Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

reagentc.txt BCD.txt

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Уж си има среда, но е изключена. Освен да пробваш да я включиш и след това да заредиш от нея и да пробваш convert-a оттам за теста.

reagentc /enable

Имаш и един неточен ред. Мисля, че е добре да се поправи и той:

Device options
--------------
identifier              {a45a71fd-0045-11eb-9b56-90da2d3642fe}
description             Windows Recovery
ramdisksdidevice        unknown
ramdisksdipath          \Recovery\WindowsRE\boot.sdi

с командата:

bcdedit /set {a45a71fd-0045-11eb-9b56-90da2d3642fe} ramdisksdidevice partition=C:

преди 5 минути, parmobil написа:

Стартирах и рестартирах PC-то след командите на B-boy/StyLe/

Не стана ясно, само рестартирахте или стартирахте в Recovery Environment и конвертирахте диска? Изобщо успя ли вече преминаването към GPT?

Ако да, то се влиза в БИОС спира се Legacy за да премине на UEFI и се пуска Secure Boot и TPM.

преди 1 минута, parmobil написа:

Изрично повторих стъпките с администраторски права - същия екран

Отваряш флашката с iso-то на уиндоуса -> Sources и намираш същия фаил като прикачения в този пост, прмести го някъде или го изтрий и постави този тук, край на глупостите на чичко Уили.

appraiserres.dll

преди 18 часа, B-boy/StyLe/ написа:

Да, така би било най-лесно, само че май е само за Pro версията,

Със стандартната версия на Aomei също може да се конвертира диска,не е нужна про версията.Дори сега пробвах..................

Екранна снимка 2021-11-15 152333.png

преди 18 часа, цър-вул написа:

convert-system-disk-to-gpt.png

Цитатът е от сайта на AOMEI. И става дума за обратното конвертиране (MBR>GPT, а не GPT>MBR) - най-вероятно затова се изисква про.

преди 2 минути, цър-вул написа:

Цитатът е от сайта на AOMEI. И става дума за обратното конвертиране (MBR>GPT, а не GPT>MBR) - най-вероятно затова се изисква про.

'най-вероятно затова се изисква про"

Точно така е защото вече съм го опитвал с PRO версията, докато със стандартната не може. ПРО има безплатен период на работа след като я качиш - 15 дни и след това не може да се ползва

И аз помня, че имаше някакво ограничение. Сега на сайта им дават следното:

Convert data disk between MBR and GPT=> това се поддържа от безплатната

Convert system disk between MBR and GPT (Fully Compatible with Win 11) => тази операция не се поддържа от безплатната.          

https://www.diskpart.com/compare-edition.html

То като цяло не е проблем да се намери лиценз и за по-стара версия, защото те често пускат промоции в giveawayoftheday или подобните сайтове, но потребителя желае да стане с "конвенционални" средства (сиреч да си начеше "крастата" образно казано).

преди 11 минути, цър-вул написа:

Цитатът и снимката са мой и знам за какво конвертиране става въпрос,но на мен като ми е в GPT,няма как да стане пак в GPT,затова на снимката се вижда опция да се конвертира към MBR,и написах,че съм пробвал даже,ама отново трябваше се види колко НЕВНИМАВАШ !!!

преди 11 минути, Kolev71 написа:

докато със стандартната не може.

Бре че не може!Я сложи стандартната и пробвай:))

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Цитатът и снимката са мой и знам за какво конвертиране става въпрос,но на мен като ми е в GPT,няма как да стане пак в GPT,затова на снимката се вижда опция да се конвертира към MBR,и написах,че съм пробвал даже,ама отново трябваше се види колко НЕВНИМАВАШ !!!

Бре че не може!Я сложи стандартната и пробвай:))

Аз отговорих  Славчо. За да пиша, значи, че съм го правил вече. Иначе, не бих си позволил да коментирам въпроса.

преди 20 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Convert system disk between MBR and GPT (Fully Compatible with Win 11) => тази операция не се поддържа от безплатната.

