Премини към съдържанието
Форумът в приложение

По-лесно сърфиране. Научи повече.

Kaldata.com - Форуми

Приложение на форума на цял екран с push известия, значки и други.

За да инсталирате това приложение на iOS и iPadOS
  1. Докоснете Иконата за споделяне в Safari
  2. Превъртете менюто и докоснете Добавяне към началния екран.
  3. Докоснете Добавяне в горния десен ъгъл.
За да инсталирате това приложение на Android
  1. Докоснете менюто с 3 точки (⋮) в горния десен ъгъл на браузъра.
  2. Докоснете Добавяне към началния екран или Инсталиране на приложение.
  3. Потвърдете, като докоснете Инсталиране.

Добре дошли!

Добре дошли в нашите форуми, пълни с полезна информация. Имате проблем с компютъра или телефона си? Публикувайте нова тема и ще намерите решение на всичките си проблеми. Общувайте свободно и открийте безброй нови приятели.

Моля, регистрирайте се за да публикувате тема и да получите пълен достъп до всички функции.

Windows 11 и всичко свързано с него

Featured Replies

преди 11 минути, цър-вул написа:

Дава ми няма достъп до този сайт от линковете. Но се досетих имаш в предвид да сваля файла биос ъпдейт и от него да ъпдейтна биос. Но мисля че този ъпдейт е ако слагам по мощния процесор за дъното едва ли би коригирал тази разлика в температурите

• Отговори 8,9k
  • Прегледи 746,3k
  • Създадено
  • Последен отговор

Потребители с най-много отговори

Най-популярни публикации

• Човек тези в този списък сме нормалните. За съжаление иронията е, че ти си в другия, но дори не го осъзнаваш. А това, че други не са реагирали на поста ти като Велев не означава, че са на твоя ст

• ЧЕСТИТА НОВАТА 2022 ГОДИНА! Бъдете живи и здрави всички! На създателя на темата и всички Вас, които я посещавате, моя поздрав!  

• Това не е вярно, Владо! Ако IMAGE-а е направен преди да бъде спряна услугата като възстановиш пак няма да е спряна. Това ще е валидно само ако вече си направил IMAGE на спряна услуга, но тогава това щ

Публикувани изображения

Владко!

Едно предложение от мен!

Защо не си купиш само едно евтино SSD и на него да качиш операционната система? (има 120 гига по 35-40 лева-нови с гаранция) Остави си системата така както е и с новия диск ще си правиш каквито искаш проби.

https://www.vali.bg/bg/product/15878/Solid-State-Drive-(SSD)-Team-Group-GX1-2.5-120-GB-SATA-6Gb-s - Това е само предложение, щото можеш да намериш и по евтин с гаранция

преди 2 минути, Kolev72 написа:

Владко!

Едно предложение от мен!

Защо не си купиш само едно евтино SSD и на него да качиш операционната система? (има 120 гига по 35-40 лева-нови с гаранция) Остави си системата така както е и с новия диск ще си правиш каквито искаш проби.

Аз съм със SSD чичо Стефчо на biostar 120GB но просто за тази аномалия в разликите на температурите не намирам никаква логика как на win7 ще държи по ниски температури а на win10 скачат с по 5до10 градуса

преди 6 минути, vlado1985 написа:

как на win7 ще държи по ниски температури а на win10 скачат с по 5до10 градуса

Владко , кога за последно му прави профилактика . Има вече ССД 250 гб за 60 /70 лв на пазара

преди 3 минути, adersa написа:

Владко , кога за последно му прави профилактика . Има вече ССД 250 гб за 60 /70 лв на пазара

Профилактикаму е правена септември месец тогава смених пастата на процесора и видеото но не от това е проблема можеби се дължи най вече на това че процесора е много скопен и паметта е бавна

Божа работа, както казват някои. Този вторият диск никога няма да ти е излишен за разни проби от подобен характер. Аз как правя! Винаги когато ще си инсталирам нова операционна система което ще и е за първи път, поставям празен SSD и инсталирам на чисто. После слагам всички обновявания и работния софтуер. Настройвам всичко както на мен ми е удобно и го ползвам около месец. Хареса ли ми и няма никакви проблеми махам експерименталния диск и на негово място монтирам SSD 500 гигабайта. Оставям 100 гига за операционна система и работния софтуер а останалото място е за нов работен том, в който има торенти, Download, снимки, пдф формати и всичко останало(около 360 гигабайта) Така  работя много отдавна и съм уверен, че всичко върви много по добре. Не ме е еня дали ще се счупи голямото по обем SSD. То и за това е направено - да ми върши работата , а не да го тунтуркам 20 години.

преди 1 минута, vlado1985 написа:

Профилактикаму е правена септември месец тогава смених пастата на процесора и видеото но не от това е проблема можеби се дължи най вече на това че процесора е много скопен и паметта е бавна

Мисля , че май или юни пак ще му трябва една профилактика заради жегите да си го ползваш

преди 4 минути, Kolev72 написа:

Божа работа, както казват някои. Този вторият диск никога няма да ти е излишен за разни проби от подобен характер. Аз как правя! винаги когато ще си инсталирам нова операционна система което ще и е за първи път, поставям празен SSDи инсталирам на чисто. После слагам всички обновявания и работния софтуер. Настройвам всичко както на мен ми е удобно и го ползвам около месец. Хареса ли ми и няма никакви проблеми махам експерименталния диск и на негово място монтирам SSD 500 гигабайта. Оставям 100 гига за операционна система и работния софтуер а останалото място е за нов работен том, в който има торенти, Download, снимки, пдф формати и всичко останало(около 360 гигабайта) Так  работя много отдавна и съм уверен, че всичко върви много по добре. Не ме е еня дали ще се счупи голямото по обем SSD. То и за това е направено - да ви върши работата , а не да го тунтуркам 20 години.

