Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Крайности по нацистки

Featured Replies

преди 43 минути, Anne написа:

Което пък ме подсеща да се питам от какъв зор българските евреи се вълнуват от близкоизточните проблеми, а не погледнат какво е у нас?

Защото гоите от Западния свят са им послушнички, а гоите от арабския – не. Нямат повод да се безпокоят за положението си в така наречения развит свят, но имат причина да се безпокоят на други места, където не търпят обществените и финансовите паразити от чужд ген.

• Отговори 163
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор

Само не разбрах, какво общо има Чарли Чаплин с Ваймарската култура... :D 

Дълбоки и непонятни са дебрите на анкената гениална мисъл... :D 

И видиш ли, как щяхме да цъфнем и вържем, ако бяхме се вързали на дивотията да изгоним турците... Които никога не са ни били враг... 

А комунизмът и национал-социализмът се мразят, защото "копат" на една и съща почва, с едни и същи хора, със скотски и комплексарски представи. Олицетворени прекрасно от главната героиня в темата. :D 

Чарли Чаплин го споменах, защото в немалко филми казаха, че германците не харесвали американската култура и не искали нищо чуждо в страната си, всичко чуждо било лошо и порочно.

Да не говорим за шока ми да науча, че германските селяни, в голямата си част необразовани, масово за гласували за нацистите и са искали спирането на механизацията на селското стопанство, защото им пречела. Тия не са разбрали, че 19 век си е отъшъл............ Дяволски им бил прогреса............

Добре, че българите не са такива идиоти по отношение на културата и техническия напредък. Радвам се, че когато бях дете, почти никой не обработваше земята с Белчо и Сивушка  и че българските селяни са образовани..............

Радвам се, че не живея в Германия, провинцията им мислено още е векове назад. В една Бавария няма нито една модерна сграда в сти "Ар деко" или "Баухаус". Жал ми е за хората, които се прехласват по тази селска и изостанала част от Германия. Имат само една природа и нищо повече.

Вероятно, защото си родена в края на 80-те, а не в началото на XXв. 

Ебати и сравненията, ебати и чудото.  

А ония с "провинциалното мислене", дето нямат друго освен "една природа и нищо повече", ние, с "космополитното си мислене" ходим да им мием чиниите, и ревем, че сме в пъти по-бедни, щото, нали, германците са много прости, а ние все големите умници. Пък за социалните придобивки на германците да не говорим. И до ден днешен профсъюзите към заводите там, имат силно влияние, защото притежават акции и имат влияние върху решенията. Ма германците са тъпи и зле, ние сме много напредничави. Заради това и бежанците от Близкия Изток не щат да остават тук, и да работят, а ние имаме кадрови проблем на всяко едно ниво. 

Германците са тъпи. 

преди 34 минути, васил козарев написа:

Вероятно, защото си родена в края на 80-те, а не в началото на XXв. 

Ебати и сравненията, ебати и чудото.  

А ония с "провинциалното мислене", дето нямат друго освен "една природа и нищо повече", ние, с "космополитното си мислене" ходим да им мием чиниите, и ревем, че сме в пъти по-бедни, щото, нали, германците са много прости, а ние все големите умници. Пък за социалните придобивки на германците да не говорим. И до ден днешен профсъюзите към заводите там, имат силно влияние, защото притежават акции и имат влияние върху решенията. Ма германците са тъпи и зле, ние сме много напредничави. Заради това и бежанците от Близкия Изток не щат да остават тук, и да работят, а ние имаме кадрови проблем на всяко едно ниво. 

Германците са тъпи. 

Сравненията са си основателни.

То си е за срам точно нацията, претендираща да е културна и образована, да бяга като дявол от тамян, от техническия напредък в селското стопанство. Хич не им е минала през главата мисълта, колко време и труд са щели да им спестят сеялките, тракторите и комбайните.

Профсъюзите им са силни, ама сега. А тогава? Радват се на разтурянето им, на вкарването на синдикалистите в затвора............ Сегашната сила на профсъюзите е за сметка на живота на невинни хора!

