Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Крайности по нацистки

Featured Replies

То по принцип в животинския свят, самката се чифтосва със самеца, с по-силни гени от тези на конкурентите. Именно заради здравото, приспособимо поколение. Така че, дискриминацията на определени гени, е съвсем естествена, дори необходима, от гледна точка на бъдещото поколение. 

Ако генетичната рулетка се е завъртяла така, че да си с някакви увреждания - кофти. 

Начинът, по който работи държавността и организацията на учрежденията, няма да направят хората с увреждания по-привлекателни за мнозинството от неувредени... 

Всеки търси партньор с определен генетичен материал, за да създаде приспособимо поколение. Няма никаква драма в това.

• Отговори 163
  • Прегледи 9,1k
  • Създадено
  • Последен отговор
преди 10 часа, Вaсил написа:

Значи съм бил прав кат й разправям че идеите на нацистите са копирани

Съжалявам, но ще ви разочаровам адски много.

Подценявате страшно много природата, а и така любимата ви генетика. Истината е, че такова животно като застраховка, че ще имаш напълно здраво дете, няма! Жестоката истина е, че гените, свързани с уврежданията, могат да прескачат цели поколения и изобщо нямаш абсолютно никаква гаранция, че детето ти няма да се роди с увреждания.

Колкото до намесата в генетиката - това е нещо, което масово обществото никога, ама абсолютно никога няма да приеме! Това е дълбоко неморално и е истински геноцид!

Абортите, свързани с премахването на плод с увреждания, също е адски неморално.

Съжалявам ви за пълната липса на морал. Всеки човешки живот е ценен и всеки заслужава да живее.

Избиването на определени групи хора не прави такива като вас по - морални и по - извисени. Прави ви точно престъпници.

преди 15 часа, васил козарев написа:

Избивали са, избивали са. В края на 19в., в Руската империя. И оттам евреите бягат към Германия. После по време на ВСВ, украинците сами си избиват евреите, докато немците гледат втрещени. 

И такова животно като славяни, няма. Има езикова група, нищо повече. А кирилицата е българска азбука. Създадена в България и дадена на света от България. 

А ти си едно неграмотно куку. 

1.Това, което са вършили в царска Русия е истинско престъпление и геноцид. Но се е случило по заповед на Романови, които цял свят ги знае колко точно образовани са и колко тесногръди. То и не случайно после ги премахнаха. Каквото посееш - това ще пожънеш.

В България обаче, слава Богу, такива ужасни престъпления не са били извършвани.

2.Не става дума само за езикова група. Нас не ни свързват само езика, а и още две неща - източноправославната религия и общата историческа съдба (турското робство).

3. Не отричам, че кирилицата е създадена в България, но не съм съгласна добавянето на различните букви при различните народ да се води "различна" кирилица. Кирилицата е една и съща, буквите са едни и същи, с много малки разлики. Обърнати букви или двойни точки отгоре, не променят изобщо кирилицата.

преди 14 часа, Марчо Пирчов написа:

За след нападението на Германия над СССР не съм чувал, тогава световното еврейство се е смятало за помощник срещу Хитлер. Но малко преди това помня резолюция и "мерки" на Сталин срещу един съветски еврейски комитет, прокарващ интересите на световното еврейство в страната, а и преди това е имало гонка на еврейските крадци и гешефтари в съветската икономика.

Алооооооооооооо, какъв помощник на Хитлер, бе? Той самият е преследвал и избивал евреите? "Дахау" и нюрнбергските закони нещо да ти говорят?

Айде, моралистката пак разсъждава по теми, по които хабер си няма. 

Разсъждавай по непосредствено необходимото. Щом можеш да ходиш по кафенета, можеш и да се оправяш сама. 

преди 13 часа, АСПЕКТ написа:

Русия славянска държава, ще обединява всички славяни. Пък трепи през цялата си история повече славяни от Хитлер.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Катинско_клане

Катинското клане (на полски: Zbrodnia katyńska; на руски: Катынский расстрел) е съветско военно престъпление – масово убийство на близо 22 хил. поляци (офицери и интелектуалци) по време на съветската инвазия в Полша през Втората световна война[1], извършено от служители на съветското НКВД.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Гладомор

Гладоморът (на украински: Голодомòр, произнася се холодомòр) е масов глад в Съветска Украйна през 1932 – 1933 г.

