Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Син екран след чиста инсталация на Windows-10

Featured Replies

преди 25 минути, porata написа:

Интересно ми е едно как за бога 13 дена му няма нищо нито 1 син екран и след това се почва...
Сега пак най вероятно ще е така 2-3 дена после пак 10-15 дена му няма нищо..

Така от разстояние трудно ще се хване каква е причината. Щом става от време на време и на случаен принцип е най-добре да се сменя хардуер и да се пробва. Ако нямаш възможност - тогава на сервиз. Може и да е от кондензатор...

П.П. Не зная как си с Линукс, но ако искаш пробваш и запиши на флашка например Минт. Обикаляй из нета, отваряй и затваряй програми да видиш какво ще стане. Няма да има син екран а направо ще блокира ако нещо не е наред. Ако това стане значи много вероятно да е хардуерен проблема. Защото няма да ги има драйверите или проблематичните ъпдейти от Уиндоуса.

• Отговори 112
  • Прегледи 12,3k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 3 часа, Raze написа:

Повредена видеокарта. Тествай я на друга машина или тествай тази с друга видеокарта. Друг начин няма.

How to Fix NVIDIA nvlddmkm.sys Blue Screen Error on Windows (iobit.com)

Не е задължително. При мен също се е случвало точно същата грешка и установих, че се дължи на калпава версия на видео драйвера. Ето с предишната версия 466.11нямах проблеми. С новата версия 466.27 съм от скоро и днес заби точно със същата грешка по време на гледане на клипче в тубата и май downgrade-на към старата. Новата версия качих, защото прочетох в промените, че имало поддръжка на Metro Exodus Enhanced Edition-a, но то и без това с моята карта (1060) няма да мога да се възползвам така или иначе от нея (защото не поддържа трасиране на лъчите) та ще върна към старата. Мисълта ми е да се пробва с различните версии на драйверите докато се нацели стабилна такава и да се стои с нея ако не е необходимо задължително надграждане. То и пази Боже да ти се развали видео картата точно сега с тея цени и липси по магазините. Мани, мани. :D

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

С новата версия 466.27 съм от скоро и днес заби точно със същата грешка по време на гледане на клипче в тубата и май downgrade-на към старата.

И при мен пише че е най-новата, но е 470.25

Capture.png

Последната версия е 466.27 и си работи нормално. Каква е тази 470.25?

И на сайта на nvidia няма по-нова: NVIDIA DRIVERS GeForce Game Ready Driver WHQL

При мен онзи ден се обнови от geforce experience, вече 8 дена от последния рестарт, не съм и спирал да копая, гледам клипове и филми, както и да ровя в интернет:

spacer.png

spacer.png

преди 11 минути, Raze написа:

Последната версия е 466.27 и си работи нормално. Каква е тази 470.25?

Може би, защото съм с инсайдерско копие и затова и драйверите да идват по-рано?

Той последния драйвер излезе онзи ден, а и бета драйвери не виждам...Освен за различните модели да има различни драйвери, знам ли? Или по-скоро за windows insider да има други драйвери: WDDM 3.0 / 470.25 | guru3D Forums

преди 14 минути, Raze написа:

Той последния драйвер излезе онзи ден, а и бета драйвери не виждам..

Нещо не мога да разбера какво става. На различни места пише различни дати.

Тук пише, че е от 6 април:

Capture.png

А тук:

Capture.png

Capture.png

Важното е че работи и нямам проблеми :) (засега)

За различни драйвери става въпрос, това в таск мениджър и при мен е различно и с друга дата, не го знам какво дава там. И поста в forums.guru3d е от Apr 21, 2021.

преди 5 минути, Raze написа:

За различни драйвери става въпрос, това в таск мениджър и при мен е различно и с друга дата, не го знам какво дава там.

Май дава това. Версиите на dll-та.

Capture.png

преди 1 минута, цър-вул написа:

А в device manager > Display adapters > Nvidia...>Properties>Driver каква дата е фиксирана? 

