Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 1 час, NEVADA написа:

Не е ли малко подозрително, че нашият приятел, от как си изтри папките , вече не е на линия? Кой знае тоя RED какво още му е изтрил...

Ще влезе споко не е задължително да стои нон стоп в форума аз например влизам чета и пак излизам всеки после си е по задачите .

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 51 минути, dioib написа:

При меня даже е по-лесно. 

Не съхранява голям имидж, а само install.wim файла на поредното издание. 

Кой е тоя, дето ще влезе? 

Доволни ли сте от 11-ката или срещате много бъгове? 

Аз също искам да надградя от 10 на 11, но не знам как. Миналата седмица получих директна покана в Update & Security обаче тогава отказах и натиснах опцията, че засега оставам на 10. 

След няколко дена обаче се навих. Просто имам два компютъра и прецених, че на стария мога да си оставя 10. Там и без това хардуерните изисквания не отговарят напълно. 

Само че сега вече не получавам нова покана за качване на 11 версия, а излиза този надпис:

Great news—your PC meets the minimum system requirements for Windows 11. Specific timing for when it will be offered can vary as we get it ready for you.

Малко е странно, че миналата седмица бяха готови уж, а сега вече не са готови. Това създава някаква несигурност.  Често попадам на видеаа в тубата със

заглавия "защо не минах на Windows 11" или нещо в този стил. 

Вие какво бихте ми препоръчали? 

преди 3 часа, цър-вул написа:

WC

Там с RED ли се изтри?

• Автор
преди 2 часа, ivov написа:

Вие какво бихте ми препоръчали? 

Да си отцепиш един дял от 100-тина GB и да инсталираш на него 11. Още по-добре на друг диск /SSD за предпочитане/. Поработи с него, виж дали ти допада, пък после варианти много.

преди 41 минути, Joss Bomon написа:

Поработи с него, виж дали ти допада, пък после варианти много.

Това е най-правилното. Всеки сам да си изгради мнение след пробване. Иначе колкото хора - толкова мнения. И то различни според вкуса и потребностите на човека.

Използвах точка на възстановяване от преди ъпдейта и ExplorerPatcher, и възстанових системата, но Изрезките не се оправиха, та явно не е от тези две неща. sfc /scannow не намери проблеми, а dism /online /cleanup-image /restorehealth така и не разбрах кога прави нещо и кога не, ама и след тези две команди приложението не се оправи. Пробвах да го деинсталирам и да го инсталирам наново, но се оказа, че без акаунт не мога да го инсталирам, при което с възстановяване на системата го върнах.

Аз по принцип предпочитам да използвам Xbox Game Bar, обаче не може да прави правилни снимки на прозорци. Изтрива долната лента, поради което го използвам само за игри, а изрезките - извън игри.

Снимка с Xbox Game Bar (изрязана долната част).

Spoiler

y4m8B0ZZ5qLeIISDRopUvZNdDqXC3jffqr0uvYNl

Ето така трябва да изглежда диспечера:

Spoiler

y4mizEbka53RCMZ-H8j6r8MeoOAgQ3BdN4Y2GET9

Когато ръчно пусна Изрезките и кликна върху "+Създаване" дава следната грешка и след избиране на "Обновяване" праща във "Възстановяване", но вече пробвах възстановяване на системата:

Spoiler

y4mNXtLTRjOsUhASj0S2yS4epAEcOyibdonOS0JN

y4m75eruV097kKazkzSeZirF_fNr7c16Zhv0q_MR

ПС: Като изключим първата снимка, която съм направил с Xbox Game Bar, останалите ги направих с AMD ReLive върху целия екран и след това ръчно ги изрязах.

Отказвам се от това приложение. Каква безплатна програма ползвате за снимки на екрана?

Аз ползвам доста стара версия на Print Sceen  4.6. Не съм проверявал от години дали има и как работят новите версии. Малка по размер и много лесна за настройка и работа. Има я и в портативна версия.

https://gadwin-printscreen.informer.com/4.6/

преди 44 минути, саби написа:

Каква безплатна програма ползвате за снимки на екрана?

https://flameshot.org/

Аз съм предоволен от вграденото в Windows - Win+Shift+S - дотолкова, че си направих еквивалентно на Linux-а, че да не ми бърка мускулната памет.

Edit: не прочетох, че се е счупил. При мен май никога не се е случвало, или май че само веднъж в един счупен билд на десятката преди сума време.

