Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Крайности по нацистки

Featured Replies

преди 1 минута, Anne написа:

Да бе, копирани, я моля ти се. Расистките идеи може и да са от САЩ, но ми е интересно това за руните и египетските йероглифи. И другите неща.

Другите държави така не са се излагали, твърдейки, че са най - велики и че са открили всичко. Е, освен македонците............ Но не знам Русия и България да са се излагали чак така, както и Франция и Великобритания. Е, Пилтдаунскят човек си е частна измама..............

Не са САЩ други и са по близо до Германия даже си и споменала

Всички идеи на нацистите са копирани даже и ти го казаха по твоите фулмчета

• Отговори 163
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 4 минути, petie1 написа:

Не са САЩ други и са по близо до Германия даже си и споменала

Всички идеи на нацистите са копирани даже и ти го казаха по твоите фулмчета

Не са чак всичките. Малоумната теория за вечния лед я е измислил точно германец.

Хубава вечер ти желая, и още шаржове да напишеш до утре

преди 4 минути, Anne написа:

Не са чак всичките. Малоумната теория за вечния лед я е измислил точно германец.

Проследи всички идеи които се приписват на нацистите.... Стига гледа филмчета за детската градина, Историята е всеобхаватна наука не е само 20 век

преди 21 минути, petie1 написа:

Хубава вечер ти желая, и още шаржове да напишеш до утре

Проследи всички идеи които се приписват на нацистите.... Стига гледа филмчета за детската градина, Историята е всеобхаватна наука не е само 20 век

Филмите въобще не са за детската градина.

Ами "Протоколите на Ционските мъдреци", която се оказа една измама? М?

преди 16 часа, Anne написа:

Социалистическите идеи пък кога са станали нацистки, бе? Ти имаш проблеми. Не правиш разлика между социализъм и нацизъм.

А ти ... правиш ли разлика? Да ти напомня, че разговорно е „нацизъм“, но официално си е Национал-СОЦИАЛИЗЪМ!

По темата - още един призрак отива в историята!. След „призрака на комунизма“ - ще го последва и „призрака на Панславизма“!

Изобщо - кои са славянските държави и какви азбуки използват?

• Босна и Херцеговина, Полша, Словакия, Словения, Сърбия, Чехия - пишат на латиница!
  • Северна Македония, Черна гора и Хърватия са „на кантар“. Ни рак, ни риба - варианти кирилица и глаголица, с латински подобрения.
  • Беларус и Украйна - те пък си правят корекции, за да се различават от Русия.
преди 7 часа, Anne написа:

Филмите въобще не са за детската градина.

Ами "Протоколите на Ционските мъдреци", която се оказа една измама? М?

Казах ти стани експерт в дадена област и ще видиш колко са глупави тези филмчета дет ги гледаш :) Давал съм ти пример с моята пбласт колко съм се хилил с тия филмчета....... Даже в едно твърдяха че браузърите обрработват заявки!?!

За втори път ме прати за зелен хайвер хем те знам  че си куха лейка и хем съм виждал Правец 8д с руската кирилица ама не да вярвам на глупостите на АБПФК Кити-Анне че нямало руска кирилица и българска кирилица, даже има и казахстанска има...... Прочетох малко и за руните дет толкова ги обичаш, еми оказаха се баш азбуката на древните германски племена... Да бе българите нямали митология това само АБПФК Кити-Анне може го изтърси.. Всяка държава си има митология :)

И на последно място "Протоколите на ционските мъдреци" те закопават дълбоко а не опровевагат моето твърдение че нацистите идеи са копирани от някъде както свастистиката... Спри да ни излагаш щот в момента действаш като прайдовете на ония с дъгата

преди 4 минути, jhoro написа:

А ти ... правиш ли разлика? Да ти напомня, че разговорно е „нацизъм“, но официално си е Национал-СОЦИАЛИЗЪМ!

По темата - още един призрак отива в историята!. След „призрака на комунизма“ - ще го последва и „призрака на Панславизма“!

• Босна и Херцеговина, Полша, Словакия, Словения, Сърбия, Чехия - пишат на латиница!
  • Северна Македония, Черна гора и Хърватия са „на кантар“. Ни рак, ни риба - варианти кирилица и глаголица, с латински подобрения.

Те много призраци ще отидат  на бунището на историята

преди 29 минути, petie1 написа:

Те много призраци ще отидат  на бунището на историята

... или - „под виенското колело“;)

Ох пак ме заболя корема от смях, псевдоисторичката ни  АБПФК Кити-Анне пак глътна вода тоя път за луната разходка... Абе вече се чудя дали има поне едно вярно твърдение от майсторката на шарж-а?

Чакаме новия шарж, Кити-Анне плюнчи молива и почвай да шариш стига спа :) :)

преди 8 часа, jhoro написа:

1. Само дето Германия реално не е била социалистическа държава, тоест социална. В нацистка Германия права са имали само здравите и красиви германци, всички останали са били преследвани и избивани - евреите, славяните, хората с увреждания, бездомниците, просяците...............