Извинявай, точно от необразовани и фанатизирани араби и чернокожи нямаме нужда. Тия хора нито искат да работят тежък труд, нито през живота си са управлявали трактор, нито пък са виждали микровълнова печка, например. За хигиенните им порядки да не говорим. Не ни трябват опикани улици и подпалени домове от неандерталци, палещи огън насред кухнята.

Извинявай, но чета теми и виждам какви ги вършат работните пчелички и колко точно са работни. Не на мене тия.

Да не говорим пък за отвратителното отношение на германците към славяните.

Ние не сме такива.

Те и денацификация не са имали. Още ме отвращава мисълта, че съпруга на масов убиец е работила като учителка след войната. Представям си как е преподавала на децата и какво им е говорила за нацисткия период...........И какво ли е било отношението и към останалите еврейски дечица...........

Добре, че ние не сме имали учители с криминално минало.

Цитат

Извинявай, точно от необразовани и фанатизирани араби и чернокожи нямаме нужда. Тия хора нито искат да работят тежък труд, нито през живота си са управлявали трактор, нито пък са виждали микровълнова печка, например. За хигиенните им порядки да не говорим. Не ни трябват опикани улици и подпалени домове от неандерталци, палещи огън насред кухнята.

Типично по нацисткому.  То и ти не си управлявала трактор, не можеш да си опържиш две яйца, не можеш да си купиш два домата от магазина. Кой е неандерталеца? 

Германците не правят пълна денацификация, по същите причини, по които ние не правим декомунизация. 80% от учителите са били свързани по някакъв начин с НСДАП, и да ги отстраниш, означава да обезглавиш образователната си система. 

За движението на "лудитите" не си чувала нищо, абсолютно нищо. 

Цитат

Добре, че ние не сме имали учители с криминално минало

Добре, че Цола Драгойчева, дето участва в подготовката на атентата в Св. Неделя, не е учителка и държавен функционер с десетилетия. 

Ами да си я бяха обезглавили........... Това не са учители, а хора със психически отклонения и антисемити. Нямат място до деца.

Каква декомунизация сънуваш, в България комунизъм не е имало. А социализмът никога не е насърчавал антисемитизъм. Нашите учители поне бяха качествени, сегашните са партийни функционери на "новото нормално".

А изказванията ми срещу неграмотната и необразована паплач си е съвсем на място. Има разлика между тези и образованите евреи. Само дето ти не можеш да я направиш.

преди 35 минути, Anne написа:

А изказванията ми срещу неграмотната и необразована паплач си е съвсем на място.

Изцепи се грамотната и образованата. ДГД

Цитат

А изказванията ми срещу неграмотната и необразована паплач си е съвсем на място. Има разлика между тези и образованите евреи.

А ти си просто една лицемерна морализаторка и най-обикновена нацистка. 

И ще се самоцитирам

Цитат

А комунизмът и национал-социализмът се мразят, защото "копат" на една и съща почва, с едни и същи хора, със скотски и комплексарски представи. Олицетворени прекрасно от главната героиня в темата.

А изказванията ти за т.нар. "паплач", могат да бъдат направени само от крайно неграмотно, скотско невежо и комплексирано съзнание. 

В България до 89-та управляваше комунистическа държава, с комунистическа идеология, с комунистическо разбиране на средствата на производство. Правилното беше да се направи декомунизация, и да се търси сметка на комунистите за техните престъпления. Да бъде направено, означаваше пълно обезглавяване на държавността. Но глупостта ти, не може да проумее 90% от явленията в живота. 

Не ми сравнявай мръсните ти араби с образованите евреи.

преди 10 минути, Anne написа:

Нито арабите са мръсни, нацистке, нито ти си еврейка, още по-малко си образована. 😅 

Един арабски дюнерджия е по-полезен за държавата, за хората, от теб. 

Яки шаржове нямам думи...... А така всички ще дойдете на моя акъл че единствената  нацистка във форума е берковишката принцеса

преди 14 часа, Anne написа:

Профсъюзите им са силни, ама сега. А тогава? Радват се на разтурянето им, на вкарването на синдикалистите в затвора............ Сегашната сила на профсъюзите е за сметка на живота на невинни хора!

