Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Крайности по нацистки

Featured Replies

преди 1 минута, Гост. написа:

... 😀 Харесва ми как скаш от тема на тема,много е яко 😊

Родена комичка е

• Отговори 163
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 2 минути, Anne написа:

Наште са били в Ленинград 70 - те години, на екскурзия, зимно време. Помнят богатата руска закуска.

Богати маси имаше и 88-а година, ама не за всички!

преди 2 минути, petie1 написа:

Родена комичка е

Тцтцтц как завиждаш само...😀 Талант му се вика,ти очевидно го нямаш...живот... 😀😀😀

Ее тя работата май взе да се изяснява щом родителите й 70-те й са били в СССР

преди 2 минути, petie1 написа:

Даже твърди че не е червена баровка ама кат й чета хвалбите ми прилича на такава или с хора в СССР

Каква червена баровка бълнуваш? Обикновени хора си бяхме, моите родители тогава бяха със същите професии като сега - майка ми - начална учителка, а баща ми - шофьор на линейка.

Заради вашите малоумни блянове на вашето поколение за лъскави неща и западен начин на живот, баща ми смени сума ти професии, които му докараха накрая диабет.

Не съм имала роднини в Русия, нашите не са били членове на партията. Да, не във всеки град е било едно и също, в нашия сигурно е било добре по две причини:

-тогава градът ни беше със статут на курорт, имахме балнеолечебница и тук идваха да се лекуват хора (аз също съм ходила в нея), имаше хотели (е, не колкото сега), чиста природа..........

- нашата болница е една от няколкото в Северозападна България, подготвена да реагира при ядрена авария в АЕЦ "Козлодуй" в помощ на оцелелите служители на централата, както и цивилното население.

Да не забравяме и близостта до София, тук лесно пристигат нови и всякакви стоки.

преди 2 минути, Гост. написа:

Тцтцтц как завиждаш само...😀 Талант му се вика,ти очевидно го нямаш...живот... 😀😀😀

Добре нямам талант за комик сега отивам да си порева от яд

Каква червена баровка бълнуваш? Обикновени хора си бяхме, моите родители тогава бяха със същите професии като сега - майка ми - начална учителка, а баща ми - шофьор на линейка.

Заради вашите малоумни блянове на вашето поколение за лъскави неща и западен начин на живот, баща ми смени сума ти професии, които му докараха накрая диабет.

Не съм имала роднини в Русия, нашите не са били членове на партията. Да, не във всеки град е било едно и също, в нашия сигурно е било добре по две причини:

-тогава градът ни беше със статут на курорт, имахме балнеолечебница и тук идваха да се лекуват хора (аз също съм ходила в нея), имаше хотели (е, не колкото сега), чиста природа..........

- нашата болница е една от няколкото в Северозападна България, подготвена да реагира при ядрена авария в АЕЦ "Козлодуй" в помощ на оцелелите служители на централата, както и цивилното население.

Да не забравяме и близостта до София, тук лесно пристигат нови и всякакви стоки.

Не се ли усещаш как се закопаваш сама?

на 24.05.2021 г. в 17:09, Anne написа:

Разлика има, и то - огромна.

Като за начало - славяните не са преследвали и избивали евреи. Нито пък се имаме за висша раса. Виж, за по - образовани от малоумните германци - да! Коя нормална държава днес използва тъп средновековен шрифт?

Панславизъм, идеята на Екатерина, да управлява всички така наречени от нея дума славяни. Като честа на господарска държава се пада на Россия. Защото била по-голяма държава.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Панславизъм

Благо даря за поредната доза смях

преди 4 минути, petie1 написа:

Ее тя работата май взе да се изяснява щом родителите й 70-те й са били в СССР

Какво се е изяснило, бе? Били са на екскурзия, нищо особено. Даже и баба е ходила там, заради леля, която е следвала в Москва, това е било през 70 - те. Какво е следвала, не знам, защото леля не я помня да е работила.

То и аз преди няколко години бях за няколко часа на екскурзия с нашите в Гърция, в Ксанти. Ами - хубаво е там, но много скъпо. Оттам си купих само 1 магнтитче.  Иначе през 90 - те баща ми пак е бил в Русия, работеше в Ростов на Дон 2 години. През 2003 за едно лято беше в Германия, в Бон май. А в началото на 90 - те ходи с един човек до Унгария, да купуват техника, която да продават, тъкмо бяхме отворили барчето под нас. Със сестра ми се влюбихме в една истинска йоника и успяхме да си я запазим за нас.

А шоколадовите яйца и тоблероните за нас не бяха лукс, а обикновени стоки. Аз и не ги обичах, давах ги на сестра ми, само си взимах играчката от яйцето.

преди 7 минути, petie1 написа:

Добре нямам талант за комик сега отивам да си порева от яд

Не се ли усещаш как се закопаваш сама?

Какво закопаване? Съжалявам ви, че за вас "Вартбург" е бил символ на лукс. Най - обикновен автомобил е това, имало е и по - луксозни.

