Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 14 часа, B-boy/StyLе/ написа:

При преход от W10 към W11 вместо подобрение, виждам само влошаване! Нещата от сложни, вместо да стават по прости, стават още по-сложни! Сега за да стигам Старт менюто на програмите, трябва да правя още един допълнителен клик! Защото старт менюто е скрито като подменю. Нещо, което направиха сходно и с контекст менюто. Не оставиха избор потребителя сам да си избере кое меню желае. Просто отиват на дъното като оляти прасета. Определено си просят да бъдат отхвърлени за употреба. И аз няма да съм този, който да им търпя глупостите!

Ами дразнят старт менютата и в 10ката и в 11ката,просто се решава за минутка проблема с поставянето на собствен старт бутон и класически изглед................

Екранна снимка 2021-11-11 134224.png

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 1 час, Слави Маринов написа:

просто се решава за минутка проблема с поставянето на собствен старт бутон и класически изглед................

Постът ти беше безкрайно полезен... 😎
Нищо друго, освен фукня.

преди 18 часа, killchain написа:

Пише, че са оправили проблема със сините екрани при събуждане.

Едно оправили, друго оцапали...Шса опрай.
Потвърждавам работещо приспиване/събуждане.

преди 16 минути, цър-вул написа:

Постът ти беше безкрайно полезен... 😎

Не,само твойто елементарно държание и самовлюбеност са безкрайни! Твоят пост като гледам е доста по-полезен!Мисля,че те помолих нещо....................ако си забравил,ще потретя-СПРИ ДА МЕ ЦИТИРАШ И ОТРАЗЯВАШ ПО КАКЪВТО И ДА Е НАЧИН!!!

Като си казал А, кажи и Б, т.е. разпиши какво си ползвал, а не да се дуеш и да нищоказваш! 

А що се отнася до втора част на изказването ти - не си ти този, който да нарежда на когото и било във форума да прави това или да не прави онова. 

преди 1 час, цър-вул написа:

А що се отнася до втора част на изказването ти - не си ти този, който да нарежда на когото и било във форума да прави това или да не прави онова. 

Пак си първично елементарен,демек кой ще нарежда на Ганьо какво да прави!Първо не ти наредих,а те помолих,и второ не ти казвам какво да правиш въобще,а спрямо мойте постове.или публикации как да се отнасяш,въобще да не ме забелязваш,имаш ли сили да осъзнаеш разликата?

преди 1 час, цър-вул написа:

не си ти този, който да нарежда на когото и било във форума да прави това или да не прави онова. 

A ти като не ти изпълнят препоръките почваш да се сърдиш като бебе на което му взели играчката .

преди 5 часа, Слави Маринов написа:

Ами дразнят старт менютата и в 10ката и в 11ката,просто се решава за минутка проблема с поставянето на собствен старт бутон и класически изглед................

Това е Чудесно! Би ли споделил начинът? :wors:

преди 4 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Това е Чудесно! Би ли споделил начинът?

Начинът с споделян стотици пъти тук,гледам,че си напред с материала относно форума,пък и въобще..................open shell(classic shel) е най-разпространеният начин и там можеш да си избираш(включително и свалени от нета) старт бутони,както и изглед и стил...............

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Начинът с споделян стотици пъти тук,гледам,че си напред с материала относно форума,пък и въобще..................open shell(classic shel) е най-разпространеният начин и там можеш да си избираш(включително и свалени от нета) старт бутони,както и изглед и стил...............

Да, таман щях да пиша, че това е Open-Shell (познава се по картинката на Start Menu (Windows)) от предишната ти снимка. А иначе логото долу на самия start menu предполагам е custom png картинка.

Още алтернативи:

https://thecomputermouse.com/start-menus-for-windows/

преди 3 минути, Слави Маринов написа:

Да, бях прегледал точно този инструмент, но ми се стори, че само Nightly версията трябва да се използва, а пък тя изглежда да има някакви бъгове, четейки от тук:lock:

преди 1 минута, B-boy/StyLе/ написа:

Да, бях прегледал точно този инструмент, но ми се стори, че само Nightly версията трябва да се използва, а пък тя изглежда да има някакви бъгове,

Много си е наред инструмента ,това е скриин от win 11 и не съм усетил никакви бъгове..........