Хей УбразУваната що не кажеш как е било и по другия свят по онова време? Туй СССР туй САЩ?  Иначе яки шаржове пишеш и определено затвърдажваш мнението че не я чуваш и разбираш историята хехе

преди 13 часа, Anne написа:

Абу Али ал-Хюсеин ибн Абдалах ибн Сина?!? Чувала ли си за него?! Образовай се малко преди да говориш глупости!

преди 13 часа, Anne написа:

За Мохамед ал Хорезми да си чувала?

преди 19 минути, Гост. написа:

Абу Али ал-Хюсеин ибн Абдалах ибн Сина?!? Чувала ли си за него?! Образовай се малко преди да говориш глупости!

Аз съм чувал... Ама недей й задава такива трудни въпроси щот вземе да прегрее.... Тя сигурно и за ОАЕ не знае хехе

По добре свинско с винско а иначе в главата на активната боркиня против фашизма е вакуумен плик :)

А сега е времето на мръщялките и по някое време бам нов шарж :) И наче аз завърших нов трик с Линукс който ще позволи и на хора с двигателни проблеми директно да почват да работят с него :)

на 1.06.2021 г. в 17:52, Anne написа:

Не знаех, че алгебрата, алгоритмите идват от евреите. Както и идеята за 0. 

на 2.06.2021 г. в 7:03, Гост. написа:

За тези, дали е чувала?

Al-Khwarizmi,

https://bg.wikipedia.org/wiki/Мохамед_ал-Хорезми

Al- Khayyam,

https://bg.wikipedia.org/wiki/Омар_Хаям

Uqlidisi(Ал-Уклидиси),

Kushyar ibn Labban(Кушяр Гилани),

Abu Kamil

https://bg.wikiqube.net/wiki/Abu_Kamil

...

Аа @АСПЕКТ къде ще се мериш със светилото на науката АБПФК Кити-Анне дет е изяла един вагон книги по история :) Щом тя казва че арабите са необразовани. Нищо че на тях дължим развитието на медината матемаката астрономията и архикетурата през Средновековието също и китайците :)

преди 35 минути, petie1 написа:

Аа @АСПЕКТ къде ще се мериш със светилото на науката АБПФК Кити-Анне дет е изяла един вагон книги по история :) Щом тя казва че арабите са необразовани. Нищо че на тях дължим развитието на медината матемаката астрономията и архикетурата през Средновековието също и китайците :)

Знам за тези постижения, но са били през Средновековието, драги! Да се сещаш днес в коя епоха живеем и какви постижения имат арабите?

преди 3 минути, Anne написа:

Знам за тези постижения, но са били през Средновековието, драги! Да се сещаш днес в коя епоха живеем и какви постижения имат арабите?

Напиши сега постиженията на евреите през Средновековието.

преди 3 минути, АСПЕКТ написа:

Напиши сега постиженията на евреите през Средновековието.

Може и нямат, но поне нямат цял харем жени и не палят войни, нито извършват геноцид.

преди 10 минути, Anne написа:

Може и нямат, но поне нямат цял харем жени и не палят войни, нито извършват геноцид.

Не съм експерт по евреите, но доколкото чета са имали доста жени. Хареми.

https://www.bible.com/bg/bible/23/GEN.4.BG1940

19И Ламех си взе две жени; името на едната беше Ада, а името на другата Села.

https://tokorazisto.wordpress.com/2014/07/13/соломон-савска-царица/

https://biblia.bg/index.php?k=11&g=11&tr1=1

1 А цар Соломон залюби, освен Фараоновата дъщеря, много чужденки, моавки, амонки, едомки, сидонки, хетейки,

3 Имаше седемстотин жени княгини и триста наложници; и жените му отвърнаха сърцето му.

Вие сега на Библията ли ще вярвате? Да не сме в Средновековието, бе? Само фанатиците вярват, че еди - кой си пророк е живял 900 години и е имал хиляда жени!

Я го дайте по - сериозно.

Всички знаем, че историята за Ной е просто една утопична приказка!

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.