Редактирано от killchain (преглед на промените)

преди 1 час, саби написа:

Отказвам се от това приложение. Каква безплатна програма ползвате за снимки на екрана?

Не знам Windows 11 дали го има, но би трябвало да го има. Пробва ли да дадеш Reset (освен ако вече не си го направил назад в постовете си).

Image-241.png

Иначе аз използвам PicPick за снимки (преди ползвах и Screenpresso защото тя имаше по-добри анотации, но пък имаше проблеми при скролиращите снимки), а за видео използвам Action (който също може да прави и снимки, но PicPick ми е по-удобна). Разбира се понякога в употреба влиза и PrtScr с комбинациите и после в Paint и така.

преди 10 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Не знам Windows 11 дали го има, но би трябвало да го има. Пробва ли да дадеш Reset (освен ако вече не си го направил назад в постовете си).

Image-241.png

Иначе аз използвам PicPick за снимки (преди ползвах и Screenpresso защото тя имаше по-добри анотации, но пък имаше проблеми при скролиращите снимки), а за видео използвам Action (който също може да прави и снимки, но PicPick ми е по-удобна). Разбира се понякога в употреба влиза и PrtScr с комбинациите и после в Paint и така.

Не бях писал, но бях пробвал и не се оправи.

Една чуденка имам. Инсталира се уин11 с включени secure boot и TPM2. След инсталацията се изключват. Какво ще се случи?

Тук един е писал, че проблема е в конкретен билд.

Цитат

The problem is in windows build 282. for getting new minor build, just join Windows insiders program. That worked for me, just select release preview. and restart the windows, after that if doesn't work, just update the windows, some files will be downloaded and restart the pc again. I hope that will solve the issue.

Не следя 11 и не знам кой е актуалния и билд. Други съвети са да се ползва версия от старата версия (ако не е забърсана C:/Windows.old/Windows/System32/SnippingTool.exe) или да се направи Refresh (стандартна практика при подобни проблеми).

Иначе предполагам си пробвал всичко намерено в нета. Има някаква статия от днес:

https://nerdschalk.com/snipping-tool-not-working-fixes/

преди 2 минути, цър-вул написа:

image.png.0956492159a2b73eb32f62cb545e3366.png

Какво е това, което си ми дал като отговор? :)

Аз говорех за RESET менюто, не за инструмента.

преди 58 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Тук един е писал, че проблема е в конкретен билд.

Не следя 11 и не знам кой е актуалния и билд.

Същият, 282 е.

преди 58 минути, B-boy/StyLe/ написа:

Други съвети са да се ползва версия от старата версия (ако не е забърсана C:/Windows.old/Windows/System32/SnippingTool.exe) или да се направи Refresh (стандартна практика при подобни проблеми).

Иначе предполагам си пробвал всичко намерено в нета. Има някаква статия от днес:

https://nerdschalk.com/snipping-tool-not-working-fixes/

Чак всичко не съм пробвал. Мога да копирам SnippingTool.exe от виртуалната 10-ка, ама такова екзе липсва в 11-ката. Предполагам, че са закопали програмата някъде. Иначе го копирах да пробвам. То работи нормално, но не може да се стартира от клавиатурата.

От линка пробвах преинсталиране с командите в PowerShell:

get-appxpackage *Microsoft.ScreenSketch* | remove-appxpackage

Get-AppXPackage *Microsoft.ScreenSketch* -AllUsers | Foreach {Add-AppxPackage -DisableDevelopmentMode -Register "$($_.InstallLocation)\AppXManifest.xml"}

Не се получи.

Там пише също така и че хора са се оплаквали от последната версия. То аз бях оставил Microsoft-ския магазин да обновява приложенията автоматично, та най-вероятно от там е дошъл проблемът. Някой ден предполагам ще го оправят.

преди 1 час, саби написа:

Там пише също така и че хора са се оплаквали от последната версия. То аз бях оставил Microsoft-ския магазин да обновява приложенията автоматично, та най-вероятно от там е дошъл проблемът. Някой ден предполагам ще го оправят.

Така де. Там, където съм ти цитирал един е споменал, че като е join-нал за инсайдър и е получил някаква Preview версия и му се обновили проблемните файлове и му се решил проблема. Ще го оправят сигурно с някоя кръпка.

При предишните уиндоуси , за да видя продуктовия ключ, използвах програмата KeyFinder, сега опитах и при 11, но срещам отчаяна съпротива, въпреки изключването на всички възможни механизми. Има ли някаква подобна програма, която да се приема от 11?

Екранна снимка (24)_cr.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.