Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 5 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Командата не ви е правилна.

Трябва да е нещо от рода на:

mbr2gpt /validate /disk:0 /allowFullOS

ако сте сигурни, че disk:0 е правилния диск (може да проверите в Disk Management)

и после вече с командата:

mbr2gpt /convert /disk:0 /allowFullOS

Clipboard03.jpg

Clipboard33.jpg

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

току-що, цър-вул написа:

convert-system-disk-to-gpt.png

Да, така би било най-лесно, само че май е само за Pro версията, а в демото не знам дали ще сработи. Иначе го имаше в линка, който бях пуснал. То те вече имат направо и друг инструмент в последната си версия:

Image-254.png

На никого не се подигравам!
@цър-вул Това ми е ясно, но е професионална версия, а аз се опитвам с обикновени методи да се сборя. Имам си легална home версия и искам "легално" да я надградя. Знам  (oт теб) и за скриптове, и за модифицирани ISO-та и за Rufus. Искам заради спорта да го направя "легално".

• Автор
преди 28 минути, parmobil написа:

Искам заради спорта да го направя "легално".

Искаш, но не можеш. Защо изобщо ти е нужно да конвертираш? Освен "за спорта", надали има основателна причина.

За можене - мога. И UEFI, и secure boot, и TPM 1.2 имам.  Искам да го направя през Windows, в настоящетото му състояние с конвенционални (безплатни) средства. Както казах - за спорта. 

преди 2 минути, parmobil написа:

За можене - мога.

От това, което показваш не личи!
А защо искаш да конвертираш? Имаш 3TB диск? Няма ниикакъв смисъл от тази гимнастика!

Нещо не си видял. Имам 2XX gb диск. Капризът ми е, че искам от Windows explorer да стартирам setup.exe и да си цъкам "next". Прекрасно ще се оправя от чист boot. Искам да го направя по другия начин. Или както е казал гинеколог на форум - къде бъркаме, господа?

преди 10 минути, parmobil написа:

За можене - мога. И UEFI, и secure boot, и TPM 1.2 имам.  Искам да го направя през Windows, в настоящетото му състояние с конвенционални (безплатни) средства. Както казах - за спорта. 

Няма да ти е лесно след като не се оправи с една команда и няколко поста копираше грешната такава. Но с желание и търпение и четене всичко е постижимо.

1. Пробваш статията, която бях дал и гледаш резултатите от BCDedit (като преди това е добре да направиш копие - export на BCD записите).

2. Пробваш в RE среда какво ще върнат командите (да, знам, че искаш в Normal Mode, но това пак си е един вид решение на проблема с наличните средства). Самата среда така или иначе присъства в почти всяка нормална инсталация. А и да я няма лесно може да се добави или да се достигне с помощта на буутващ носител.

преди 3 минути, parmobil написа:

Командата я изпълних моментално. Просто обърках кой screenshot да пусна. Ти любезно ми го натри в носа, но това не променя изхода на командата.

Е натриване на носа след като молим 5 пъти сигурно за резултата и 5 пъти получаваме все сгрешените команди. За човек с претенции е малко неуместно.

Още веднъж

Microsoft Windows [Version 10.0.19043.1348]
(c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>mbr2gpt /validate /disk:0 /allowFullOS
MBR2GPT: Attempting to validate disk 0
MBR2GPT: Retrieving layout of disk
MBR2GPT: Validating layout, disk sector size is: 512 bytes
Cannot find OS partition(s) for disk 0

C:\Windows\system32>mbr2gpt /convert /allowFullOS

MBR2GPT will now attempt to convert the default book disk.
If conversion is successful the disk can only be booted in GPT mode.
These changes cannot be undone!

MBR2GPT: Attempting to convert disk 0

• Автор
преди 14 минути, parmobil написа:

къде бъркаме, господа?

В биос настройките бъркаш. Променяш ги, Windows не стартира, и правиш чиста инсталация с вече променените в биос настройки.

току-що, Joss Bomon написа:

В биос настройките бъркаш. Променяш ги, Windows не стартира, и правиш чиста инсталация с вече променените в биос настройки.

Не ме разбра. Искам от нормална Windows среда да започна със setup.exe

• Автор
преди 2 минути, parmobil написа:

Не ме разбра

Не. Ти не разбираш! Без необходимите настройки в биос, нищо няма да конвертираш.

И какъв е проблемът? А каква е целта? Надграждане? Ремонт? Попитах и каква е целта на преминаване към gpt? За спорта?
Погледна ли линка на @B-boy/StyLe/ към aomei за решаване на проблема?

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

Не. Ти не разбираш! Без необходимите настройки в биос, нищо няма да конвертираш.

На теория трябва да мога изпълня mbr2gpt /convert / некой си диск /allowFullOS и след рестарт да вляза в BIOS и да пусна UEFI. Но не се случва.

преди 7 минути, parmobil написа:

Още веднъж

Microsoft Windows [Version 10.0.19043.1348]
(c) Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Windows\system32>mbr2gpt /validate /disk:0 /allowFullOS
MBR2GPT: Attempting to validate disk 0

C:\Windows\system32>mbr2gpt /convert /allowFullOS

MBR2GPT will now attempt to convert the default book disk.
If conversion is successful the disk can only be booted in GPT mode.
These changes cannot be undone!

MBR2GPT: Attempting to convert disk 0

Еми добре, но ти бях дал линк с евентуално решение за изследване на записите в BCDedit.

И не стана ясно имаш ли RE среда? Какво връщат командите:

reagentc /info > "%userprofile%\desktop\reagentc.txt"

bcdedit /enum all > "%userprofile%\desktop\BCD.txt"

Прикачи лог файловете от десктопа.

преди 1 минута, цър-вул написа:

И какъв е проблемът? А каква е целта? Надграждане? Ремонт? Попитах и каква е целта на преминаване към gpt? За спорта?
Погледна ли линка към aomei за решаване на проблема?

Чисто принципно е питането. Искам да направя update на Windows (през Windows) на посочената конфигурация с безплатни, конвеционални методи.

За тези цели няма абсолютно никакъв смисъл от конвертирането! Щом в системата ти има TPM модул.
Не, че не може и без модул да се инсталира изпод Windows.
Вариант е с MediaCreationTool или след изпълнение на този bat файл:

Skip_TPM_Check_on_Dynamic_Update.cmd

Или създаване на iso с изклюена проверка за TPM:

Quick_11_iso_esd_wim_TPM_toggle.bat

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.