Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Въпрос за Kaspersky

Featured Replies

Направил съм си компютъра да сканира всеки ден пред нощта. Един от файловете ми е защитен с парола (iso файл, а паролата е кейгена). Сутрин като стана, компютъра не е скариран а е спрял и чака да въведа паролата за архива за да продължи. След като я въведа продължава да сканира, което доста ми натоварва компа. Въпроса ми е как да направя, така че да не ми иска парола а да си я помни или има ли друго по-добро решение.

Направил съм си компютъра да сканира всеки ден пред нощта. Един от файловете ми е защитен с парола (iso файл, а паролата е кейгена). Сутрин като стана, компютъра не е скариран а е спрял и чака да въведа паролата за архива за да продължи. След като я въведа продължава да сканира, което доста ми натоварва компа. Въпроса ми е как да направя, така че да не ми иска парола а да си я помни или има ли друго по-добро решение.

Ако искаш файлът да се сканира, то трябва да въвеждаш паролата всеки път когато скенерът стигне до него, а ако не искаш да се сканира файла отиди на (за версия 6) Настройки - Сканиране - Натискаш бутон Допълнителни и най-долното квадратче е Сканирай архиви защитени с парола. Махаш отметката и така Касперски няма да сканира архиви, за които се иска парола. Това на Английски е Settings - Scan - Advanced - Scan password protected archieves. Това е за версия 6. Ако си с версия 5 на Касперски, то пак някъде в настройките има такава отметка (Scan password protected archieves или Prompt for password to scan archieves). Изключваш я и няма да те пита за парола, а ще продължи сканирането!

• Автор

Ползвам Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0.144 но не намирам такава опция. Можеш ле да помогнеш?

Ползвам Kaspersky Anti-Virus Personal 5.0.144 но не намирам такава опция. Можеш ле да помогнеш?

Ами потърси тази опция някъде в натройките - Пробвай в Aditional Settings, също така можеш да прочетеш ТАЗИ статия. Успех!

Ако може и аз да попитам нещо.Имам две програми Kaspersky Anti-Virus 2006 Build 6.0.0.300 Final и

Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5.0.676 коя от двете да си сложа т.е. коя е по добрата.

Ако може и аз да попитам нещо.Имам две програми Kaspersky Anti-Virus 2006 Build 6.0.0.300 Final и

Kaspersky Anti-Virus Personal Pro 5.0.676 коя от двете да си сложа т.е. коя е по добрата.

Версия 6 е по-добре! Има някои нововъведения и сканира малко по-бързо! Но последната Финална версия е 6.0.0.303, която можеш да свалиш от тук

Българския за версия 6.0.0.300 можеш да свалиш от тук, а за 6.0.0.303 от тук! Успех!

Когато те попита:

"Attention!Object is password-protected.

To scan archive *** you should enter the password it was created with

PASSWORD

"слагаш отметка пред" Apply to all password-protected objects within this session

и после даваш Skip archive (последното)

А и можеш да си направиш настройките преди сканирането на Recommended а не на Максимална защита и няма да те пита за парола...ето трябва да имаш нещо от сорта:

Do not ask for password for password-protected objects

При новите версии (5.0.676 или 6.0.0.303) тази опция е включена по подразбиране (не иска парола).

• Автор

Първо благодаря за отговорите. В крайна сметка намерих опцията и си я включих. Не ми иска парола, но странното е че сканира компа за около 30 мин, а преди го сканираше за повече от час, може би два. Някокви идеи защо е така и нормално ли е това.

Редактирано от Lambi (преглед на промените)

Първо благодаря за отговорите. В крайна сметка намерих опцията и си я включих. Не ми иска парола, но странното е че сканира компа за около 30 мин, а преди го сканираше за повече от час, може би два. Някокви идеи защо е така и нормално ли е това.

Нормално е, не се притеснявай. Дължи се на по-малко сканираните файлове (в архива, който не се сканира вече) и използването на някои технологии. Всичко е наред ;)

Това се дължи на използваните технлогии:

Use the iChecker™ technology. This technology allows to increase the speed of the anti-virus scan by excluding objects that have remain unchanged since the moment they had been last scanned, provided that the scan parameters (the anti-virus database and settings) have not changed. The relevant information used by the technology is stored in a special database.

For instance, you have an archived file that was scanned by the Anti-Virus and assigned the "not infected" status. Next time this archive will be excluded from the scan scope if it has remained intact since then and the scan parameters have not changed. If you altered the archive content by adding a new object to it, modified the scan settings or updated the anti-virus database, the archive will be re-scanned.

The use of the iChecker technology is restricted to scanning only those objects that have structure known to Kaspersky Anti-virus (for example, exe, dll, Ink, tiff, inf, sys, com, chm, zip, rar files).

Use the iStreams™ technology. This technology is similar to the iChecker™ technology. The difference between the two technologies is that when the iStreams technology is used, the information about the object scan results is stored in an additional file stream. Besides, the iStreams™ technology can be applied when scanning objects of any type irrespective of whether or not the structure of the object is known to Kaspersky Anti-Virus.

The iStreams technology is restricted to the use on NTFS file system disks only.

lookforthisscreen.jpg

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.