Смятан е за една от най-тежките национални катастрофи в украинската история, като жертвите по различни оценки са няколко милиона души. Гладът е предизвикан от политиката на съветското правителство начело с Йосиф Сталин. 

https://bg.wikipedia.org/wiki/Лагери_за_принудителен_труд_в_комунистическа_България

Червената армия нахлува в България през септември 1944 г. и незабавно, партизаните извършват репресии. В масовите беззакония, продължили няколко месеца след Деветосептемврийския преврат до постепенното им поставяне под контрол от властите със създаването на т.нар. „Народен съд“ в края на годината, са убити или безследно изчезнали според различни оценки между 20 000 и 40 000 души.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Македонизация_в_Пиринска_Македония

На срещи в Москва през лятото на 1944 г. Йосиф Сталин одобрява югославски план за даване на културна автономия на Пиринска Македония, а БРП (к.) дава своето съгласие за него.[1] След преврата от 9 септември 1944 г. и края на българско управление в Македония, комунистическа България поема политика на тясно сближение с Югославия. Междувременно на 15-и и 17 септември в Москва се провеждат нови срещи между Георги Димитров и Тито, на които се постига споразумение по въпросите засягащи взаимоотношенията между двете партии, но има трудности при провеждането на набелязаната линия за създаването на федерация между двете страни. Димитров отклонява натиска на Тито за незабавно откъсване на Пиринския край и присъединяване на страната към Югославия. Ролята на политически арбитър в случая играе Сталин. Той приема българския възглед за поетапно изграждане на южнославянска федерация на паритетни начала.

https://bg.wikipedia.org/wiki/Ичко_Бойчев

При насилственото македонизиране на населението в Пиринска Македония Ичко Бойчев, заедно с други революционни дейци - Ангел Томов, Павел Делирадев, Христо Ампов и други,[36] се противопостовя на водената от БКП политика. 

1. Съжалявам, но истината за катинското клане е съвсем друга. Първо, Катин се пада в района (извинете, но не съм добре запозната със старата география на Полша), на тогавашната Източна Полша (днес в Русия), където са живели поляци, но какви точно поляци? Руснаците заварват там поляци националисти, с други думи полски нацисти, мразещи евреите, славяните и разбира се - руснаците. Това са адски опасни хора, нищо чудно, че са били избити. Второ, това не е място само на едно престъпление. Когато германците завладяват този район, те също извършват престъпления там. Първите жертви, са избити април - май, което означава, че при откриването им от германците, те са били вече разложени и са останали само скелети. Това, което са показали по германските кинокадри, са точно телата на избитите от германците поляци и полски евреи, услужливо представени като жертви на Червената армия. Ако бяхте си направили труда да се поинтересувате за колко време се разлага едно човешко тяло, нямаше да се излагате с нелепици. Германците правят "разкритието" през 1943, когато тези тела вече са били напълно разложени. Вместо това те показват телата на своите жертви, съвсем цели и с коси, които представят за убити от Червената армия, само удобно не споменавайки кога са били убити.

Съжалявам момчета, но науката е срещу пропагандата! А полските националисти няма как да ги съжалявам.

2. И украинците няма какво да ги съжалявам, да не се залъгваме, ти по рождение си мразят Русия и всичко руско, бъкани са с комплекси и друго освен да мразят, не знаят. Предвид извършените им престъпления и сътрудничеството им с нацистите, не мога да ги съжалявам. Пожънали са каквото са си посяли.

3. Пак да повторя - в "Белене" и подобни са пращани враговете на държавата и престъпниците. Аз такива не ги съжалявам, за мен те не са хора. Щом си готов срещу откачена идеология и пари да продадеш родината си, това заслужаваш.

4. С Македония отдавна сме изгубили всички връзки. Стига рев за територия, която не е наша вече! Няма да правим същата простотия като германците с аншлуса.

преди 12 часа, Вaсил написа:

И това е нещо, с което се гордееш? А после се чудите защо го е имало "Белене".

Аз още си чакам вашето обяснение какво еврейско и неприемливо е имало във културата на Ваймарската република?

преди 16 минути, васил козарев написа:

Айде, моралистката пак разсъждава по теми, по които хабер си няма. 

Разсъждавай по непосредствено необходимото. Щом можеш да ходиш по кафенета, можеш и да се оправяш сама. 

Вярвай си. Имам си хабер, точно защото съм с увреждания.

А по кафета не ходя сама, а с мама.

преди 7 минути, Anne написа:

И това е нещо, с което се гордееш? А после се чудите защо го е имало "Белене".

Няма как да знаеш дали се гордея или не. Просто ти дадох факт,и материал за да се образоваш. 

Достатъчно съм си образована, благодаря!

преди 8 минути, Anne написа:

:wors:

преди 20 минути, Anne написа:

Толкова си образУвана та чак не можеш да четеш..... Генетиката е бъдещето на медицината колкото и да врякаш :)

Да всеки увреден ембрион трябва да бъде премахван или лекуван генетично ей тва е правилното реешение

преди 1 минута, petie1 написа:

Толкова си образУвана та чак не можеш да четеш..... Генетиката е бъдещето на медицината колкото и да врякаш :)

Да всеки увреден ембрион трябва да бъде премахван или лекуван генетично ей тва е правилното реешение

Не съм съгласна, бъркането в гените ще ни докара ново престъпление срещу човечеството! Казва ти го човек с точно генетично заболяване (вродена миопатия).

