Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 5 минути, цър-вул написа:

Ако няма модул не може да го включи в BIOS

Тук съм написал мнение:

"Към фирмата нямам и никога не съм имал претенции. Тя е на особена почит от моя страна. В предният си пост съм объркал бутона за биос но беше минало много време и не можах да го редактирам. Приеми го, като F2 а не както съм написал F9 и ти поднасям моите извинения. Един въпрос! Това настолна машина ли е , в стандартна кутия или от моделите SFF. Питам заради това, че в моделите с SFF кутия (340х380х100 мм) няма вграден модул за TPM!  За стандартна кутия, не съм се интересувал и не зная. На дъното има куплунг със 7 или 8 пера до който е написано - TPM."

Ако евентуално на неговото дъно има модул, то той ще е версия 1,2, което не е като изискване за Win 11 .От друга страна, че биоса му показва че е включен модула, то той не отговаря на изискването за версия 2.0. Тогава какво правим? Или купува модул или го прескача така, както са му написали.  Дали съм ясен, не ми е ясно!

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

;)

Хубаво, но не всеки е...Стефка Костадинова. Познавям я лично когато стана Министър на спорта и тя не спори с хората както тук правят някои индивиди.

• Автор

Ме повече ме учудва желанието да се "спазват" наложените с комерсиална цел ненужни изисквания, след като все още има възможност да се "прескочат". Така и не се дадоха неопровержими доводи за  налагането им, освен популистичното "за по-голяма сигурност"... 

преди 2 минути, Joss Bomon написа:

Ме повече ме учудва желанието да се "спазват" наложените с комерсиална цел ненужни изисквания, след като все още има възможност да се "прескочат". Така и не се дадоха неопровержими доводи за  налагането им, освен популистичното "за по-голяма сигурност"... 

Аз си го обяснявам с това, че Микрософт наблягат много повече по тези въпроси изхождайки  за какви нужди се ползват предимно - като пример посочвам корпоративния сектор, щото машината , която колегата има е в точно този бранш. Явно там продажбите им са далеч над тези за свободния пазар. 

преди 1 час, Kolev71 написа:

Познавям я лично когато стана Министър на спорта

Да ме прощаваш,ама Стефка не е ставала министър................

преди 29 минути, цър-вул написа:

Ти си ясен, но явно не си наясно с материята. 

Да те оставим всички тогава, за да я изясниш. То като тебе няма във форума, на който всичко му е ясно. Материята я остави. Научи първо кое за какво и как се ползва. Линкове като теб тук 90% от населението може да пуска на ляво и дясно.  Хайде, аз ти отстъпвам да изясниш материята. Материята драги ми ВСЕЗНАЙКО е написана в чипа на TPM модула. Кога успя и нея да разучиш, да ти се чуди човек.  Направо си готов за Българска Академия на Науките. Дано от там те четат. Влизаш, без конкурс! Същия тропчо беше и с Joss  тук, в тази тема! Това ти е последния път когато коментирам нещо с теб.

преди 4 минути, Слави Маринов написа:

Да ме прощаваш,ама Стефка не е ставала министър................

Прощавам ти ама Стефка Костадинова е ставала министър на спорта и младежта, само ти дето не го знаеш. Простено ти е и не е от значение. Важното е че е бика опимпийски медалист.

преди 6 минути, Kolev71 написа:

Прощавам ти ама Стефка Костадинова е ставала министър на спорта и младежта, само ти дето не го знаеш. Простено ти е и не е от значение. Важното е че е бика опимпийски медалист.

Ти добре ми прощаваш,ама ми опресни и паметта с факти,защото мойта ми изневерява и не помня да е ставала министър..................на мен целият ми живот е свързан със спорта,доста често съм имал и честа да тренирам с нея в една зала............както и да е.

преди 7 минути, Слави Маринов написа:

Ти добре ми прощаваш,ама ми опресни и паметта с факти,защото мойта ми изневерява и не помня да е ставала министър..................на мен целият ми живот е свързан със спорта,доста често съм имал и честа да тренирам с нея в една зала............както и да е.

Председател , и то 5 пъти на БОК. Нещо по вече от...министър.(поне за мен) Още ли тренираш? Щото тя отдавна спря.

преди 6 минути, Kolev71 написа:

Председател , и то 5 пъти на БОК. Нещо по вече от...министър.(поне за мен)

То повече,ама това са съвсем различни неща,надявам се правиш разлика!Тренирам за удоволствие сега,иначе състезателно се разбира,че отдавна не се занимавам.

