Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 1 час, цър-вул написа:

Заповядай! От времената на Win XP си го кътам от Vishal Gupta (AskVG)

Silverlight.jpg

Silverlight.7z 67.69 kB · 4 изтегляния

Мерси! :)

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,8k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Сега да сменя посоката. На този компютър имам два ссд -Самсунг 250гб с уиндоус 10 и 11 на два равни дяла, и ВД Гриин 120 гб с уиндоус 7.  Два пъти се наложи да се преинсталира 11 и в Самсунг-а сега има един излишен стартиращ дял, зад който няма ОС. В биоса, ако го избера него, излиза син екран с предложение за избор на друга ОС. Как да разбера кой от тези малки дялове е излишен, за да го изтрия и да се опрости изборът какво да се зареди. И на трите в боот менажера има само един запис-техният. Иначе и трите уиндоуси работят перфектно, но заради актуализациите на 10 и 11 често се сменят.

112.jpg

123.PNG

124.PNG

преди 1 час, NEVADA написа:

И на трите в боот менажера има само един запис-техният

преди 7 минути, цър-вул написа:

А в msconfig в раздел boot какво пише?

И другите две са същите-за 10 и 11.

444.PNG

• Автор
преди 14 часа, TSPP написа:

Хич не бих отказал да получа wallpaper-а. Моля. :)

С 2 клика се стига до изображение, ама незнанието те поставя в положение да се молиш...

преди 4 часа, цър-вул написа:

че при тази конфигурация виждаш несъществуващи записи?

Напротив, адаш, виждам един запис в повече. Това е един от тези, обозначени с "6". На този диск те трябва да са 2-за двете ОС по един, а те са три-един е останал от предишна инсталация. Тъкмо той е интересен-въпросът ми е как да разбера кой от трите е този, зад който няма ОС.

445.PNG

преди 1 минута, NEVADA написа:

виждам един запис в повече.

Не разбрах кое те дразни - дял от 20МБ или запис BCD store?
Даже и да няма ОС, като няма вектор в BCD Store изобщо не те разбива. Май си търсите как да си направите на здраво място рана.
Виж в diskpart какво извежда за този диск.

преди 2 часа, Joss Bomon написа:

С 2 клика се стига до изображение, ама незнанието те поставя в положение да се молиш...

Знам аз за кликовете, не ме мисли толкова. Мерси.

преди 1 минута, цър-вул написа:

Не разбрах кое те дразни

Аз като тебе-искам всичко да е перфектно. Дразни ме, че като натисна ф11 за избор на ОС, излизат много редове (прегледай картинката най-от горе, ама този път внимателно-обърни внимание какво съм написал в дясно на всеки ред). Ако знам кой от тези малки дялове е кух, да го изтрия и да намалеят редовете с един и да са вече реални.

Гледам твоят приятел е на линия - да се включи! Ама си трае...

За тази картинка ли став дума?
112.jpg

На предпоследният ред си пише - празно. В efi конфигурацията на BIOS изтрий този запис.

преди 3 минути, цър-вул написа:

За кого става дума-тук, освен теб, имам само още един приятел...

преди 6 часа, NEVADA написа:

Сега да сменя посоката.

И отново не си пускаш тема, а разписваш несвързани с темата проблеми.

преди 3 минути, NEVADA написа:

За кого става дума

За този, който високомерно плюва жлъч срещу @TSPP:

Цитат

ама незнанието те поставя в положение да се молиш...

преди 11 минути, цър-вул написа:

разписваш несвързани с темата проблеми.

Това не е случайно, надявах се да чуя и неговото мнение, а нали на компа има и уиндоус 11? 

@NEVADA, имам по-голямо чудене от твоето:

kw2krSh.png

Тези в червеното (ubuntu и opensuse) не са отделни линукс дистрибуции инсталирани на отделен или дял от диск. Само посочения със стрелката е инсталиран линукс и то се вижда че е на друг диск.

Та горните две се появиха, когато пробвах WSL в Win11 и ги бях инсталирал там. То и затова си показва, че са на NVME диска. На тоя диск и сега ми е само Win11 инсталиран. Не е разделян диска.

И за да е още по-голямо объркването, заради тях, за да премахна това което показва, преинсталирах наново Win11 (преди 2-3 инсайдерски версии) като форматирах и диска.

Но сега пак се показват и виждат. То ясно че някъде в биоса са се записали като дискове, ама не мога да ги махна.

