Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Крайности по нацистки

Featured Replies

току-що, Anne написа:

Правиш ли разлика между фетална морфология и расово профилиране?

Да определяш кой е евреин по външен вид?

То и бенките някога са били смятани за знак на вещиците. Самата аз имам една голяма бенка на дясната буза и си я харесвам.

Разбира се,че правя.Обяснявам ти просто,че дори днес се ползва вид измерване и не е нещо лошо! А за евреите ами малко им е било (лично мнение) Жалко за Палестина,че им ги натресоха там...

• Отговори 163
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 6 минути, Гост. написа:

И до днес на ФМ (фетална морфология) се измерват размера на главичката,ставата... та не е нещо кой знае какво :) 

p.s: даже е препоръчително да се правят поне 3 такива измервания!

А в някои професии а си висок един сантиментър и ти показват вратаъа

преди 5 минути, Anne написа:

То и бенките някога са били смятани за знак на вещиците. Самата аз имам една голяма бенка на дясната буза и си я харесвам.

Абе сигурна ли си че не си вещица

преди 46 минути, Anne написа:

Абе мила ти даваш ли си сметка че си по нацист от нацистите?

преди 53 минути, petie1 написа:

Абе сигурна ли си че не си вещица

Това ... като плюс или като минус го приемаш?
Вещиците са „интересни“!

преди 11 минути, Bubbles написа:

Момчета - не забравяйте „добрите обноски“!

преди 9 часа, jhoro написа:

Това ... като плюс или като минус го приемаш?
Вещиците са „интересни“!

Момчета - не забравяйте „добрите обноски“!

И двете дядо попе и двете, та затва си я ползвам кат опитна мишка

Само че "дамата" си забравя добрите обноски

И двете дядо попе и двете, та затва си я ползвам кат опитна мишка
Само че "дамата" си забравя добрите обноски
Дамата … това си е нейна работа.
Помниш ли, защо джентълменът отваря вратата пред дамата?
Не, защото тя е дама. А защото … той е джентълмен!
преди 1 час, jhoro написа:

тая тема май е тъкмо за мен тая дама да ми чете ника как се превежда, май ще се сдушим с нея ми се струва, обича ни нас и нея нея хмм 

преди 1 час, Arbeit macht frei написа:

тая тема май е тъкмо за мен тая дама да ми чете ника как се превежда, май ще се сдушим с нея ми се струва, обича ни нас и нея нея хмм 

Перфектен си за нашата маскирана нацистка

преди 3 часа, jhoro написа:

Да така беше

преди 20 часа, Bubbles написа:

Превръща се в дон Кихот ама с пола

на 24.05.2021 г. в 18:09, Anne написа:

Като за начало - славяните не са преследвали и избивали евреи. 

Избивали са, избивали са. В края на 19в., в Руската империя. И оттам евреите бягат към Германия. После по време на ВСВ, украинците сами си избиват евреите, докато немците гледат втрещени. 

И такова животно като славяни, няма. Има езикова група, нищо повече. А кирилицата е българска азбука. Създадена в България и дадена на света от България. 

А ти си едно неграмотно куку. 

преди 48 минути, васил козарев написа:

Избивали са, избивали са. В края на 19в., в Руската империя. И оттам евреите бягат към Германия. После по време на ВСВ, украинците сами си избиват евреите, докато немците гледат втрещени. 

И такова животно като славяни, няма. Има езикова група, нищо повече. А кирилицата е българска азбука. Създадена в България и дадена на света от България. 

А ти си едно неграмотно куку. 

Ти пък какво разбираш от еврей та да коментираш така?Да не си гледал повече “Висат Хистори” от нея? Щом го казва,значи е така.Интересува се от много неща и компетентна на много теми...😄

преди 1 час, васил козарев написа:

Населяването на Европа от евреите, тяхното разпространение и развитие на числеността им не са еднозначни.

Еврейска диаспора в големите градове има още преди Христос, най-вече по земите на сегашна Гърция. Имали са навсякъде по бреговете на Средиземно море, Мала Азия, земите на сегашни Иран и Ирак – и все в големите селища. Между другото, стигнали са и до далекоизточна Азия, но там не са се задържали много-много, защото хората там са твърди националисти; виж за Китай и Япония, например.

Много подвижна група са, досущ циганите.

За един от масовите пътища на заселване на Европа с евреи се смята нахлуването и превземането от маврите на Иберийския полуостров.