А истинската идея на една социалистическа държава е да бъде социална, но за всички. Точно такава е била България - право на живот са имали не само българи, но и турци, цигани, католици, евреи, хора с увреждания........... Здравеопазването, образованието, работата, изкуствата и туризма са били достъпни за всички тях. Аз съм живото доказателство. Родена съм през 1984, което доказва, че бебетата с увреждания не са били убивани. Не съм била и крита. Просто заради работещи родители бях отгледана от баба и дядо и по тяхна преценка тръгнах малко късно на детска градина - на 5 годишна възраст през 1989 г.  В България не е имало центрове за избиване на деца с увреждания както в нацистка Германия - Хадамар, Гросшвайдниц,  и много други. Имах право на играчки и на достъп до култура, първият театър, на който ме заведоха, беше детски куклен театър. Водили са ме също и на цирк, ходили сме в София, първото ми посещение в зоологическата градина в София беше някъде по това време, на морето също сме ходили.

Така че, ако обичаш, не сравнявай нацистка Германия и истинските социалистически държави. България никога не е била расова държава.

2. Това, че някои държави добавят букви към азбуките си, не означава, че са създали своя кирилица. Означава, че са добавили свои букви. Западните езици произлизат от латинския, а общото между изочноевропейските езици е славянскят език, колкото и някои да го отричат.

Полша е католическа държава. Точно славяни не са, но много държат да се правят на големи западняции антисоциалисти (антикомунисти), но предпочитат удобно да забравят как са предавали и изпращали евреи на смърт, как не пропускат случай да направят мръсно на руснаците, вместо да са им благодарни, защото, точно благодарение на Русия, сега Гданск е изцяло полски град, Гливице - също, както и че са получили част от бившата Източна Прусия. Това са все богати земеделски земи. Ама поляците са много неблагодарни, пък и католическите отчета много ги подкококорсват политически.

Обаче сляванските държави са чист факт - България, Сърбия, Русия. Украинците ги отписвам, те явно си държат на нацизма и измисленото им чувство за западна принадлежност.

1. Само дето Германия реално не е била социалистическа държава, тоест социална.

То щото пък - СССР (съветския социалистически съюз) беше много социален!!!
Някои „товарищи” (другари, не товарачи) имаха специално снабдяване! А за народа - празни магазини.
преди 2 минути, jhoro написа:

То щото пък - СССР (съветския социалистически съюз) беше много социален!!!
Някои „товарищи” (другари, не товарачи) имаха специално снабдяване! А за народа - празни магазини.

Говориш пълни глупости. Малка съм била, но ходех чат - пат с мама и баба на магазини, не помня празни. Е, да нямаше тогава 100 вида салами, кренвирши, пресни млека и подобни, ама храната поне не беше ГМО и беше вкусна.

Та не ми ги пробутвай тези лъжи, моля! Имам спомени от 2 - годишна.

Такова нямане е нямало, че имах розова проходилка (ползвала съм я до 2 годишна). Един куп играчки, поне 3 кукленски сервиза, две кукленски печки за готвене, имахме си и цял комплект влак с релси и пътни  знаци, един куп музикални инструменти ( 3 пиана, акордеон, барабан, китара, ксилофон, истинска хармоника) много кукли, да не говорим че баба имаше куп излишни парчета платове и от тях ни шиеше дрешки на куклите, че все им губехме оригиналните. Имахме голям цветен телевизор, касетофон "Хитачи", жълт автомобил "Вартбург"............ И страшно много хора по морето, пълни зали за театър, цирк,  зоологическите градини, делфинаиума във Варна..............

И не, нашите не са били партийни членове!

преди 2 часа, Anne написа:

2. Това, че някои държави добавят букви към азбуките си, не означава, че са създали своя кирилица. Означава, че са добавили свои букви.

Айдее бе, пак извади логика която си е само твоя хехе...... Добавянето  на букви и приемането на официални щрифтове си е точно нов вид кирилица та и самите руснаци така си го водят, питай дядо си Стефчо дали те лъжа

преди 3 часа, Anne написа:

Русия

Нещо там се замълча за панславизма

на 24.05.2021 г. в 18:05, Kolev71 написа:

Ане!

Няма почти никаква разлика. И двете завършват на   зъм. (диалект в много краища на България)  значи - змия!

Ей дядо Стефчо стига гони змии из чукарите на Търновград ами дръпни малко опашката на активната боркиня

на 24.05.2021 г. в 21:36, Гост. написа:

С тази нова тема да разбирам ли,че вече се чувстваш добре? Без запек,анемия и стягане около сърдечната област? 👀

Е както виждаш си е жива и здрава щом пуска нова тема за шаржове

преди 3 минути, petie1 написа:

Е както виждаш си е жива и здрава щом пуска нова тема за шаржове

Случва се и на най-добрите 🤣🤣🤣

преди 1 минута, Гост. написа:

Случва се и на най-добрите 🤣🤣🤣

Че и бая шаржове натвори

преди 1 минута, petie1 написа:

Че и бая шаржове натвори

Да,но май по-добре теми за горките евреи от колкото за запека 🤣🤣🤣 Някак по-интелигентно е 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

преди 1 минута, Гост. написа:

Да,но май по-добре теми за горките евреи от колкото за запека 🤣🤣🤣 Някак по-интелигентно е 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Да така е

преди 1 час, Anne написа:

Говориш пълни глупости. Малка съм била, но ходех чат - пат с мама и баба на магазини, не помня празни. Е, да нямаше тогава 100 вида салами, кренвирши, пресни млека и подобни, ама храната поне не беше ГМО и беше вкусна.