току-що, Anne написа:

Не съм съгласна, бъркането в гените ще ни докара ново престъпление срещу човечеството! Казва ти го човек с точно генетично заболяване (вродена миопатия).

И ако те бяха излекували кат ембрион сега нямаше да да пълниш форумите с глупости за нацисти

на 6.05.2021 г. в 3:52, Anne написа:

Доживотен тежък труд в полза на държавата в уранова мина. Без право на никаква кореспонденция и достъп до външния свят. И вярвай, това не би засегнало само теб, а и всичките ти близки.

Тази глупост да оставим живи наследници на враговете на България, няма да се повтори. Дори за децата не ми пука.Облъчените със западна пропаганда и извратени ценности не са деца на България.

на 10.05.2021 г. в 19:00, Anne написа:

... А за всички вас има само едно нещо, което заслужавате - смърт. Помислете си в какво въвличате не само себе си, но и вашите семейства. Защото този път прошка няма да има и ще стигнем доста далеч. Само и само, да няма кой да отмъщава за вас, предатели и нацисти! ...

преди 7 часа, Anne написа:

... Съжалявам ви за пълната липса на морал. Всеки човешки живот е ценен и всеки заслужава да живее.

Избиването на определени групи хора не прави такива като вас по - морални и по - извисени. Прави ви точно престъпници ...

преди 7 часа, Anne написа:

Алооооооооооооо, какъв помощник на Хитлер, бе? Той самият е преследвал и избивал евреите? "Дахау" и нюрнбергските закони нещо да ти говорят?

Написал съм "срещу". Понамалете "о"-тата.

Ето какво сте цитирали:

преди 21 часа, Марчо Пирчов написа:

За след нападението на Германия над СССР не съм чувал, тогава световното еврейство се е смятало за помощник срещу Хитлер. Но малко преди това помня резолюция и "мерки" на Сталин срещу един съветски еврейски комитет, прокарващ интересите на световното еврейство в страната, а и преди това е имало гонка на еврейските крадци и гешефтари в съветската икономика.

Като си предавате работата един другиму във вашия тролски ник, имайте елементарно внимание, моля.

преди 2 часа, lebel написа:

Аз отдавна разправям че е маскирана нацистка

преди 2 часа, Марчо Пирчов написа:

Като си предавате работата един другиму във вашия тролски ник, имайте елементарно внимание, моля.

Еми нали ви казах че много образУваната не може да чете, на мен какъв шарж ми написа в една друга тема нямаша нищо общо с цитата и тввърденията ми

преди 10 часа, Anne написа:

Точно, ти дет' си с вродена миопатия, дискриминира момче с лека форма на ДЦП. Щото, нали някой трябвало да я дундурка. Ей ти го примера, за търсене на силни, здрави гени. "Образованата".

преди 8 часа, васил козарев написа:

. "Образованата".

ОбразУваната е по точно :)

Майсторката на шаржа пак се покри :)

на 28.05.2021 г. в 2:12, Anne написа:

Умна си колкото си и хубава. 

Не съм се покрила.

И не сменям темите, вие го правите, карате ме да ви се обяснявам за всичко.

Днес ще дават "Великият диктатор" по БНТ. Пак ще го гледам, дано да е със субтитри. Бях го намерила в нета, отдавна исках да го гледам, обожавам Чарли Чаплин.

От няколко години съм запалена по ретро киното. Много ме е яд, че няма къде да намеря и да гледам "Магьосникът от Оз" и "Ниночка" със Грета Гарбо. Иначе гледах "Казабланка", много ми хареса. Наскоро, пак по БНТ даваха "Хлапето" със Чарли Чаплин.

Най - забавният момент от "Великият диктатор" беше сцената със влака и пътеката. А имената на главните герои са много забавни.

Аз още чакам някой от вас да ми каже какво еврейско е имало във Ваймарската култура...........

преди 2 часа, Anne написа:

Не съм се покрила.

И не сменям темите, вие го правите, карате ме да ви се обяснявам за всичко.

Днес ще дават "Великият диктатор" по БНТ. Пак ще го гледам, дано да е със субтитри. Бях го намерила в нета, отдавна исках да го гледам, обожавам Чарли Чаплин.

От няколко години съм запалена по ретро киното. Много ме е яд, че няма къде да намеря и да гледам "Магьосникът от Оз" и "Ниночка" със Грета Гарбо. Иначе гледах "Казабланка", много ми хареса. Наскоро, пак по БНТ даваха "Хлапето" със Чарли Чаплин.

