Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Владко!

Eдно предложение от мен. 

Ползваш доста старо дъно и доколкото ми е известно, процесор i5 - 3470. Прави доста подобрения с тази машина - сменя накрая и радиатори на процесора и се спря на Win 11. Няма лошо. Но използваш както пишеш оригинална 11-ка от Микрософт. И няма начин да не стане всичко, но ти явно не правиш правилно бутващата флашка за инсталация. Същия компютър със същия процесор и дъно, със 11 правих миналата година на познат(юли или август) и до ден днешен не ми се е оплаквал за проблем. Инсталирах му компилация Win 11 без тези изисквания от Микрософт. Дори му предложих за още по добър вариант - компилацията да е "LITE". За мен беше най важно условието да може да се качват обновяванията поне ръчно. Не съм се намесвал от октомври месец по компа на човека. Сам си я прави и поддържа машината. Ти тази машина я ползваш за съвсем елементарна работа и това на този етап ти е напълно достатъчно.

Мнението ми е лично до теб, и не е свързано с никой от останалите в темата. Сложи си една такава, за която ти споменах и ще си седнеш на дупарата.

Ако нямаш - ще ти дам! За драйвери - 11-ката сама ще си ги сложи за да не те притеснява. 10-ката също го може, дори и LTSB и LTSC!

Пожелавам ти бързо оздравяване и намали...бирата.  >3

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,4k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 7 минути, Колев 74 написа:

Владко!

Eдно предложение от мен. 

Ползваш доста старо дъно и доколкото ми е известно, процесор i5 - 3470. Прави доста подобрения с тази машина - сменя накрая и радиатори на процесора и се спря на Win 11. Няма лошо. Но използваш както пишеш оригинална 11-ка от Микрософт. И няма начин да не стане всичко, но ти явно не правиш правилно бутващата флашка за инсталация. Същия компютър със същия процесор и дъно, със 11 правих миналата година на познат(юли или август) и до ден днешен не ми се е оплаквал за проблем. Инсталирах му компилация Win 11 без тези изисквания от Микрософт. Дори му предложих за още по добър вариант - компилацията да е "LITE". За мен беше най важно условието да може да се качват обновяванията поне ръчно. Не съм се намесвал от октомври месец по компа на човека. Сам си я прави и поддържа машината. Ти тази машина я ползваш за съвсем елементарна работа и това на този етап ти е напълно достатъчно.

Мнението ми е лично до теб, и не е свързано с никой от останалите в темата. Сложи си една такава, за която ти споменах и ще си седнеш на дупарата.

Ако нямаш - ще ти дам! За драйвери - 11-ката сама ще си ги сложи за да не те притеснява. 10-ката също го може, дори и LTSB и LTSC!

Пожелавам ти бързо оздравяване и намали...бирата.  >3

Здравей чичо Стефчо незнам дали си прочел предишния ми пост или не а ето го и него.

Сигурен съм че отлично знаеш като всеки един какво е компилирано исо и каква е разликата между него и образа от microsoft.

То даже и разлика няма де защото компилираното исо прескача проверките за TPM и останалите глупости а докато със исо от микромеките ако инсталираш на неподържан хардуер веднага ще ти измрънка че неотговаряш на изискванията. Образа който си бях компилирал и инсталирах 11-ката съм го свалял от тук https://www.uupdump.cn/?lang=en-us и бях инсталирал 22H2 и надрадих до 23H2 със свален образ от microsoft със същия образ пробвах малко по рано да надградя но ми изписа че неотговарям на изискванията и пак свалих същия образ от микромеките и пак ми даде греда. Както бях написал малко по горе проблема може и дае от някоя актуализация или от неподържания хардуер или да се е омазала системата и по късно ще си компилирам исо 23H2 и като имам време ще го инсталирам на чисто.

на 29.01.2024 г. в 16:13, vlado1985 написа:

То даже и разлика няма де защото компилираното исо прескача проверките за TPM и останалите глупости а докато със исо от микромеките ако инсталираш на неподържан хардуер веднага ще ти измрънка че неотговаряш на изискванията. Образа който си бях компилирал и инсталирах 11-ката съм го свалял от тук https://www.uupdump.cn/?lang=en-us и бях инсталирал 22H2 и надрадих до 23H2 със свален образ от microsoft със същия образ пробвах малко по рано да надградя но ми изписа че неотговарям на изискванията и пак свалих същия образ от микромеките и пак ми даде греда.

Това не е вярно - скриптът за сваляне и компилиране на iso файл от uupdump не променя проверката за съвместимост!

Обнови се CoMachina - алтернативата на CoPilot - сайт
Сваляне

Разочаровам се от CoPilot: пиша му покажи ми пътя до еди къде си, той ми вика:виж  си го на картата и ми дава примерно сайтове за карти на Бг. Май само изкуствен ша доди, без втората част. Голям хаиз

преди 7 минути, цър-вул написа:

Разочаровам се от CoPilot: пиша му покажи ми пътя до еди къде си, той ми вика:виж  си го на картата и ми дава примерно сайтове за карти на Бг. Май само изкуствен ша доди, без втората част. Голям хаиз

А мен ме "напсува" (със свои заобиколни думи) и аз изтрих 11-ката за наказание!