преди 6 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Аз пък четох за алтернативите тук:

https://geekflare.com/windows-start-menu/

преди 8 минути, B-boy/StyLe/ написа:

А иначе логото долу на самия start menu предполагам е custom png картинка.

Да,старт бутона ми е свален допълнително, и ако не използваш предлаганите в инструмента старт бутони имаш опция да избереш свой,като посочиш източник от компютъра.

преди 21 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Има ли начин тези менюта да излизат отново?

Untitled.jpg

Има.

rDfHUvT.png

Направих го чрез това:

7pDNJfz.png

Вероятно има и други начини, но не съм търсил. От тук е описано и за старт менюто.

k4GPo6p.png

преди 2 часа, vpvelev написа:

Има.

rDfHUvT.png

Направих го чрез това:

7pDNJfz.png

Вероятно има и други начини, но не съм търсил. От тук е описано и за старт менюто.

k4GPo6p.png

Благодаря, ти за отговора.

Имам един въпрос, понеже съм много свикнал с темата, на Windows 8.1 има ли начин да я изтегля от някъде цялата тема за да я използвам на Windows 11?

Понеже Windows 11 има доста голяма бърза спрямо 8.1.

преди 12 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Имам един въпрос, понеже съм много свикнал с темата, на Windows 8.1 има ли начин да я изтегля от някъде цялата тема за да я използвам на Windows 11?

Има тема за 8, но няма "плочки" ако с тях си свикнал.

Предпочитам да свикна с това което сега предлагат в Win11. Както навремето свикнах с плочките в Win8, въпреки, че не ми харесваха много и бяха шокиращи от прехода от Win7.

RqRvQLB.png

• Автор

Ако някой има нужда от бърз достъп до панела със специалните символи и емотиконки, то клавишната комбинация е   Windows key (Windows 10) + . key

преди 13 часа, The-Walk!nG-Dead написа:

Извади я от Win 8.1:
C:\Windows\Resources\Themes
или от инсталатора му:
\sources\install.wim - отваряш с архивар (7zip)
Windows\Resources\Themes\

преди 34 минути, Joss Bomon написа:

Ако някой има нужда от бърз достъп до панела със специалните символи и емотиконки, то клавишната комбинация е   Windows key (Windows 10) + . key

това си го има още от десетката, друг е въпроса ако не е било активно, преди актуализациите

Аз в момента съм на mbr. Искам да обърна на gpt. Използвам command prompt като администратор, за да стартрам  MBR2GPT /convert  и получавам   can only be used from the Windows Preinstallation Environment. Use /allowFullOS to override.Windows Preinstallation Environment. Use /allowFullOS to override. 

Има само един диск, който не е разцепен на дялове!

пиша MBR2GPT.EXE /convert/ allowfullos   и получавам този екран

Заради home версията ли е? Защото чета и гледам клипчета как нещата се случват без никакви кахъри и в нормална среда.

tova.jpg

преди 12 минути, parmobil написа:

Аз в момента съм на mbr. Искам да обърна на gpt. Използвам command prompt като администратор, за да стартрам  MBR2GPT /convert  и получавам   can only be used from the Windows Preinstallation Environment. Use /allowFullOS to override.Windows Preinstallation Environment. Use /allowFullOS to override. 

Има само един диск, който не е разцепен на дялове!

пиша MBR2GPT.EXE /convert/ allowfullos   и получавам този екран

Заради home версията ли е? Защото чета и гледам клипчета как нещата се случват без никакви кахъри и в нормална среда.

tova.jpg

Трябва първо да се потвърди диска:

mbr2gpt /validate /allowFullOS

и след това вече:

mbr2gpt /convert /allowFullOS

преди 14 минути, vpvelev написа:

Трябва първо да се потвърди диска:

mbr2gpt /validate /allowFullOS

и след това вече:

mbr2gpt /convert /allowFullOS

Правих го - това се получи

tova.jpg

преди 18 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Може да има невалидни записи в BCD:

https://www.diskpart.com/gpt-mbr/mbr2gpt-cannot-find-os-partition-7201.html

Поне на теория нищо друго не е инсталирано освен клетия 10 Home

Командата не ви е правилна.

Трябва да е нещо от рода на:

mbr2gpt /validate /disk:0 /allowFullOS

ако сте сигурни, че disk:0 е правилния диск (може да проверите в Disk Management)

и после вече с командата:

mbr2gpt /convert /disk:0 /allowFullOS

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.