Та не ми ги пробутвай тези лъжи, моля! Имам спомени от 2 - годишна.

Такова нямане е нямало, че имах розова проходилка (ползвала съм я до 2 годишна). Един куп играчки, поне 3 кукленски сервиза, две кукленски печки за готвене, имахме си и цял комплект влак с релси и пътни  знаци, един куп музикални инструменти ( 3 пиана, акордеон, барабан, китара, ксилофон, истинска хармоника) много кукли, да не говорим че баба имаше куп излишни парчета платове и от тях ни шиеше дрешки на куклите, че все им губехме оригиналните. Имахме голям цветен телевизор, касетофон "Хитачи", жълт автомобил "Вартбург"............ И страшно много хора по морето, пълни зали за театър, цирк,  зоологическите градини, делфинаиума във Варна..............

И не, нашите не са били партийни членове!

Чакай първо - ти за кои магазини говориш? за българските или за съветските?

Даже и в България - за коли се чакаше ред! Много неща се „пускаха“ чат-пат, основно за празници. Много неща се намираха само с долари или „под щанда“.

Ти на колко години си всъщност? Откога помниш - от коя година.

преди 7 минути, jhoro написа:

Чакай първо - ти за кои магазини говориш? за българските или за съветските?

Даже и в България - за коли се чакаше ред! Много неща се „пускаха“ чат-пат, основно за празници. Много неща се намираха само с долари или „под щанда“.

Ти на колко години си всъщност? Откога помниш - от коя година.

Тя сега е на 37 родена е 1984 значи през 1986 е била на 2

преди 9 минути, petie1 написа:

Тя сега е на 37 родена е 1984 значи през 1986 е била на 2

Благодаря!
Голяма е - с 6 години е по-голяма от ... синът ми.

Точно 1988 година бях в Минск, Могильов, Санкт Петербург (тогава - Ленинград), Москва ... 
И ги видях - празните щандове и витрини по магазините.
Видях и другото - специалното снабдяване.

Как няма да имам спомени, след като родителите ми често ме извеждаха навън, на разходка като малка, а и те много обичаха да ходят по магазините (аз - не). Нямаше как да ме оставят самичка вкъщи, сестра ми като по - малка не ставаше за бавачка, а после - ученичка,  има си приятели, с които излиза............Та аз нямах избор и често бях навън с нашите. Помня магазините в Берковица и къде какво се продаваше, помня как изглеждаха вътре и какви стоки имаше.

Аз съм си впечатлителна, така че да - помня. Включително си помня и кръщенето, мен и сестра ми ни кръстиха май тогава или на следващата 1987 година.

И, макар че съм родена 1984, не съм имала онази церемония с даването на име и с червения албум "Нашето дете". Това да не е било само за първородните деца?

преди 5 минути, Anne написа:

Как няма да имам спомени, след като родителите ми често ме извеждаха навън, на разходка като малка, а и те много обичаха да ходят по магазините (аз - не). Нямаше как да ме оставят самичка вкъщи, сестра ми като по - малка не ставаше за бавачка, а после - ученичка,  има си приятели, с които излиза............Та аз нямах избор и често бях навън с нашите. Помня магазините в Берковица и къде какво се продаваше, помня как изглеждаха вътре и какви стоки имаше.

Аз съм си впечатлителна, така че да - помня. Включително си помня и кръщенето, мен и сестра ми ни кръстиха май тогава или на следващата 1987 година.

И, макар че съм родена 1984, не съм имала онази церемония с даването на име и с червения албум "Нашето дете". Това да не е било само за първородните деца?

... 😀 Харесва ми как скачаш от тема на тема,много е яко 😊

преди 6 минути, jhoro написа:

Благодаря!

Точно 1988 година бях в Минск, Могильов, Санкт Петербург (тогава - Ленинград), Москва ... 

Даже твърди че не е червена баровка ама кат й чета хвалбите ми прилича на такава или с хора в СССР

преди 5 минути, jhoro написа:

Благодаря!

Ахам, сигурно.

Наште са били в Ленинград 70 - те години, на екскурзия, зимно време. Помнят богатата руска закуска.

Аз пък благородно завиждах на братовчедка ми (втора братовчедка ми е всъщност, но връстничка на сестра ми, израснаха заедно), за руските книжки с приказки, панорамни, много красиви, мечтаех си да имам такива.

Празни магазини за храна в България не помня. Е, ако празно значи липса на 100 вида салами............... дълбоко ви съжалявам.

преди 3 минути, Anne написа:

Много е хубаво, че помниш - това го казвам съвсем сериозно.

Но „помниш или не“ - няма как да помниш неща, които не си знаела!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.