Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 11 минути, цър-вул написа:

Windows 10 Enterprise 2019 LTSC x64 v2104 lite (ivankehayov) (860MB)

и такова чудо ли има ве...баси

пп

намерих и изтеглих
сравняването с единайската няма да е сега, защото е време за кино

Редактирано от дръндю (преглед на промените)

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

преди 10 часа, цър-вул написа:

made in Bulgaria

и с много проблеми - версия 2108
не може да става и дума за сравняване с единайската

Ами не беше последната версия, но не беше и някаква от преди две години. Сега се инсталира 6.1.30, преди беше 6.1.2x нещо си.

P.S. Сега видях това: https://support.microsoft.com/en-gb/topic/kb5007125-compatibility-hold-when-you-upgrade-to-windows-11-with-oracle-virtualbox-installed-ea84b50c-77f5-473c-99a8-81c2b7b53d35 - което обяснява нещата.

преди 16 часа, дръндю написа:

и такова чудо ли има ве...баси

пп

намерих и изтеглих
сравняването с единайската няма да е сега, защото е време за кино

Да не турихте с флопито единайската вече? Не сте у ред.

Само за протокола:

Нямаше проблеми при мен с Windows Feature Experience Pack 1000.22526.1000.0

fezBJSN.png

преди 3 часа, =Alex&Vanko= написа:

Да не турихте с флопито единайската вече? Не сте у ред.

не ве, правя си експерименти с орязани версии, дето не са орязани, а е орязана само функционалността
правят ни на серсеми
конвертират вим файла на есд, за да изглежда по-малък
ами на мен оригиналното LTSC 1809-17763.1, при конвертиране на вим файла на есд,  исото става само две гъби
и на всичкото отгоре, инсталацията протича по-бързо
ама феникс-вин11, никак не е лош,
ама с премахване на дроселиране на процесора, не е подходящ за лаптопи...особено за мен, дето си го гушкам в леглото

• Автор
преди 7 минути, дръндю написа:

не е подходящ за лаптопи

Тези версии са оптимизирани за геиминг, а твоят лаптоп е далеч от "геймърски" ?!

Да не ти обяснявам пък, оня Аваст дето го буташ навсякъде, колко събаря производителността и колко още мизерии прави... 

преди 5 минути, Joss Bomon написа:

, оня Аваст дето го буташ навсякъде 

не знам за какво става въпрос
винаги съм ползвал мс.дефендъра

• Автор
преди 27 минути, дръндю написа:

не знам за какво става въпрос
винаги съм ползвал мс.дефендъра

С такива спомени съм останал, че на клиентски машини масови го монтираш, но не ми се търси из безброй постове...

преди 1 минута, Joss Bomon написа:

С такива спомени съм останал, че на клиентски машини масови го монтираш, но не ми се търси из безброй постове...

няма да намериш такъв пост, защото съм върл противник на аваст

преди 7 минути, Joss Bomon написа:

че на клиентски машини

това пък какво е
аве аз през живота си съм инсталирал десетина машини...кви клиенти, кви пет лева...

• Автор
преди 7 минути, дръндю написа:

кви клиенти, кви пет лева...

Възможно е да те бъркам с друг от махалата... от друг форум. Успокой се вече!

Като говорите тук за орязани версии за гейминг, каква версия ще ми върши работа на мен за максимална скорост на видео обработка/рендеринг?

Ползвам програмите на Адоб - Премиер 2019, Афтър Ефект 2019 и Медия Енкодер 2019

• Автор
преди 59 минути, Бисер Петков написа:

каква версия ще ми върши работа на мен

Надали само с препоръки ще стане ясно. Ако машината е достатъчно добра за изискванията за програмите които ползваш, няма да спечелиш много от орязана версия.

Най-добре ще е, да си инсталираш и двата варианта на различни дялове и да експериментираш, щом имаш желание. Все пак, по-важно е да имаш мощен хардуер, а доста неща по Windows могат да се оптимизират и на пълните версии.

Ами има нещо странно в цялата работа с тия програми. Без значение дали 10-ка или 11-ка. На моя компютър (работна станция) с процесор седма генерация интел И7 четири ядра/осем нишки, 8 гигабайта видео карта АМД R9 серията. 32 гигабайта рам ДДР3 на 1600, SSD Кингстън 480 гигабайтовата версия. Ами един час .mp4 видео стартирано за рендеринг като единствено е добавен начален и финален текст - "Първа част" и "Край на първа част" примерно. Отнема от 12 до 26 часа, което не е нормално. Визирам според рендеринга на антика в офиса със същия Windows и абсолютно същите програми. Който е с двуядрен интел И5 на сокет 1155 с две нишки, 4 гигабайта рам ДДР3 на 1600, един гигабайт видео карта на Енвидия. Абсолютно същия един час видео материал го рендва за около 45 минути до максимум час. Което е добре, но е прекалено странно на прясно инсталирани машини да има такава разлика и по-силната машина да е по-бавна от по-слабата. За това и попитах за Windows-а. Ама като знам, че е един и същ на двете машини и пак ми е странно.

• Автор

На първо четене, бих нарочил видеокартите и техните възможности, след това чипсет и диск. Windows може да даде минимална разлика, но не и толкова фрапираща както при сравнението което си направил.

преди 1 час, Joss Bomon написа:

Windows може да даде минимална разлика

Подкрепям това твърдение, нещо повече-на един и същ компютър имам 7, 10про и 11-за нещата , за които ги ползвам( работа с документи, скенери, принтери, обработка на снимки и видея)-няма осезаема разлика. Даже със седмицата съм по-доволен, защото няма разни претенции. Вътрешните явления може да са различни, но за тези функции не се усеща.

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.