За втория път израелският историк Шломо Занд смята хазарите, Хазарското ханство след неговия упадък. Той мисли, че хазарите не са евреи, а само юдеи. За тях той мисли, че евреите-ашкенази са техни потомци, докато евреите-сефаради са съвсем друга и отделна бира. Той въобще казва, че няма такова нещо като "еврейски народ" във всеобщо разбирания от хората смисъл на гени, обща земя и култура и останалото.

След тези две нахлувания на евреите в Европа започва тяхното размножение на местна почва, като периодично са гонени, като се разплодят твърде много и станат твърде нахални (досущ като циганите).

В Русия е имало еврейски погроми, и то не само през 19-и век, (с жертви единици, десетки или, един-два пъти, около сто сополиви еврея), като се разплодят твърде много и станат твърде нахални. Виж "200 години заедно" на Солженицин, книга мразена и замълчавана от световното еврейство.

Между другото, като чета еврейски писатели за бита им от края на 19 и началото 20 век, децата в семействата на ешкеназите са 5, 6, 10, 12... Бетер циганите.

Така или иначе, ешкеназите намират най-благоприятна почва за размножаването си в Полша, източните земи на сегашна Словакия, в земите на сегашни Литва, Беларус и особено Украйна.Тогава голяма част от тези земи са били в границата на Руската империя. След погромите в края на 19-ти век ешкеназите в Русия не са се преселвали масово в Германия или други големи страни по на запад, защото са били изгонвани многократно от там в по-ранни векове, от 16-и и насам, и е имало строги антиеврейски закони.

И ко стана тя? Цялата теория че евреите не са избивани от славяните отиде на боклука ли? Аз правилно разправям че АБПФК Кити-Снне не я разбира и чува историята, даже знам че и пррз ВСВ е имало гонения на евреи в СССР  с нареждание от Сталин ама дали е вярно не знам :)

преди 6 минути, petie1 написа:

И ко стана тя? Цялата теория че евреите не са избивани от славяните отиде на боклука ли? Аз правилно разправям че АБПФК Кити-Снне не я разбира и чува историята, даже знам че и пррз ВСВ е имало гонения на евреи в СССР  с нареждание от Сталин ама дали е вярно не знам :)

За след нападението на Германия над СССР не съм чувал, тогава световното еврейство се е смятало за помощник срещу Хитлер. Но малко преди това помня резолюция и "мерки" на Сталин срещу един съветски еврейски комитет, прокарващ интересите на световното еврейство в страната, а и преди това е имало гонка на еврейските крадци и гешефтари в съветската икономика.

преди 2 минути, Марчо Пирчов написа:

За след нападението на Германия над СССР не съм чувал, тогава световното еврейство се е смятало за помощник срещу Хитлер. Но малко преди това помня резолюция и "мерки" на Сталин срещу един съветски еврейски комитет, прокарващ интересите на световното еврейство в страната, а и преди това е имало гонка на еврейските крадци и гешефтари в съветската икономика.

А така беше значи и ти си чувал за това гонения по по заповед на Сталин, всъщност съм чувал че и след войната пак е имало вид гонения и вкарвани в ГУЛАГ, което пак праща теорията на АБПФК Кити-Анне на боклука

преди 15 минути, petie1 написа:

А така беше значи и ти си чувал за това гонения по по заповед на Сталин, всъщност съм чувал че и след войната пак е имало вид гонения и вкарвани в ГУЛАГ, което пак праща теорията на АБПФК Кити-Анне на боклука

Русия славянска държава, ще обединява всички славяни. Пък трепи през цялата си история повече славяни от Хитлер.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Катинско_клане

Катинското клане (на полски: Zbrodnia katyńska; на руски: Катынский расстрел) е съветско военно престъпление – масово убийство на близо 22 хил. поляци (офицери и интелектуалци) по време на съветската инвазия в Полша през Втората световна война[1], извършено от служители на съветското НКВД.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Гладомор

Гладоморът (на украински: Голодомòр, произнася се холодомòр) е масов глад в Съветска Украйна през 1932 – 1933 г.

Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Лагери_за_принудителен_труд_в_комунистическа_България

Червената армия нахлува в България през септември 1944 г. и незабавно, партизаните извършват репресии. В масовите беззакония, продължили няколко месеца след Деветосептемврийския преврат до постепенното им поставяне под контрол от властите със създаването на т.нар. „Народен съд“ в края на годината, са убити или безследно изчезнали според различни оценки между 20 000 и 40 000 души.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Македонизация_в_Пиринска_Македония

На срещи в Москва през лятото на 1944 г. Йосиф Сталин одобрява югославски план за даване на културна автономия на Пиринска Македония, а БРП (к.) дава своето съгласие за него.[1] След преврата от 9 септември 1944 г. и края на българско управление в Македония, комунистическа България поема политика на тясно сближение с Югославия. Междувременно на 15-и и 17 септември в Москва се провеждат нови срещи между Георги Димитров и Тито, на които се постига споразумение по въпросите засягащи взаимоотношенията между двете партии, но има трудности при провеждането на набелязаната линия за създаването на федерация между двете страни. Димитров отклонява натиска на Тито за незабавно откъсване на Пиринския край и присъединяване на страната към Югославия. Ролята на политически арбитър в случая играе Сталин. Той приема българския възглед за поетапно изграждане на южнославянска федерация на паритетни начала.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ичко_Бойчев

При насилственото македонизиране на населението в Пиринска Македония Ичко Бойчев, заедно с други революционни дейци - Ангел Томов, Павел Делирадев, Христо Ампов и други,[36] се противопостовя на водената от БКП политика. 

преди 2 часа, васил козарев написа:

А кирилицата е българска азбука. Създадена в България и дадена на света от България.

Това също не е напълно вярно - да не си навирваме носовете много! Има стечени е на обстоятелства и интереси.

• Управата (императора и сие) на Източната Римска империя - Византия „поръчва“ създаването на нова азбука. Ама не щото на тях им трябва - те си имат гръцката, а за да привлекат на своя страна населението в централна Европа.
    Пп. Тук има странен момент - уж двамата братя работят против папските интереси (католическата църква), пък живеят сума ти и време в Рим. Като почитани гости.
  • Когато - след смъртта на Кирил и Методий - учениците им са изпъдени, Борис се възползва и ги взима в България.
  • Реално - първата азбука е „глаголицата“, като по-четима е създадена „кирилицата“, а в момента се ползва руския „граждански шрифт“!

Така, че - кой от кого е взел и на кого е дал ... 

преди 24 минути, АСПЕКТ написа:

Русия славянска държава, ще обединява всички славяни. Пък трепи през цялата си история повече славяни от Хитлер.

И това само в рамките на две десетилетия - 30-те и 40-те години на 20 век.

преди 1 час, Марчо Пирчов написа:

Населяването на Европа от евреите, тяхното разпространение и развитие на числеността им не са еднозначни.

Еврейска диаспора в големите градове има още преди Христос, най-вече по земите на сегашна Гърция. Имали са навсякъде по бреговете на Средиземно море, Мала Азия, земите на сегашни Иран и Ирак – и все в големите селища. Между другото, стигнали са и до далекоизточна Азия, но там не са се задържали много-много, защото хората там са твърди националисти; виж за Китай и Япония, например.

Много подвижна група са, досущ циганите.

За един от масовите пътища на заселване на Европа с евреи се смята нахлуването и превземането от маврите на Иберийския полуостров.

За втория път израелският историк Шломо Занд смята хазарите, Хазарското ханство след неговия упадък. Той мисли, че хазарите не са евреи, а само юдеи. За тях той мисли, че евреите-ашкенази са техни потомци, докато евреите-сефаради са съвсем друга и отделна бира. Той въобще казва, че няма такова нещо като "еврейски народ" във всеобщо разбирания от хората смисъл на гени, обща земя и култура и останалото.

След тези две нахлувания на евреите в Европа започва тяхното размножение на местна почва, като периодично са гонени, като се разплодят твърде много и станат твърде нахални (досущ като циганите).

В Русия е имало еврейски погроми, и то не само през 19-и век, (с жертви единици, десетки или, един-два пъти, около сто сополиви еврея), като се разплодят твърде много и станат твърде нахални. Виж "200 години заедно" на Солженицин, книга мразена и замълчавана от световното еврейство.

Между другото, като чета еврейски писатели за бита им от края на 19 и началото 20 век, децата в семействата на ешкеназите са 5, 6, 10, 12... Бетер циганите.

Така или иначе, ешкеназите намират най-благоприятна почва за размножаването си в Полша, източните земи на сегашна Словакия, в земите на сегашни Литва, Беларус и особено Украйна.Тогава голяма част от тези земи са били в границата на Руската империя. След погромите в края на 19-ти век ешкеназите в Русия не са се преселвали масово в Германия или други големи страни по на запад, защото са били изгонвани многократно от там в по-ранни векове, от 16-и и насам, и е имало строги антиеврейски закони.

