги опукай:hush:

А кръстчетата ги носят разни "тарикати" предимно да се хвалят с тях и внимание да привличат но има и хора които ги носят и са си набожни и поведението и действията и постъпките им са си съвсем нормални

• Автор
преди 3 минути, sound написа:

Или пък късмет. Представи си, че ти е по силите, като нищо ще вземеш, така да отупаш някой, че без да искаш да го повредиш трайно или пък още по- лошо, да го пратиш без време да се обяснява пред Господ - и всичко това щото бил олигофрен.

Старай се да избягваш хора, които са ти неприятни и обстоятелствата, които те поставят в такива ситуации. Инак само ще си образуваш нерви и проблеми за нищо - боя НЕ е решение. Онова, къде си чувала предполагам "бий, за да те уважат", най- често завършва в болница, където дали ще те уважат или не, ще ти бъде последен кахър.

Страшна гледка, момиче да бие момче, или пък да вляза в болница от побой от момче   😆  Шегата страни, имате право :)

преди 12 минути, SimonaMonche написа:

Страшна гледка, момиче да бие момче....

Гледката е що годе нещо такова. 😉

Няма човек, който да не е извършил грях. Това, че пушиш не е грях. Тютюна е още през 9-ти век и са го ползвали маите преди "магии" 

Всичко набожни и тем подобни простотии са измислени, само и само, да има в какво да вярват хората

"Вярваха на чутото, четяха вестници и сляпо вярваха, че четат истината."

Като се напълни държавата с педе*аси и травести*и, тогава ще видим кой ще чеша сърбящите катерици :D А тия де си рисуват кръстове по телата и се правят на мутри и големи тупалки, в повечето случаи такива примери са имали пред себе си.Като баща му е с ланци на врато, чавето нема как да е изучен физик, това си е нормално.Като не ти е приятно да ти пращат чепове и палки във фейсбука, можеш да ги блокираш или изнудваш.Виж ква идея ти дадох.Но ако ми кажеш, че се пазиш за след сватбата ще се скъсам от смях.Секса не е грехота, нито пушенето.Педерастията и налагането й, като нещо нормално е грях, ама нали тряя сме толерантни.

преди 9 часа, SimonaMonche написа:

Защо по дяволите, човек отива на църква

Праведен човек такъв изказ не ползва. Принципно човек отива в храм, за да изповяда своето вероучение. 

преди 8 часа, SimonaMonche написа:

Извън храма, Църквата няма никаква юрисдикция. 

Непристойното поведение на дадени хора, твоя вулгарен изказ и ред други неща са свързани с неразбиране на религията. 

В основата е личния свободен избор. Църквата не е полиция, нито училище, нито дори родителско тяло.   

Кратко: Хлапашка, пубертетна работа е! = На определена възраст човек все още не е схванал вярата. 

Успех!

п.п. Дадени хора не са възпитани. Няма нищо чудно в това. 

Татуировките на Даниел Златков - Sportal.bgIMG_20200529_145245.jpg | Peter Tattoo Бургас

16113241_1248192138560278_67321150172739

Кръстовете могат да се видят освен на синджири, също така и по телата на хората под формата на различни татуси.

Това не е в знак на вяра, а по-скоро показ на принадлежност към дадена религия,  в следствие повече на суеверие, отколкото на набожност. Както и на крайно безвкусие и кичозност.

преди 10 часа, SimonaMonche написа:

Не е много за казване тука, Аз му бях задала подобен въпрос, той отвърна: И Бо*ко е набожен, ходил на църква и целувал ръце и икони, ама гледай ко става момиче и до къде ни докара. 😁 Ама яко ме беше напушило смях

Борисов не е набожен, а суеверен до глупост | Анализи и Коментари | Новини от България и Света | OFFNews.bg

Та и тези така...

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.