Най - забавният момент от "Великият диктатор" беше сцената със влака и пътеката. А имената на главните герои са много забавни.

Аз още чакам някой от вас да ми каже какво еврейско е имало във Ваймарската култура...........

Ти нищо не обясняваш освен да хейтваш и плюваш нищо друго не правиш а да и да драскаш шаржове, нищо де таман да има на какво да се смея след бая трудните ми занимания :)

Има всичко в нета това че не знаеш къде да търсиш е друга бира :) Бон шанс инспекторе

Баси смешната псевдоисторичка, баси чудото

Ваймарската република

Цитат

Историята на Ваймарската република е пример за политическа бъркотия.

Защо германците не е харесват ли?

Цитат

От деня на появата си Ваймарската република има сериозни проблеми. Триумфиращите Съюзници окупират германски територии, военнопленниците не се завръщат у дома, а морската блокада продължава. В съзнанието на германеца тези депресиращи обстоятелства се свързват с новото управление. За него Ваймарската република е незаконното дете на поражението.

Тази република дори и да беше утопия пак щеше да изчезне поради горния цитат... Та толкоз я чува историята и разбира АБПФК Кити-Анне

Ваймарската култура пък дава додтъп на евреите до културата а знаем как  се приема това от нацистите

Айде стига съм си губил времето с глупостите на активната боркиня отговорите на въпросите й ги има в нета та затва и никой не я бръсне за слива

Имало е нещо като "десетилетие на еврейското включване", нещо като нашето с циганското, ама истинско включване... 😀

Това е и периодът, в който Гьоринг ходи с еврейка, и не питае лоши чувства към тЕх... 

Както и напъните на немЦките комунюги за абордаж към властта... 

За щастие фрайкорпсовете им разпердушинват перушината и до там... Инак сега в ЕП щяхме да гледаме западните аналози на Цола Драгойчева и Добри Терпешев... 

Не че сегашните евро аналози на троцкистите са цвете за мирисане, но чисто естетически, културно и духовно, е по-добре, че си спестихме Цолите... 

1. Политическата бъркотия е нещо нормално при голяма страна като Германия и многомилионно население. Няма как всички да харесват едни и същи политически партии и политици. Просто на германците не им изнася идеята за политическа свобода и различни политически идеи.

Вярно, и аз не харесвам някои, ама с разликата, че стига някои идеи да не са крайни, нацистки, антибългарски и антисемитски, ги търпя и им гледам издънките и цирковете. Не одобрявам идеята за ДПС, ама поколението на родителите ми е виновно. Ако бяхте повярвали на Тодор Живков и бяхте подкрепили изселването на тези, които не се чувстват българи, сега нещата щяха да са други. Само не ми правете аналогия с евреите. Евреите не са създавали проблеми, нито политически партии на верска основа. Германските евреи са се възприемали преди всичко като германци.

Което пък ме подсеща да се питам от какъв зор българските евреи се вълнуват от близкоизточните проблеми, а не погледнат какво е у нас?

2. Ваймарската култура изобщо не е утопия, нито пък е еврейска, това вече са точно глупости. Кое му е еврейското на филмите "Кабинетът на доктор Калигари" и "Метрополис"? Романът "На Западния фронт нищо ново"? Какво лошо е имало в навлизането на различните култури? На американските филми със Чарли Чаплин и танците на Жозефин Бейкър? На архитектурата на "Баухаус" стила или на "Ар деко" стила? Само като видях комплекса "Вайзенхоф" и се влюбих в него, страхотна архитектура. Комплексът "Подковата" в Берлин е страхотен. Но най - много ми хареса коплексът "Чичо Том", пак в Берлин, бих живяла в такъв апартамент. А малоумието, че плоските покриви били еврейски, буквално ме остави безмълвна. Алоооооооооооо, плоските покриви не са измислени от евреите, а са преоткрити. Първите жилища с плоски покриви са били жилищата в Чатал Хююк в Турция, и те ли са еврейски? Вярно, не разбирам и не харесвам модерният стил в изкуството, но не бих го забранила. Нито бих пратила художниците в концлагер, нито бих ги обявила за луди.

3. Нито един от двамата не е ходил с еврейка. Всъщност първият съпруг на Магда Гьобелс е евреин, тя се омъжва млада за него, по любов, готова е била дори да приеме религията му, но после среща Паул Йозеф Гьобелс и съвсем се чалва.

Архивирана тема

Темата е твърде стара и е архивирана. Не можете да добавяте нови отговори в нея, но винаги можете да публикувате нова тема, в която да продължи дискусията. Регистрирайте се или влезте във вашия профил за да публикувате нова тема.

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.