Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

Оооооо, ти му викаш куме Иване...
Това ли е написано по-горе?

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,6k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

Работата се реши по соломоновски-с програмата EasyBCD добавих на всяка от трите ОС другите две и сега изборът е без отваряне на биос-както исках да стане. Джосчо индиректно ми помогна, като ми напомни "тактично" за тази програма.

22.jpg

• Автор
преди 8 минути, NEVADA написа:

както исках да стане

Браво, че ти се е получило. Не исках да те водя в работата с тази програмка, защото имаше вероятност да стане още по-голям проблем. Така и вълкът сит и агнето цяло.

преди 25 минути, NEVADA написа:

Работата се реши по соломоновски-с програмата EasyBCD добавих на всяка от трите ОС другите две и сега изборът е без отваряне на биос-както исках да стане. Джосчо индиректно ми помогна, като ми напомни "тактично" за тази програма.

Аз таман щях да те питам защо се занимаваш с BIOS или с F11 за влизане вместо с BCD. Там могат да се правят яки CUSTOM неща (дори и ръчно без програми с писане на команди ако знаеш какво искаш и правиш). Аз съм си направил CUSTOM за по-лесен достъп до RE, Windows Memory Diagnostic, Windows Defender Offline, Macrium Reflect и т.н. Има опция и за модифициране на WinRE и да си добавяш и там неща. Там по трудния начин се научих да добавям и премахвам неща в опит да премахна SmartFix-a като го тествах навремето.

https://www.kaldata.com/софтуер/smartfix-3254.html

Здравейте приятели!

Има нова актуализация на версия 22000.282  -  "2021-11 Актуализация за Windows 11 за системи, базирани на x64 (KB5008295)"

Последната премина отлично за около 2 минути и всичко след нея върви без проблем. Успех на всички и приятни почивни дни от мен!

ScreenShot006.jpg

ScreenShot007.jpg

ScreenShot008.jpg

преди 9 часа, Joss Bomon написа:

С 2 клика се стига до изображение, ама незнанието те поставя в положение да се молиш...

Не всеки се е родил научен. Да не говорим и че сумати неща са измислени след нашето раждане.

Windows Subsystem for Android тръгна най-после.

Бях го инсталирал отдавна, но тогава не тръгваше (само бял прозорец). Сега го стартирах и тръгна. Не зная от кой билд се е случило.

86BkIay.png

преди 48 минути, manjaro написа:

Колев, това оправиха ли го Windows 11- Context menu disappear in single click mode? Може ли да тестваш?

Това си работи от предходни издания. Всъщност при мен не е имало проблем с десния клик.

преди 7 минути, vpvelev написа:

Сега го стартирах и тръгна.

Пробвай да свалиш и инсталираш app-ове...
GlqpXzv.png

преди 7 минути, цър-вул написа:

Пробвай да свалиш и инсталираш app-ове...

Всъщност още го разучавам и не съм още наясно кое-как.

Бях го забравил, че го инсталирахме преди време и тогава не тръгваше. Днес се сетих за него.

преди 3 часа, manjaro написа:

Колев, това оправиха ли го Windows 11- Context menu disappear in single click mode? Може ли да тестваш?

Много се извинявам за закъснението. До сега не съм имал проблем с контекстното меню и десния клик на мишката.

Цър-вул и Колев, това е при активирана опция за single click, нали? С double click всичко е наред.
Пробвахте ли с различни файлови разширения и папки?
бтв, направих чисти инстал преди дни и първата ми работа беше да активирам single click-a. Проблемът го имаше и я изтрих. 

преди 6 минути, manjaro написа:

Цър-вул и Колев, това е при активирана опция за single click, нали? С double click всичко е наред.
бтв, направих чисти инстал преди дни и първата ми работа беше да активиран single click-a. Проблемът го имаше и я изтрих. 

Писа ли на MS за проблема?

Линкът ми по-горе е от съпорт форума им...ако не се лъжа, наясно са. В preview build-a е оправен (доколкото помня).

преди 15 минути, manjaro написа:

Линкът ми по-горе е от съпорт форума им...ако не се лъжа, наясно са. В preview build-a е оправен (доколкото помня).