преди 2 минути, Слави Маринов написа:

То повече,ама това са съвсем различни неща,надявам се правиш разлика!Тренирам за удоволствие сега,иначе състезателно се разбира,че отдавна не се занимавам.

Ок! Но и да отбележа, че тук се коментира Win 11, а не друго. Нека се придържаме и уважаваме темата на колегата.

преди 15 часа, Joss Bomon написа:

Не е от програмите, а от файловете за хибернация и виртуална памет. Хибернацията не ти трябва за SSD и при твоя режим на ползване на системата, а виртуалната памет можеш да я ограничиш или да я спреш /за в твоя случай/. След като нищо не си инсталирал, надали имаш повече от 600МВ точки на възстановяване.

е, това го знам де, ама ако погледнеш в програмите, ще видиш две и полвина гъби като програми интегрирани в единайската
а днес проведох поредният експеримент
https://www.userbenchmark.com/UserRun/49339273
това ми е рекорда за всички експерименти до сега  които съм направил и е постигнат единствено с тази ОС, която ми предложи

Цитат

Intel Core i3-6100U
24 530 потребителски сравнителни показатели
Представяне много над очакванията (100 -ти персентил)

няма нито един с мойта конфигурация, който да е с по-добър резултат;... на процесора
друг е въпроса, че графичната ми карта не е за игри

преди 25 минути, дръндю написа:

това ми е рекорда

С Феникса на Конана ли си?

А относно инсталирането - при използване на setupprep метода никой ниъде не се интересува от наличието на TPM.

преди 30 минути, дръндю написа:

няма нито един с мойта конфигурация, който да е с по-добър резултат;

То това добре,ама нали знаеш,че всичко работи със скоростта и производителността на най-бавната част,така че файда-йок!

преди 10 часа, цър-вул написа:

С Феникса

да

преди 10 часа, Слави Маринов написа:

То това добре,ама нали знаеш,че всичко работи със скоростта и производителността на най-бавната част,така че файда-йок!

ами аз играя стари игри заради графичната карта
вече трета година играя старкрафт2,  дек инсталационния му файл е двайсе гъби

преди 2 минути, дръндю написа:

да

Не можах да му подкарам мрежовия печат. Споделянето върви, а печатът - тцъ. Тия дни ще се заровя да открия кой липсва.

преди 10 часа, цър-вул написа:

Не можах да му подкарам мрежовия печат. Споделянето върви, а печатът - тцъ. Тия дни ще се заровя да открия кой липсва.

а при мен не можах да подкарам System Ninja 3.2.6
изтеглих 3.2.10 и тръгна
тъй де, кой квот го сърби...

• Автор
преди 18 часа, цър-вул написа:

Цитат

And! don't forget to turn on Services through Start Menu - Tools if needed! (Print Spooler ON if installing printer driver and printing needs | Windows Update Svc ON if you need to use MS Store, Add languages, Auto download Drivers, Xbox Game Pass etc.)

Цитат

Моля, първо тествайте във VM! Моите сборки на Phoenix LiteOS са проектирани да бъдат възможно най-малки, компактни и ефективни, но не са проектирани да правят всичко. Моля, първо тествайте, за да видите дали имат всички функции, от които се нуждаете във вашата Windows OS.

Има нов банан 3 в 1, който има и някои корекции -> Phoenix LiteOS Presents: Best Builds! (2021)

на 5.01.2022 г. в 18:35, дръндю написа:

https://www.userbenchmark.com/UserRun/49339273
това ми е рекорда за всички експерименти до сега  които съм направил и е постигнат единствено с тази ОС, която ми предложи

тая ОС е само за стационарни машини
подържа честотата на процесора на макс...баси, не е за лаптопи
то ако исках да е така, щях просто да изтрия intelppm.sys в пълната версия на джама
явно ще се връщам на старото доказало се с времето лътъсъ

аве става въпрос за феникса
на теста за това ме изкарва кът мастор - номер едно в класацията
надува процесора до дупка
я виж тук с лътъсъто, колко съм далеч от феникса...тъй де, виж че съм по-ниска производителност

https://www.userbenchmark.com/UserRun/49373325

ама честотата на процесора не е на макс като при феникса, а се променя от 0.7 до 2.3 Гх

преди 1 минута, цър-вул написа:

Сравняваш Win 10 и Win 11

не ве
сравнявам десетка с феникс-вин11
инак с редовната единайска, производителността е много ниска

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.