Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 9 часа, цър-вул написа:

@саби, [Winkey]+[Shift]+[S] реагира ли?

Не. Също така в настройките на Windows съм задал и с PrintScr да се отваря, но и с него не реагира, а работеше преди. Изключване и включване на опцията също не помага.

Spoiler

y4mcgVQF-DV4J5Q8fij_NHTVyLiuiLcPwriylMEP

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 15 часа, Joss Bomon написа:

Да си отцепиш един дял от 100-тина GB и да инсталираш на него 11. Още по-добре на друг диск /SSD за предпочитане/. Поработи с него, виж дали ти допада, пък после варианти много.

Аз това вече го направих и съм решил да си сложа 11. 

Важният въпрос е по какъв начин да го инсталирам? Като чиста инсталация или като надграждане над 10? Защото вече споменах, че по едно време от Майкрософт ми предлагаха да изтегля ъпгрейд за 11 и да надградя над 10. Само че аз тогава отказах и сега вече не ми излиза това предложение. Ако тръгна на чиста инсталация от флашка откъде да изтегля и коя версия на 11? 

преди 2 часа, ivov написа:

Важният въпрос е по какъв начин да го инсталирам? Като чиста инсталация или като надграждане над 10?

Според мен почти задължително е да е начисто.

Ако имаш време и ти се играе, надгради от 10, но наблюденията са ми, че в тоя случай се получават различни проблеми. Явно остават някои неща от 10 и пречат или влизат в конфликт с тези от 11. И тук имаше повече оплаквания в този случай отколкото при чиста инсталация.

И моето предложение е за чиста инсталация. Спести си евентуални проблеми след това. Мога да ти предоставя версия 22000.192. Ако се спреш на нея, ще ти я кача за изтегляне на лично. След завършване на инсталацията и след като включиш Update - а, последната ще ти се обнови до версия 22000.282, която е финална. Работи абсолютно стабилно при мен без никакви забележки до сега от моя страна. Много ти препоръчвам да направиш инсталацията с тулчето на Микрософт, което се намира по долу.

Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-US.exe

преди 23 минути, Kolev71 написа:

И моето предложение е за чиста инсталация. Спести си евентуални проблеми след това. Мога да ти предоставя версия 22000.192. Ако се спреш на нея, ще ти я кача за изтегляне на лично. След завършване на инсталацията и след като включиш Update - а, последната ще ти се обнови до версия 22000.282, която е финална. Работи абсолютно стабилно при мен без никакви забележки до сега от моя страна. Много ти препоръчвам да направиш инсталацията с тулчето на Микрософт, което се намира по долу.

Windows7-USB-DVD-Download-Tool-Installer-en-US.exe 2.6 MB · 0 изтегляния

Ами чудесно тогава. Няма да откажа тази любезна възможност. Само да попитам как стои въпроса с активирането, защото аз  в момента ползвам законно купен Windows 10 Pro? 

преди 1 минута, ivov написа:

Ами чудесно тогава. Няма да откажа тази любезна възможност. Само да попитам как стои въпроса с активирането, защото аз  в момента ползвам законно купен Windows 10 Pro? 

Много съжалявам, но нямам нужното място за качването - файлът е около 5 гигабайта и трябва да си трия от нещата, с които ми е заето пространството. Моля да бъда извинен. Трябваше предварително да погледна преди обещанието.

преди 11 минути, ivov написа:

Само да попитам как стои въпроса с активирането, защото аз  в момента ползвам законно купен Windows 10 Pro? 

Влизаш с акаунта ти в MS и няма да има проблеми.

Нали си с цифров лиценз? Така ли е сега при теб при Windows 10 pro?

RrW7HKO.png

• Автор
преди 5 часа, ivov написа:

Аз това вече го направих и съм решил да си сложа 11. 

Важният въпрос е по какъв начин да го инсталирам? Като чиста инсталация или като надграждане над 10? Защото вече споменах, че по едно време от Майкрософт ми предлагаха да изтегля ъпгрейд за 11 и да надградя над 10. Само че аз тогава отказах и сега вече не ми излиза това предложение. Ако тръгна на чиста инсталация от флашка откъде да изтегля и коя версия на 11? 

Надграждането винаги можеш да го направиш, но може да се окаже проблем връщането назад към 10. Затова ти предложих вариантите с чиста инсталация на друг дял или диск,  където можеш да избираш коя ОС да стартира, като ще имаш работещи и двете системи. Дори и да избереш надграждането, мисля че имаше неголям срок, в който можеш да се върнеш към 10, ако не си затриеш и тази възможност с някой инструмент за почистване.

Може да изтеглиш и от тук.

преди 1 час, Kolev71 написа:

Много съжалявам, но нямам нужното място за качването - файлът е около 5 гигабайта и трябва да си трия от нещата, с които ми е заето пространството. Моля да бъда извинен. Трябваше предварително да погледна преди обещанието.

