Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 2 минути, цър-вул написа:

Кой, пък, е казал, че това е пряк път? А и всеки луд  с номера си. Да съм те карал да го ползваш?

Ще пуснеш ли и на нас точния код за десния клик или не искаш? Може да ми се наложи и ми стана интересно.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,5k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Ето ти го скрипта. Надявам се, че като един виден програмист ще се оправиш с интегрирането му в контекста
Те така изглежда в контекста:
image.png.9afb19e8ce634d390ce2266cdbf7676a.png

RstExplorer.vbs

На мен пък сякаш ми е най-удобно в Win+X менюто - може да се добави с този инструмент - (а ако explorer е дотолкова забил, че и това меню да не се отваря, става през Keypirinha).

А самият скрипт, който ползвам, е ей това в .bat файл:

taskkill /f /im explorer.exe
explorer.exe
exit

Редактирано от killchain (преглед на промените)

• Автор
преди 35 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Ще пуснеш ли и на нас точния код за десния клик или не искаш? Може да ми се наложи и ми стана интересно.

https://winaero.com/how-to-restart-file-explorer-in-windows-11/?utm_source=software&utm_medium=in-app&utm_campaign=winaerotweaker&utm_content=contextmenurestartexplorer

За имането - има:
sordum_rstart_explorer_utility.png

restart_explorer_cmd_parameter.png

преди 25 минути, killchain написа:

taskkill /f /im explorer.exe
explorer.exe
exit

Скриптът прави същото, но на друго ниво:

On Error Resume Next

' Kill Explorer.exe

strComputer = "."

Set objWMIService = GetObject("winmgmts:" _
    & "{impersonationLevel=impersonate}!\\" & strComputer & "\root\cimv2")

Set colProcessList = objWMIService.ExecQuery _
    ("Select * from Win32_Process Where Name = 'explorer.exe'")

For Each objProcess in colProcessList
    objProcess.Terminate(1)
Next

' Launch Explorer.exe

Set objShell = CreateObject("Wscript.Shell") 

objShell.Run "explorer.exe" 

Set objShell = Nothing

Wscript.exit

преди 1 час, killchain написа:

го ползвам и аз - много често при ъпдейт на Windows в WinX менюто се дублират редове - с редактора почиствам и си добавям Control (Panel).

Търся тази опция в уин11 и не я намирам. Може едно по едно да се управляват приложенията, но не е удобно.

4.png

подобно  намерих тука https://winaero.com/windows-11-disable-background-apps/. Достатъчно ли е промяната в gpedit, или трябва и ключ в регистрите? Или кое да е от двете, самостоятелно ще свърши работа?

преди 3 часа, tarlyo написа:

Достатъчно ли е промяната в gpedit, или трябва и ключ в регистрите? Или кое да е от двете, самостоятелно ще свърши работа?

Задаване на правило в груповите политики се запазва в регистратурата, т.е. и двете настройки са едно и също.
Същото се постига и с Winaero Tweaker (вж по-горе)

На който не му достига и не харесва Уинодус, ползва допълнителни инструменти за да му работи! ;) 

преди 2 минути, B-boy/StyLе/ написа:

На който не му достига и не харесва Уинодус, ползва допълнителни инструменти за да му работи! ;) 

Още гениални идеи ще споделиш ли, господин ген'ялен програнизд?

Здравейте!

Нова кумулативна актуализация на Win 11 - 22000 - 348  (  KB5008215 )  22000 - 376  Честито.

Актуализацията мина бързо и успешно.  Присъстват актуализации за Win 10 - LTSB и LTSC

Приятна вечер и до скоро!

ScreenShot002.jpg

ScreenShot003.jpg

ScreenShot004.jpg

Пристигна и последния инсайдерски билд за тая година:

VnnqoQT.png

Интересуваше ме най-вече дали са оправили драйверите за скоростта на запис на NVMe дисковете. Леко се вдигна при мен, но като цяло е ниска и не е като при Win10.

X2T6DSr.png

преди 17 минути, tarlyo написа:

Не намирам разлика м/у 10 и 11

Оптимизаторите които си добавят, им играят лоша шега. Някакви бекграунд процеси на следенето и правата! Така от ЕДИН Windows си правят ДВА Windows-а за да им е по-лесно. За сметка на бедния компютър.

преди 19 часа, tarlyo написа:

Не намирам разлика м/у 10 и 11

Win 10 

Win 11

win 10 as-ssd-bench SPCC M.2 PCIe SS 26.7.2021 г. 12-01-46.png

win1 11 as-ssd-bench SPCC M.2 PCIe SS 15.12.2021 г. 22-28-47.png

преди 19 часа, B-boy/StyLе/ написа:

Оптимизаторите които си добавят, им играят лоша шега. Някакви бекграунд процеси на следенето и правата! Така от ЕДИН Windows си правят ДВА Windows-а за да им е по-лесно. За сметка на бедния компютър.

В статията пишеше, че не при всички марки SSD се случвало това. Явно моето NVMe (SILICON POWER 512GB NVME A80) няма късмет.

преди 2 минути, vpvelev написа:

В статията пишеше, че не при всички марки SSD се случвало това. Явно моето NVMe (SILICON POWER 512GB NVME A80) няма късмет.

Това с MS драйвера или с този, който ти бях дал преди време за твоя чип? Не помня точен линк, но беше от тази тема със сигурност:

https://www.win-raid.com/t29f25-Recommended-AHCI-RAID-and-NVMe-Drivers.html

Само че виж какво са добавили в син цвят (преди тази част липсваше, защото явно не бяха тествали все още с Win11) за Silicon драйвера. С други думи по-добре си карай с MS драйвера.

Update: Due to my own test results with Win11 x64 I do not recommend to use this driver for the NVMe Controller of any bootable SSD. The installation itself went fine, but after the next reboot I got a not repairable BSOD (SSD could not be found anymore).

преди 30 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Това с MS драйвера или с този, който ти бях дал преди време за твоя чип? Не помня точен линк, но беше от тази тема със сигурност:

https://www.win-raid.com/t29f25-Recommended-AHCI-RAID-and-NVMe-Drivers.html

Само че виж какво са добавили в син цвят (преди тази част липсваше, защото явно не бяха тествали все още с Win11) за Silicon драйвера. С други думи по-добре си карай с MS драйвера.

Update: Due to my own test results with Win11 x64 I do not recommend to use this driver for the NVMe Controller of any bootable SSD. The installation itself went fine, but after the next reboot I got a not repairable BSOD (SSD could not be found anymore).

С MS драйвера съм. Ще карам така. Не прехвърлям и записвам големи файлове и даже не го усещам като закъснение някакво. Ако не бяха казали, нямаше и да разбера.

Предполагам че и за Beta се отнася. Може ли един линк, за да не си играя да търся, Поне го знаеш къде точно се намира. Благодаря и лека вечер ти пожелавам.

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.