Точно при гоненията на евреи в Русия, в края на 19 в., има изселване към Германия. В която е и най-голямата еврейска общност, точно заради липсата на антисемитизъм, в този период.  

преди 30 минути, petie1 написа:

Малко преди да умре, Сталин е започнал нова голяма чистка на евреите, известна с името "Делото на лекарите". Но антиеврейското дело не се развило, щото Сталин умрял, а лекарите му били евреи... :P

С последното си правя шегичка в стил антисемитизъм. :D

току-що, васил козарев написа:

Точно при гоненията на евреи в Русия, в края на 19 в., има изселване към Германия. В която е и най-голямата еврейска общност, точно заради липсата на антисемитизъм, в този период.  

Може и аз да съм в грешка.

преди 19 минути, jhoro написа:

Това също не е напълно вярно - да не си навирваме носовете много! Има стечени е на обстоятелства и интереси.

• Управата (императора и сие) на Източната Римска империя - Византия „поръчва“ създаването на нова азбука. Ама не щото на тях им трябва - те си имат гръцката, а за да привлекат на своя страна населението в централна Европа.
    Пп. Тук има странен момент - уж двамата братя работят против папските интереси (католическата църква), пък живеят сума ти и време в Рим. Като почитани гости.
  • Когато - след смъртта на Кирил и Методий - учениците им са изпъдени, Борис се възползва и ги взима в България.
  • Реално - първата азбука е „глаголицата“, като по-четима е създадена „кирилицата“, а в момента се ползва руския „граждански шрифт“!

Така, че - кой от кого е взел и на кого е дал ... 

И това само в рамките на две десетилетия - 30-те и 40-те години на 20 век.

Поръчва, но не влиза в употреба глаголицата. Затова кирилицата влиза в употреба. 
Където постоянно се модернизира

https://bg.m.wikipedia.org/wiki/Граждански_шрифт

току-що, АСПЕКТ написа:

Поръчва, но не влиза в употреба глаголицата. Затова кирилицата влиза в употреба.

Какво значи - „влиза - не влиза“?

На практика - разликата между кирилицата и глаголицата е много по-малка, отколкото между двете и „гражданския шрифт“! По-скоро - кирилицата (от Преславската школа) и друг шрифт (външен вид на писмените знаци) на глаголицата на Константин-Кирил.

Както в момента на места ползвам „Arial“, а на други - „Times New Roman“.

• Глаголица - 44 букви;
  • Кирилица - 38 букви;
  • Съвременна българска азбука - 30 букви.
преди 7 минути, jhoro написа:

Какво значи - „влиза - не влиза“?

На практика - разликата между кирилицата и глаголицата е много по-малка, отколкото между двете и „гражданския шрифт“! По-скоро - кирилицата (от Преславската школа) и друг шрифт (външен вид на писмените знаци) на глаголицата на Константин-Кирил.

Както в момента на места ползвам „Arial“, а на други - „Times New Roman“.

• Глаголица - 44 букви;
  • Кирилица - 38 букви;
  • Съвременна българска азбука - 30 букви.

Трудна е за ползване, за разбиране, а и образованието преди не е било приоритет( то и сега НВ е) и не всеки е имал възможност да се учи на клеймо. На грамотност.

на 25.05.2021 г. в 1:11, Anne написа:

Точно от германци са създадени и точно германци са служили в тях. Не ми се измъквай като мокър парцал. СС са си точно германски.

Брях :D 

Waffen Grenadier Regiment of the SS (1st Bulgarian)

Отиди да почетеш малко:

Waffen-SS foreign volunteers and conscripts

Анне,

нацизмът е имал програма за недопускане на лоши гени в следващите поколения, евгеника.

Ако нацизмът беше победил и обединил Евпопа, сигурно до теб нямаше да стигнат лоши гени и нямаше да си се родила, та да се мъчиш, за което вашата тролска група зад този ник опищява сега форума.

преди 48 минути, Марчо Пирчов написа:

Анне,

нацизмът е имал програма за недопускане на лоши гени в следващите поколения, евгеника.

Ако нацизмът беше победил и обединил Евпопа, сигурно до теб нямаше да стигнат лоши гени и нямаше да си се родила, та да се мъчиш, за което вашата тролска група зад този ник опищява сега форума.

То и в момента се води такава политика в България.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.