преди 5 минути, vpvelev написа:

някъде в биоса са се записали като дискове,

Това не ми се вярва- в биоса не се записват дискове, той показва какво има на ССДто (тата). Аз разрових всичко налично за този в повече дял "6" , само да имаше някъде дата на създаване, щях да го хвана, но няма. Май така ще си остане.

• Автор
преди 42 минути, цър-вул написа:

Като си се захванал, оправяй му го. Или се предаваш вече... ?!

Когато @NEVADA забъркваше тази каша преди време, аз му предложих варианта да изключва всички други дискове когато прави инсталация, но той се захвана с твоето "решение" да едитва BCD с програмката EasyBCD. Който е дробил попарата - да си я сърба! 

На @vpvelev проблема е по същата причина. Когато някой иска да сменя ОС през биос от отделни дискове, винаги се изключват останалите дискове до края на инсталацията. Съвсем друго е положението с избор при нормално стартиране. EasyBCD ще оправи някои от проблемите, но може и по-голяма каша да забъркат.

преди 18 минути, vpvelev написа:

@NEVADA, имам по-голямо чудене от твоето:

kw2krSh.png

Тези в червеното (ubuntu и opensuse) не са отделни линукс дистрибуции инсталирани на отделен или дял от диск. Само посочения със стрелката е инсталиран линукс и то се вижда че е на друг диск.

Та горните две се появиха, когато пробвах WSL в Win11 и ги бях инсталирал там. То и затова си показва, че са на NVME диска. На тоя диск и сега ми е само Win11 инсталиран. Не е разделян диска.

И за да е още по-голямо объркването, заради тях, за да премахна това което показва, преинсталирах наново Win11 (преди 2-3 инсайдерски версии) като форматирах и диска.

Но сега пак се показват и виждат. То ясно че някъде в биоса са се записали като дискове, ама не мога да ги махна.

Аз имах същия проблем с ubuntu на компютъра за експерименти инсталирах му 10 и след известно ми се появи дуал боот без да съм инсталирал някога ubuntu и записът беше празен

преди 45 минути, цър-вул написа:

За тази картинка ли став дума?
112.jpg

На предпоследният ред си пише - празно. В efi конфигурацията на BIOS изтрий този запис.

преди 20 минути, NEVADA написа:

не ми се вярва

Вярата - в църквата!

преди 10 минути, Joss Bomon написа:

Като си се захванал, оправяй му го. Или се предаваш вече... ?!

Когато @NEVADA забъркваше тази каша преди време, аз му предложих варианта да изключва всички други дискове когато прави инсталация, но той се захвана с твоето "решение" да едитва BCD с програмката EasyBCD. Който е дробил попарата - да си я сърба! 

На @vpvelev проблема е по същата причина.

@Joss Bomon, точно това правя при инсталация на Windows на NVME-то. Дори нямам избор, защото ми пише при инсталиране, че не го вижда (или пишеше, че няма достъп, не помня). Даже се ядосвах, че трябва да отварям компютъра, за да откачам другите двe SSD.

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

аз му предложих варианта да изключва всички други дискове

Нищо не си разбрал-става дума за две ОС на един диск, как предлагаш да изключа другия дял при преинсталацията? А на втория диск ССД, където е уиндоус 7, инсталацията е направена с изключен Самсунг и няма общо с него. Приключвам участие, рам-за тъпотии ми се препълни. Чао!

преди 23 минути, цър-вул написа:

Провери ли си в BIOS efi записите?

Да, от там нищо не може да се промени-биоса показва това, което има на дисковете. До като не се разбере някак кой е излишният дял 6 и да се изтрие, ще стои така. С програма BCD също не може, защото тя показва стартиращия запис на текущата ОС, а е интересен и другият.

преди 1 час, цър-вул написа:

На предпоследният ред си пише - празно

А бе адаш, ще ме спукаш от смях-та нали ти казах, че аз съм написал кой ред какво е, за по ясно...

Днес, с този южен вятър и магнитна буря, май не е подходящо време за дискусии!

В cmd as admin изпълни двата реда:
bcdedit /enum firmware >c:\bcd.firm.txt
bcdedit >c:\bcd.txt

В С: намери двата файла и ги качи тук
c:\bcd.txt
c:\bcd.firm.txt

Пак там (cmd) изпълни:
diskpart
lis vol

Маркирай резултата и натисни [Enter].
Влез тук в темата, кликни в полето за писане и натисни [Ctrl]+[V]
Публикувай.

преди 8 минути, цър-вул написа:

ги качи тук

Това се получи:

55.PNG

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.