Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

@ninov, пускай чисти линкове, безз добавки!
https://www.pcwelt.de/news/Windows-11-Microsoft-veroeffentlicht-Notfall-Update-11128420.html
https://www.pcwelt.de/ratgeber/Aufgedeckt-Versteckte-Funktionen-in-Windows-11-11117340.html

• Отговори 8,6k
  • Прегледи 716,7k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Тази тема: "Windows 11 или Sun Valley и всичко свързано с него" според моето виждане е много добра, полезна и посещавана. Имам предложение: Да направим така, че поне нея да не я окипазяваме.

Публикувани изображения

преди 20 минути, TSPP написа:

Дай трети линк - на английски.

позвай гугъл танслейт

преди 37 минути, TSPP написа:

Дай трети линк - на английски.

преди 17 минути, ninov написа:

позвай гугъл танслейт

Ха-ха, личи си кои не ползват  MSEdge с неговия перфектен in-place (директно в web-страницата) превод към всякакъв език :D

преди 23 минути, Kuroyagi написа:

Ха-ха, личи си кои не ползват  MSEdge с неговия перфектен in-place (директно в web-страницата) превод към всякакъв език :D

Ми че то пак си е на Гугъл Транслейт, само че не всеки уебсайт дава възможност да ползваш тази услуга и аз не знам как уеб дизайнерите управляват страниците си така, че да се даде възможност на даден браузър да излезе опция за превод. Сигурно добавят някакъв елемент в страницата или просто този елемент е условие да не отсъства за да може браузъра да взаимодейства с Гугъл!

преди 47 минути, ninov написа:

позвай гугъл танслейт

Ползвай си го ти. На ма** ти транслейта.

преди 26 минути, Kuroyagi написа:

точно с edge съм но има много които ползват мозила и какво толкова са направили от майкрософт пипнали са малко хромомоум 

преди 22 минути, B-boy/StyLе/ написа:

Ми че то пак си е на Гугъл Транслейт, само че не всеки уебсайт дава възможност да ползваш тази услуга и аз не знам как уеб дизайнерите управляват страниците си така, че да се даде възможност на даден браузър да излезе опция за превод. Сигурно добавят някакъв елемент в страницата или просто този елемент е условие да не отсъства за да може браузъра да взаимодейства с Гугъл!

Не е Гугъл транслейт, a e MS Транслейт. И мислим преводът на MS да е по-добър. Сравни сам.

tNbmd8U.jpg

5pQKjVw.jpg

А ако е от по-разпространените езици MS Edge и на глас с шокиращо добра интонация може да ти го чете, за съжаление българският не е измежду тях (все още).

преди 17 минути, TSPP написа:

Явно е трябвало да го пипнат. За да можем да ви разбираме швабския на всезнайковците като теб. П*д*рас.

я да видим дали знаеш други епитети и обиди

преди 2 минути, TSPP написа:

Ходи ближи на баба ти шунката. Живееш в България. Не стига, че толерираме публикации на английски, а сега и на швабски. Марш обратно зад граница, ако си имал наглостта да се прибереш.

Че английския е най-разпорстранен е факт, но никой не те кара да четеш на немски като не го знаеш, нали? Има достатъчно англоезични новинарски сайтове.

преди 20 часа, Joss Bomon написа:

Win+R -> Run -> cmd

slmgr.vbs /xpr

или

slmgr -xpr

С повече подробности:

slmgr.vbs /dlv

Интересно. Оказва се, че без да съм го купувал, са го активирали перманентно. И то само със създаването на нов акаунт. Това е нещо ново...

1306049184_Screenshot2021-11-08120950.jpg.f34e2defa8ff28d15d69711eaa99443f.jpg

Здравейте приятели!

Излезе новата ноемврийска актуализация на Win 11 - 22000.282.  22000.318   Процедурата протече много бързо и без проблем. Новите обновявания, можете да намерите в блога на Microsoft за посочената версия. Честито на всички и поздрави от мен!

ScreenShot012.jpg

ScreenShot013.jpg

ScreenShot014.jpg

Нов билд: https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/11/10/announcing-windows-11-insider-preview-build-22499/

Пише, че са оправили проблема със сините екрани при събуждане. Сега инсталирам.

преди 11 минути, killchain написа:

Нов билд: https://blogs.windows.com/windows-insider/2021/11/10/announcing-windows-11-insider-preview-build-22499/

Пише, че са оправили проблема със сините екрани при събуждане. Сега инсталирам.

Добре че даде инфо. Мен пък ме е чакал да разреша инсталиране. Щях да го пропусна днес :)

преди 2 минути, vpvelev написа:

Добре че даде инфо. Мен пък ме е чакал да разреша инсталиране. Щях да го пропусна днес :)

Ами те обичайно май си излизат сряда или четвъртък, освен ако не се забавят заради нещо.

Гледам са оправили и историята в клипборда (чудех се какво не е наред), споменават и проблем със светлинките за Caps Lock (и за това се чудех, бях решил, че просто ми е изгорял диодът на клавиатурата).

преди 12 минути, killchain написа:

и проблем със светлинките за Caps Lock (и за това се чудех, бях решил, че просто ми е изгорял диодът на клавиатурата).

Това пък въобще не бях го забелязал. Ама дето се вика - такива да са само проблемите ;)

Колко би било хубаво да сложат и темите на Windows 7 ultimate в Windows 11.

Има ли начин тези менюта да излизат отново?

Untitled.jpg

преди 36 минути, killchain написа:

споменават и проблем със светлинките за Caps Lock (и за това се чудех, бях решил, че просто ми е изгорял диодът на клавиатурата).

И при новия билд при мен не работят. Оказа се че и другите (NumLock и ScrollLock) не светят. Но съм сигурен че диодите са изправни.

При преход от W10 към W11 вместо подобрение, виждам само влошаване! Нещата от сложни, вместо да стават по прости, стават още по-сложни! Сега за да стигам Старт менюто на програмите, трябва да правя още един допълнителен клик! Защото старт менюто е скрито като подменю. Нещо, което направиха сходно и с контекст менюто. Не оставиха избор потребителя сам да си избере кое меню желае. Просто отиват на дъното като оляти прасета. Определено си просят да бъдат отхвърлени за употреба. И аз няма да съм този, който да им търпя глупостите!

преди 3 часа, vpvelev написа:

И при новия билд при мен не работят. Оказа се че и другите (NumLock и ScrollLock) не светят. Но съм сигурен че диодите са изправни.

Да, те работят по сходен начин, но на тази клавиатура нямам numpad изобщо (съответно няма индикация), а за Scroll Lock май също няма светлинка. Потвърдих иначе, че Caps Lock светлинката на клавитурата работи, и проблемът наистина е софтуерен (колкото и да е странно).

Наложи се да пусна инструмент за визуализация на съсстоянето на Numlock и Capslock (TrayStaus):
NumLock - on
CapsLock - off
image.png.2b409c4ead06a3962caed104cd446e5c.png

Пуснах и звук за Caps и Num:
Settings > Accessibility > Keyboard >
image.png.521a17dba9ddd3f431d607c6659042da.png

Добавете отговор

Можете да публикувате отговор сега и да се регистрирате по-късно. Ако имате регистрация, влезте в профила си за да публикувате от него.

Гост
Публикацията ви съдържа термини, които не допускаме! Моля, редактирайте съдържанието си и премахнете подчертаните думи по-долу. Ако замените букви от думата със звездички или друго, за да заобиколите това предупреждение, профилът ви ще бъде блокиран и наказан!
Напишете отговор в тази тема...

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    25%
    Дарени 252.69 EUR от нужните 1,000.00 EUR

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.