Още едно SSD да му добавям е излишно не е проблем на това SSD с което съм да създам още един дял и на него да кача дадена ос и така да си имам и двете ос но както написах в един от постовете ми според мен това се дължи на скопения процесор и най вече на бавната рам. Наскоро качвах win11 на друг комп пак с 2дрен процесор 2нишки DDR3 памет 4гб е там това чудо го нямаше макар че разликата в честота на другия процесор и моя не е усобено голяма моя е на 2.2гхзц а другия процесор е на 2.6

преди 9 минути, adersa написа:

Мисля , че май или юни пак ще му трябва една профилактика заради жегите да си го ползваш

Следваща профилактика ще му направя ако се наложи и започне много да грее лятото в големите жеги при 100% е вдигал най много 55-60 градуса та излишно е през няколко месеца да мму правя профилактика за щяло и нещяло единнствено през седмица две свалям вентилатора да го почистя от прахуляци и да го смажа ако има нужда

https://pureinfotech.com/install-windows-11-home-without-microsoft-account/

Всички версии могат да се инсталират с локален акаунт. И особено лесно става с помощта на unattend.xml.

Инсталирах си 11-ка, за да я пробвам преди да я инсталирам на човека, за когото споменах в другата ми тема в този раздел. Не е зле. Малко по-добре е от 10-ката, но 11 все още е доста бъгав и понякога се държи като XP SP1. :D Примерно, разархивираш нещо с WinRAR, влачиш папката, където трябва и то вместо да изкара на преден план диалога, който пита какво да прави (дали да създаде нов файл или да презапише наличния), и WinRAR, и файловият мениджър замръзват.

asterix-facepalm-480x200.gif

Освен това е и 3-4 пъти по-бавно от 7-цата, така че човекът явно ще си кара със 7-цата още някоя и друга година, докато тия си оправят простотиите.

преди 2 минути, Валсо написа:

и WinRAR, и файловият мениджър замръзват.

Каквото замръзне в 11-ката след няколко секунди се оправя. Това много ме изненада. По-рано бързах да натискам ресета.

преди 24 минути, vpvelev написа:

Каквото замръзне в 11-ката след няколко секунди се оправя. Това много ме изненада. По-рано бързах да натискам ресета.

Не и когато ЗАД замръзналото нещо има диалогов прозорец, който чака да му кажеш какво да прави.

преди 4 минути, Валсо написа:

Не и когато ЗАД замръзналото нещо има диалогов прозорец, който чака да му кажеш какво да прави.

Тогава го изкарай отпред тоя прозорец и му кажи какво да прави.

преди 46 минути, vpvelev написа:

Тогава го изкарай отпред тоя прозорец и му кажи какво да прави.

Не е толкова лесно като в 7-цата. :D  Alt+Tab не го показва - все едно не съществува, а не можеш да минимизираш замръзналия прозорец. Единственото, което можеш да направиш е да килнеш процеса на замръзналия прозорец - в случая WinRAR, да го отвориш наново, но преди да разархивираш, да преместиш самия прозорец в някой ъгъл на екрана, та като тръгнеш да разархивираш наново, да можеш да видиш къде се е появил глупавият диалог.

Ъпдейтнах до win11 компютъра на детето преди 10на дена. Обаче днес ми се оплака, че като играе игра, картината изчезва на монитора споредично за около 10на,20 та чакдо над 30сек. Монитора си свети , че е включен, компютъра си работи. Отидох да видя и наистина няма и 2-3 минути игра и се почна проблема и така постоянно на около 3-4 мин. Странна работа, в ивентите нищо странно няма , температурите стигат не повече от 60-62 градуса. Чудих се дълго време и се сетих , че някъде тези дни срещнах статия в която се казва да не бързаме с инсталирането на някаква актуализация, която влошава пърформънса. Бързо проверих , намерих я и я деинсталирах. Сега вече 2 часа лапето играе без проблем. Актуализацията е KB5010414 . Някой да е имал подобни проблеми?

Регистрирайте се или влезете в профила си за да коментирате

Разглеждащи това в момента 0

• Няма регистрирани потребители разглеждащи тази страница.

Дарение

• Подкрепи съществуването на форума - направи дарение
    32%
    Дарени 315 € от нужните 1 000 €

Бюлетин

Получавайте известие, когато има важна промяна или новина свързана с форума.

Профил

Навигация

Търсене

Търсене

Конфигуриране на push известия в браузъра

Chrome (Android)
  1. Докоснете иконата на катинар до адресната лента.
  2. Докоснете Разрешения → Известия.
  3. Променете предпочитанията си.
Chrome (Desktop)
  1. Кликнете върху иконата на катинар в адресната лента.
  2. Изберете Настройки на сайта.
  3. Намерете Известия и коригирайте предпочитанията си.