Capture.png

• Автор

image.png.adaa4573974390897fbd9c99298fa277.png

Още един син екран ;д

преди 2 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Не е задължително. При мен също се е случвало точно същата грешка и установих, че се дължи на калпава версия на видео драйвера. Ето с предишната версия 466.11нямах проблеми. С новата версия 466.27 съм от скоро и днес заби точно със същата грешка по време на гледане на клипче в тубата и май downgrade-на към старата. Новата версия качих, защото прочетох в промените, че имало поддръжка на Metro Exodus Enhanced Edition-a, но то и без това с моята карта (1060) няма да мога да се възползвам така или иначе от нея (защото не поддържа трасиране на лъчите) та ще върна към старата. Мисълта ми е да се пробва с различните версии на драйверите докато се нацели стабилна такава и да се стои с нея ако не е необходимо задължително надграждане. То и пази Боже да ти се развали видео картата точно сега с тея цени и липси по магазините. Мани, мани. :D

btw  Има логика тъй като по 10-12 дена няма сини екрани може би след някой ъпдейт го прави това
Как мога да деинсталирам напълно драйверите на видеото и да сваля някаква версия по стара?
Иначе ми втръсна на оная работа като почне така по 3-4 дена по 5-6 сини екрана в деня направо полудявам и всички са с различна грешка

преди 21 минути, porata написа:

image.png.adaa4573974390897fbd9c99298fa277.png

Още един син екран ;д

btw  Има логика тъй като по 10-12 дена няма сини екрани може би след някой ъпдейт го прави това
Как мога да деинсталирам напълно драйверите на видеото и да сваля някаква версия по стара?
Иначе ми втръсна на оная работа като почне така по 3-4 дена по 5-6 сини екрана в деня направо полудявам и всички са с различна грешка

image.png.48838436c6fc62a8657bd5c456f51e06.png

And onther one

преди 17 часа, porata написа:

... и всички са с различна грешка

преди 21 часа, vpvelev написа:

... и като даде син екран може единия път да ти пише, че е от видеокартата, друг път да напише че е от рам-а и т.н. Където го "хване" блокажа на процесора.

• Автор
преди 6 минути, vpvelev написа:

Туко що даже удари пак 2 сини екрана но дир не излезнаха като информация при blue screen view
Дори почва да си забива така на рандом места без сини екрани :д
Докато го натоварвам и играя игри му няма нищо в момента в който излезна от играта и отворя browser се почва...

преди 5 минути, porata написа:

Докато го натоварвам и играя игри му няма нищо в момента в който излезна от играта и отворя browser се почва...

Би трябвало да е обратно. 

С кой браузър си? При мен се е случвало няколко пъти Google Chrome да замръзва, но чак до сини екрани не се стига.

• Автор
преди 5 минути, vpvelev написа:

Би трябвало да е обратно. 

С кой браузър си? При мен се е случвало няколко пъти Google Chrome да замръзва, но чак до сини екрани не се стига.

Точно това казвам влизам по 3,4 часа го товаря с игри няма му нищо лефтвам и се почва дори ми удря сини екрани дори когато е във пълен покой аз за това ви чета коментарите относно това че може да е някоя част ми стария ми компютър беше с повредена рам и още не знам си кво ми то не ставаше за нищо не за игри ми не знам за какво само за филми сигурно докато сега подкарам игри от тази година и нищо му няма нито с температурите нито с забиване лагване,забавяне... И т.н но пък за сметка на това се реска от сини екрани.. направо не знам

преди 1 час, porata написа:

Точно това казвам влизам по 3,4 часа го товаря с игри няма му нищо лефтвам и се почва дори ми удря сини екрани дори когато е във пълен покой аз за това ви чета коментарите относно това че може да е някоя част ми стария ми компютър беше с повредена рам и още не знам си кво ми то не ставаше за нищо не за игри ми не знам за какво само за филми сигурно докато сега подкарам игри от тази година и нищо му няма нито с температурите нито с забиване лагване,забавяне... И т.н но пък за сметка на това се реска от сини екрани.. направо не знам

Щом се получава син екран даже при покой тогава би трябвало да не е от процесора или видеокартата, а от хард диска например (ако търсим проблема в хардуера, а не в драйверите). А както споменах по-горе може и даже да е кондензатор по дъното. Най-добре е на сервиз. Дано да попаднеш на свестни хора. 

След чиста инсталация трябва само драйвера на видеото от сайта да се сложи и това е. Но щом и тогава започват сините екрани е хардуер.

С Линукс можеш ли да пробваш?

П.П. Ползваш ли някаква по-специална периферия?

• Автор
преди 7 минути, vpvelev написа:

Щом се получава син екран даже при покой тогава би трябвало да не е от процесора или видеокартата, а от хард диска например (ако търсим проблема в хардуера, а не в драйверите). А както споменах по-горе може и даже да е кондензатор по дъното. Най-добре е на сервиз. Дано да попаднеш на свестни хора. 

След чиста инсталация трябва само драйвера на видеото от сайта да се сложи и това е. Но щом и тогава започват сините екрани е хардуер.

С Линукс можеш ли да пробваш?

П.П. Ползваш ли някаква по-специална периферия?