А "Хитачи" - то е нищо особено, най - обикновен касетофон.

Наистина ли са ви се виждали като върха на автномобилите и техниката?

Май не знаете значението на думата "лукс". Луксозни автомобили бяха тези, които със сестра ми виждахме в картинките от дъвки "Турбо" - "Ферари", "Мерцедес" и подобни.

Имало е и по - луксозни касетофони от нашия.

на 24.05.2021 г. в 16:18, Anne написа:

Вече наистина започва да се прекалява, западът съвсем не е по - различен от нацистите............... Поредното доказателство - слугите на САЩ от миналата година са прекръстили празника 24 май на ден - българската азбука! Буквално един вид заявяват, че славянство няма, че държави, споделящи обща азбука и общи исторически и културни корени няма! Не стига това, ами и в един сайт пишат за "българска кирилица" и "руска кирилица".

Гаврите с моя любим и най - свят и тачен български празник ми идват в повече! Ей, долу мръсните ви лапи от славянството! Жалките ви опити за гавра с историята ще завършат адски зле за вас!

24 май е ден на българската просвета и култура и на славянската писменост и точка! Вашите приятелчета нацистите опитаха да унищожат слявянството и не успяха, та вие ли? Долу мръсните ви кървави ръце от слявянската култура! Нека сме по - низши за вас, не ни пука! Поне ние геноциди не сме извършвали, нито сме палили войни! Гордейте се с вашата си западна култура, само дето вие не знаете кой ви е създал вашите азбуки! Германците, британците и американците си нямат 24 май, не знаят кой им е създал азбуките.

Не смейте да се гаврите със знанията ни, представяйки различните шрифтове на килилица за "различна" кирилица, защото ние тъпи не сме! Обсъждайте си вашия тъп готически шрифт, на който може само да се срича. Не си и помисляйте да стигнете "висините" на Третия райх, карайки децата да учат по "правилния" шрифт. Тая няма да я бъде! То и кой знае колко германски деца за 12 години нацистки райх са се научили да четат готически шрифт............

Българска азбука, защото е създадена от 

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Преславска_книжовна_школа

преди 6 минути, АСПЕКТ написа:

Панславизъм, идеята на Екатерина, да управлява всички славяни. Като честа на господарска държава се пада на Россия. Защото била по-голяма държава.

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Панславизъм

И? Не е лоша идеята. С тази разлика, че не е расова. Защото славяните сме генетично омешани.

Оха 70 те години ВУЗ  в Москва тащ работа все да се разплита

преди 1 минута, Anne написа:

И? Не е лоша идеята. С тази разлика, че не е расова. Защото славяните сме генетично омешани.

Нацизъм също не е на основа раса, основно. 

преди 1 минута, petie1 написа:

Оха 70 те години ВУЗ  в Москва тащ работа все да се разплита

Това се отнася само за леля.

Баща ми има само средно образование, а мама е учила първо полувисше в Плевен и после 90 - те, си завърши висшето в Софийския университет.

Кое му е било луксозното на екскурзиите, да попитам? Били са достъпни, доколкото знам.

Анче,остави ги тия глупаци! Няма да те разберат какво им обясняваш... Яж си данета и си свиркай🎈

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Нацизъм също не е на основа раса.

Не е ама друг път.

Расовите измервания какво са?

thumb.pagespeed.ce.H0gReF2PCx.jpg

h_70297886.jpg__2160x1296_q85_crop_subsa

ba256b8b-c19f-475c-92c5-bff0a5f6cfc5.jpg

И един учебник:

00ungerer4.jpg

Аз се начетох на шаржове мисля да отида да драаскам малко и да си почина малко

преди 15 минути, Anne написа:

Да, не е лоша.

https://historybg.info/панславизъм/

В обръщението се твърдяло, че източноправославните християни били дошли на Балканите от Русия и че техни предци са руснаците. Това е първият израз на панславизъм от страна на руски владетел. През 1782 г. Екатерина II изработила т.нар. “гръцки проект” и го представила на германския император Йозеф II. В него се предлагала подялба на земите на Османската империя, след като турците бъдат изгонени от Европа. 

преди 2 минути, АСПЕКТ написа:

Да, не е лоша.

https://historybg.info/панславизъм/

В обръщението се твърдяло, че източноправославните християни били дошли на Балканите от Русия и че техни предци са руснаците. Това е първият израз на панславизъм от страна на руски владетел. През 1782 г. Екатерина II изработила т.нар. “гръцки проект” и го представила на германския император Йозеф II. В него се предлагала подялба на земите на Османската империя, след като турците бъдат изгонени от Европа. 

Малко са се объркали руснаците за това, откъде идват християнството и кирилицата, но при огромното им его, нищо чудно. Посланичката им вчера поне беше исторически коректна, докато Владимир Путин се изложи адски зле, опитвайки се се безнадеждно да привлече македонците. Те са изгубена кауза, не знам как не го разбира. Ужасно се е объркал, трябва да си насочи усилията към нас, а не към неблагодарните изобщо македонци. Има нации, които е по - добре да ги оставиш да си чупят главите.