Ами на мен и на системният диск дето са 10 и 11ката също ми е активна опцията,и като натисна ме пита наистина ли искам да се конвертира,ама аз не натискам да се продължи,само на другият диск пробвах.

преди 4 минути, Kolev71 написа:

Аз отговорих  Славчо. За да пиша, значи, че съм го правил вече. Иначе, не бих си позволил да коментирам въпроса.

И не само ти си отговорил.................погледни.Аз току що го правих и ти казвам,че може, ти пак трърдиш друго.........

преди 5 минути, Слави Маринов написа:

Ами на мен и на системният диск дето са 10 и 11ката също ми е активна опцията,и като натисна ме пита наистина ли искам да се конвертира,ама аз не натискам да се продължи,само на другият диск пробвах.

И не само ти си отговорил.................погледни.Аз току що го правих и ти казвам,че може, ти пак трърдиш друго.........

За да не пишем излишно 3-4 страници към хубавата тема, съгласявам се с теб и продължаваме по нататък мирно и...тихо.

преди 7 минути, Kolev71 написа:

За да не пишем излишно 3-4 страници към хубавата тема, съгласявам се с теб и продължаваме по нататък мирно и...тихо.

Не е в това въпросът.................видях,че питащият така и не е могъл да се оправи с конвертирането и инсталацията,пък аз на 10ката имам про версията,а на 11ката само стандартната,но съм видял,че и с нея може да се конвертира диск,затова писах,иначе едва ли бих си правил труда........................

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Славчо!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

" съгласявам се с теб и продължаваме по нататък мирно и...тихо."

Аз съм си мирен..................и какво значи продължаваме,ние сме продължили,ама гледам,че питащият не се е оправил,та за него съм споменал,че и стандартната версия върши работа,ако не е така,пробвайте и кажете,за да не давам грешна информация.

преди 43 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А Слави ползва Стандартна...
Има вариант китайците да не са обнови описания и да са променили функционалност в различните версии.

преди 8 минути, цър-вул написа:

А Слави ползва Стандартна...
Има вариант китайците да не са обнови описания и да са променили функционалност в различните версии.

Май са я добавили, защото преди съм сигурен, че не се отнасяше за стандартната версия.

convert-3tb-disk-to-gpt.png

https://www.diskpart.com/articles/free-mbr-to-gpt-converter-7201.html

Нали това казвам,аз знам,че по-рано тези опции се поддържаха само от про версията,обаче скоро слагах на 11ката Aomei и понеже нямам лиценз сложих стандартна версия,и тогава видях,че може и да се конвертира с тая версия,затова писах.Пробвах с несистемен диск,а на системния също ми излиза,че може и се стартира конвертирането,но аз не продължавам,защото няма да ми зареди уиндоуса после,дори и да сменя в биоса да не е на UEFI,защото инсталацията ми е правена за UEFI само и съответно GPT.

преди 1 минута, Слави Маринов написа:

Нали това казвам,аз знам,че по-рано тези опции се поддържаха само от про версията,обаче скоро слагах на 11ката Aomei и понеже нямам лиценз сложих стандартна версия,и тогава видях,че може и да се конвертира с тая версия,затова писах.Пробвах с несистемен диск,а на системния също ми излиза,че може и се стартира конвертирането,но аз не продължавам,защото няма да ми зареди уиндоуса после,дори и да сменя в биоса да не е на UEFI,защото инсталацията ми е правена за UEFI само и съответно GPT.

Интересно как са се решили да я добавят, като същите орязаха AOMEI Backupper Disk Clone:

The Standard Edition only supports cloning system disk from MBR to MBR. If you want to clone GPT system disk to MBR, migrate MBR system disk to GPT, or move GPT system disk to GPT, you could consider upgrading to higher editions.

Направо да не повярва човек. Но те пак казвам пускат често промоции така или иначе.

На кое казвате "стандартна" версия? На Home ли?

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.