Аа да, видях. За съжаление, е трябвало през feedback приложението, вградено в 11-ката да им напишеш репорт, ако искаш да го видят. Едва ли е репортнато досега, защото вероятно малко хора ползват single click опцията, а още по-малко са репортнали проблема.

преди 51 минути, manjaro написа:

Цър-вул и Колев, това е при активирана опция за single click, нали?

Да, с единично кликване с десен бутон по десктоп, файлове, папки

преди 2 часа, manjaro написа:

бтв, направих чисти инстал преди дни и първата ми работа беше да активирам single click-a. Проблемът го имаше и я изтрих. 

преди 1 час, цър-вул написа:

Да, с единично кликване с десен бутон по десктоп, файлове, папки

Сега ще излезе, че мишката си иска драйвъра! :helpwanted:

Между другото, ако Майкрософт са като разработчиците на VLC плеър, оставаш със сакат Уиндоус, независимо от рапорта ти! Не е изключено да се окаже, че от теб не зависи нищо. При големите разработчици винаги остава по някоя друга вратичка, наричана Known Issues. Това са случаите, които обикновено не могат да се решат или се пренебрегват с цел да не омажат други по-важни функции или спасяване на повече количество функции да не се върнат към начален стадий на проекта и да се окаже, че финална версия работи като бета инсайдър. Макар да сте инсайдъри.

преди 1 час, B-boy/StyLе/ написа:

Между другото, ако Майкрософт са като разработчиците на VLC плеър, оставаш със сакат Уиндоус

Кво му е на VLC имам го на тела и на лаптопа и работи без забележки единствено не ме кефи Chromecasta му забива на моменти , но за музика и онлайн тв е без конкуренция .

От два дни съм на Windows 11 и сега го разучавам. А началото беше трудно и леко плашещо, защото веднага след като го инсталирах опитах да стартирам някаква опознавателна програма Get started и тя даде някаква грешка и не тръгна. После след като си понастройвах моите неща и мина време тази програма взе, че се оправи от само себе си. Иначе си работи добре 11-ката и разликата с 10 е, че са я понатруфили с менюта. Струват ми се прекалено подробни. Излишно са усложнили нещата от моята гледна точка на човек, който все пак не е софтуерен инженер  и ползва ОС на компютъра само за работна площ на други потребителски програми. Логично е да ми трябва и време да свикна с новите неща, защото преди съм бил години на 10 и  дори на сън знаех кое къде ми се намира.  Това е общо взето на този етап. Ако имам затруднения ще питам тука. Приятен ден на вас! 

• Автор
преди 6 минути, ivov написа:

После след като си понастройвах моите неща

При всеки Windows се минава през опознаване и настройки, и хубавото е, че когато си ползваш машината за работа или сърфиране, ровенето в менюта и настройки почти винаги е еднократно, докато всичко заработи както го искаш. 

На другия полюс са хората, които си губят времето единствено в инсталации, преинсталации и експерименти с настройки и софтуер. При тях винаги има нещо "не наред" с машината и ОС, което трябва да се ремонтира и коригира постоянно...

Как да активирам ефекта на прозрачност на лентата за задачите на уиндоус 11? Бутонът за това е неактивен, опитах да променям всички настройки наоколо, белким тръгне, но не ще. Какво пропущам, или не става по принцип? Има някакво бледо подобие на това, но не може да се сравни със седмицата.

222.png

223.png

Тези заместители не ми харесват-не искам да променям белези, характерни за 11.  А това долу не знам как да го направя. И защо са нужни външни средства за такава проста работа?

• Автор
преди 7 минути, NEVADA написа:

Има някакво бледо подобие на това, но не може да се сравни със седмицата.

Така е, и надали някога ще видиш аеро като на 7. Аерото го зарязаха, като се захванаха с мобилните устройства, но въпреки неуспеха на това поприще, така и не обърнаха повече внимание на желаещите истинско аеро. Неразбираемо за мен е това "опростенчество", въпреки настъпващия все по-производителен и мощен хардуер. 

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.