Иначе идеята за панславизъм не е лоша. То и точно това е кошмарът на запада.

преди 11 минути, petie1 написа:

Аз се начетох на шаржове мисля да отида да драаскам малко и да си почина малко

Снимките няма ли да ги коментираш? Трябва, защото в България такива простотии не е имало.

преди 1 минута, Anne написа:

Малко са се объркали руснаците за това, откъде идват християнството и кирилицата, но при огромното им его, нищо чудно. Посланичката им вчера поне беше исторически коректна, докато Владимир Путин се изложи адски зле, опитвайки се се безнадеждно да привлече македонците. Те са изгубена кауза, не знам как не го разбира. Ужасно се е объркал, трябва да си насочи усилията към нас, а не към неблагодарните изобщо македонци. Има нации, които е по - добре да ги оставиш да си чупят главите.

Иначе идеята за панславизъм не е лоша. То и точно това е кошмарът на запада.

Снимките няма ли да ги коментираш? Трябва, защото в България такива простотии не е имало.

И ти реши, че България е славянска държава? Тогава в плана защо включва и Гърция или Дакия?

Ко да им коментирам? Нормални медицински снимки и мен така са ме мерили теглили и така нататък и то не два или три пъти и то в България точно както на снимките

преди 4 минути, АСПЕКТ написа:

И ти реши, че България е славянска държава? Тогава в плана защо включва и Гърция или Дакия?

Славянски са онези държави, които използват кирилицата и изповядват източноправославието. Гърците може и да имат собствена азбука, но са източноправославни и винаги са държали на религията си. Навремето доста повече страни са използвали кирилицата, повечето впоследствие я махат заради комплекси или под натиск на запада. Малоумие. Не ми се коментират малоумни решения. Но, въпреки всичко, с Гърция имаме много повече общо, отколкото с Турция, например.

преди 1 минута, petie1 написа:

Ко да им коментирам? Нормални медицински снимки и мен така са ме мерили теглили и така нататък и то не два или три пъти и то в България точно както на снимките

Ти верно ли си толкова тъп, бе?

Именно по мерките са правели расовите характеристики.

Ако имаш червена коса - значи си евреин или имаи еврейски корени.

Ако имаш лунички, - също.

Гърбав нос - значи си евреин.

Ако си рус и със сини очи - си ариец.

Ако си със тъмни коси и очи - някакъв северногермански тип.

Германец.

Мишлнг първа група.

Мишлинг втора грлупа

Евреин.

Тези опредения и неща нормални ли ти се струват, бе?

Да си мериш рът и тегло е едно,  но да те мерят от глава до пети :

-обиколка на черепа

-измерване дължина на всичко - ръст, ръка, крак, нос, ходила, дължина на пръстите

- измерване цвета на очите

-определяне на типовете нос, форма на очите, устните, брадичката, лицето

Тия всичките неща нормални ли ти се виждат? Да дискриминираш някого, заради нисък ръст?

Аз съм 1,57 и ако някой ме дискриминира заради ниския ми ръст, не само ще побеснея, но и ще си потърся правата!

преди 11 минути, Anne написа:

Славянски са онези държави, които използват кирилицата и изповядват източноправославието. Гърците може и да имат собствена азбука, но са източноправославни и винаги са държали на религията си. Навремето доста повече страни са използвали кирилицата, повечето впоследствие я махат заради комплекси или под натиск на запада. Малоумие. Не ми се коментират малоумни решения. Но, въпреки всичко, с Гърция имаме много повече общо, отколкото с Турция, например.

Германец.

Мишлнг първа група.

Мишлинг втора грлупа

Евреин.

-обиколка на черепа

-измерване дължина на всичко - ръст, ръка, крак, нос, ходила, дължина на пръстите

Тия всичките неща нормални ли ти се виждат? Да дискриминираш някого, заради нисък ръст?

Аз съм 1,57 и ако някой ме дискриминира заради ниския ми ръст, не само ще побеснея, но и ще си потърся правата!

И до днес на ФМ (фетална морфология) се измерват размера на главичката,ставата... та не е нещо кой знае какво :) 

p.s: даже е препоръчително да се правят поне 3 такива измервания!

току-що, Гост. написа:

И до днес на ФМ (фетална морфология) се измерват размера на главичката,ставата... та не е нещо кой знае какво :) 

Правиш ли разлика между фетална морфология и расово профилиране?

Да определяш кой е евреин по външен вид?

То и бенките някога са били смятани за знак на вещиците. Самата аз имам една голяма бенка на дясната буза и си я харесвам.

преди 9 минути, Anne написа:

Германец.

Мишлнг първа група.

Мишлинг втора грлупа

Евреин.

-обиколка на черепа

Да нормални саси кое ти е странно нормални медицински даннни

Например заради ниския ти ръст си иделна за танкстка а аз кат съм върлина танк само на снимка ще гледам образно казано

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.