Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 25 минути, NEVADA написа:

Как да активирам ефекта на прозрачност на лентата за задачите на уиндоус 11? Бутонът за това е неактивен, опитах да променям всички настройки наоколо, белким тръгне, но не ще. Какво пропущам, или не става по принцип? Има някакво бледо подобие на това, но не може да се сравни със седмицата.

222.png

223.png

Дай целия прозорец да видим какво е вкючено по горе.

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 7 минути, vpvelev написа:

Дай целия прозорец да видим какво е вкючено по горе.

Те го те:

224.png

Даже промених опциите за захранването, да не би да иска повече мощност, но и това не повлия.

• Автор
преди 5 минути, NEVADA написа:

Даже промених опциите за захранването

Каквото и да правиш и какъвто и допълнителен софтуер да ползваш, пак няма да стане като на 7. Просто го приеми, или се върни на 7. Има още много хляб в 7-та.

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Просто го приеми, или се върни на 7. Има още много хляб в 7-та.

и аз се замислих дали да не мина на седмица
десятката има драйвър за ограничаване на производителността на лаптопа...тъй де, за да не прегрявя са го турили дън са опаря
серсеми ве, оня ден го разбрах
и единайската го има

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

или се върни на 7

Имам го на същия компютър и да си призная, най-много работя с него. Той върши всичко по същия начин, но е много по красив.

преди 50 минути, NEVADA написа:

Как да активирам ефекта на прозрачност на лентата за задачите на уиндоус 11? Бутонът за това е неактивен, опитах да променям всички настройки наоколо, белким тръгне, но не ще. Какво пропущам, или не става по принцип? Има някакво бледо подобие на това, но не може да се сравни със седмицата.

222.png

223.png

Изключи и включи опцията
Може да пробваш и изкл.>рестарт>вкл

Или

image.png.6ef552fcecfc6c87a355e14cacb2f25d.png

преди 44 минути, NEVADA написа:

Тези заместители не ми харесват-не искам да променям белези, характерни за 11.  А това долу не знам как да го направя. И защо са нужни външни средства за такава проста работа?

ами защото това дето го искаш е активно само в тъмен джам
на светлия не е активно

преди 1 минута, цър-вул написа:

Да, ама май не

ами при мен е така, както го написах

• Автор
преди 6 минути, дpъндю написа:

десятката има драйвър за ограничаване на производителността на лаптопа

Мисля, че говориш за пача за микрокода на процесорите на интел, чиято цел беше "уж" закърпване на дупки в сигурността, а на практика, едно че не запушиха дупките, но и се получи ефекта с понижаването на производителността.

преди 6 минути, Joss Bomon написа:

Мисля, че говориш за пача за микрокода на процесорите на интел, чиято цел беше "уж" закърпване на дупки в сигурността, а на практика, едно че не запушиха дупките, но и се получи ефекта с понижаването на производителността.

• Автор

Ако някой вижда някаква разлика в снимките от поста на @цър-вул, със и без аеро, нека да каже сега!

Аз казвам - царят е гол!

Едно сравнение с аеро на 7:

My-Windows-7-Black-theme-2.jpg

My-Windows-7-Black-theme.jpg

И аз го постигнах много лесно-просто заредих 7.

112.PNG

преди 57 минути, NEVADA написа:

Те го те:

224.png

Даже промених опциите за захранването, да не би да иска повече мощност, но и това не повлия.

Просто изключи "Ефекти на прозрачност".

• Автор
преди 3 минути, TSPP написа:

Просто изключи "Ефекти на прозрачност".

Ама той ИСКА ДА Е ПРОЗРАЧНО, че даже и като на 7!

преди 4 минути, Joss Bomon написа:

Ама той ИСКА ДА Е ПРОЗРАЧНО, че даже и като на 7!

Хаха, верно. И аз кьорав и не чета, и той кьорав и не вижда, че има прозрачност. А като иска като на 7, просто да ползва 7. И аз искам 300 конски сили и подгряване на седалките в купе на Лада, ама няма. :)

преди 17 минути, NEVADA написа:

И аз го постигнах много лесно-просто заредих 7.

112.PNG

Мен пък прекалената прозрачност в 7 ме разсейва.

• Автор

TranslucentTB беше първата добавка за 11 която пробвах, но тя действа само на лентата на задачите, което до някъде изпълнява искането на @NEVADA с маркирано Acrylic.

Как да проверя колко време е валидна активацията на 11-ката, при чиста инсталация и създаване на нов акаунт към Майкрософт (Outlook)?

Инсталирах два пъти нарочно 11-ката. Първо пробвах на хард диск и там създадох акаунта. Активираха го веднага. След това сложих SSD-то и пак на чисто инсталирах, но този път само се вписах в акаунта, който създадох преди това на предната инсталация на хард диска. Обаче не намирам никъде да пише срок на валидност на лиценза. За това питам как да разбера до кога е валиден?

• Автор
преди 13 минути, bakottv написа:

Как да проверя колко време е валидна активацията на 11-ката, при чиста инсталация и създаване на нов акаунт към Майкрософт (Outlook)?

Инсталирах два пъти нарочно 11-ката. Първо пробвах на хард диск и там създадох акаунта. Активираха го веднага. След това сложих SSD-то и пак на чисто инсталирах, но този път само се вписах в акаунта, който създадох преди това на предната инсталация на хард диска. Обаче не намирам никъде да пише срок на валидност на лиценза. За това питам как да разбера до кога е валиден?

Win+R -> Run -> cmd

slmgr.vbs /xpr

или

slmgr -xpr

С повече подробности:

slmgr.vbs /dlv

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

Едно сравнение с аеро на 7:

Тази претрупана бъркотия от къде я изрови чак от 2010 год, чак сега видях.

225.png

• Автор
преди 7 минути, NEVADA написа:

Тази претрупана бъркотия от къде я изрови чак от 2010 год, чак сега видях.

Просто съм отворил едновременно различни прозорци, да се вижда че аерото е навсякъде, не само в лентата на задачите. И не съм ги "изровил", а това са снимки от мои машини /виж картинката и никнейма в старт менюто - Jossbomon/

TaskbarX прави напълно прозерачна лентата ъ задачи, може да задава позиция ляво/дясно/горе долу ипозиция на иконите по лентата...
Работи и като портаттивно приложение.
image.png.3976c4f0da0ec7497d8ecd72e4506efd.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.