Няма проблем. Само кажи откъде да си изтегля безопасно подобен файл? 

преди 1 час, vpvelev написа:

Влизаш с акаунта ти в MS и няма да има проблеми.

Нали си с цифров лиценз? Така ли е сега при теб при Windows 10 pro?

RrW7HKO.png

Точно така е, да. 

преди 12 минути, ivov написа:

Няма проблем. Само кажи откъде да си изтегля безопасно подобен файл? 

В Замунда копието е оригинално и без специални изисквания!

преди 29 минути, Joss Bomon написа:

Надграждането винаги можеш да го направиш, но може да се окаже проблем връщането назад към 10. Затова ти предложих вариантите с чиста инсталация на друг дял или диск,  където можеш да избираш коя ОС да стартира, като ще имаш работещи и двете системи. Дори и да избереш надграждането, мисля че имаше неголям срок, в който можеш да се върнеш към 10, ако не си затриеш и тази възможност с някой инструмент за почистване.

Може да изтеглиш и от тук.

Няма опасност да загубя windows 10, защото съм го инсталирал на старата щайга и ще си го имам там. Благодаря за линка. Захващам се за инсталирането. 

не знам  при вас как е, ама като дръпна официалното исо на 194, някои нещица които използвам ги няма
ама ако дръпна 194 от UUP-то като актуализация на десетката, всичко е ток и жица
нямам обяснение за това
експериментите са правени на DELL E5470

пп

забележка:
има ги като приложения но не работят

Редактирано от дpъндю (преглед на промените)

"забележка:
има ги като приложения но не работят"

Ползвай "нещо" , което малко или много е свързано с "кибапчетата и кифтетата'" и няма да имаш проблем. За лиценза - търси си го от Бойко

преди 3 минути, Kolev71 написа:

Ползвай "нещо" , което малко или много е свързано с "кибапчетата и кифтетата'" и няма да имаш проблем. За лиценза - търси си го от Бойко

на баба ти фърчилото
казах, че някои неща са орязани в официалното исо

преди 2 минути, дpъндю написа:

на баба ти фърчилото

Някои, но само при теб. Затова са ти добавили нещо от хранителната промишленост, за да не си дескриминиран

преди 5 минути, Kolev71 написа:

Някои, но само при теб. Затова са ти добавили нещо от хранителната промишленост, за да не си дескриминиран

знам, че ти си "всичко знам, всичко мога"
:lol6:

преди 20 минути, цър-вул написа:

:offtopic_s:

От де, па, жица? Не е ли у пункто?

от тука ве
ама кумулативния ъпдейт за десетка -ххх.282 ми дава грешка при изтегляне
та затва експериментите са със 194

https://uup.rg-adguard.net/

преди 1 час, дpъндю написа:

Кои са тия неща да видя дали ги имам. Да не са ме прецакали и мен с топла бира :)

преди 1 час, vpvelev написа:

Кои са тия неща да видя дали ги имам. Да не са ме прецакали и мен с топла бира :)

аз съм със склероза ве, не мога да помня всичко
ама за изрезките го помня
стартираш, отваря се прозорчето и като речеш да изрежеш тва дек ти требе, вика йок, няма да стане...нулирай си компа
и аз нали съм си гламаф, нулирам, пак не става, инсталирам наново и  пак вика:
йок, няма да стане, нулирай си компа

преди 8 минути, дpъндю написа:

аз съм със склероза ве, не мога да помня всичко
ама за изрезките го помня
стартираш, отваря се прозорчето и като речеш да изрежеш тва дек ти требе, вика йок, няма да стане...нулирай си компа
и аз нали съм си гламаф, нулирам, пак не става, инсталирам наново и  пак вика:
йок, няма да стане, нулирай си компа

Затова не съм го забелязал това, защото ползвам друга програма за изрезки.

Но от друга страна тая вградената не ми харесва, защото като завършиш действието и веднага го реже, а може да трябва още малко да нагласиш, да свиеш или разпънеш. Така че не съжалявай много за тая програма. Качи си Flameshot.

За често питащите от къде да теглят iso фаил на windows да спомена(предполагам,че някои не знаят),че самият инструмент rufus,с който се правят буутващи носители може да изтегли съответното iso за желаният windows от опцията "избери" и после "изтегли".

Екранна снимка (50).png

преди 9 минути, Слави Маринов написа:

За често питащите от къде да теглят iso фаил на windows да спомена(предполагам,че някои не знаят),че самият инструмент rufus,с който се правят буутващи носители може да изтегли съответното iso за желаният windows от опцията "избери" и после "изтегли".

При мен нещо не се получава, защото имам само "Избери" ("SELECT") и след това чака да избера файла, който съм свалил. Не мога да намеря опцията "Изтегли".

Ето това се отваря при мен:

esq7zMU.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.