• Автор
преди 2 минути, Колев 74 написа:

А мен ме напсува и аз изтрих 11-ката за наказание!

Щом псува, българин ще да му е автора... Няма да споменавам кой съфорумник предполагам за автор, че и тука да не цъфне...

Аз съм ерген уикенда и съм на джоланче с цели картофки с ножичката - сварени под налягане и после лееко запечени в плик.

Мързелива работа, ама после на теб дати вържат ръцете, на мен краката... 😂

И на мен ми се струва, че този " изкуствен интелект" не е нищо повече от една търсачка и изобщо не се вмества в определенията за интелект. Първото качество, което трябва да притежава нещо, претендиращо за изкуствен интелект, е да може самостоятелно да просъществува-без човешка намеса. Всяка муха или въшка е сто пъти по-близо до това определение, отколкото разни ко-пилоти и пр. Поредният шум в мрежата...

Яхнах пеесе и двойката:
26052.1000/26052.1100

Този път имаше изживявания:
При първото влизане не работеше WFC - услугата му (wfcs) работи, но не може да се спре/убие. По никакъв начин.
Рестарт
Ново дваесе - никое USB устройство не работи(malfunctioned usb device).
Рестарт
На стартовия екран с избор на ОС клавиатурата не работи
Рестарт
Вход в BIOS >F10
Всичко работи.

Активиране на sudo:
image.thumb.png.8c726be4e6d11ef952088121975d5baf.png

image.png.3a338f3dbe763b8f46586abdb33d6296.png

При мен надграждането мина гладко, и хубаво, че тука освен всичко имам възможност да сляза от Canary на Dev.

Все още го има проблемът с ntdll.dll, макар и по-рядко. Иначе сякаш върви една идея по-гладко и по-леко от предните билдове.

на 3.02.2024 г. в 16:21, цър-вул написа:

Значи интелекта замества търсачката ти, като Гугъл! Тоест, излъгали са те, че ползваш изкуствен интелект, а реално са ти пробутали търсачка за дадения сценарий. Надявам се в много отношения да е все така недодялан по рождение, когато не знае какво да ти върне те пуска в търсачката да си избираш линк за разузнаване. Тоест, ти на него ще търсиш. :D

на 9.02.2024 г. в 16:02, цър-вул написа:

Този път имаше изживявания:

При мен нямаше :(

преди 23 часа, killchain написа:

че тука освен всичко имам възможност да сляза от Canary на Dev.

Временно. В един бъдещ момент пак щели да премахнат тая възможност.

преди 4 часа, В. Велев написа:

При мен нямаше :(

Временно. В един бъдещ момент пак щели да премахнат тая възможност.

Това доколкото знам зависи от build номера - докато изданията и от двата потока са с едно и също число, ще може (ограничението е, че не можеш да слезеш на по-нисък build номер без чиста преинсталация). Преди няколко месеца пак можеше.

• Автор
преди 4 часа, Колев 74 написа:

Здравейте, приятели!

Само да напомня че февруарските актуализации са на лице. Приятен ден ба всички!

image.png.fe3598e0773266a7cb3137fc1d8a6ec2.png

Най-после някакво раздвижване! Беше станало направо скучно...

Ще използвам това, за да поставя отново въпросът за "онази" грешка 131, преди доста време, дето се появи в моите три различни компютъра едновременно, и до ден днешен не е отстранена-макар, че намерих начин да я спра, да не се появява по десетки пъти всеки ден. Много ме учуди, че никой друг не се оплака от подобно нещо, как е възможно да е само при мен? Общото при трите компютъра е само интернета-през един суич и три негови изхода. Все се надявах, че при някоя от следващите актуализации ще бъде направено нещо , но до сега няма.

22.png

223.png

преди 40 минути, N47X написа:

но до сега няма.

Това май е прибързана оценка. Вече половин час , на два компютъра с у10 и у11 настройката е направена по подразбиране и няма регистрирана грешка 131, което иначе ставаше всеки две минути. Нещо е оправено, ще го следя още.

преди 1 час, N47X написа:

как е възможно да е само при мен?

Явно извършваш едно и също нещо на 3-те машини, което води до тази грешка.

Второ издание вече след последния рестарт ми изчезват USB-тата. Принудителен рестарт (от копче) и системата работи прилично. 

преди 15 минути, N47X написа:

Малко информация за 11 и нов хардуер.

https://www.yahoo.com/tech/intel-may-monster-cpu-coming-173123709.html

Ще е голяма печка с огромна консумация за едни 200MHZ отгоре.

https://www.kaldata.com/хардуер/възможно-е-intel-скоро-да-пусне-на-пазара-но-463727.html

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.