Не нищо не разбирам от линукс
Не не смятам че ползвам по специална периферия нормалено пц-на 4 години. Нито е старо нито е ново
В понеделник го нося на сервиз ще им обесня всичко и дано успеят да го оправят ако не е някоя част а иначе и аз смятам че е хард диск-а тъй като доста често  стои на 100% дори без да пипам машината
Ще ми пратят друг хард диск малко по-натам така че ще го сменя със сигурност но да се надяваме че е това а не е нещо по сериозно иначе ще сложа паста на процесора ще го почистя хубаво от прах не знам дали има смисал да го преинсталирам .. едва ли е от това но пък след като го преинсталирах последния път тоест преди 15 дена едва вчера почна да вади сини екрани...

Аз само за онази грешка споменах, че може и да не е хардуерен проблем, но при толкова много различни, RANDOM и чести екрани определено смятам, че нещо си заслужава да те тестват първо компонентите един по един и след това да се търси вината в драйвер или настройка в БИОС-а или на програмите и самия Windows. Така че добре си решил да го занесеш на сервиз за почистване и цялостна диагностика.

• Автор
преди 2 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз само за онази грешка споменах, че може и да не е хардуерен проблем, но при толкова много различни, RANDOM и чести екрани определено смятам, че нещо си заслужава да те тестват първо компонентите един по един и след това да се търси вината в драйвер или настройка в БИОС-а или на програмите и самия Windows. Така че добре си решил да го занесеш на сервиз за почистване и цялостна диагностика.

Някаква представа колко време отнема една цялостна диагностика ? Иначе да и аз започвам да си мисля че това няма как да са драйвъри и прочие аз лично залагам на хард диска изключително бавно ми зарежда уина и не само.. доста често също така се товари сам като има някакъв процес който го товари нещо от сорта на sys.mine нещо подобно 

Ако ще сменяш диска почти задължително си вземи SSD. Цените сега поне за тях са много добри.

Няма да можеш да познаеш компютъра с SSD. Особено това важи за Windows 10.

Вече нямам хард диск. С три SSD-та съм и въобще не ме интересува кога и дали ще се скапят, както тук някои много се страхуват :)

преди 1 час, vpvelev написа:

Вече нямам хард диск. С три SSD-та съм и въобще не ме интересува кога и дали ще се скапят, както тук някои много се страхуват :)

Не мисля, че страха от загуба на данни е причината повечето да ползват все още и HDD. За голям обем данни SSD-тата са все още доста скъпи и затова за storage хората прагматици си ползват и HDD. За заможните това не важи или за тези, които са на принципа "Кефа цена няма". :)

Моите SSD са малки - едно 256 и две 512. За сега ми стигат. Терабайти музика и филми никога не бих си записвал и съхранявал, като нещо ценно, което ме е страх да загубя. Сега музика и филми се намират лесно и не е необходимо дисково пространство за тях. Снимки по-може, защото са лични спомени и другаде из нета ги няма :)

Игри какво да ги складирам и пазя. Като ги превъртя 1-2 пъти и ми омръзват.

И каква друга ценна информация остана за съхранение на терабайтови дискове?

Пароли - няколко килобайта трябват, тайни писания, схеми и др. подобни да са няколко мега байта.

Става дума за средно статистически домашен ползвател на компютър.

Това си е въпрос вече на лична преценка. Някои неща дори да са били лесни за намиране, не са вечни и в интернет (говоря за специфични релийзи и на филми и на игри и т.н.). Отделно самите вече персонални снимки и клипчета стават все по-големи като обем заради повишаване на качеството на снимане на съответните устройства (резолюция, битрейт и т.н.). Сега и когато хоум офиса е на мода, в зависимост от работата на някои от нас пак ни трябва повече място. Аз отделно колекционирам и интересни PDF материали, инструменти за решаване на различни проблеми, различни версии на програми (защото някои такива са добавили или премахнали дадена функция в някои от новите или старите версии на съответния инструмент) и т.н. и т.н. Игри също не премахвам, защото не се знае кога някоя ще ми се преиграе пак и няма да ми се занимава пак да я инсталирам и да и правя настройките и да и държа инсталационния файл (ако не е в облачно хранилище на някоя game платформа). Самите игри също имат и SAVE при самото си превъртане. И те заемат място. Отделно има FAN MADE клипчета в тубата, които не се задържат дълго там по една или друга причина. Различни screenshots, които съм си правил в дадени ситуации, които може и да не се повторят. Анимации, сериали. Сложно е. Но всеки си решава. Затова е и "Персонален" компютър.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.